Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

2. Για να είναι τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, η σύγκριση καλωδίων ρεύματος θα έπρεπε να γίνει σε κάποιον ενισχυτή.

Δύσκολο. Κάποιες φορές, από την κούραση, το CD έκλεισε επειδή ο IK έβγαλε και τα δύο καλώδια. Όταν συνέβη σε μένα είχα μία αποτυχία. Χωρίς να ξέρουμε αν έπαιξε ρόλο ή όχι, μείναμε με την απορία.

3.Ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν, αν ο Tzimisce είχε και ένα FM Tuner στο σύστημά του, που ήταν πάνω στο πολύπριζο την ώρα της δοκιμής.....

Μπα... Εδώ κλείσαμε το ψυγείο του σαλονιού για να μη δημιουργεί θόρυβο και ας μην είναι στην ίδια παροχή. :p

Χωρίς τον διακλαδωτήρα, θα έσβυνε-κρύωνε ίσως-ξαναάναβε το μηχάνημα και θα μεγάλωνε σημαντικά το κενό μεταξύ των ακροάσεων. Χειρότερο...

Εκεί θα χάναμε τη μπάλα! Δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια δοκιμή με τίποτα!

Το υπόλοιπο δείγμα δεν θεωρείται "άκυρο" αν κάποιοι έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Το ποσοστό αυτών που ακούνε τις διαφορές, ως προς το σύνολο των ακροατών, αποτελεί και αυτό χρήσιμη πληροφορία για εμάς.

Μα το βασικό moto στο χόμπυ μας είναι ένα.
"Αν ακούς τις διαφορές μόνος σου χωρίς να σου τις υποδεικνύουν άλλοι και πιστεύεις ότι οι διαφορές αξίζουν τα λεφτά που θες να δώσεις, αγόρασέ το".
Ο Tmjuju που είχε την υψηλότερη βαθμολογία (7 στα 10) δεν έχει κάποιο βαρβάτο σύστημα που θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεραναλυτικό.
Νομίζω ότι ο Βασίλης είχε το καλύτερο σύστημα από τα παιδιά της δοκιμής και αυτός ήταν εκτός συναγωνισμού γιατί
1) Τον έκανα σκνίπα με το αψέντι και άκουγε καμπάνες
2) Δεν του βάλαμε Τερλέγκα για να καταλάβει τις διαφορές σε ήχο που έχει εντρυφήσει.

Από την στιγμή όμως που το δείγμα είναι μικρό αλλά μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε τα καλά αυτιά, κερδίζουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (επιμένω πολύ εδώ), αν τους... ξαναδοκιμάσουμε.

Αν τους καταφέρετε έχει καλώς... Αυτοί έφυγαν τρέχοντας αλαλάζοντας "'Οϊ όϊ μάνα μου" από το σπίτι όταν ξεκλείδωσα την κουζίνα που τους είχα κλεισμένους. Μάλιστα χρειάστηκα ανακαίνιση γιατί κάποιος είχε αρχίσει να σκάβει τον τοίχο για να αποδράσει (δεν είχα κρύψει τα κουτάλια γμτ).

Μπράβο σε όλους σας που κάνατε παρέα και πειραματιστήκατε με "τα του audio" ! :2thumb22sup:

Μετά από αυτή την εμπειρία, ενδιαφέρον θα είχε να δούμε, την άποψη αυτών που πήραν μέρος στο test, στο εξής:

- Σκέπτεστε να αλλάξετε τα καλώδια ρεύματος με ακριβότερα, στο σύστημά σας ;

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε..

Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

- Σκέπτεστε να αλλάξετε τα καλώδια ρεύματος με ακριβότερα, στο σύστημά σας ;

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε..

Μπα, δεν έχω πρόβλημα. Υποθέτω ο Βασίλης έχει ήδη απαντήσει "Ναι σε ένα καλώδιο των 300 ευρώ έστω και σαν shopping therapy".
Η δική μου απάντηση είναι περίπου ίδια.
Ναι, αλλά δεν θα το παράκανα. Μέχρι 300 ευρώ λοιπόν στο χαλαρό. Εξ' άλλου δεν είναι λογικό το καλώδιο ρεύματος να είναι πιο ακριβό από την ίδια τη συσκευή που είναι πάνω του!

Δεν έχω την αίσθηση ότι "τους την λέει" κανείς. Μόνο συγχαρητήρια βλέπω να έχουν αποσπάσει για την στάση και τον κόπο τους.
Και αυτός ο κόπος θα κερδίσει θεαματικά σε πρακτική αξία αν τους... ξαναδοκιμάσουν!!!

