Apple Event - 9 Σεπ. (iPhone 17)

Status
Not open for further replies.
Nα σου πω την αμαρτία μου, δεν έχω δει ποτέ πόσο κοστίζει στην πράξη η αλλαγή μπαταρίας. Γιατί αν κάνει $80 το υλικό, εδώ θα θέλει σίγουρα άλλο ένα κατοστάρικο σε labor. Και με τα αδιάβοχα κλπ δεν τολμάς να ανοίξεις πλέον τηλέφωνο μόνος σου.
Πριν πολλά πολλά χρόνια μου ζήτησαν για ένα 5s 100€ συνολικό κόστος σε κινητό που μεταχειρισμενο δεν επιανε 250€ . Δεν ξέρω τι τόσο ιδιαίτερο έχουν οι μπαταρίες της apple αλλά πριν 1 χρόνο άλλαξα σε samsung 4ετιας μπαταρία με κόστος κάτω από 80€ . Η μπαταρία έκανε ~50€ και τα υπόλοιπα ήταν εργατικά( 20€) και κόλλες αδιαβροχοποιησης (10€) .

Εμένα το Iphone 16 pro είναι με 302 κύκλους στο 89% η μπαταρία που το θεωρώ φυσιολογικό. Πως έχεις 370 κύκλους σε 2 χρόνια?? Εγώ έχω σχεδόν τους ίδιους κύκλους μέσα σε ένα χρόνο.
Κάθε βράδυ έμπαινε στον φορτιστή (magsafe) και έβγαινε το πρωί στις 6.

IMG_9269.png

Last edited by a moderator:
Κάθε βράδυ έμπαινε στον φορτιστή (magsafe) και έβγαινε το πρωί στις 6.

View attachment 256750
Απλά δεν μου βγαίνουν τα νούμερα, αν το βάζεις κάθε βράδυ, σε 2 χρόνια θα είχες πάνω από 700 κύκλους, πως έχεις μόνο 374? Μήπως κάποιες φορτίσεις δεν τις θεωρούσε κύκλους ή δεν είχε πέσει τόσο η μπαταρία και φόρτιζε λίγο χωρίς να το θεωρεί κύκλο??...δεν ξέρω μου φαίνεται κουλό λίγο!!

Γιατί θα έπρεπε να είναι πάνω από 700; δεν το έβαζα με 0 να φορτίζει. Συνήθως γυρίζα σπίτι με ένα 40-50%. Αυτό σημαίνει ότι με κάθε φόρτιση δεν "έγραφε" πλήρη κύκλο.

• Like
Reactions: jig
Μια που ειμαστε οφ τοπικ, ας πω κι εγω, οτι εδω και λιγες μερες ενεργοποιησα ξανα το 5s (που αναφερεται και παραπανω) και μπορω να πω οτι για το σκοπο που το θελω ειναι οτι καλυτερο...

Εχει αλλαγμενη μπαταρια, γνησια, δεν θυμαμαι πριν ποσα χρονια, πρεπει να ειναι 6-7 και ειχε κοστισει κατω απο 100 ευρω, ειχε βγει μια προσφορα θυμαμαι.
Χρησιμοποιω 3 νουμερα τηλεφωνου.... εταιρικο, προσωπικο εξωτερικου, προσωπικο ελληνικο... το iPhone περνει 2 καρτες... οποτε εβλα εδω και λιγες μερες το εταιρικο στο 5s και το χρησιμοποιω για τις κλησεις του 8ωρου.... πιο βολικη συσκευη -σε σχεση με τις παντοφλες προ και μαξ- δεν υπαρχει.... εχω και το ακουστικο στο αυτι και ξεχνας οτι το εχεις μαζι σου.
Βγαζει ανετα η μπαταρια τις κλησεις της ημερας και λοξοκοιταω και κανα μεσεντζερ, ινστα κτλ

Ηθελα να παρω καποιο απο τα μινι, αλλα η τιμη τους ηταν απαγορευτικη.
Το τηλεφωνακι, βγαζει ανετα τη μερα με τη χρηση που θελω.... οχι παιχνιδια, οχι βιντεο, μονο κλησεις, μηνυματα και λιγο χάζι, αν και εχω και κανα δυο παιχνιδια τυπου τετρις.

