Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Απάντηση: Arrival (2016)

Aλλη ταινια το Contact.

Μπορει να πραγματευεται την επαφη με εξωγηινους (θα φαμε ξυλο αν πουμε οτιδηποτε αλλο :laugh:)
αλλα οχι μεσα απο μια αμεση οπτικη επαφη. Θα μου πεις "που ειναι η διαφορα ?". Kατ'εμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Στην αμεση οπτικη επαφη βγαινει ολη η ανασφαλεια και συμπλεγματικοτητα της ανθρωπινης φυσης.
Τα ακλονητα αρχετυπα για το ποιος κανει (η ωφειλει να κανει) κουμαντο. Ετσι οπως ανατραφηκαμε
ΔΕΝ μπορουμε να καταπιουμε ως ευφυες οτιδηποτε αλλο .... περαν του βαδιζοντος διποδου !

Κατι που σου πεταει στα μουτρα το Arrival ..... (και αν κρινω απο δω μεσα, χανει κατα κρατος :laugh:).
Στο Contact (ας ειναι καλα ο γαταρος Sagan) αποφυγαμε ολο αυτο το ψυχολογικο τσοκομπλοκο !
Οι εξωγηινοι ειναι ολογραμματα ... και ΟΛΟ το βαρος επεσε στο ΤΙ ειπωθηκε. Ουτε στο πως ειπωθηκε
ουτε τι μορφη ειχε ο συνομιλητης. Το Arrival ενοχλησε λιγο σ'αυτον τον τομεα (οποιον δεν εχει
ασχοληθει στοιχειωδως να διαβασει για εξωπλανητες).

Γιαυτο και καλα θα ηταν το Contact να το αφησουμε εκτος συγκρισης με το Arrival.
Ακομα και αν δειχνουν τοσο ομοια (στην θεματολογια).

Ειχες μια ευκαιρία να παραδεχτείς το προφανές και κότεψες…
Τέτοια πολιτικάντικη απάντηση από σενα δεν την περίμενα

Πρωτον γιατι η ταινια ασχολήθηκε ελαχιστα με την επαφη
Η επαφη με τους εξωγήινους ηταν απλως η αφορμή αφου η ταινια ηθελε να καταπιαστεί με αλλα πραγματα.
Η τελικη επαφή με τον δειλο τροπο που παρουσιάστηκε ηρθε απλως ως κερασάκι για να ικανοποιήσει τον θεατη απλουστευμένη χωρις ομως να δωσει καμια απάντηση στον λογο , την αιτια, το ποιοι είναι αυτοι οι εξωγήινοι και εντέλει τι θελουν .
Και φτασαμε στο τελος να ζυγίζουμε την πιστη με τον ορθολογισμό των αποδείξεων
Εφοσον δεν υπαρχει κατι χειροπιαστό μπορει ολο αυτό να μην συνέβη και η πρωταγωνίστρια να σκυβει το κεφαλι αποδεχόμενη το γεγονός πως ναι μάλλον ετσι είναι.
Ποια επαφή και ποιοι εξωγήινοι;

Η Επαφη παρολα αυτά είναι από τις αγαπημένες μου ταινιες επιστημονικής φαντασίας

Re: Arrival (2016)

Ποσο διαφορετικα κοινωνησαμε την (ιδια) ταινια ....

Ποοοοοοσο .... :rolleyes:

Εαν ομως θες να το συνεχισουμε .... στο νημα της !
Και μονο ... :smash:

Last edited:
Απάντηση: Re: Arrival (2016)

τι πινεις και δε μας δινεις ? :flipout:
.... η ταινια δε γυριστηκε στην Ελλαδα , μια μερα του καλοκαιριου.

Εχει φλατ εικονα απο αποψη, αυτο ειπαμε, και οτι παιζει σωστα σε μια OLED ακριβως επειδη οι τηλεορασεις αυτες αποδιδουν πιο καλα αυτου του ειδους περιεχομενο.
Στη δικη σου tv/projector μπορει να φαινεται ξεπλυμενη και προβληματικη , στη δικια μου ΟΧΙ .