Δεν θα πάψω να το γράφω συνέχεια, χε,χε, σαν τον Coyias και τις "κότες" του!

Τους το λέω κι εγώ-bye-

Καλημέρα σας,

Συγνώμη που δεν έγραψα κάτι πιο νωρίς αλλά το τριήμερο φρόντισα να απομακρυνθώ από το PC.

Μιχάλη, ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία! Επίσης ευχαριστώ και όλη την υπόλοιπη παρέα, γιατί πραγματικά περάσαμε υπέροχα. Δεν μακραίνω τις ευχαριστίες αυτές, καθώς το φόουμ διψά για λεπτομέρειες τις δοκιμής.

Επί των διαφόρων υλικών
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους προσέφεραν καλώδια για δοκιμή. Τόσο αντιπρόσωποι όσο και κάτοχοι καλωδίων που προσέφεραν καλώδια έπρεπε πραγματικά να έχουν ανοιχτό μυαλό και να μην φοβηθούν ότι στην δοκιμή υπήρχε κάποια κρυφή ατζέντα. Σημειώνω δε ότι ορισμένα από τα καλώδια αυτά έχουν εκπληκτική εμφάνιση και τεχνολογία, και ακόμα και να τα δεις μπροστά σου και να παίξεις λίγο μαζί τους είναι πραγματικά ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ο εναλλάκτης των καλωδίων ήταν πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα, χωρίς αυτόν θα ήταν πολύ πιο δύσκολη η σύγκριση καθώς θα έπρεπε να κλείνει το CD σε κάθε αλλαγή. Όπως εξηγήθηκε και πιο πάνω σίγουρα χρειάζονταν 5-10” υπομονής για να είμαστε σίγουροι ότι η αλλαγή έχιε ολοκληρωθεί.

Προετοιμασία

Η «φάση» των συσκευών διαπιστώθηκε πριν την αρχή των τεστ και κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ σημαντικό για να αποφύγουμε άλλο ένα πιθανό πρόβλημα κατά τη διαδικασία.

Ακούσαμε λίγο το σύστημα την ώρα που σιγά-σιγά στήναμε το setup και όση ώρα περιμέναμε και τους υπόλοιπους να έρθουν. Βέβαια αρχικά ακούγαμε από τα interconnect «του σπιτιού» ενώ μετά αλλάξαμε.

Ακούσαμε δύο υπέροχες K2HD ηχογραφήσεις απλά για να καταλάβουμε εάν υπάρχει κάποιο βασικό πρόβλημα με το setup.

Μετά από αλλαγές στην θέση και τη στήριξη του CD και εφόσον καταφέραμε να καταλήξουμε στο setup κάναμε και τις πρώτες αλλαγές καλωδίων για να δούμε εάν υπάρχουν διαφορές. ΠΡΙΝ από το blind test. Δηλαδή χωρίς κανένα άγχος ή διαδικασία, είπαμε να ακούσουμε χαλαρά να δούμε εάν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφορά.

Σημαντικό είναι ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα (νατανε μισή ώρα), συμφωνήσαμε ως ακροατές ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαφορές. Άσχετο αν είναι προς το χειρότερο ή το καλύτερο, το σημαντικό είναι ότι υπήρχαν διαφορές. Μικρές ίσως κάποιος να πει. Αλλά όταν πίνεις το ποτάκι σου και ακούς χαλαρά και κάποιος σε βάζει στο τριπάκι … υπάρχει διαφορά? Η απάντηση ήταν ναι.
Ας κρατήσουμε αυτό το πρώτο συμπέρασμα που προηγείται της δοκιμής-τέστ! Ότι σίγουρα το καλώδιο κάνει ΚΑΠΟΙΑ διαφορά.

Αντικειμενικοί και Υποκειμενικοί παράγοντες δυσκολίας

Φίλτατοι, εν ολίγης μου ζητήθηκε:
Να κάτσω σε ένα άγνωστο για εμένα σύστημα.
Να ακούσω ένα άγνωστο σε εμένα μουσικό κομμάτι (άντε να το είχα ακούσει δύο φορές κατά την προετοιμασία).
Και να διαχωρίσω εάν άκουγα από το καλώδιο Β ή το Α.
Τα καλώδια Β και Α ΔΕΝ τα είχα ακούσει κατά την προετοιμασία!
Α, και τα καλώδια ήταν στο player! όχι στον ενισχυτή….
Και όλα αυτά πάνω σε πολύ προσεγμένη ηλεκτρική γραμμή (το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου).

