Αποστολή στον Ari(s)

Γιωργο δειχνει τυπικη συμπεριφορα οριακης ληψης. Αυτο που θα προσπαθησω να μαθω ειναι τι διαμετρους απαιτει πιο μεσα στην Ασια, μηπως εξαρχης δεν ειναι τοσο ισχυρος απ οτι δειχνει το footprint.

Απο χτες το απόγευμα επανέφερα κι εγω την πατέντα λήψης C/Ku στο πιάτο.
Χρειάζονται ακόμη μερικές ψιλορυθμίσεις, μόλις τελειώσω θα δω κι εγω για MEASAT τις ώρες που αναφέρει ο Γιώργος
Μου είχε λείψει πάντως η μπάντα C! Επίσης στην μπάντα Ku ειμαι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την σκέτη χοάνη Ku, το LCF στις 21 δυτικά βγαίνει κανονικά, οπότε μόνο στην μπάντα C θα ψάξω για βελτιώσεις...

Πολυ ωραια Φιλιππε. Ευτυχως που εσεις οι λιγοι - παραδοξως ολοι Βορειοι - στηριζετε την C. Αν δεν ειχαμε και σας, θα χε πεθανει η πολυ ενδιαφερουσα μπαντα αυτη.

Δοκίμασα χτες το βραδάκι τον Measat αλλά δεν μπόρεσα πάλι να φορτώσω τίποτε. Βρισκομαι βεβαια δυτικότερα και με μικρότερη επιφανεια πιάτου (+παράκεντρη C). Μέ βαση το ιχνοδιάγραμμα η ευκολότερη λήψη του δορυφόρου στην Ελλάδα θα ήταν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αλλά δεν έχουμε αναφορές απο εκεί για αυτή την μπάντα...
Επίσης δεν μπορώ πλέον να πιάσω την μπάντα Ku στις 93.5Ε (καμία ώρα) αλλά γι αυτό μάλλον φταίει ....η μεταλλική τέντα της γειτόνισσας που λόγω καλοκαιριού είναι μόνιμα κατεβασμένη και μου κόβει σήμα στα πολύ ανατολικά!

Απο οτι φαινεται παιδια το διαγραμμα του measat δεν δινει σωστα στοιχεια για Ελλαδα αφου την περιλαμβανει ενω με 3μ δεν εχουμε κανονικη ληψη!
Χρηστο να σου πω οτι ειμαι πολυ κοντα στην αποκτηση 4μ laser απο
Τουρκια οποτε συντομα θα σαs εχω νεα!Αν τωρα θελει καποιοs το 3μ aris
το συζηταμε φυσικα λιγο αργοτερα!Φιλιππε καλη υπομονη με την ρυθμιση στην
μπαντα c!
gab
Γιωργο ανεβασε τιs photo με τη ληψη του μεασατ και το σημα στον ασιασατ
σε παρακαλω!

Γαβριηλ πολλα footprints της C ειναι λανθασμενα, δεν αποτελει την εξαιρεση και του Measat 3.

Οσο για την LS4000 υπαρχει δυνατοτητα να ερθει Ελλαδα ? Γιατι στο pdf του εργοστασιου γραφει πως μονο εντος Τουρκιας τις στελνουν. Οσοι δεν τις γνωριζετε αξιζει να ριξετε μια ματια στο θεμα που ειχα ανοιξει εδω: http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=7899.0
Η κεραια εχει f/D=0.40 και υπαρχουν 2 feedhorns εκ των οποιων το Super δειχνει πιο αποδοτικο.

Για το polarmount εχεις εξασφαλησει εαν μπορει να κατεβει εως και 0° ανυψωση ?

Χρηστο καλησπερα φιλε μου!
Καταρχην ναι εχω ανταλλαξει πολλα mail και το συνολικο κοστοs ειναι γυρω στα 2700 eyro
μαζι με μεταφορικα!Τελωνειο δεν εχει απο οσο εμαθα οποτε ειναι θεμα χρονου να το παρω!Απο εκει και περα για ληψειs c band θα κρατησω μαλον τον aris
για τιs δυσκολεs καταστασειs στα ανατολικα βλεπε ασιασατ και δυτικα τον 40,5!Αρα με ενδιαφερει πολυ να φτασω μεχρι 83 ανατολικα στην ku και hispasat στην δυση με αυτο!Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να παει πιο κατω μαλλον θα το δουμε στην πραξη!
Φιλικα gabriel

Μπραβο φιλε, τελικα τα φερνουν και Ελλαδα. Αυτο ειναι πολυ θετικο μιας και υπαρχει εναλλακτικη λυση πια σ' αυτα τα μεγεθη οπου ανεβαινουν παρα πολυ σε κοστος οι εισαγωμενες αμερικανικες.

Μια κεραια για την καθε μπαντα, οτι πρεπει. Γλυτωνεις απ τους μπελαδες των Corotors και τα απλησιαστα Seavey.