αν εσυ εχεις θεμα μ αυτο, ειναι δικο σου προβλημα, οχι δικο μας!

ΕΛΕΟΣ πια.... δες το INDIPEDANCE DAY να ξελαμπικαρεις !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΥΓ.. εχεις ανοιχτη προσκληση να ερθεις να τη δεις και στην OLED μου... ισως αλλαξεις γνωμη! :ernaehrung004:

Θα σε παρακαλουσα χαρακτηρισμοι τυπου "τι πινεις και δεν μας δινεις" οπου δημιουργουν εντυπωσεις ενος αλλοπροσαλλου, οπως και νωριτερα οπου με χαρακτηρισες εμμονικο να απεχουν απο την συζητηση (με ή χωρις φατσουλες)

Οσο η δικη σου αποψη οτι σωστα την ειδες στα μεσα σου , αρα δεν σε χαλασε καθολου, ειναι απολυτως σεβαστη απο μερους μου, θα ηθελα να σεβαστεις και τη δικη μου αποψη πως η εικονα ηταν χαλια λογω υπερβολης του σκηνοθετη.
Εγινε πληρως αντιληπτο απο πλευρας σου πως η εικονα κατ εσε δεν ειχε κανενα προβλημα. (αν ετσι νομιζεις, ετσι ειναι)
Δεν ξερω γιατι δεν σου γινεται κατανοητο πως σε παρα πολλους αλλους η εικονα δημιουργησε προβλημα και πως η δικη μας σταση ειναι πως ΔΕΝ ειμαστε εμεις οι προβληματικοι που δεν πιασαμε το mood, ουτε τα μεσα μας που δεν απεδωσαν σωστα, αλλα το editing του σκηνοθετη.
Δεξου το ή οχι χωρις χαρακτηρισμους ομως, τουλαχιστον οσον αφορα το προσωπο μου.
Οι υπολοιποι που ειδαν την ταινια και δεν τους αρεσε ουτε το θεμα ουτε η εικονα, ας μιλησουν για τον εαυτο τους αν θεωρουν εαυτο ή το μεσο προβολης τους προβληματικο ή οχι.
Θα σε παρακαλουσα ομως οσον αφορα το προσωπο μου μιας και δεν συνηθιζω να συμμετασχω σε τετοιου υφους διαλογους να μην μου πετας προσωπικους χαρακτηρισμους.
Αυτο περι του να δω την ημερα ανεξαρτησιας για να ξελαμπικαρω, δεν χρειαζοταν.

Ευχαριστω για την προσκληση, αλλα υπαρχει και ενας JL_? πολυ κοντα στο σπιτι μου. Με την πρωτη ευκαιρια επισκεψης μου, θα ριξω μια ματια εκει.

Στα της ταινιας τωρα, defocus στο φως, defocus στους δευτερευοντες ρολους. defocus σε σκηνικα, defocus σε φωτογραφια, focus στο προσωπικο δραμα μιας γυναικας. Ολα αυτα τυλιγμενα σε εναν μανδυα sci-fi.
Δεν ηταν αυτο που περιμενα και ελπιζα, με αφησε ανικανοποιητο.

Last edited:

Τελικα οι ιδιοτροποι σκηνοθετες ωφελουν περισσοτερο τον προβληματισμο
απ'οτι οι παραδοσιακοι (ας πουμε Spielberg η Lucas γιατι βασικα δεν ξερω
ποσοι και ποιοι ειναι οι παραδοσιακοι :laugh:).

Eνας Lucas θα πεταξει τοοοοοοοσες πληροφοριες σε ενα πανοραμικο πλανο του Coruscant
που δεν ενδιαφερει γραμμαριο ποια ηταν η υποθεση, ο προβληματισμος, η κεντρικη ιδεα.
ΟΛΑ μια σουπα αισθησεων ! :proud: Eνας πνιγμος (..... :Banane0:yeeeeeeesssssssss :Banane0:..... )

Last edited:
Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Όπως είπες κι εσύ, έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις... Ποιος είμαι εγώ που θα σου αλλάξω γνώμη?

Sent from my SHIELD Tablet K1 using Tapatalk
Σου ζητησα μονο να αποφυγεις τους προσωπικους χαρακτηρισμους. Ουτε προσπαθησα να σου αλλαξω γνωμη για την ταινια, ουτε οφειλεις να κανεις το ιδιο.
Σεβαστα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα οσα γραφεις και αυτο το λεω απολυτως ειλικρινα.
Επαναλαμβανω την παρακληση να σταματησεις αυτο το συγκεκριμενο υφος με το να μου προσδιδεις διαφορους χαρακτηρισμους.
Αν δεν μπορεις να το πραξεις, ευχαριστως αποχωρω απο τη συζητηση προς διευκολυνση ολων.

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Θα σε παρακαλουσα χαρακτηρισμοι τυπου "τι πινεις και δεν μας δινεις" οπου δημιουργουν εντυπωσεις ενος αλλοπροσαλλου, οπως και νωριτερα οπου με χαρακτηρισες εμμονικο να απεχουν απο την συζητηση (με ή χωρις φατσουλες)

Οσο η δικη σου αποψη οτι σωστα την ειδες στα μεσα σου , αρα δεν σε χαλασε καθολου, ειναι απολυτως σεβαστη απο μερους μου, θα ηθελα να σεβαστεις και τη δικη μου αποψη πως η εικονα ηταν χαλια λογω υπερβολης του σκηνοθετη.
Εγινε πληρως αντιληπτο απο πλευρας σου πως η εικονα κατ εσε δεν ειχε κανενα προβλημα. (αν ετσι νομιζεις, ετσι ειναι)
Δεν ξερω γιατι δεν σου γινεται κατανοητο πως σε παρα πολλους αλλους η εικονα δημιουργησε προβλημα και πως η δικη μας σταση ειναι πως ΔΕΝ ειμαστε εμεις οι προβληματικοι που δεν πιασαμε το mood, ουτε τα μεσα μας που δεν απεδωσαν σωστα, αλλα το editing του σκηνοθετη.
Δεξου το ή οχι χωρις χαρακτηρισμους ομως, τουλαχιστον οσον αφορα το προσωπο μου.
Οι υπολοιποι που ειδαν την ταινια και δεν τους αρεσε ουτε το θεμα ουτε η εικονα, ας μιλησουν για τον εαυτο τους αν θεωρουν εαυτο ή το μεσο προβολης τους προβληματικο ή οχι.
Θα σε παρακαλουσα ομως οσον αφορα το προσωπο μου μιας και δεν συνηθιζω να συμμετασχω σε τετοιου υφους διαλογους να μην μου πετας προσωπικους χαρακτηρισμους.
Αυτο περι του να δω την ημερα ανεξαρτησιας για να ξελαμπικαρω, δεν χρειαζοταν.

Ευχαριστω για την προσκληση, αλλα υπαρχει και ενας JL_? πολυ κοντα στο σπιτι μου. Με την πρωτη ευκαιρια επισκεψης μου, θα ριξω μια ματια εκει.

Στα της ταινιας τωρα, defocus στο φως, defocus στους δευτερευοντες ρολους. defocus σε σκηνικα, defocus σε φωτογραφια, focus στο προσωπικο δραμα μιας γυναικας. Ολα αυτα τυλιγμενα σε εναν μανδυα sci-fi.
Δεν ηταν αυτο που περιμενα και ελπιζα, με αφησε ανικανοποιητο.

εμ αμα δεν εχεις ολεντ και δεν σου αρεσει ο Βιλνεβ αυτα παθαινεις... εγω λεω να αποχωρησουμε ολοι οσοι δεν εχουμε ολεντ...