Για φθηνό καλώδιο δεν επιλέχτηκε το πιο φθηνό αλλά το καλώδιο Mainframe (Καθώς και εγώ σπίτι μου χρησιμοποιώ αντίστοιχο καλώδιο από Mainframe).
Για ακριβό δεν επιλέχτηκε το πιο ακριβό! (η όποια διαφορά θα έπρεπε να υπάρχει άσχετα εάν δεν έβαλα το «καλύτερο καλώδιο του κόσμου(tm)» )

Το μουσικό κομμάτι ήταν δύσκολο και βασίστηκα στα πρώτα δυό-μιση λεπτά. Στην ουσία όταν άρχισα το τεστ σημείωσα δυο-τρία σημεία (γύρο στο 30” 50” και 1:10”) πράγματα την πρώτη φoρά. Ζήτησα αλλαγή καλωδίου και προσπάθησα να εστιάσω σε αυτά τα σημεία. Κορυφαίο σημείο που με βοήθησε ήταν μια ΑΝΑΣΑ κάποιου μουσικού που ακουγόταν γύρω στο 1:10. Μετά τις πρώτες τρείς αλλαγές καλωδίου πιστεύω ότι άρχισα να ξεχωρίζω καλύτερα το εάν γινόταν αλλαγή καλωδίου και εάν άλλαζε η ΑΝΑΣΑ.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ.
Αυτό είναι υποκειμενικός παράγοντας. Καθώς αν για παράδειγμα σου κάθετε τρείς φορές συνεχόμενα το ίδιο καλώδιο, αρχίζεις να σκέπτεσαι «μα ρε σύ λες να τα έχω παίξει τελείως?»

Πιστεύω επίσης ότι έκανα σωστά που έκανα δύο παύσεις ενός-δύο λεπτών (CD set on pause) αφού είχα σημειώσει καλώδιο και γνωρίζοντας ότι μετά την πάυση θα επακολουθήσει αλλαγή. (μετά το 5 και μετά το 7)
Δέκα λεπτά συνεχόμενης ακρόασης του ίδιου κομματιού κάνουν το μυαλό σου νια-νια.
Ο παύσεις φαίνεται να βοήθησαν καθώς αμέσως μετά τις παύσεις είχα σωστά αποτελέσματα.

Μετά τα παραπάνω εγώ έχω κάποια συμπεράσματα. Αλλά πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι εάν μια μέρα σας βάλουν στην ίδια θέση σίγουρα πρόκειται για πολύ δύσκολο να βρεις 10/10.
Ιδανικά σας προτείνω να το κάνετε σπίτι σας στο σύστημα που γνωρίζεται καλά, βράδυ με ποτάκι και μεράκι. Με μουσική που να γνωρίζεται πολύ πολύ καλά! Τότε σίγουρα θα είναι εμφανέστερες οι διαφορές από ότι στο δικό μας τεστ.

Αλλαγές στον ήχο υπάρχουν. Τώρα το πώς πιστεύει καλύτερα ο καθένας μας ότι «πρέπει» να ακούγετε η συγκεκριμένη ΑΝΑΣΑ είναι άλλο θέμα. Και το πόσα θέλει ο εκάστοτε να δώσει για ν ακούσει «σωστότερα» μια ΑΝΑΣΑ είναι και αυτό δικό του θέμα. Άλλος μπορεί να ακούει τα δάχτυλα του μπασίστα. Όλα μα όλα αυτά είναι θεμιτά, αρκεί καθένας μας να καταλαβαίνει τι κάνει, πόσα δίνει και γιατί το κάνει.

Ευχαριστώ θερμά την όλη παρέα!

Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση και θα αρχίσω με μερικά δεδομένα.
1 τα καλώδια ρεύματος συνδέουν το cd player με το δίκτυο της ΔΕΗ
2 στην συνέχεια μεσολαβούν τα φίλτρα που έχει μέσα το cd player
3 στην συνέχεια έχουμε τον μετασχηματιστή 230 σε μια τάση χαμηλότερη
4 μετά έρχεται η ανόρθωση από την γέφυρα , η εξομάλυνση από τους
ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και στην συνεχεία η σταθεροποίηση στα 5ν , 12ν η στα 3,3 η σε όποια τάση εν πάση περιπτώσει ανάλογα τον σχεδιασμό του κάθε cd player.
Μερικά μάλιστα έχουν και διπλή σταθεροποίηση
Και τώρα η ερώτηση
Μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει πως μπορεί ένα καλώδιο ρεύματος να παίξει
Ρόλο στο πώς ακούγεται ένα cd player ???
Είμαι όλος αυτιά

Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση και θα αρχίσω με μερικά δεδομένα.
1 τα καλώδια ρεύματος συνδέουν το cd player με το δίκτυο της ΔΕΗ
2 στην συνέχεια μεσολαβούν τα φίλτρα που έχει μέσα το cd player
3 στην συνέχεια έχουμε τον μετασχηματιστή 230 σε μια τάση χαμηλότερη
4 μετά έρχεται η ανόρθωση από την γέφυρα , η εξομάλυνση από τους
ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές και στην συνεχεία η σταθεροποίηση στα 5ν , 12ν η στα 3,3 η σε όποια τάση εν πάση περιπτώσει ανάλογα τον σχεδιασμό του κάθε cd player.
Μερικά μάλιστα έχουν και διπλή σταθεροποίηση
Και τώρα η ερώτηση
Μπορεί κάποιος να μου τεκμηριώσει πως μπορεί ένα καλώδιο ρεύματος να παίξει
Ρόλο στο πώς ακούγεται ένα cd player ???
Είμαι όλος αυτιά

Αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση...

Εδώ δεν γίνεται επανάληψη της συζήτησης,που είχε γίνει για τα καλώδια.
Νομίζω,θα οδηγηθούμε στα ίδια αδιέξοδα.
Γι αυτό ακριβώς δεν κάνατε την δοκιμή;

Τι τελικά ακούσατε-άν ακούσατε-νομίζω,ότι είναι το θέμα.
Κάνω λάθος;

εγώ δεν άκουσα καμιά διαφορά και οι απαντήσεις που έδωσα ήταν εντελώς τυχαίες για αυτό και κάνω την ερώτηση.
τώρα αν δεν είναι εύκολα αντιληπτή η διαφορά με καλώδιο των 3000 ευρώ και ενός Η/Υ του 1 ευρώ......τότε τι να πω !
κανονικά με τέτοια διαφορά τιμής, η διαφορά στον ήχο θα έπρεπε να είναι "καραμπινάτη"

Υ.Γ
ταπεινή μου άποψη είναι εάν το τεστ γινόταν ξανά με τους ίδιους συμμετέχοντες στο ιδιο σύστημα με το ίδιο κομμάτι θα έφερναν τα ίδια αποτελέσματα??? μπα δεν νομίζω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Μπα, δεν έχω πρόβλημα. Υποθέτω ο Βασίλης έχει ήδη απαντήσει "Ναι σε ένα καλώδιο των 300 ευρώ έστω και σαν shopping therapy".
Η δική μου απάντηση είναι περίπου ίδια.
Ναι, αλλά δεν θα το παράκανα. Μέχρι 300 ευρώ λοιπόν στο χαλαρό. Εξ' άλλου δεν είναι λογικό το καλώδιο ρεύματος να είναι πιο ακριβό από την ίδια τη συσκευή που είναι πάνω του!
Ετσι ακριβώς -bye-

Είμαι όλος αυτιά

Είδες τι κάνει ένα πρωϊνό με έναν Tzimisce στην παρέα; :flipout:

Αρχίζω να πιστεύω ότι άκουσες διαφορές και το έκανες επίτηδες κορμάδι και έβγαλες μόνο μία επιτυχία στις 10!

Το θέμα όμως εδώ δεν είναι να το τεκμηριώσουμε επιστημονικά το τι ακούσαμε. Αυτό είναι άλλο θέμα. :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Το μη χείρον βέλτιστο. Χωρίς τον διακλαδωτήρα, θα έσβυνε-κρύωνε ίσως-ξαναάναβε το μηχάνημα και θα μεγάλωνε σημαντικά το κενό μεταξύ των ακροάσεων. Χειρότερο...

