Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Ε ναι εννοείται υπάρχει ένας τόμος πίσω από κάθε πατέντα.

flashaki , νταξ και με μια αναζήτηση θα βρεις αρκετά.

Άρθρο σε περιοδικό είναι το παραπάνω.

Εμένα προφανώς οι ενστάσεις μου είναι για το τι μπορεί κανείς να πατεντάρει … γενικότερες δηλαδή για το Business των πατεντών.

Δεν είμαι ειδικός αλλά να πω την αλήθεια διατηρώ μια επιφύλαξη ότι πίσω από αυτά τα χονδρόείδη σκιτσάκια κρύβεται τόμος. Ενδεχομένως να υπάρχει κατηγορία πατεντας για ιδέες με ένα απλό σκίτσο και κάποιες γενικές περιγραφές και πατέντα για πραγματική κατασκευή η έρευνα. Δεν νομίζω δλδ ότι οι πατέντες της IBM πχ για το γραφενιο έχουν τέτοια σκιτσάκια μέσα.

Και να ολοκληρώσω με μια παρατήρηση. Με τόσες δεκάδες χιλιάδες πατέντες των υπολοίπων δεν είδα να ασχολείται κανένα mainstream site είτε τεχνολογίας είτε γενικό. Τα σκιτσάκια όμως είναι "ειδηση"..
(και δεν μιλάω για το παρόν νήμα αλλά για ειδήσεις αλλου)

Δεν είμαι ειδικός αλλά να πω την αλήθεια διατηρώ μια επιφύλαξη ότι πίσω από αυτά τα χονδρόείδη σκιτσάκια κρύβεται τόμος. Ενδεχομένως να υπάρχει κατηγορία πατεντας για ιδέες με ένα απλό σκίτσο και κάποιες γενικές περιγραφές και πατέντα για πραγματική κατασκευή η έρευνα. Δεν νομίζω δλδ ότι οι πατέντες της IBM πχ για το γραφενιο έχουν τέτοια σκιτσάκια μέσα.

Και να ολοκληρώσω με μια παρατήρηση. Με τόσες δεκάδες χιλιάδες πατέντες των υπολοίπων δεν είδα να ασχολείται κανένα mainstream site είτε τεχνολογίας είτε γενικό. Τα σκιτσάκια όμως είναι "ειδηση"..
(και δεν μιλάω για το παρόν νήμα αλλά για ειδήσεις αλλου)

Κι όμως η ενασχόληση με πατέντες στα τεχνολογικά site είναι παραπάνω από συνηθισμένη και έχει και ιστορία και πολύ υλικό.
Να θυμίσω γνωστές υποθέσεις τύπου FAT – MS DOS, Progress Bar
, SCO vs linux /unix etc.
Στο wired από τα παλιότερα περιοδικά αυτού του καλωδιωμένου κόσμου θα βρεις ένα σωρό άρθρα που κριτικάρουν το τι είναι πατέντες και προτείνουν ιδέες για το πώς να αναμορφωθεί όλο το σύστημα.
Το ίδιο και στο Slashdot όπου θα βρεις πολλές ιστορίες για patent trolls :p
Ακόμα και για εκτυπωτές 3d θα βρεις ένα σορό θέματα με key technologies που είναι πατενταρισμένα και εμποδίζουν τη διάδοση τους.
Θες να πάμε και στα αμάξια … τι ακούμε τόσα χρόνια για ηλεκτρικά αμάξια, πόσες πατέντες χρειάζεται κάποιος για να κυκλοφορήσει ένα νόμιμο ηλεκτρικό αμαξάκι για τον κόσμο.
Το πρόβλημα με τις πατέντες είναι τεράστιο.

χωρίς κουμπιά, δεν μου λέει τίποτα....

