Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

[avsforum.com]...SMPTE Webinar: Quad HD to UHDTV...http://www.avsforum.com/forum/286-latest-industry-news/1609674-smpte-webinar-quad-hd-uhdtv.html

[hdfever.fr]...Webinar SMPTE specifications UHDTV...http://www.hdfever.fr/2014/07/22/webinaire-smpte-sur-les-specifications-uhdtv/

μετάφραση google fr to en

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

SMPTE Standardization,Scott chats with Paul Briscoe and Richard Welsh of SMPTE about the evolving standards of Ultra HD TV.
http://www.youtube.com/watch?v=r00NeGSLNDM

source:[Home Theater Geeks]

5Κ από τη Dell
Γιατί πώς αλλιώς θα κάνουμε 4Κ editing και να χωράνε και τα εργαλεία μας και το 1:1 4Κ περιεχόμενο μας στην οθόνη ? :D

http://www.pcper.com/news/Displays/Dell-resolves-have-most-pixels-ever-meet-5120-x-2880-aka-5K

MaxPNG.png

Dell Ultrasharp 27" 5K Size:27” Resolution:5120x2880 ppi:218 Pixels:14,745,600

http://www.anandtech.com/show/8496/dell-previews-27inch-5k-ultrasharp-monitor-5120x2880
Την αναμένουμε Χριστούγεννα σε αλμυρή τιμή ~2500

Ξεκινήσαν.
Ακόμα δε βγήκε το 4Κ, υλικό δεν υπάρχει, πήγαν και πουλάνε 5Κ. Πάντως εγώ το πιστεύω, ότι θα βγουν 8Κ πάνελ στην αγορά σε ευρεία πώληση πριν βγει 4Κ υλικό, και θα πάνε κατευθείαν σε 8Κ. Έτσι όσοι βιάστηκαν για οθόνη 4Κ, μάλλον θα ψάχνονται....... παρόμοια κατάσταση με το HDready που δε πρόλαβε να βγει και το καπάκωσε το Full HD σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Υπερβαλλεις.
Το 4Κ είναι υπερ-αρκετο για τα ματια μας, όπως και το 1080p είναι υπερ-αρκετο για τις οθονες των κινητων

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Υπερβαλλεις.
Το 4Κ είναι υπερ-αρκετο για τα ματια μας, όπως και το 1080p είναι υπερ-αρκετο για τις οθονες των κινητων
Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου, έτσι είναι, τα σαϊνια του μάρκετινγκ των εταιρειών το ξέρουν όμως; Μωρέ σίγουρα το ξέρουν, αλλά το τι θα κάνουν είναι άλλο. Αυτό θέλω να πω με το παραπάνω ποστ.

Ρε παιδιά , πια είναι η γνώμη σας για το 4K??

Ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή το 2K θα σταματήσει ( η παραγωγή ) και ούτος η άλλος όλοι θα μεταπηδήσουμε σε 4K/8K TV όταν χαλάσει η δικη μας tv.

Εγώ OLED δεν μπορώ να πάρο ( ειδικά με τα ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ review που έχω διάβαση ) λόγο gaming και burn in ( η 55EC9300 θέλει 200 ώρες στρώσιμο -_- ).

Οποτε.....Έτσι όπως έχουν τώρα τα πράματα και όπως βλέπουμε να εξελίσσεται η τεχνολογία , τι πιστεύεται πως θα γίνει?

Εγώ πιστεύω ότι για 4K χρειάζεσαι 75 inches και πάνω με 2 μετρα απόσταση θέασης και για 8K 110 inches και πάνω , οποτε αναρωτιέμαι , Τι γίνετε τώρα?

Η μονη εξέλιξη ( που θα είναι χρήσιμη ) για της tv είναι να φυγή το Banding το clouding και το Dirt screen Effect.
Να βγάλουν ίσος ένα καλύτερο panel για να φτάσει το ANSI τα επίπεδα της ZT60 , αλλα μέχρι εκεί.

Πέρα από αυτές τις 3 -4 εξελίξεις στην LED-LCD τεχνολογία , δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο.
Το 4K , το 8K και το OLED ( για gaming και για lazy το baby the TV for 200 hours ) είναι άχρηστα.