Xμ....μπορεί.Αν και συνήθως ότι παρεμβάλεται μεταξύ δύο ενώσεων δεν είναι και ότι καλύτερο.Ορισμένοι μάλιστα κατασκευαστές καλωδίων υποστηρίζουν ότι
τα μετακινούμενα τμήματα( μπανάνες,δίχαλα)καλύτερα να είναι βιδωτά παρά
κολλητά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

Ετσι ακριβώς -bye-

Ο Βασίλης, κατά την άποψη μου είχε αρκετή εμπειρία και πριν το τεστ. Το τεστ σίγουρα του προσέφερε άλλη μια ευκαιρία για λίγη εμπειρία παραπάνω.
Εγώ τείνω να έχω περισσότερα ερωτήματα ίσως επειδή δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία.
Για να εξηγούμαστε, προτίθεμαι να κάνω και άλλους πειραματισμούς στο μέλλον. Δεν μπορώ να αποκλείσω για εμένα το ενδεχόμενο να καταλήξω σε ακριβό καλώδιο για το σύστημά μου.

Το σημαντικό όπως είπα και πιο πάνω είναι το τρίπτυχο:
Τι κάνεις (τι βάζεις/ τι αγοράζεις)
Γιατί το κάνεις (μια ανάσα, το δάχτυλα του μπασίστα, ή ….. μια hi-end κουρτίνα, ή έτσι για τη κ@*λα)
Πόσα δίνεις (ή μέχρι πόσα τέλος πάντων, ή άμα τα έχεις χοντρά και έχεις πάρει απόφαση να τα δώσεις χοντρά, ή αν δεν έχεις φράγκο).

Το πιο ακριβό καλώδιο στο σπίτι μου για την ώρα είναι της τάξης των 80 ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο έχω πειραματιστεί με φίλτρα ρεύματος κυρίως και αλλαγές φάσεις και συνδεσμολογίας των καλωδίων. Σκοπεύω να φτιάξω ένα-δύο καλώδια diy για να καταλάβω λίγα πράγματα περισσότερα. Να παρατηρήσω εδώ ότι οι μεγαλύτερες διαφορές που έχω παρατηρήσει είναι όταν αλλάζεις την ηλεκτρολογική εγκατάσταση (κάτι που είχε κάνει ο οικοδεσπότης μας).
Έτσι μετά «οπλισμένος» με το μοναδικό 80 ευρώ καλώδιο που θα έχω αγορασμένο-τυποποιημένο και με δύο diy, θα έχω ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης του εκάστου άλλου καλωδίου. Τότε θα αποταθώ και σους συνήθεις ύποπτους (με την καλή έννοια) αγαπητούς αντιπροσώπους και κατασκευαστές για να μου δανείσουν καλώδια για ακρόαση στο δικό μου σύστημα.

Και μια υπόθεση εργασίας: Στο σύστημα του εκπληκτικού οικοδεσπότη μας, υπήρχε διαφορά ανάμεσα στα καλώδια που κατά την ταπεινή μου άποψη αποδεικνύει ότι καλά κάνει ο οικοδεσπότης και δοκιμάζει καλώδια. Η υπόθεση: <b>Εάν ήταν δικό μου το σύστημα,</b> θα έψαχνα για καλώδιο όπως ακριβός και ο οικοδεσπότης μας!

Αν μου επιτρέπεις την παρέμβαση...

Εδώ δεν γίνεται επανάληψη της συζήτησης,που είχε γίνει για τα καλώδια.
Νομίζω,θα οδηγηθούμε στα ίδια αδιέξοδα.
Γι αυτό ακριβώς δεν κάνατε την δοκιμή;

Τι τελικά ακούσατε-άν ακούσατε-νομίζω,ότι είναι το θέμα.
Κάνω λάθος;

και κάτι άλλο ακόμα.
Αν δεν υπάρχει τεκμηρίωση γιατί ένα καλώδιο ρεύματος (και μάλιστα τέτοιας αξίας) ακούγετε "καλύτερα" από ένα Η/Υ και μάλιστα συνδεδεμένο σε cdplayer
που σημαίνει και χαμηλή κατανάλωση, τότε το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ο ψυχολογικός παράγοντας .
όπως παραδέχτηκε και ο Vasilit-T ποιο πάνω ότι θα έπαιρνε ένα καλώδιο ρεύματος των 300 ευρώ για shopping therapy .

και κάτι άλλο ακόμα.
Αν δεν υπάρχει τεκμηρίωση γιατί ένα καλώδιο ρεύματος (και μάλιστα τέτοιας αξίας) ακούγετε "καλύτερα" από ένα Η/Υ και μάλιστα συνδεδεμένο σε cdplayer
που σημαίνει και χαμηλή κατανάλωση, τότε το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ο ψυχολογικός παράγοντας .
όπως παραδέχτηκε και ο Vasilit-T ποιο πάνω ότι θα έπαιρνε ένα καλώδιο ρεύματος των 300 ευρώ για shopping therapy .
Αγαπητέ kokar για να σου λυθούν οι απορίες που έχεις επισκέψου το: www.silveraudio.com
Κάνε κλικ στο Information Center και διάβασε το White Paper και το FAQs. Είναι πολύ κατατοπιστικά. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

και κάτι άλλο ακόμα.

