Eνα-ενα ...
Επικαλουμαστε ερευνες με επιφυλαξη ("αν το γραφημα ειναι αξιοπιστο"). Αν καποιος εχει κατι εγκυροτερο, το καταθετει.
Αυτο ειναι και το νοημα ενος site οπως το AVclub. Η ανταλλαγη και συγκριση αποψεων. Που φυσικα δεν ειναι καποια
πτυχιακη μελετη (οχι στις περισσοτερες των περιπτωσεων ... ).
Τα ματια μας, ΣΑΦΩΣ τα εμπιστευομαστε. Στα 2.7 μετρα, στην απλη 55αρα HD οθονη μου, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ διακρινω pixel.
Αν προσπαθησω πολυ (αποκλειστικα στην ακρη του πανελ) και ΜΟΝΟ με στατικη εικονα .... θα δω κατι που ισως να μοιαζει
με κοκκο.
Ισως και
ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ. Οποτε, πως ακριβως θα διακρινω το pixel της 74αρας UHD ? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΩ !
Στα 3 μετρα ΔΕΝ μπορω να παω. Πρεπει ειτε να ριξω τοιχο, ειτε να αλλαξω ολοκληρη την διαρρυθμιση του σαλονιου
(που ειναι 3.1 x 7.2 μετρα) και ΔΕΝ προκειται να το κανω για μια ντιβα τηλεορασαρα (ακομα και αν μου την δωριζαν).
Υπαρχει μια ελαχιστη αισθηση μετρου. Στο σπιτι, ΕΜΕΙΣ κανουμε κουμαντο, οχι οι χλιδατες ντιβες ηλεκτρονικες συσκευες μας.
Αλλιως, να παω να κλειστω σε καμια γκαρσονιερα για να .... χωραει η αυτου μεγαλειοτης των 74, 85 η 104 ιντσων ντιβα μου.
Πολυθρονιτσα στα 3 μετρα, με μια επιπλοσυνθεση που τρωει 60 εκατοστα (απο την πλευρα της HDTV) και 80 εκατοστα (απο
την πλευρα του καναπε) ..... ειναι αστειο να το συζηταμε. Που θα απλωσω τα ποδια μου ? Θα διωξω τον καναπε απο πισω ?
Oταν τελειωσει η θεαση, θα σερνω την πολυθρονιτσα απο το ενα σημειο του σαλονιου στο αλλο ? Καθολου κομψη λυση ... !!!
Δεν θυσιασα την Αντιθεση, την Κινηση και την Συμπιεση στον βωμο της (υπερ)υψηλης αναλυσης. Ουτε θα το κανα ποτε.
Ειμαι θυμα (ως κατοχος LG) μιας πολυ φτωχης αντιθεσης (κρεμομαι απο το local dimming για να μην χαθει καθε εννοια
αντιθεσης) οπως και απο το TruMotion για να αποφυγω το juddering (νομιζω οτι σ'αυτο αναφεροσουν λεγοντας Κινηση).
Η Συμπιεση δεν ξερω τι σχεση εχει με την τηλεοραση. Η Συμπιεση εχει σχεση με την πηγη που παιζει το υλικο
και ποσο αποδοτικη ειναι στην εκτελεση του MPEG (η Η264) αλγοριθμου. Σε μενα, αυτο ειναι το BD player.
Οπως επισης και πως συμπιεστηκαν τα bits πανω στο δισκακι (εννοειται οτι οποιαδηποτε αλλη ιντερνετικη "διανομη"
υποφερει και πασχει τα δεοντα σ'αυτο τον τομεα ... η συμπιεση επιλεγεται απο 16χρονους φωστηρες :icon15

.
Αν παλι μιλας για τα επερχομενα UHD BD players ..... αναμενω καθιδρος στο ακουστικο. Oχι βεβαια στα demo
που παιζουν στο Πλαισιο ... !
Η αναλυση των 4Κ ειναι σιγουρα τεχνολογικη προοδος ...... αλλα πρεπει ο νεος βασιλιας να βρει υπηκοους και παλατι.
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ? Που ειναι ?