όταν βγάλει i-phone χωρίς οθόνη τότε μάλιστα !:flipout:

Κι όμως η ενασχόληση με πατέντες στα τεχνολογικά site είναι παραπάνω από συνηθισμένη και έχει και ιστορία και πολύ υλικό.
Να θυμίσω γνωστές υποθέσεις τύπου FAT – MS DOS, Progress Bar
, SCO vs linux /unix etc.
Στο wired από τα παλιότερα περιοδικά αυτού του καλωδιωμένου κόσμου θα βρεις ένα σωρό άρθρα που κριτικάρουν το τι είναι πατέντες και προτείνουν ιδέες για το πώς να αναμορφωθεί όλο το σύστημα.
Το ίδιο και στο Slashdot όπου θα βρεις πολλές ιστορίες για patent trolls :p
Ακόμα και για εκτυπωτές 3d θα βρεις ένα σορό θέματα με key technologies που είναι πατενταρισμένα και εμποδίζουν τη διάδοση τους.
Θες να πάμε και στα αμάξια … τι ακούμε τόσα χρόνια για ηλεκτρικά αμάξια, πόσες πατέντες χρειάζεται κάποιος για να κυκλοφορήσει ένα νόμιμο ηλεκτρικό αμαξάκι για τον κόσμο.
Το πρόβλημα με τις πατέντες είναι τεράστιο.

Δηλαδή μπορείς πολύ απλά να πατεντάρεις μια ιδέα και να την αφήσεις στην άκρη χωρίς τελικά να την εφαρμόσεις ποτέ? Και για πόσο καιρό είπαμε ότι θα παραμένει "κλειδωμένη" σε σένα?

Δηλαδή μπορείς πολύ απλά να πατεντάρεις μια ιδέα και να την αφήσεις στην άκρη χωρίς τελικά να την εφαρμόσεις ποτέ? Και για πόσο καιρό είπαμε ότι θα παραμένει "κλειδωμένη" σε σένα?

Δεν υπάρχει ένα απλό Ναι ή ένα απλό Όχι στην παραπάνω ερώτηση.
Αλλά θα έλεγα απλά Ναι.
:afro:

Είχα διαβάσει πριν χρόνια αλλά δεν θυμάμαι καλά και είναι βαθιά νερά για Παρακευή απόγευμα να ψάξω ότι κατοχυρώνουν για κάποιο χρονικό διάστημα την "ιδέα" και την δεσμεύουν (δεν θυμάμαι για πόσο χρονικό διάστημα) και όταν προχωρήσουν και αν στην κατασκευή οριστικοποιείται η τελική μορφή της πατέντας.

χωρίς κουμπιά, δεν μου λέει τίποτα....

όταν βγάλει i-phone χωρίς οθόνη τότε μάλιστα !:flipout:
Γιατί μη μου πεις ότι έχουν οθόνη τα IPhone?? Αυτό το παραθυράκι των 3.5 ιντσών οθόνη είναι?? Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι είναι απλά παραθυράκι ειδοποιήσεων και μόνο! Πέφτω από τα σύννεφα! :P

Ποιες οι τρομερές λεπτομέρειες της εν λόγω πατεντας;
Eμ αυτο ειναι το ζητουμενο...
Για να κανεις καταθεση μια πατεντας σημαίνει πως εχει βρει το τροπο να την τελέσεις, εχεις περιγράψει τον τροπο και καποια στιγμη ισως αποφασίσεις να την βγαλεις στο εμποριο .
Προσφατα ζητησε να πατενταρει τροπο ασύρματης φόρτισης ( πραγμα για το οποιο εχουν ασχοληθει ηδη και αλλες εταιρείες)

αχαχαχ γελάω με αυτες τις συγκρίσεις rendered εικόνων...

δεν υπαρχουν ομοιοτητες σε τετοιο βαθμο αν τα δεις διπλα διπλα in real life...

.

Ε καλα εδω βγαλανε αντιγραφή το One χ το galaxy θα γλίτωνε;

Αυτο και καλα οτι ολος ο κοσμος αντιγράφει την apple λες και αυτη προήλθε απο παρθενογένεση έρχεται να συμπληρώσει την σειρα ανεκδοτων.