Παταω unsubscribe μιας και δεν εχω oled αλλα προβληματικο μεσο προβολης κι ως εκ τουτου ειμαι λιγος για ταινιες τετοιου τυπου, παω να βαλω μερα ανεξαρτησιας και σκοτεινο κωδικα να ευχαριστηθω τσακα μπουμ κι εικονα οπως τη θελω, εξαλλου με εκφραζει απολυτα ο werewolf, εγω περισσευω.

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

Ρε παιδια ... δεν περισσευετε !

Ειναι και αλλοι που σας διαβαζουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειχες μια ευκαιρία να παραδεχτείς το προφανές και κότεψες.
Τέτοια πολιτικάντικη απάντηση από σενα δεν την περίμενα

Ψιτ :rolleyes: .... come to δωθε > http://avclub.gr/forum/showthread.php/108968-Contact/page5

Εγώ έχω ήδη ξεκρεμάσει προβολέα και έχω βάλει αγγελία την LCD...πλέον δεν μπορώ με αυτά τα μέσα να παρακολουθήσω σοβαρές σκηνοθετικές απόψεις...

Νομίζω το κουρασαμε με το θέμα της εικόνας. Ειναι κρίμα η συζήτηση για μια τόσο αξιόλογη ταινία να αναλώνεται στο αν και ποσό είχε πέπλο και μειωμένη δυναμική περιοχή. Χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο, ΙΜΟ...

Εγω παλι βιωσα ντεζαβου. Νομισα οτι ειχα την παλια Sony CRT στα τελευταια της
που ειχε πεσει το contrast απο τα πολλα χρονια.

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Νομίζω το κουρασαμε με το θέμα της εικόνας. Ειναι κρίμα η συζήτηση για μια τόσο αξιόλογη ταινία να αναλώνεται στο αν και ποσό είχε πέπλο και μειωμένη δυναμική περιοχή. Χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο, ΙΜΟ...

Οντως!
Να τολμησω να πω οτι οι ταινιες φτιαχνονται για να βλεπονται στα σινεμα ή θα με βρισετε ολοι ομαδικα :) ; Δεν λεω, καλες οι μεγαλες τηλεορασεις, ακομα καλυτεροι οι προβολεις και εξαιρετικα τα surround ηχοσυστηματα, αλλα αλλη η εμπειρια του σινεμα. Ολος ο υπολοιπος εξοπλισμος, απλα προσπαθει να προσομοιωσει την εμπειρια. Εκτος αν καποιος εχει dedicated δωματιο με εξοπλισμο πολλων χιλιαδων ευρω και σωστα στημενο, οποτε η κουβεντα αλλαζει.

Γιαννη(warewolf) για να σε γλυτωσω απ´το κοπο,ειδα τις σκηνες στο δικο μου ολεντ μονιτορ και ειναι εξισου χαλια με την LCD,δεν υπαρχει σκηνοθετικη αποψη,χαλια εικονα υπαρχει.
Στο τελος θ'αναγκαστουν να ξανακυκλοφορησουν το μπλουρει με τη σωστη εικονα.

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Οντως!
Να τολμησω να πω οτι οι ταινιες φτιαχνονται για να βλεπονται στα σινεμα ή θα με βρισετε ολοι ομαδικα :) ; Δεν λεω, καλες οι μεγαλες τηλεορασεις, ακομα καλυτεροι οι προβολεις και εξαιρετικα τα surround ηχοσυστηματα, αλλα αλλη η εμπειρια του σινεμα. Ολος ο υπολοιπος εξοπλισμος, απλα προσπαθει να προσομοιωσει την εμπειρια. Εκτος αν καποιος εχει dedicated δωματιο με εξοπλισμο πολλων χιλιαδων ευρω και σωστα στημενο, οποτε η κουβεντα αλλαζει.

φίλε μου η εικόνα που βλέπουμε στα σαλόνια μας είναι τις περισσότερες φορές από αρκετά εως εξωφρενικά καλύτερη από αυτή των κινηματογράφων. Είναι πολύ λίγες οι αίθουσες που διαθέτουν καλιμπραρισμένους σοβαρούς 2-4κ προβολείς..