Για να μην παρεξηγηθώ , το 4 και 8K είναι χρήσιμα για Monitors έως και 32 inches , κύριος για επαγγελματίες , εγώ μιλάω καθαρά για τις TV.

Λέω λοιπόν ότι η τεχνολογία έχει φτάσει σε Τέλμα , όσο για RGB ( ακόμα και W ) η sony έχει βγάλει το Triluminos χρωματική απόδοση και σε συνδυασμό με το IPS panel που φοράει η w955 έχει απίστευτα ζωντανά χρώματα , κοντά στην χρωματική απόδοση της OLED και επαναλαμβάνω για WRGB όχι για Black.

Εσείς πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για τις TV?

Η γνώμη μου είναι πέρα από DSE , clouding , banding , ότι η OLED έχει ένα κάποιο μέλλον , δηλαδή μπορεί το input lag να κατεβει στα 40 MS και το Burn-in να κατεβει και αυτό στις 50 ΩΡΕΣ στρωσίματος , αλλα το νιώθω παιδιά , σας το λέω , η τεχνολογία τον TV έχουν φτάσει σε αδιέξοδο , οτιδήποτε άλλο γίνετε ( 4K ) γίνετε μονο για λόγους marketing.

Για ποιο 4Κ μιλάμε; Το υλικό θα αργήσει αρκετά χρόνια...
Δεν υπάρχει στα σκαριά μέσο αποθήκευσης με τέτοια χωρητικότητα (π.χ. δίσκος), και το κατέβασμα έχει δρόμο μπροστά του.
Και χωρίς υλικό, δεν υπάρχει κάτι.
Επίσης, η αυξημένη ανάλυση δεν αφορά την πλειοψηφία του κόσμου, οπότε δεν υπάρχει καν αγορά...
Αν τα αθροίσεις όλα αυτά, που καταλήγεις; (Ότι θα τα πάει χειρότερα ακόμα και από το 3Δ; )

Για σκέψου αν στο τρέχον δισκάκι (με την δεδομένη μέγιστη χωρητικότητα) που γεμίζει με το 1Κ, τι πρέπει να κοπεί για να χωρέσει τετραπλάσια ανάλυση εικόνας, με μεγαλύτερο χρωματικό εύρος, και μετά να δούμε αν είναι πυροτέχνημα ή κάτι που θα περπατήσει...

Δεν φτάνει. Ο νέος αλγόριθμος φέρνει μόνο μια βελτίωση 35%, που μπορεί να φτάσει το 50% αν το δεις "υποκειμενικά". Άρα στην καλύτερη των περιπτώσεων, μιλάμε για ένα *2. Το 4Κ απαιτεί ένα *5 τουλάχιστον. Δεν χωράει στα υπάρχοντα δισκάκια, και δεν θα χωράει ούτε σε αυτά που "θα" βγουν. Αν βγει δισκάκι στα 100GB (στην πράξη, όχι σε ανακοινώσεις - γιατί θα θέλει άλλο λέιζερ), το συζητάμε.

Φυσικά, δεν θα τους εμποδίσει τίποτα να δώσουν δισκάκια που θα τα βαφτίσουν 4Κ, με υλικό 4Κ συμπιεσμένο χειρότερα από το 1,9K του full hd.
Αλλά ποιος θα τα αγοράσει; Σε ποιους απευθύνονται;

You missed my point , which is...

...4K IS IMPOSSIBLE

Παιδιά , 75 inches για 4K και 84-110 ++ για 8K.

Ποιος από εσάς έχει την παραίσθηση ότι πρόκειται οι 75ares ( ξεχνάμε τις 100 ++ ) να πέσουν από τα 5 χιλιάρικα?

...Και....Πέφτουν , μετά???

Σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει 75 inches και 2 μετρα απόσταση , προκειμενου να δεις διαφορα από FHD.

Θα είμαστε σαν τα σκυλάκια στο αυτοκίνητο και για υπότιτλους θα κουνάμε το κεφάλι δεξιά-αριστερά...

Το 4K , εγώ , το δέχομαι.

Όσο κοντά και να πας σε μια 65άρα ( which we can afford ) δεν πρόκειται να δεις διαφορα από FHD και αυτό , ίσος , να σημαίνει την τέλεια εικόνα , αλλα το 8K δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν , μονο το marketing.

