Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

πρεπει ομως να τονισουμε οτι απο τη στιγμη που πολλοι αγοραστες ασχολουνται με το ευγενες χομπι της τραμπας αναγκαστικα για να μπορουν οι εμποροι να το κανουν πρεπει να εχουν σοβαρο περιθωριο κερδους....

εαν καποιος εμπορος δε κανει τραμπες γιατι εχει χαμηλοτερο περιθωριο κερδους τρωει παλι κραξιμο απο τους υποψηφιους πελατες....

εαν καταργηθουν οι τραμπες οι τιμες πρεπει να ειναι χαμηλοτερες εκει ειναι πιστευω το ζητημα...

Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Άσκηση 1.

1.000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ
2.500 ευρώ - 60%= 1.000 ευρώ.

Να βρεθεί ποιό είναι το ποσοστό κέρδους?:idea::damnyou:

Άσκηση 2.

1000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ.
2.500 - 30% έκπτωση= 1.750 ευρώ.
Κέρδος 750 ευρώ.

Να βρεθεί ποιό είναι το ποσοστό κέρδους.

Άσκηση 3.

1000 ευρώ + 150%= 2.500 ευρώ.
2.500 - 30% έκπτωση= 1.750 ευρώ.
Κέρδος 750 ευρώ.
-23% ΦΠΑ.

Να βρεθεί το τελικό ποσό του κέρδους και το ποσοστό κέρδους.

:drummer:

Σε ποιό προιόν αναφέρεσαι..Συγκεκριμένα, παρακαλώ..

Κάπτεν δεν αναφέρομαι σε κανένα προιόν συγκεκριμμένα.
Δεν έχω ιδέα από χάιεντ τιμολογήσεις.

Βάζω χιουμοριστικές ασκήσεις πρακτικής αριθμητικής!

Όποιος δεν τις λύσει σωστά κόβεται!

Κάπτεν δεν αναφέρομαι σε κανένα προιόν συγκεκριμμένα.
Δεν έχω ιδέα από χάιεντ τιμολογήσεις.

Βάζω χιουμοριστικές ασκήσεις πρακτικής αριθμητικής!

Όποιος δεν τις λύσει σωστά κόβεται!

Εχει να κανει το πως υπολογιζεις το κερδος σου. Συνηθως απο την λιανικη μειον το ποσοστο επι τοις εκατο.

Ντροπή κάποια πράγματα που γράφονται εδώ μέσα, δυστυχώς όμως για κάποιους διαβάζει και κόσμος που ξέρει. Συγγνώμη αν χάλασα σε μερικούς το όνειρο.

Τα πράγματα είναι απλούστατα:
Όλοι ξέρετε γλώσσες ή έχετε γνωστούς σε Ευρωπαικές χώρες.
Επικοινωνήστε, έστω και τηλεφωνικά, και ρωτήστε σε τι τιμές παίρνετε τα προιόντα που σας ενδιαφέρουν.
Στην δική μου περίπτωση ρωτήστε παρακαλώ σε κάποιους dealers για Weiss και ATC για παράδειγμα.
Νομίζω οτι έτσι πρέπει να λύνονται οι απορίες και δόξα τω θεώ υπάρχουν τα φόρα για να βγούν όλα στη φόρα.

Ντροπή κάποια πράγματα που γράφονται εδώ μέσα, δυστυχώς όμως για κάποιους διαβάζει και κόσμος που ξέρει. Συγγνώμη αν χάλασα σε μερικούς το όνειρο.

Δεν το κατάλαβα αυτό...
Φαντάζομαι ότι το πόσταρες πριν το ξαναδιαβάσεις..

Last edited:
Στον τομέα της πληροφορικής και δικτύων η έκπτωση του κατασκευαστή στον μεταπωλητή μπορεί να φτάσει και το 50% της τιμής τιμοκαταλόγου αν και δύσκολα.
Συνήθως εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των εταιριών και εκπαιδευμένοι τεχνικοί η έκπτωση είναι 30-40% επί του τιμοκαταλόγου.