ΙΜΟ,τεκμηρίωση για το άν υπάρχουν και γιατί υπάρχουν διαφορές για συγκεκριμένα καλώδια κι όχι γενικά,μόνο απο ειδικούς επιστήμονες και μέσα απο έρευνα,που μπορεί να περιλαμβάνει και τυφλά τέστς,μπορεί να γίνει.
Νομίζω,ότι είναι ξεκάθαρο,ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην δοκιμή που εσείς ερασιτεχνικά κάνατε.
Πρότεινα,να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα,για την υλοποίηση ενός τέτοιου project,που θα οργανωθεί και θα στηθεί-ελεγθεί-αναλυθεί,απο εξειδικευμένους επιστήμονες,που θα διαθέτουν την εμπειρία και τα μέσα για να το κάνουν(π.χ 1-2 μηχανικούς,1 ψυχολόγο,1 στατιστικολόγο)...
Το ξαναπροτείνω,άν το θεωρείτε τόσο φλέγον έτσι ώστε να διαθέσουμε-διαθέσετε,τα απαραίτητα χρήματα και χρόνο-κόπο για να οργανωθεί κάτι τέτοιο.

Σήμερα με κατ έτρεχε κολήτος το τι καλώδιο θα φορέσει στο ΠΙΚΑΠ !!!! !!!!!:bigcry::bigcry::bigcry: EKEI να δείς μούρλια που κουβαλεί ,,, ρε βλαμένε !!!!! το μοτέρ δουλεύει !!!! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ !! έλα να ακούσεις ! ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΚΟΚΑΡ !! ΝΑΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ !!! :speechless-smiley-0:blink::beee:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματος!

ΙΜΟ,τεκμηρίωση για το άν υπάρχουν και γιατί υπάρχουν διαφορές για συγκεκριμένα καλώδια κι όχι γενικά,μόνο απο ειδικούς επιστήμονες και μέσα απο έρευνα,που μπορεί να περιλαμβάνει και τυφλά τέστς,μπορεί να γίνει.
Νομίζω,ότι είναι ξεκάθαρο,ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην δοκιμή που εσείς ερασιτεχνικά κάνατε.
Πρότεινα,να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα,για την υλοποίηση ενός τέτοιου project,που θα οργανωθεί και θα στηθεί-ελεγθεί-αναλυθεί,απο εξειδικευμένους επιστήμονες,που θα διαθέτουν την εμπειρία και τα μέσα για να το κάνουν(π.χ 1-2 μηχανικούς,1 ψυχολόγο,1 στατιστικολόγο)...
Το ξαναπροτείνω,άν το θεωρείτε τόσο φλέγον έτσι ώστε να διαθέσουμε-διαθέσετε,τα απαραίτητα χρήματα και χρόνο-κόπο για να οργανωθεί κάτι τέτοιο.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρον μην γελάτε θα το ήθελα !!! να υπάρξουν τέτοιοι παράγοντες να παραμετροποίησουμε τα αποτέλεσμα για να βγει ένα συμπέρασμα τεχνοφρικ !! :BDBDG54: :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρεύματ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρον μην γελάτε θα το ήθελα !!! να υπάρξουν τέτοιοι παράγοντες να παραμετροποίησουμε τα αποτέλεσμα για να βγει ένα συμπέρασμα τεχνοφρικ !! :BDBDG54: :ADFADF1:

Βασιλάκη υπο την επίδραση του αψεντιού είσαι ακόμα;:ADFADF1:

και κάτι άλλο ακόμα.
και ναι σίγουρα τεκμηρίωση δεν υπάρχει !!! μια βοιοδοσχολη
ηλεκτρονικός σπούδασα δεν υφίσταται πουθενά τέτοιο πράγμα πέραν των βασικών περί διατομών και τα λοιπα , ΑΛΛΑ hiend ανώμαλοι ήμαστε θα την βρούμε την άκρη !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αποτελέσματα τυφλής δοκιμής καλωδίων ρε

Βασιλάκη υπο την επίδραση του αψεντιού είσαι ακόμα;:ADFADF1:

Τελικα, ηταν τυφλη η δοκιμη επειδη ηταν ολοι τυφλα? :grinning-smiley-043