Με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι οι Κορεάτες κάνουν ανοησίες καθώς θα τους κατηγορήσουν πάλι για αντιγραφή κλπ κλπ
Με μια δεύτερη σκέψη μάλλον οι Κορεάτες κάνουν πλακίτσα πλέον στην Απλ. Όπως η γάτα που πατάει το ζωντανό ποντίκι στην ουρά, αυτό δεν μπορεί να φύγει και η γάτα το μπατσίζει απλά για παιχνίδι λίγο πριν το φάει.

Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι οι Κορεάτες κάνουν ανοησίες καθώς θα τους κατηγορήσουν πάλι για αντιγραφή κλπ κλπ
Με μια δεύτερη σκέψη μάλλον οι Κορεάτες κάνουν πλακίτσα πλέον στην Απλ. Όπως η γάτα που πατάει το ζωντανό ποντίκι στην ουρά, αυτό δεν μπορεί να φύγει και η γάτα το μπατσίζει απλά για παιχνίδι λίγο πριν το φάει.

To εχουν ξανακάνει στο παρελθόν, ειναι τόσο τραγικοί...
news_pic_1344843534982.png

Edit: Ειναι η ιδια διαφημιση η οποια ειναι παλαιότερη. Νομζα πως μιλουσατε για νεα προσφατη διαφήμιση.

Last edited:
Eμ αυτο ειναι το ζητουμενο...

Ε καλα εδω βγαλανε αντιγραφή το One χ το galaxy θα γλίτωνε;

Αυτο και καλα οτι ολος ο κοσμος αντιγράφει την apple λες και αυτη προήλθε απο παρθενογένεση έρχεται να συμπληρώσει την σειρα ανεκδοτων.

Αντιγραφη δεν ξερω αν το λες, αλλα το design του ειναι παραπλησιο, ειδικα στο πισω μερος:

180093d1363166976-htc-one-vs-iphone-5-ein-mehr-als-sehenswerter-vergleich-htc-one-iphone5-1.jpg

ΥΓ. Μιλαμε για το νεο One οχι το One X.

Ε καποιοι το ειπαν και αντιγραφή
Και τι θα πει παραπλησιο;
Ολα τα κινητα λιγο πολυ μοιαζουν και το one ακομα θα μπορούσαμε να πουμε πως μοιαζει και με αλλα κινητά λογο μεγέθους αλλα καποιοι επικεντρώνονται στις δυο γραμμές στο πισω μερος .
Οι apple fun εχουν σοβαρο προβλημα...
Τα βλεπουν ολα apple

Το smart pen μου θυμίζει hi tech... Δονη... Εεεε στήλη για μασάζ προσώπου ήθελα να πω...

Αν πάντως οι πατέντες που κατοχυρώνει είναι αυτά τα σκίτσα (προφανώς έχει προσλάβει μέτριους σκιτσογραφους όπως φαίνεται από τα επιπέδου παιδικού σταθμού σκιτσα) και 2-3 παράγραφοι προφανώς και μιλάμε για φιλοσοφικές ευρεσιτεχνιες. Όπως λέει και ο συνήθης κλέφτης στο τάβλι "σα πιάσει. Σαν δε πιάσει δεν πειράζει".

Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι ευρεσιτεχνιες είναι πολύ σελίδες και αναλυτικές. Εδώ απλά διδακτορικα και είναι 80-100 σελίδες. Άρα εδώ μάλλον μιλάμε για σκέψεις απλές που απλά κατοχυρωνονται. Θα στείλω βιογραφικό της κόρης μου στην απλ για το τμήμα ευρεσιτεχνιων. 2 χρονών είναι, ξέρει να σκιτσάρει οπότε νομίζω ότι έχει όλα τα προσόντα για μια σπουδαία καριέρα...