Φυσικά στο λιανεμπόριο και σε καταναλωτικά προϊόντα πολλές φορές συζητούμε για μονοψήφιο ποσοστό έκπτωσης επι του τιμοκαταλόγου.

Ενώ πάντα υπάρχουν και στόχοι πωλήσεων, κράχτες, προσφορές κ.ο.κ.

Θεωρώ άρα ότι μια σοβαρή εταιρία με εκπαιδευμένο προσωπικό, έκθεση, πωλήσεις κ.ο.κ. και στον τομέα του ήχου αντίστοιχες εκπτώσεις μπορεί να επιτύχει από κατασκευαστές της τάξης του 5-40%.

Και το θεωρώ φυσιολογικό καθώς το συγκρίνω με τον τομέα της πληροφορικής – που είναι και αυτός τεχνολογικός τομέας.

Συγγνωμη, να σε ρωτησω κατι?

Εισαι σε θεση να γνωριζεις ποσο "πουλαει" ο κατασκευαστης το Χ προϊον, ποσο κοστιζει η μεταφορα του στον εδω εισαγωγεα, ποσο κοστιζει ο εκτελωνισμος (αν προκειται για εκτος ΕΕ), ποσο κοστιζουν διαφοροι φοροι, ποιο ειναι το ποσό που ο αντιπροσωπος, ζητα απο τον ντηλερ, και ποιο το κερδος του ντηλερ ?
Ακόμη, εξοδα διαφορα τοσο του αντιπροσωπου, οσο και του εμπορου, δεν θα πρεπει να συνυπολογιστουν ?

Φαντάζομαι, οτι κατι που κοστιζει στην αμερικη (πχ) 2.οοο, με βαση τα παραπανω, ευκολα εδω (στον αγοραστη) θα φτασει στα 4.οοο.
Θα πουμε οτι δουλευουν με 100% κερδος ?

Υγ. Δεν ξερω απο εμποριο, μια απορια εκφραζω

Edit: Φυσικα, δεν λεω οτι σε καποιες περιπτωσεις δεν υπαρχει τεραστιο κερδος, απλα μου δινεις την εντυπωση απο τις τοποθετησεις σου (αν κανω λαθος ζητω συγγνωμη), οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι τετοιες.

Last edited:

Αγαπητέ μας Χιούστον δεν θεωρώ σωστό να συζητάμε για περιθώρια κέρδους
με παράδειγμα τα καλώδια, που τα ίδια τα εργοστάσια-όχι όλα-υπαγορεύουν τα μεγάλα περιθώρια.
Πάντως εγώ θα ήθελα αν συνεχίσεις την κουβέντα εδώ, να κατονομάσεις ανθρώπους και πράγματα με τ' όνομά τους και όχι αόριστα. Πες μας λοιπόν
τι συνέβη και τι ξέρεις.

Τι εννοεις?

Μιχάλη, θα σε παρακαλέσω να γράψεις ακριβώς τι εννοείς, διαφορετικά να ανακαλέσεις.

Δεν είναι δυνατό να γράφονται τέτοια πράγματα έτσι γενικά και αόριστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Αγαπητέ μας Χιούστον δεν θεωρώ σωστό να συζητάμε για περιθώρια κέρδους
με παράδειγμα τα καλώδια, που τα ίδια τα εργοστάσια-όχι όλα-υπαγορεύουν τα μεγάλα περιθώρια.
Πάντως εγώ θα ήθελα αν συνεχίσεις την κουβέντα εδώ, να κατονομάσεις ανθρώπους και πράγματα με τ' όνομά τους και όχι αόριστα. Πες μας λοιπόν
τι συνέβη και τι ξέρεις.

Στις δύο πρώτες γραμμές στην ουσία συμφωνείτε κ. Θέμη με αυτό λέω και μετά μου λέτε να κατονομόσω με μια δόση δυσπιστίας. Πάντως δεν αναφέρομαι σε εσάς στο συγκερκιμένο θέμα αυτό μπορώ να το πω. Μακάρι και άλλοι αντιπρόσωποι να είχαν την δική σας διαδρομή και ευθυξία με τη καλή έννοια.

