Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Re: Arrival (2016)

...κοντριτσα που θα προκυψει ! :laugh:

καλαμαρακια τηγανητα ή χταποδι ξυδατο. ? Θα τη δω αποψε, απο 1-2 σκηνες που εβαλα να δω εικονα...πολυ μουνταδα και σκοτεινια βρε παιδια. Λες και τη γυρισαν με ενα nd4 φιλτρο μπροστα στο φακο.
Δεν μου γεμισε και πολυ το ματι, αργοτερα βραδυ η κριτικη μου.
Βλεπω να επιβεβαιωνεται ο (επωνυμος) Θεος. ! :chinscratch:

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

καλαμαρακια τηγανητα ή χταποδι ξυδατο. ? Θα τη δω αποψε, απο 1-2 σκηνες που εβαλα να δω εικονα...πολυ μουνταδα και σκοτεινια βρε παιδια. Λες και τη γυρισαν με ενα nd4 φιλτρο μπροστα στο φακο.
Δεν μου γεμισε και πολυ το ματι, αργοτερα βραδυ η κριτικη μου.
Βλεπω να επιβεβαιωνεται ο (επωνυμος) Θεος. ! :chinscratch:

ετοιμάζεις χταποδάκι στο γκρίλ, πετάς και στην κατσαρόλα σουπιές με σπανάκι....στρώνεις το τραπέζι...και κάθεσαι σαν άνθρωπος να δεις το arrival...

Re: Arrival (2016)

Και να φανταστεις οτι ο (επωνυμος) Θεος ψηφισε ΚΑΛΗ ... το Rogue One ! :laugh:

Τρελλαινεσαι ? Aκαταληπτη η διαννοια ενος Θεου ? :worshippy: Νομιζω πως ... ΝΑΙ ! :proud:

Απάντηση: Arrival (2016)

Το'θαψες κανονικα.
Ουτε αλληγοριες επιασες, ουτε υπαρξιακα θεματα ουτε τιποτα απο οσα λενε οι παραπανω που κατι καταλαβαν.

Μα :blink: ..... ψηφισα ΚΑΛΗ ! :laugh:

Τι παραπανω να κανα (ο θνητος/πεπερασμενος) ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ετοιμάζεις χταποδάκι στο γκρίλ, πετάς και στην κατσαρόλα σουπιές με σπανάκι....στρώνεις το τραπέζι...και κάθεσαι σαν άνθρωπος να δεις το arrival...

Παει το εργακι :laugh: ..... απατο και ακλαφτο :flipout:

Μα :blink: ..... ψηφισα ΚΑΛΗ ! :laugh:

Τι παραπανω να κανα (ο θνητος/πεπερασμενος) ?

Παει το εργακι :laugh: ..... απατο και ακλαφτο :flipout:

μια χαρά είναι το εργάκι...το έχω κρατήσει για νανούρισμα σε τίποτα αυπνοίες... :flipout:

Το θαψιμο πηγαινε στον τεγκονικο μανο, οχι σε σενα.

Το αντεληφθην -bye- .... (με υστερηση 5 λεπτων)

Παντως αν δεν φτιαξετε το brightness (η το gamma) θα απογοητευθειτε αφανταστα.
Εγω βγηκα απο τις ρυθμισεις του Γατου (ISF 1) και πηγα στο Vivid ... γιατι αλλιως
δεν θα καταλαβαινα τι παιζοταν ! :laugh:

Πολυυυυυυυυυυυυ θολουρα (και καταχνια) :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Το θαψιμο πηγαινε στον τεγκονικο μανο, οχι σε σενα.

