Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Ε μια γειτονιά είναι όλα, και ευτυχώς παρά την "φροντίδα" διάφορων φορέων, υπάρχουν ακόμα πολλοί "παράνομοι" που ξεφεύγουν από το άσπρο-μπλέ... Ωραίο μεν αλλά το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς!

Τουλαχιστον Βελτιωνεσαι.... :music-smiley-005:

Οι παραμορφωσεις ομως, αποτελουν αποψη ή... βαρεμαρα...? :ears:

Ναι καλα, μπαινεις στο τρυπακι "τι να την κανεις την ευκρινεια στα ακρα"...!!! απορω τοτε γιατι δεν παιρνει κανεις τον κανον 28/1,8... στο κεντρο ξυριζει και στα ακρα εχει... αποψη... :idea:

Τάσο μια χαρά είναι οι παραμορφώσεις! Όσο για την ευκρίνεια στα άκρα είναι επιθυμητή μεν, δύσκολη δε (και συνήθως πανάκριβη)...

για ευκρινεια στα ακρα ο samyang 14mm δεν παιζεται,ειδικα για τα λεφτα που κανει

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι πολύ τον m4/3 samyang 7,5/3.5... Διαβάζω εξαιρετικές κριτικές, και ότι λόγω εστιακής απόστασης η χειροκίνητη εστίαση δεν είναι πρόβλημα.

Παραμορφωσεων συνεχεια... πρεπει να βρω κανενα αρθρο να διαβασω, περι του πως στηνεις την μηχανη, αναλογως και του θεματος, για να εχεις τις λιγοτερες δυνατες παραμορφωσεις (συγκλισεις) στα ακρα... πρεπει να υπαρχουν μερικα κολπακια, οχι για να τραβας ευθειες, αλλα εστω για μικρη βελτιωση... αν εχετε κανενα λινκ, ευπροσδεκτο...

Σε αυτες, παραμορφωση ειχε μονο η δεξια, οπως την κοιταμε, πλευρα της φωτογραφιας και την επανεφερα καπως με τρανσφορμ...

_MG_2634 by 1L1as, on Flickr

_MG_2633 by 1L1as, on Flickr

Ευχαριστω Λεωνιδα... λιγο δυσκολο να το εξηγησω τι θελω να μαθω... ας πουμε, υπο ποια γωνια σε σχεση με τις ευθειες (τα ακρα των κτιριων) πρεπει να τοποθετω τον αιθητηρα ωστε να μειωνονται οσο το δυνατον περισσοτερο οι συγκλισεις προς τα μεσα... tilt & shift δεν προκειται να γινει, αλλα...

Επισης εχω παρατηρησει, οτι παιζει ρολο και η αποσταση των ευθειων αυτων απο τη μηχανη, πχ στην εγχρωμη, ο αριστερος τοιχος (με την πινακιδα Αranna) που ειναι πιο κοντα μου, ηταν καθετος, ενω ο δεξιος (με το λουκι) ειχε κλιση προς τα μεσα... οποτε αν το ξερω αυτο, μπορω να υπολογισω καλυτερα τι και πως να τοποθετησω στο καδρο μου και τι θα κροπαρω μετα...

... δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος...:ADFADF1:

Eδω ειναι η αρχικη χωρις κανενα ισιωμα και ισως ειναι ευκολοτερο να γινει κατανοητο τι με παραξενευει...

LR-2634.jpg by 1L1as, on Flickr

Ευθυγραμμισα τη μηχανη με βαση το παραθυρο αριστερα, που ειναι πιο κοντα μου... τι αποτελεσμα θα ειχα πχ., αν καδραριζα με βαση το κτιριο με την υδροροη?

Οσο το δυνατον πιο καθετα μπορεις με αυτο που σε ενδιαφερει και οχι υπο γωνια, αν δεν ειναι δυνατον πανε πολυ πισω.
Αυτα τα λιγα για αρχη μετα δουλεια με το dxo