Αν βρω σε λογικη τιμη γνησια μπαταρια, θα την ξανα αλλαξω και θα το κρατησω γιατι ειναι αλλη η αισθηση του σε σχεση με τα μεγαλα.... παντα σαν τηλεφωνο και οχι ταμπλετ, πισι κτλ. και τραπεζικες εφαρμογες τρεχει μια χαρα, οποτε λειτουργικα, δεν χρειαζομαι κατι παραπανω....

Screenshot 2025-08-27 at 20.07.29.pngIMG_A3BCF1B8CB5A-1.jpegIMG_3E6A7B6EC592-1.jpeg

Εγώ πάντως φέτος έχω κάνει βαρύγδουπη δήλωση ότι για πρώτη φορά από το Χ και μετά θα σπάσω το σερί και θα περιμένω το 18. Τη θυμίζω ώστε να με κράξετε αν υποκύψω. Για την ώρα με όσα έχω διαβάσει παραμένω πιστός στην απόφαση, αλλά ας δούμε και την παρουσίαση. :whistle:
Με λίγα λόγια μας λες ότι δεν θες αλλά θα το πάρεις 🤣

Μια που ειμαστε οφ τοπικ, ας πω κι εγω, οτι εδω και λιγες μερες ενεργοποιησα ξανα το 5s (που αναφερεται και παραπανω) και μπορω να πω οτι για το σκοπο που το θελω ειναι οτι καλυτερο...

Εχει αλλαγμενη μπαταρια, γνησια, δεν θυμαμαι πριν ποσα χρονια, πρεπει να ειναι 6-7 και ειχε κοστισει κατω απο 100 ευρω, ειχε βγει μια προσφορα θυμαμαι.
Χρησιμοποιω 3 νουμερα τηλεφωνου.... εταιρικο, προσωπικο εξωτερικου, προσωπικο ελληνικο... το iPhone περνει 2 καρτες... οποτε εβλα εδω και λιγες μερες το εταιρικο στο 5s και το χρησιμοποιω για τις κλησεις του 8ωρου.... πιο βολικη συσκευη -σε σχεση με τις παντοφλες προ και μαξ- δεν υπαρχει.... εχω και το ακουστικο στο αυτι και ξεχνας οτι το εχεις μαζι σου.
Βγαζει ανετα η μπαταρια τις κλησεις της ημερας και λοξοκοιταω και κανα μεσεντζερ, ινστα κτλ

Ηθελα να παρω καποιο απο τα μινι, αλλα η τιμη τους ηταν απαγορευτικη.
Το τηλεφωνακι, βγαζει ανετα τη μερα με τη χρηση που θελω.... οχι παιχνιδια, οχι βιντεο, μονο κλησεις, μηνυματα και λιγο χάζι, αν και εχω και κανα δυο παιχνιδια τυπου τετρις.

Αν βρω σε λογικη τιμη γνησια μπαταρια, θα την ξανα αλλαξω και θα το κρατησω γιατι ειναι αλλη η αισθηση του σε σχεση με τα μεγαλα.... παντα σαν τηλεφωνο και οχι ταμπλετ, πισι κτλ. και τραπεζικες εφαρμογες τρεχει μια χαρα, οποτε λειτουργικα, δεν χρειαζομαι κατι παραπανω....

View attachment 256751View attachment 256752View attachment 256753
To 5s είναι το πιο όμορφο iPhone που βγήκε ποτέ. Πιο όμορφο ακόμα και από το σχεδόν πανομοιότυπο 5, αφού είναι πιο minimal χωρίς το τετραγωνάκι στο κουμπί.

Με λίγα λόγια μας λες ότι δεν θες αλλά θα το πάρεις 🤣

Κοίτα, πλέον δεν υπάρχουν φοβερές εκπλήξεις στα λανσαρίσματα, ξέρουμε από λίγο-πολύ έως και ακριβώς τι θα είναι, οπότε το τρέχον σενάριο είναι να μην. Κατά τα άλλα, μην ξεχνάμε ότι είμαστε ασθενείς και αδύναμοι, και γενικά σε τέτοια θέματα χρειαζόμαστε επαγγελματική βοήθεια. :cool:

Με τα δικά μου κριτήρια, ο βασικος λόγος αλλαγής είναι η αναβάθμιση οθόνης (δλδ κάθε 2-3 χρόνια - οπότε και παίρνεις μαζεμένες και τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις (κάμερες κλπ).