πίστεψε με..όσο βαθιά και αν ψάξεις..δεν θα βρεις τίποτα αξιόλογο σε αυτή την ταινία...βασικά τίποτα που να δένει ή να βγάζει νόημα, τίποτα αρεστό, ούτε καν σε επίπεδο εικόνας...όταν την δεις με το καλό είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις παρέα στον Λάκη στην ψηφοφορία :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

πίστεψε με..όσο βαθιά και αν ψάξεις..δεν θα βρεις τίποτα αξιόλογο σε αυτή την ταινία...βασικά τίποτα που να δένει ή να βγάζει νόημα, τίποτα αρεστό, ούτε καν σε επίπεδο εικόνας...όταν την δεις με το καλό είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις παρέα στον Λάκη στην ψηφοφορία :music-smiley-005:
Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης είναι λίγο υπερτιμημενος. Οκ έχει ωραία σκηνοθετική ματιά αλλά οι ταινίες του νιώθεις ότι είναι ημιτελής κάτι τις λείπει.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Δεν ειναι τοσο χαλια η ταινια ...

χειρότερα?? :flipout:

Άμα πάρει το Oscar... τότεε θα πάρει εκδίκηση ο Χάρης! :p

οσκαρ β ανδρικού ρόλου θεωρώ...ο δημοσιογράφος που μίλαγε για εχθρική εισβολή...ξεχώρισε.. :flipout:

Τελειωσα κι εγω την ταινια.
Οσο ο Λακης και ο tegonik εβλεπαν Flokos καλαμαρακια να σουλατσαρουν σε slow motion, εγω επιασα αυτα τα βαθυτερα νοηματα, οταν αυτοι ουτε που καταλαβαν τι ηθελε να πει ο ποιητης.

Η αφιξη ειναι μια ταινια που μιλαει για τη γλωσσα και το νοημα και τελικα για τον πυργο της Βαβελ.
Ηταν ενα επιχειρημα του υπερβατικου με βαση τη γλωσσα.
Βλεπουμε μια διαπροσωπικη αλληλεπιδραση με αφηγηματικη δομη.

Στην ταινια η ανθρωποτητα στα προθυρα της καταστροφης, λογω της διαιρεσεως που προκαλειται απο τη γλωσσα και κατ'επεκταση, τη φυλη, το εθνος, τον πολιτισμο.
Ειναι μια αναφορα για το Θειο προσωπο του λογου.
Τα λογια, κοινωνικα κατασκευασμενα συμβολα, γινονται ενας βροχος κυκλικης αντιφασης και ο σκηνοθετης τα προσεγγιζει ολα μεσα απο τη ματια της γλωσσικης φιλολογιας.

Θα της βαλω ενα τγία. :laugh:

Υ.Γ.
Οπλιστειτε με υπομονη γιατι ως εικονα ηταν ιδιαιτερα κουραστικη. Μουντα, σκοτεινα, με πολυ πεπλο πλανα και με αισθηση SD.

Το ειδαμε για 2η φορα (μετα την πρωτη στο σινεμα) και μας αρεσε το ιδιο με την 1η. 2 μερες γκρινια, αλλα δεν με επηρεασατε :)

Μετα την 2η θεαση καταλαβα καποια πραγματα καλυτερα ή εστω διαφορετικα
οταν ειχα πρωτοδει την ταινια ειχα μιλησει με γραμμικους ορους για το πως αντιλαμβανεται η ταινια τον χρονο.. flastforward/flashback. Τωρα καταλαβαινω ομως οτι ο χρονος απεικονιζεται πιο "ολοκληρωτικα". Ειναι σαν να συμβαινει ολη η ζωη της Λουιζ ταυτοχρονα και θυμαται σε καθε σημειο που βρισκεται διαφορετικα αλλα σημεια. Σαν να βλεπουμε ενα αντικειμενο στον χωρο και μπορουμε να το δουμε στην ολοτητα του.

Επισης για καποιον-καποιους που ειχαν γραψει οτι η Λουιζ το εχει απο πριν το "χαρισμα" και με την επαφη της με τους εξωγηινους το αναπτυσσει. Αυτο θεωρω οτι δεν ισχυει γιατι
η πρωτη φορα που βλεπει κατι απο το μελλον της ειναι οταν καταλαβαινει για πρωτη φορα τη γλωσσα των επταποδων.