Συγγνωμη, να σε ρωτησω κατι?

Εισαι σε θεση να γνωριζεις ποσο "πουλαει" ο κατασκευαστης το Χ προϊον, ποσο κοστιζει η μεταφορα του στον εδω εισαγωγεα, ποσο κοστιζει ο εκτελωνισμος (αν προκειται για εκτος ΕΕ), ποσο κοστιζουν διαφοροι φοροι, ποιο ειναι το ποσό που ο αντιπροσωπος, ζητα απο τον ντηλερ, και ποιο το κερδος του ντηλερ ?
Α

Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς αλλά 10 χρόνια τώρα έχουν δει πολλά τα ματάκια μου.

ΟΚ συμφωνώ μαζί σας παιδιά, οι αντιπρόσωποι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και πουλούν με ένα ελάχιστο ποσοστό για να βγουν τα προς το ζειν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Μιχάλη, θα σε παρακαλέσω να γράψεις ακριβώς τι εννοείς, διαφορετικά να ανακαλέσεις.

Δεν είναι δυνατό να γράφονται τέτοια πράγματα έτσι γενικά και αόριστα.

Είναι προφανές. Όταν σε ένα θέμα από τους 10 που συμμετέχουν οι 5 είναι αντιπρόσωποι τίθεται θέμα πολυφωνίας και συμφερόντων.

Ενταξει, αλλα μην μας αντιμετωπιζεις σαν βλακες.

Edit: πηγαινε στο ποστ #93

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Καθώς άλλο έγραψες σε παρακαλώ να μας πεις τι είναι Ντροπή?

Αν δε κάνω λάθος γνωρίζεις και εσύ τα περιθώρια κέρδους στην πληροφορική όπως ανέφερα παραπάνω.

Οπότε εξήγησε μας τι είναι γράφτηκε εδώ μέσα και είναι ντροπή.

Διαφορετικά πες ένα … νταξ ήμουν υπερβολικός… και το ξεχνάμε.

Είναι προφανές. Όταν σε ένα θέμα από τους 10 που συμμετέχουν οι 5 είναι αντιπρόσωποι τίθεται θέμα πολυφωνίας και συμφερόντων.

Πολυφωνία σίγουρα υπάρχει, οπότε μην απαξιώνεις τους συνομιλητές σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Καθώς άλλο έγραψες σε παρακαλώ να μας πεις τι είναι Ντροπή?

Αν δε κάνω λάθος γνωρίζεις και εσύ τα περιθώρια κέρδους στην πληροφορική όπως ανέφερα παραπάνω.

Οπότε εξήγησε μας τι είναι γράφτηκε εδώ μέσα και είναι ντροπή.

Διαφορετικά πες ένα … νταξ ήμουν υπερβολικός… και το ξεχνάμε.

Πολυφωνία σίγουρα υπάρχει, οπότε μην απαξιώνεις τους συνομιλητές σου.

Ντροπή είναι κάποιος να έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους και να προσποείται ότι με το ζόρι τα βγάζει πέρα, ειδικά τέτοιες εποχές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

ΟΚ συμφωνώ μαζί σας παιδιά, οι αντιπρόσωποι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και πουλούν με ένα ελάχιστο ποσοστό για να βγουν τα προς το ζειν.

Προσπαθούμε να ορίσουμε το περιθώριο ορθολογιστικά. Και να συζητήσουμε χωρίς αναθέματα και γενικεύσεις του τύπου ‛ τα βγάζουν πέρα’ ή ‛δε τα βγάζουν πέρα’.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορρόφηση αύξησης ΦΠΑ

Ντροπή είναι κάποιος να έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους και να προσποείται ότι με το ζόρι τα βγάζει πέρα, ειδικά τέτοιες εποχές.

Άρα απευθύνεσαι στους συνομιλητές σου επαγγελματίες – και μάλιστα στους συγκεκριμένους?
Και τι είναι μεγάλο? Προσωπικά προσπάθησα να το ορίσω. Άλλο μεγάλο άλλο το σύνηθες της αγοράς.