Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Re: Ασπρόμαυρο;

Ευχαριστω πολυ! Οι κεραυνοι ειναι αρκετα εντυπωσιακοι οποτε αν εχουν κι αλλοι παρομοιο υλικο, θα ηταν πολυ ενδιαφερον νημα.

Εγώ πάλι ζηλεύω τον σκύλακα! :grinning-smiley-043

...και τα κορίτσια που βολτάρουν!
Thanks, ο μπαγάσας άνοιξε το δεξί του βλέφαρο για 1'' μόνο..

@serreos73 και Abdalis_3k60 πολυ ωραίες! serreos73 , προσωπικά θα την κρόπαρα σε 1:1 και θα ετρωγα τον τοιχο αριστερα ωστε και το ωραιο παιχνιδι της σκιάς να ερθει εντελώς διαγώνια.

@bilste1965 κοιτά λιγο το ιστόγραμμα σου .Εχεις υποεκθέσει υπερβολικά ολα mid/high tones, μειώνοντας δραματικά το δυναμικό εύρος της φωτογραφίας σου.

Photo_2018-10-15_12-12-44.jpg

Απάντηση: Re: Ασπρόμαυρο;

@serreos73 και Abdalis_3k60 πολυ ωραίες! serreos73 , προσωπικά θα την κρόπαρα σε 1:1 και θα ετρωγα τον τοιχο αριστερα ωστε και το ωραιο παιχνιδι της σκιάς να ερθει εντελώς διαγώνια.

@bilste1965 κοιτά λιγο το ιστόγραμμα σου .Εχεις υποεκθέσει υπερβολικά ολα mid/high tones, μειώνοντας δραματικά το δυναμικό εύρος της φωτογραφίας σου.

Σωστές τις βρίσκω τις επισημάνσεις σου.

καλυτερα δειχνει ετσι ?

Απάντηση: Ασπρόμαυρο;

ευχαριστω για τις παρατηρησεις που για αλλη μια φορα να τονισω πως βοηθανε ολους μας εδω να επαναπροσδιοριζουμε την σχεση μας με την φωτογραφια

bilste1965 κοιτά λιγο το ιστόγραμμα σου .Εχεις υποεκθέσει υπερβολικά ολα mid/high tones, μειώνοντας δραματικά το δυναμικό εύρος της φωτογραφίας σου.

[/QUOTE]

Σε ευχαριστώ πολύ Σάκη για τις παρατηρήσεις σου. Προσπάθησα να ρίξω τα αρκετά τα highlights. Παραθέτω την ίδια φωτογραφία με διαφορετικό setup όπως αρχικά την είχα εξάγει. Πως θα μπορούσα να υπερθέσω mid/high tones ώστε να χαμηλώσω (πάνω στην στροφή) όλα τα ίχνη των φώτων;.

αν δουλεύεις με Lr μπρεις να κανεις τοπική επεξεργασία στα highlightsστην περιοχή ανάμεσα στα κράσπεδα του δρόμου, δεν είναι δύσκολο αν ξέρεις πως το κανεις. Τη νέα φωτό δεν την βλέπω πάντως, κάτι δεν έκανες σωστά στο ανέβασμα.

αν δουλεύεις με Lr μπρεις να κανεις τοπική επεξεργασία στα highlightsστην περιοχή ανάμεσα στα κράσπεδα του δρόμου, δεν είναι δύσκολο αν ξέρεις πως το κανεις. Τη νέα φωτό δεν την βλέπω πάντως, κάτι δεν έκανες σωστά στο ανέβασμα.
Τ Ρα έχω ξεκινήσει να μαθαίνω την επεξεργασία και κυρίως με το Lr. Είμαι νηπιαγωγείο ακόμη. Όντας κάτι έκανα και δεν ανέβηκε. Αλλά ας μην ανεβάσω την ίδια φωτογραφία δεύτερη φορά.

Ένα πολυφωτογραφημένο θέμα με εξαιρετικά δείγματα από φίλους εδώ μέσα αλλά και εκτός.

Παρακάτω η δική μου πρώτη προσπάθεια σε πρώτη επίσκεψη στο σημείο.

Είναι από 20 λήψεις σε Median Stack για να μαλακώσω τα σύννεφα και την θάλασσα χωρίς να τα καταφέρω καλά αφού δεν είχα το απαραίτητο ND Stopper που πρέπει κάποια στιγμή να αγοράσω επιτέλους....

'Mediterranean Sky' Shipwreck by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Και ακόμα μία με τον αγαπημένο μου Helios 81N 50mm f/2.0.

'Mediterranean Sky' Shipwreck by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Πολύ καλές. Θα προτιμούσα να ήταν έγχρωμες οι φωτογραφίες για να έχουν μολυβένια απόχρωση η θάλασσα & ο ουρανός αλλά και για να 'γράψει' η κοκκινη σκουριά του Mediterranean Sky