Τελος, η ταινια αποφευγει εντεχνα την παγιδα των προβληματων που προκυπτουν με "ταξιδια στο χρονο" (αν αλλαξει κατι, πως θα επηρεασει αλλα γεγονοτα κτλπ) καθως
προς το τελος της ταινιας, η Λουιζ ρωταει τον Ιαν "αν μπορουσες να δεις ολη τη ζωη σου μπροστα σου, τι θα αλλαζες σε αυτην;" και εκεινος απανταει "απλα θα ελεγα πιο συχνα τι αισθανομαι". Αυτο κανει και αυτη. Βλεπει τη ζωη μπροστα της, αλλα επιλεγει να μην αλλαξει τιποτα. Μαλλον αυτη ειναι η "λαθος επιλογη" για την οποια την κατηγορει ο Ιαν (η Λουιζ αναφερεται σε αυτο σε μια σκηνη που ειναι με την κορη της). Βεβαιως, οι πιο πορωμενοι θα πουν οτι η γνωση του μελλοντος απο καποιον μπορει απο μονη της να επιφερει αλλαγη σε αυτο.

Αυτο που πραγματικα δεν καταλαβα ειναι οι γκρινιες για την σκοτεινη εικονα. Μια απλη led τηλεοραση εχω και την ειδαμε με ενα φως αναμμενο αλλα σε πολυ χαμηλη ενταση. Δεν ηταν δηλαδη συνθηκες σινεμα πληρους συσκοτισης. Δεν ειχαμε κανενα προβλημα στο οικιακο περιβαλλον.

Οσο για τα Οσκαρ, τα "μεγαλα" τα εχει κλειδωσει το la la land, "because if it's one thing they [the academy] love, is movies where hollywood sucks its own dick". Πιστευω ομως οτι θα παρει το adapted screenplay και προσωπικα θα ηθελα και το cinematography. Αν και εκει μπορει να παιξει δυνατα το Silence, για το οποιο εχω ακουσει τα καλυτερα σε αυτον τον τομεα.

ΥΓ: παντως το θεωρω απαραδεκτο που η Amy Adams δεν ηταν τουλαχιστον προτεινομενη για Οσκαρ.

Επισης για καποιον-καποιους που ειχαν γραψει οτι η Λουιζ το εχει απο πριν το "χαρισμα" και με την επαφη της με τους εξωγηινους το αναπτυσσει.

Εγω ειμαι αυτος ! :proud:

Γεια σας -bye- ... τι κανετε ? :rolleyes: ...

Last edited:

Την είδαμε και μεις χθές βράδυ. Πολύ καλή ταινία. Αλλά και άπαιχτη η μουσική της ταινίας απο τον johan johannson

O Denis πήρε και το Reboot του Dune! ;)

http://avclub.gr/forum/showthread.php/152548-Dune-Reboot

δεν ξερω τι θα ειναι πιο διασκεδαστικο, η ιδια η ταινια ή η συζητηση μετα εδω. Δες τι εγινε με το arrival και φαντασου τι θα γινει με το dune. Αιωρουμενα ανθρωπινα κεφτεδακια, σκουληκια που κολυμπουν στην αμμο, ανθρωπινοι υπολογιστες κτλπ κτλπ. Θα τρελλαθει ο @tegonik :)

Περα απο το χαβαλε παντως, αυτα ειναι εξαιρετικα νεα! Οι 3 ταινιες του που εχω δει μεχρι σημερα (enemy, arrival, sicario) σε καποια σημεια ειναι λιγο "αλλου". Αυτο σε συνεργεια με τον κοσμο του dune που ειναι απο μονος του "αλλου", ανυπομονω να δω που θα μας οδηγησει!