Εννοειται πως οι 40.5W οπως και πολλες αλλες θεσεις πρεπει να ελεγχθουν καποια στιγμη οταν ολα τελειωσουν με το καλο.

Ελπιζω να διαλεξες την μονοκομματη 4μ ?

Η κεραια φιλε μου ειναι 2 τεμαχια λογω μεταφοραs!Οσο για την ανυψωση παει
μεχρι 3 μοιρεs απο οτι διαβασα τωρα με 2 μετρα υψos βασηs!Σωστο θηριο ειναι απο τα στοιχεια που εχω!
gab

Ελπιζω τα δυο κομματια να ενωνονται ευκολα ωστε να δουλεψει το focus της σωστα. Μου θυμησες μια 5μ στην Ροδο που ειχε γραφτει στο Zoom στη Videocamera πολυ παλια που αναγκαστηκαν να την κοψουν στα δυο ωστε να μπορει να ερθει απο τις ΗΠΑ στο νησι. Εκει την ξανακολλησανε. Αλλα επειδη και οι Τουρκοι τα εχουν περασει αυτα, ισως και χειροτερα λογω της γεωγραφικης τους θεσης πιστευω να ναι μελετημενα αυτα. Αλλιως δεν θα τις βαζαν σε ξενοδοχεια για να ικανοποιησουν τις αναγκες των Βορειο-/Δυτικοευρωπαιων.

Οταν με το καλο την εγκαταστησεις, θα περιμενουμε τις φωτογραφιες απο το θηριο.. :award:

Οι μεγαλύτερες απο 3 ή 3.5 μετρα κόβονται πλέον εργοστασιακά για να μπορούν να μεταφερθούν

Kαλησπερα σε ολους .Θελω να σας ενημερωσω οτι προσωρινα απο σημερα ειμαι εκτος μπαντας C.Ο λογος ειναι ο NILESAT με το lnb που εχω ,εχω δραματικες απωλειες στην μπαντα ku.Φιλιππε 14 Σεπτεμβριου εχω εναν αραβωνα στη Καστορια ,ελεγα μηπως σε βολεψει καποια στιγμη της ημερας αυτης να σε επισκευτω για λιγο να δω απο κοντα το συστημα σου C-Ku.Παντως ωραιο θα ειναι το 4μ του γαβριηλ .-bye--bye--bye-

Τοσο πολυ σου κοβει Γιωργο ? Οι 7W με τα συμπερασματα πολλων απαιτουν 1.50μ-1.80μ στην Θεσ/κη για πληρη ληψη. Η μηπως εχει χειροτερεψει και περα η κατασταση ? Εδω Γερμανια πριν μερικους μηνες παρατηρηθηκε μια μεγαλη πτωση σε καποιες καθετες.

Γιώργο εισαι ευπρόσδεκτος, λογικά για τις επόμενες 2 βδομάδες δεν πρόκειται να μετακινηθώ, και εφόσον εισαι εδω Κυριακή δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός απο ενα δίωρο 1-3 το μεσημέρι που παραδοσιακά τρώμε στο σπίτι των γονέων μου. Στην μπάντα C δεν έχω καταφέρει ακόμη να φτάσω στα μέγιστα που ειχα κάποτε με την πατέντα, έχω όμως την καλύτερη δυνατή λήψη σε Ku (απο εκει και πέρα ειναι δυσκολο να φτιάξω καλύτερα την C χωρίς να χαλάσω την Ku).

Χρηστο ο Γιωργοs εχει το lnb με c και ku μαζι οποτε στην ku εχει πολυ μεγαλη απωλεια σηματοs με αποτελεσμα οριακη ληψη nilesat!Αυτα τα lnb τελικα δινουν
μονο στην c καλο αποτελεσμα!Ενοειτε οτι με σκετο lnb ku ολα εναι οκ στιs 7w!
Gab

Σωστοs!:worshippy::worshippy:
Δυστυχωs εχει πολυ μεγαλη απωλεια στην ku το συγκεκριμενο!
gab

Kαλησπερα παιδια .Φιλιπε ευχαριστω για το καλωσορισμα ,θα κοιταξω να δω τι ωρες θα μπορεσω να ξεφυγω λιγο γιατι θα παμε αυθημερων και οπως ξερεις η κυρα μου ειναι στον 7ο μηνα ,παντως θα σε παρω σιγουρα τηλ τουλαχιστων 2 μερες πριν τις 14 Σαββατο .Χρηστο οντως ετσι ειναι οπως τα λεει ο Γαβριηλ οι απωλειες στην μπαντα ku εινε οδυνηρες .Κατεληξα στην καλυτερη λυση 1 πιατο για c, 1 πιατο για ku.Αυτη η μεθοδος θα λεγεται κλωνοποιηση πιατων 4μ lazer του γαβριηλ.Γαμπρε συμφωνεις ?:smile::smile::chinscratch::chinscratch: