Apple Event - 9 Σεπ. (iPhone 17)

Status
Not open for further replies.
εχω το 15 προ...δεν ξερω αν αξιζει να αναβαθμιστω στο 17 προ...δεν νομιζω....θα δειξει

Μου αρέσει που έγραψα μην συνεχίσουμε την φάση vs που γίνεται πάντα τέτοια εποχή...
Νομίζω είναι ανούσιο πραγματικά το vs των δύο "σχολών", που και στις δύο υπάρχουν φανατικοί και μη χρήστες.

Eκανα save το post σου...θα το θυμάμαι..χαχα:p

Κοίτα, ο μόνος λόγος που θα αναβαθμιζόμουν είναι να έχει φάει φρίκη η μπαταρία και να μη με κρατάει όσο χρειάζομαι. Επί 11 μήνες το battery health ήταν κολλημένο στο 100%, τώρα το κοίταξα και μέσα σε έναν μήνα έχει πέσει στο 97%. Λες να το κάνουν επίτηδες όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος; Αν έχει πέσει κάτω από 95% μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες θα προβληματστώ. :D

Υπάρχει εφαρμογή στο ios store που να τσεκάρει την πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας;

Τι εννοείς πραγματική χωρητικότητα; Οτι αναφερει η apple στα specs ισχυει. Και υπαρχουν εφαρμογες που σου κανουν report το αναλυτικο config της συσκευης σου.

μπορεις να δεις τα παραπανω στοιxεια μεσω υπολογιστη χρησιμοποιωντας το 3utools

1756306729789.png

Κοίτα, ο μόνος λόγος που θα αναβαθμιζόμουν είναι να έχει φάει φρίκη η μπαταρία και να μη με κρατάει όσο χρειάζομαι. Επί 11 μήνες το battery health ήταν κολλημένο στο 100%, τώρα το κοίταξα και μέσα σε έναν μήνα έχει πέσει στο 97%. Λες να το κάνουν επίτηδες όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος; Αν έχει πέσει κάτω από 95% μέσα στις επόμενες δυο βδομάδες θα προβληματστώ. :D

Για να συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να φόρτιζες μια φορά τη μέρα από το 45 στο 55%.
Αποκλείεται η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας με κάποιους εκατοντάδες κύκλους να είναι σε state καινούριας.

Για να συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να φόρτιζες μια φορά τη μέρα από το 45 στο 55%.
Αποκλείεται η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας με κάποιους εκατοντάδες κύκλους να είναι σε state καινούριας.

Να μην το πετάξω δηλαδή ε;

1756309040036.png

Υπο ιδανικές συνθήκες θερμοκρασιών και φόρτισης μέχρι το 80%, στους 250 κύκλους θα ήταν λίγο πάνω από το 90% της αρχικής χωρητικότητας. Σε πραγματικές συνθήκες, λιγότερο.
Το "maximum capacity" είναι rough estimation εφόσον δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος καταγραφής. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς θα είσαι κοντά στο 80% του αρχικού capacity με λίγη προσοχή.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, αδυνατώ να καταλάβω γιατί σε μια συσκευή των 1000-1500€ δίνουμε τόση σημασία στο μοναδικό της αναλώσιμο, που κάνει 50-70-80€. Είναι +- η τιμή μιας ακριβής official θήκης.

• Like
Reactions: jig and takisot
Υπο ιδανικές συνθήκες θερμοκρασιών και φόρτισης μέχρι το 80%, στους 250 κύκλους θα ήταν λίγο πάνω από το 90% της αρχικής χωρητικότητας. Σε πραγματικές συνθήκες, λιγότερο.
Το "maximum capacity" είναι rough estimation εφόσον δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος καταγραφής. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς θα είσαι κοντά στο 80% του αρχικού capacity με λίγη προσοχή.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, αδυνατώ να καταλάβω γιατί σε μια συσκευή των 1000-1500€ δίνουμε τόση σημασία στο μοναδικό της αναλώσιμο, που κάνει 50-70-80€. Είναι +- η τιμή μιας ακριβής official θήκης.
αυτο δεν ειναι απολυτο, κοντευω στα 2 χρονια και εαν δεις παραπανω με πανω απο 370 κυκλους ειναι στο 90%

Nα σου πω την αμαρτία μου, δεν έχω δει ποτέ πόσο κοστίζει στην πράξη η αλλαγή μπαταρίας. Γιατί αν κάνει $80 το υλικό, εδώ θα θέλει σίγουρα άλλο ένα κατοστάρικο σε labor. Και με τα αδιάβοχα κλπ δεν τολμάς να ανοίξεις πλέον τηλέφωνο μόνος σου.

αυτο δεν ειναι απολυτο, κοντευω στα 2 χρονια και εαν δεις παραπανω με πανω απο 370 κυκλους ειναι στο 90%
Αυτό λέει αν κατάλαβα καλά, ότι αυτά που βλέπουμε στο σχετικό software είναι μάλλον ό,τι να'ναι.

Μπορεί να κάνει report το tool ότι θέλει, αλλά μπαταρία λιθίου με 370 κύκλους φόρτισης, τις αυξομειώσεις θερμοκρασιών του κινητού και εφόσον φορτίζεται σε μεγάλα SoC, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι στο 90%.

Στα δύο χρόνια, κλειστό να ήταν το κινητό, με μηδέν κύκλους στο ιδανικό SoC και θερμοκρασία αποθήκευσης θα ήταν στο 90%.

Δείτε σχετική μελέτη του TUM.

Εμένα το Iphone 16 pro είναι με 302 κύκλους στο 89% η μπαταρία που το θεωρώ φυσιολογικό. Πως έχεις 370 κύκλους σε 2 χρόνια?? Εγώ έχω σχεδόν τους ίδιους κύκλους μέσα σε ένα χρόνο.

Εμένα το Iphone 16 pro είναι με 302 κύκλους στο 89% η μπαταρία που το θεωρώ φυσιολογικό. Πως έχεις 370 κύκλους σε 2 χρόνια?? Εγώ έχω σχεδόν τους ίδιους κύκλους μέσα σε ένα χρόνο.

e9bb8cf606b230ffd829353cf69a6222.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by a moderator:
Nα σου πω την αμαρτία μου, δεν έχω δει ποτέ πόσο κοστίζει στην πράξη η αλλαγή μπαταρίας. Γιατί αν κάνει $80 το υλικό, εδώ θα θέλει σίγουρα άλλο ένα κατοστάρικο σε labor. Και με τα αδιάβοχα κλπ δεν τολμάς να ανοίξεις πλέον τηλέφωνο μόνος σου.
Για αυθεντική μπαταρία στην Ελλάδα το κόστος ανάλογα το μοντέλο είναι χαλαρά 100 ευρώ και στα max μοντέλα μπορεί να φτάσει 130-140 ευρώ...καθόλου λίγα. Προτιμώ να το πουλήσω να βάλω έξτρα αυτά τα 100-120 ευρώ που θα έδινα για μπαταρία συν λίγα ακόμα και να πάρω φρέσκο μοντέλο. Ετσι βασικά κάνω κάθε χρόνο, θα δώσω το 16 pro και θα ψάξω προσφορές, κάπου θα βρω ένα 17 pro σε βάθος μηνών (πάντα μεταχειρισμένο λίγων εβδομάδων ή μηνών), όταν κυκλοφορήσει αρκετά, να το πάρω σε καλή τιμή...

e9bb8cf606b230ffd829353cf69a6222.png

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mια χαρά είσαι!! το προσέχεις?? Γιατί εγώ το φορτίζω όποτε νάναι και όταν κάτσει μην προσέχοντας τίποτα...χαχα

Status
Not open for further replies.