Να πω πως είμαι κι εγώ συνάδερφος. Πέρα απ τους μέτριους σκιτσογράφους και τις φιλοσοφικές ευρεσιτεχνίες έχουμε τα τεχνολογικά ή ακόμη και νομικά εμπειρικά κριτήρια να μιλήσουμε για τον τρόπο κατοχυρωσης πατέντας στο αμερικανικό Δίκαιο; Εγώ σίγουρα δεν τα έχω. Γνωρίζω όμως πως στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία, σε πανεπιστημιακή Παράδοση ο διδάσκων τόνιζε την επιθετική κατοχύρωση μιας πατεντας, ή ενός εμπορικού σήματος έστω για την εξαλειψη ή αποδυνάμωση του ανταγωνισμού. Ακόμη και αυτό το κατοχυρωθεν δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Πχ κατοχύρωση από την Bayern των όρων Asporin, Aspiron, Aspirik κτλ κτλ για να μη μπορεί ανταγωνιστική εταιρία να πουλάει ακετυλοσαλυκιλικό οξύ με στόχο το εδραιωμένο κύρος του προϊόντος της Bayern.
Όσο για τα σχέδια δίχρονων...η Apple αγαπητέ συνάδερφε δεν αυτοκατοχυρώνει(sic) τις πατέντες της. Κάποιος φορέας του επίσημου Αμερικανικού Κράτους το κάνει. Τώρα εάν η Samsung είναι η γάτα, η Apple το ποντίκι δεν γνωρίζω. Λιγάκι ατυχές όμως το παράδειγμα.

Δεν βλέπεις τις ομοιότητες δηλαδή.. ΟΚ, πάσο..

Σου ξαναγράφω πως ολα τα κινητα λιγο πολύ εχουν κοινά στοιχεια και ομοιότητες .
Παρολα αυτά αυτά τις περισσότερες φορες αυτές οι ομοιότητες είναι ανάξιες λογου.
Δεν μιλαμε για ομοιότητα τυπου s3-s4 ουτε ομοιότητα ipnone 4s – i5

Ε τωρα αν εσυ βλεπεις στο one ένα μεγαλυτερο i5 τοτε ηρθε η σειρα μου να παω εγω πασο.

Το Ολα σε Θυμίζουν μάλλον το βγαλανε για την apple

Last edited:
Ρε Αντρέα, το καταλάβαμε. Δεν γουσταρεις την apple. Αυτό όμως δεν έπρεπε να επηρεάζει την αντικειμενικότητα σου σε πράγματα εξοφθαλμα όπως οι αντιγραφές της Samsung και οι σχεδιαστικές επιρροές σε άλλους κατασκευαστές όπως εν προκειμενω στο HTC one.
Αλλωστε για αυτό που φημίζεται η apple είναι το industrial design, οπότε λογικό είναι να έχει μιμητές..

Βασικα αυτο που καταλαβαμε Τακη ( που φυσικα το εχουμε καταλαβει εδώ κα μηνες) ειναι ότι εισαι βαρια ερωτευμένος με την apple σε σημειο να μην αφήνεις την λογικη σου να δει καποια απλα πράγματα.
Συνεπώς μην μου μιλας εσυ για αντικειμενικότητα…

Αυτό μου θυμίζει την παροιμία ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Δεν βλέπεις τις ομοιότητες δηλαδή.. ΟΚ, πάσο..

ούτε εγώ βλέπω ομοιότητες. το δεξι ειδικά ειναι μακράν ποιο όμορφο με εξαίρεση την θέση της κάμερας (για μένα). Δε κοιτάμε μέσα τι έχουν γιατί επικρατεί χάος διαφορετικότητας :P

pS πάλι συγκρίνεις rendered εικονες που φτιαχνονται για να μοιαζουν. δες τα πραγματικά λεμεεεεεεεεεε

Βασικα αυτο που καταλαβαμε Τακη ( που φυσικα το εχουμε καταλαβει εδώ κα μηνες) ειναι ότι εισαι βαρια ερωτευμένος με την apple σε σημειο να μην αφήνεις την λογικη σου να δει καποια απλα πράγματα.
Συνεπώς μην μου μιλας εσυ για αντικειμενικότητα…

Αυτό μου θυμίζει την παροιμία ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Παίδες οι εικόνες μιλάνε μόνες τους. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του..