You missed my point , which is...
...4K IS IMPOSSIBLE
Παιδιά , 75 inches για 4K και 84-110 ++ για 8K.
Ποιος από εσάς έχει την παραίσθηση ότι πρόκειται οι 75ares ( ξεχνάμε τις 100 ++ ) να πέσουν από τα 5 χιλιάρικα?
...Και....Πέφτουν , μετά???
Σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει 75 inches και 2 μετρα απόσταση , προκειμενου να δεις διαφορα από FHD.
Θα είμαστε σαν τα σκυλάκια στο αυτοκίνητο και για υπότιτλους θα κουνάμε το κεφάλι δεξιά-αριστερά...
Το 4K , εγώ , το δέχομαι.
Όσο κοντά και να πας σε μια 65άρα ( which we can afford ) δεν πρόκειται να δεις διαφορα από FHD και αυτό , ίσος , να σημαίνει την τέλεια εικόνα , αλλα το 8K δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν , μονο το marketing.
Εγώ μιλάω για το γεγονός ότι είναι αδύνατον να παρακολούθηση κάποιος 4K με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Όσο για υλικό , θα uπαρξη , το ΝHΚ ( νομίζω ) σε βάθος χρόνου έχει δεσμευτεί να εκπέμψει σε 8K , το World Cup γυρίστηκε σε 4K , το 2025 , 870 συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια θα εκπέμπουν σε 4K.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Πέρα από το οικονομικό όμως , το σημαντικότερο είναι ότι , αν όχι σε 4K τουλάχιστον το 8K δεν θα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος , εκτος αν πάρει προτζέκτορα που εκεί σε πανί 150 inches θα πρέπει να στέκεται στο 1 metro , με αποτέλεσμα σε μια φωτογραφία ενός αυτοκινητου ( p.x. ) θα βλέπει μονο μια ρόδα...
Είναι απλά γέλιο άμα το καλοσκεφτείς , γέλιο και αδύνατον.
Το κακό είναι με όσους ΔΕΝ έχουν δορυφορικό πακέτο και μένουν με Digea , το upscaling θα είναι τόσο τραγικό που δεν θα μπορείς να παρακολουθήσεις κανένα κανάλι.
Αλλα και δορυφορικό να είχαμε ( εκτος από Sky Digital που έχει 80 HD κανάλια ) , θα είχαμε 200 - 500 SD κανάλια που θα ήταν εξίσου τραγικά σαν 240p...
Όταν θα αποσυρθούν τελείως οι 1080p τηλεοράσεις από την αγορά , δεν θα μπορεί ( στην ελλάδα τουλάχιστον ) κανεις να δει Digea και οποιοδήποτε SD σήμα εκπομπής.
Είναι εσκεμμένη η όλη δουλειά για να μας αναγκάσουν να πάμε συνδρομητικά , άλλοι nova , άλλοι Sky digital και γενικά να χαλάμε λεφτά για να παρακολουθούμε HD κανάλια.