Εγώ μιλάω για το γεγονός ότι είναι αδύνατον να παρακολούθηση κάποιος 4K με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
Όσο για υλικό , θα uπαρξη , το ΝHΚ ( νομίζω ) σε βάθος χρόνου έχει δεσμευτεί να εκπέμψει σε 8K , το World Cup γυρίστηκε σε 4K , το 2025 , 870 συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια θα εκπέμπουν σε 4K.

Πέρα από το οικονομικό όμως , το σημαντικότερο είναι ότι , αν όχι σε 4K τουλάχιστον το 8K δεν θα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος , εκτος αν πάρει προτζέκτορα που εκεί σε πανί 150 inches θα πρέπει να στέκεται στο 1 metro , με αποτέλεσμα σε μια φωτογραφία ενός αυτοκινητου ( p.x. ) θα βλέπει μονο μια ρόδα...

Είναι απλά γέλιο άμα το καλοσκεφτείς , γέλιο και αδύνατον.

Το κακό είναι με όσους ΔΕΝ έχουν δορυφορικό πακέτο και μένουν με Digea , το upscaling θα είναι τόσο τραγικό που δεν θα μπορείς να παρακολουθήσεις κανένα κανάλι.

Αλλα και δορυφορικό να είχαμε ( εκτος από Sky Digital που έχει 80 HD κανάλια ) , θα είχαμε 200 - 500 SD κανάλια που θα ήταν εξίσου τραγικά σαν 240p...

Όταν θα αποσυρθούν τελείως οι 1080p τηλεοράσεις από την αγορά , δεν θα μπορεί ( στην ελλάδα τουλάχιστον ) κανεις να δει Digea και οποιοδήποτε SD σήμα εκπομπής.

Είναι εσκεμμένη η όλη δουλειά για να μας αναγκάσουν να πάμε συνδρομητικά , άλλοι nova , άλλοι Sky digital και γενικά να χαλάμε λεφτά για να παρακολουθούμε HD κανάλια.

To 4K έχει κάποια σημασία για τους προβολείς. Για τηλεοράσεις, θα δείξει. Οι κατασκευαστές αποσκοπούν στο να βλέπεις 80άρα από τα 2 μέτρα. Δεν νομίζω να συμβεί όμως.
Δεν θα αφορά τόσους ώστε να παραμείνει βιώσιμο.

Με το upscale δεν θα υπάρχει θέμα.

(Το 4Κ δεν το θεωρώ αδύνατο, αλλά δεν μου φαίνεται η "χρυσή τομή" μεταξύ του τι παρέχει και τι κοστίζει. Η έλευση του full hd έφερε πράγματα που ήταν άμεσα ορατά. Το 4Κ φέρνει πολλά καλά, αλλά δεν νομίζω ότι αφορούν την πλειοψηφία. Όταν σε συγκριτικό μεταξύ των 2 πρέπει να καταφύγεις σε κόλπα για να ξεχωρίσει η υψηλότερη ανάλυση, υπάρχει θέμα...)

....

Θεωρητικά τα πράγματα είναι όπως τα λέμε , αλλα τι γίνετε με όσους έχουν 4K τηλεοράσεις?

Αυτός εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/111020-Samsung-UE-F9000-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
λέει ότι βλέπει τεραστια διαφορα και δεν μιλάω για το Digea που το upscaling είναι αίσχος ( και το επιβεβαιώνει ) αλλα μιλάω για το 4K υλικό που βλέπουν και λένε ότι υπάρχει διαφορα...

Εγώ στον κωτσόβολο είδα την HU8500 να παίζει Transformers Extinction , 4K trailer μάλλον , αλλα δεν μου έκανε κάποια αίσθηση.
Εδώ η OLED και με άφησε ασυγκίνητο , βεβαια στην oled κρατούσα καλάθι ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων , οποτε ήταν αναμενόμενο να απογοητευτώ.

Εσείς ρε παίδες , έχετε πάει να δείτε από κοντά καμια 4K ( με υλικό 4k ) ???

Θεωρητικά όλα είναι σωστά , αλλα στην πράξη ίσος να είναι αλλιώς...