Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:


  • Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Οκ .... εφοσον sound editing ειναι αυτο >
"
Meanwhile, the Sound Editing category used to be called Sound Effects Editing,
and that's a good clue as to what it's for. Many of the sounds you hear in a film
must be created by technicians, and this prize goes to them. If a movie contains
lots of explosions or gunfire whose sound had to be created or enhanced in post-production,
it’s likely to be nominated in this category, which is why it’s often won by war films.
"
τοτε ΟΥΤΕ σ'αυτο πιστευω οτι εκαναν καλη δουλεια. Αλλοι ηχοι χαντακωθηκαν,
σχεδον δεν ακουγονται και αλλοι ηχοι θυμιζουν ... βουκολικο ερωτα σε λιβαδι.
Τα εγραψα πιο πανω.

Δεν ξερω τις διαφορες αναμεσα σε sound mixing και sound editing.
Ουτε αν υπαρχουν σαρανταπεντε μαστοροι που ασχολουνται με καθε
συχνοτητα που ακουμε. Το συνολικο αποτελεσμα (ηχητικα) με μπερδεψε
γιατι θα το περιμενα απο μια ταινια με καποιο ανθρωπινο δραμα.
Δεν μπορω να βλεπω στολους να παιρνουν θεση και εγω να ακουω
κατι σαν θροισμα ... μουσικα συνοδευομενο απο Tangerine Dream.
Αλλα και αεροπλανα να ψυθιριζουν σε αποσταση μισου χιλιομετρου.

ΑΥΤΟ εξελαβα εγω !
 
Απάντηση: Arrival (2016)

Μα ουτε ηταν κατι ιδιαιτερο απο sound editing, ουτε πηρε κανενα οσκαρ για αυτο. Και το sound editing προφανως ηταν φτωχο και λιτο (οπως και η εικονα) για να εστιασει ο θεατης σε αυτα που ηθελε να πει ο σκηνοθετης.
 
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Μα ουτε ηταν κατι ιδιαιτερο απο sound editing, ουτε πηρε κανενα οσκαρ για αυτο. Και το sound editing προφανως ηταν φτωχο και λιτο (οπως και η εικονα) για να εστιασει ο θεατης σε αυτα που ηθελε να πει ο σκηνοθετης.

Ουκ εν τω πολλω το ευ.

Οσο λιγοτερα και πιο "ησυχα" τοσο πιο δυσκολο.
 
Απάντηση: Arrival (2016)

Το sound editing, δεν ηταν πιο δυσκολο, πιο ευκολο ηταν μιας και ο σκηνοθετης δεν ζητησε τιποτα απο εξτρα. (εκτος κι αν αναφερεσαι στο ολο κονσεπτ της ταινιας για τον σκηνοθετη, οτι του βγηκε δυσκολη επειδη δεν ηθελε να την γεμισει με εικονα-ηχο.

Τωρα καταλαβαινω και λιγακι καλυτερα το ρητο....ελαμψαν ολα δια της απουσιας τους.
Δεν τους εδιναν τουλαχιστον και ενα οσκαρ ξενογλωσσης ταινιας, τοσα καραμουζοουρλιαχτα των καλαμαρακιων πηγαν στραφι.
Οχι τιποτε αλλο, να εφτιαχναν και λιγο τη διαθεση του βιλνεβ που απογοητευτηκε, που η μουσα του amy δεν πηρε ουτε αυτη οσκαρ.
 
Re: Arrival (2016)

Η Αmy μ'αρεσε.
Ως ερμηνεια και αποδοση ηταν ανω του μετριου σταθερα, καθολη την διαρκεια της ταινιας.
Ειναι η μονη που συγκρατησε το εργο απο την κατρακυλα > "τι ηθελε να πει ο ποιητης τελικα ?"
Εδειξε (και το εδειξε ικανοποιητικα) οτι το concept το δενει η λαχταρα της για ενα παιδι.
Ουτε εξωγηινοι, ουτε στρατοι, ουτε ολοκαυτωματα, ουτε διαλεκτοι (και αμα θελετε, :laugh:
αυτη ειμαι, :proud: Γυναικα και μελλουσα Μανα ... :smash:)

Βεβαια, δεν της δινω το βραβειο Α η Β γυναικειου ρολου .... αλλα ηταν αξιοπρεπης στον ρολο της.
 
Re: Arrival (2016)

Εγώ που έχω κάνει sound editting στις δικές μου ταινίες, χρησιμοποιώ το FL Studio και το Ableton που έχουν ειδικά συνθεσάιζερ, για τις χαμηλές συχνότητες. Στα σημεία που θέλεις να τονίσεις δραματικά βάζεις ήχους στο sub ώστε να σε υποβάλει και να σου αυξάνει την αδρεναλίνη. Αλλά όλα αυτά για να τα νιώσεις πρέπει να κάνεις το editing στο καθιστικό να οδηγείς κάθε εφέ στο 5.1 virtual χώρο που σου δίνει το AVID και τα απολαμβάνεις φυσικά μόνο σε τέτοια συστήματα

Θα προσπαθήσω να θυμηθώ τις σκηνές στο Arival, που έχει γίνει αυτό, είναι η σκηνή με τα ελικόπτερα, οι σκηνές με τα εφταπόδια που γουργουρίζουν, σε σύστημα Dolby Prologic II το είδα δεν ξέρω περισσότερα. Γενικά σαν άτονη στον ήχο μου φάνηκε η ταινία.
 
Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Άτονη; Παραλίγο να γκρεμιστεί το σπίτι εδώ.. μου χτύπαγαν τα κουδούνια οι γείτονες.. Δεν είχε ξανα-συμβεί αυτό με καμία ταινία.

Ταινια που βρηκες και εσυ να μας πεις οτι ξεσηκωσες τη γειτονια.
Μαλλον θα μπερδεψες το contrast με το volume και εγινε το κακο. :p
 
Re: Arrival (2016)

Eκτός θέματος. Η μοναδική ταινία που μου έχει προκαλέσει θέμα πραγματικό με τον ήχο, είναι η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, η σκηνή της μάχης στην μικρή πόλη προς στο τέλος της ταινίας.

Για εμένα είναι ταινία αναφοράς, ειδικά για τα subwoofer που τα φτάνει στα όρια τους. Για όποιον έχει υπηρετήσει στα τεθωρακισμένα και ξέρει πως τρέμει η γη με ένα Leopard, ή ένα Μ60, στα tanks οι κινητήρες και οι ερπύστριες παράγουν έναν καθηλωτικό ήχο σε χαμηλές συχνότητες. Στην διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, κατάφεραν να μεταφέρουν αυτό το αίσθημα και συναίσθημα.
 
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Το sound editing, δεν ηταν πιο δυσκολο, πιο ευκολο ηταν μιας και ο σκηνοθετης δεν ζητησε τιποτα απο εξτρα. (εκτος κι αν αναφερεσαι στο ολο κονσεπτ της ταινιας για τον σκηνοθετη, οτι του βγηκε δυσκολη επειδη δεν ηθελε να την γεμισει με εικονα-ηχο.

Μα ολο το κονσεπτ κρινουμε ετσι κι αλλιως.

Αυτο που λεω το καταλαβες , ειμαι βεβαιος. Σε μια τετοια παραγωγη ακομα και με την απουσια "εξτρα" οπως τα λες ειναι τοσο απαιτητικο το μονταζ του ηχου που συνηθως ο θεατης δεν το καταλαβαινει αλλα γινεται τρομακτικη δουλεια απο κατω.

Μονον αν ζησεις τετοια παραγωγη απο κοντα θα το καταλαβεις οτι και να σου περιγραψω ειναι λιγο, οπως και οτι εμπειρια εχει κανεις απο "σπιτικο" μονταζ ειναι ανευ ουσιας πραγματικα. (για τους εντελως ασχετους κριτες μην τα ξαναλεω...ειναι σαν τους προπονητες ποδοσφαιρου της εξεδρας....-bye-)

Ακομα και οι δικοι μας στην Ελλαδα μοντερ οταν αντιλαμβανονται (γιατι αυτοι μπορουν να το κανουν φυσικα) τι λεπτοδουλεια καθονται και κανουν οι μοντερ ηχου στις αμερικανικες κυριως παραγωγες οπου το χρημα ρεει αφθονο εκστασιαζονται θετικα ακομα και αν σιχαινονται την ταινια .
 
Απάντηση: Arrival (2016)

Ναι οντως εκτος της εικονας, στον ηχο (μονταζ, editing κλπ) γινεται τεραστια δουλεια στις ταινιες.
 
Απάντηση: Arrival (2016)

Δεν έχω δει όλες τις υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες για να έχω άποψη.
Από το Moonlight και το Hell & High Water, την βρηκα πολύ καλύτερη.
 
Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Δεν έχω δει όλες τις υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες για να έχω άποψη.
Από το Moonlight και το Hell & High Water, την βρηκα πολύ καλύτερη.

Οι ειδικοί σε διέψευσαν όμως Τάκη, κάτι παραπάνω θα βλέπουν αυτοί θεωρώ για να την κατατάξουν κάτω από τις ταινίες που λες..
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Οι ειδικοί σε διέψευσαν όμως Τάκη, κάτι παραπάνω θα βλέπουν αυτοί θεωρώ για να την κατατάξουν κάτω από τις ταινίες που λες..

Προσωπική άποψη εξέφρασα, άλλωστε όλες οι ταινίες με υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας είναι αξιόλογες αντικειμενικά.
Όπως έγραψα και στο αντίστοιχο thread, θεωρώ πως τα oscars στο Moonlight είχαν πολιτικη χροιά και δεν τα άξιζε, μιας που και καλύτερες ερμηνείες υπήρχαν στο Β' αντρικού (πχ ο τύπος από το Nocturne Animals) και στο καλύτερης ταινίας. Απλα, είχε φάει τόσο κράξιμο η Ακαδημια για τα περσινά #whiteoscars που έκανε υπερβολική "διόρθωση" φέτος.
 
Re: Arrival (2016)

όσκαρ καλύτερης ταινίας που θα το έδινες Τάκη? (καλά δεν διαφωνώ μαζί σου για το moonlight...τι να λέμε..)