Αλλά, ειδικά σε όσους έχουν τη δυνατότητα να το αλλάζουν κάθε χρόνο με 200-300 €, είναι πλέον φάση ρουτίνας (σαν μια ακόμη συνδρομή της τάξης των 30 € το μήνα)).

Η μόνη βασική αναβάθμιση που έχει αργήσει πολύ είναι αυτή της front camera (που χρησιμοποιείται γενικά και πολύ).

Αχ, ποιος κοροϊδεύει 😁
1. Δεν κορόιδεψα

2. Το ίδιο (δεν) κοροϊδεύω και αυτά που κάνω εγώ

3. Σκέφτομαι να κάνω report το post σου (για προσβολή) αλλά φοβάμαι ότι πάλι εσύ θα κρίνεις το report.

😋

• Haha
Reactions: vadergr and anderm
Με τα δικά μου κριτήρια, ο βασικος λόγος αλλαγής είναι η αναβάθμιση οθόνης (δλδ κάθε 2-3 χρόνια - οπότε και παίρνεις μαζεμένες και τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις (κάμερες κλπ).

Αλλά, ειδικά σε όσους έχουν τη δυνατότητα να το αλλάζουν κάθε χρόνο με 200-300 €, είναι πλέον φάση ρουτίνας (σαν μια ακόμη συνδρομή της τάξης των 30 € το μήνα)).

Η μόνη βασική αναβάθμιση που έχει αργήσει πολύ είναι αυτή της front camera (που χρησιμοποιείται γενικά και πολύ).
Βασικά αυτό κάνω, πουλάω το προηγούμενο μοντέλο και παίρνω το καινούριο, συνήθως δεν μου στοιχίζει η όλη αλλαγή πάνω από 200-250 ευρώ....και έχω έτσι πιο φρέσκια και νέα συσκευή χωρίς να έχω δώσει ένα καράβι λεφτά, όπως το είπες σαν μια συνδρομή..

Καλά κι εγώ εδώ και 10 χρόνια έτσι το πήγαινα, μέσω του iPhone Upgrade program, γύρω στα $50 το μήνα επί μονίμου βάσεως και κάθε χρόνο νέο μοντέλο on release day και με full Apple Care coverage. Μόνο το τελευταίο το πήρα 'κανονικά', λόγω κάποιων γραφειοκρατικών με το εταιρικό πρόγραμμα που έβαλα περσι, και ίσως γι'αυτό κλίνω προς το να μην το αλλάξω φέτος. Πέρα από το ιδεολογικό (που έχω αρχίσει πια να ντρέπομαι να τσιμπάω με το κάθε νέο γκατζετάκι, ίσως γέρασα, ποιος ξέρει), βαριέμαι πολύ και τη διδαδικασία αγγελία, πώληση, τα σχετικά ρίσκα (εδώ δεν έχουμε AVClub να ξέρεις σε ποιον μιλάς), κλπ. Δηλαδή, θα πρέπει να βγάλουν κάτι πολύ αστραφτερό για να τσιμπήσω, και μέχρι τώρα, εκτός από το περτικαλί χρωματάκι που μου άρεσε, δε βλέπω κάτι τέτοιο.

Last edited:
(που έχω αρχίσει πια να ντρέπομαι να τσιμπάω με το κάθε νέο γκατζετάκι, ίσως γέρασα, ποιος ξέρει)

Καλό είναι αυτό, ωριμότητα λέγεται ;)

(δεν κάνω καθόλου πλάκα)

(έχει και ρολογάκι φέτος, που θα ικανοποιήσει εν μέρει την καταναλωτική μανία :D )
Δεν θες να με αφησεις ν’ αγιασω, ε;

…. και νέα AirPods Pro, και νέο Apple TV 4K…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η αλήθεια είναι ότι αλλάζοντας τα Pro θα μπορούσα επιτέλους να ξεφορτωθώ άπαξ δια πάντως τα καλώδια lighting. Αλλά για την ώρα δε θα τσιμπήσω.

(Δικαιολογίες του κ@λου, έτσι κι αλλιώς με MagSafe τα φορτίζω)

Last edited:
  • Haha
Reactions: takisot and vadergr
Status
Not open for further replies.