Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Eφοσον, ειμαι ημιμαθης γυρω απο το εργαλειο που χρησιμοποιω
τοτε, κατα τα λεγομενα σου, ΔΕΝ πρεπει να το χρησιμοποιω ...

Αυτο δεν ειπες ?

Είπα ότι είναι προτιμότερο να μην ξέρεις καθόλου από που προέρχεται το AIDS παρά να ξέρεις τις συνωμοσιολογικές σαχλαμάρες του άρθρου του 1ου ποστ. Επίσης το επιχείρημά σου είναι ακατανόητο. Η σχεδίαση εμβολοφόρου κινητήρα και η οδήγηση ΙΧ αυτοκινήτου είναι δύο τελείως διαφορετικά γνωστικά πεδία, μπορεί κάλιστα αυτός που κατέχει το πρώτο να μην κατέχει το δεύτερο. Αυτός που είναι ημιμαθής περί τη μηχανικη εμβολοφορου κινητήρα καλά θα κάνει να μη σχεδιάζει εμβολοφόρους κινητήρες, αλλά η ικανότητα του αυτή είναι άσχετη με την ικανότητά του να οδηγήσει ένα Skoda Fabia στην Αθηνών-Λαμίας.

Οκ, ηταν αστοχο το επιχειρημα μου. Θα βρω καλυτερο (next time).

Παντως, αν καποιος πρεπει πρωτα να κατανοησει πληρως αυτο που μισοξερει
τοτε γιατι να το συζηταει μεσα απο ενα post ??? (οχι βεβαια με το χειμαρωδες υφος του s900)
Το post εχει νοημα για τον poster ΟΤΑΝ μισοξερει και θελει να μαθει περισσοτερα.
Υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα υπαρχει και το blogging.
Δοξα το θεο, εχουμε επιστημονες στο φορουμ.

Θα καθονται να κοιτουν το δαχτυλο η θα μιλησουν για το φεγγαρι ?

(Εχουμε κλεισει δυο σελιδες για βαλακειουλες και για την ταμπακερα .... τιποτα ακομα !)

(Εχουμε κλεισει δυο σελιδες για βαλακειουλες και για την ταμπακερα .... τιποτα ακομα !)

Η οποία είναι... ποια;
Αν είναι καλό να πίνεις λεμόνι και το αν υπάρχει περίπτωση να γίνεις έξυπνος χτυπώντας το κεφάλι σου;

"Νους υγιής εν σώματι υγιεί" χτυπώντας 3 λεμονάδες και το κεφάλι σου στον τοίχο λοιπόν...

Για το αν προσφέρουν τέτοια νήματα κάτι στο χώρο, νομίζω απάντησα.
Όποιος θέλει κάνει έναν λογαριασμό στο facebook και γίνεται σοφός.
Άλλωστε που να κάθεσαι να σπουδάζεις οικονομικές επιστήμες σαν τους ηλίθιους ενώ ολόκληρος Michael Moore μπορεί να σου τα εξηγήσει σε μία ώρα;
Δεν συζητάμε το να δεις και το zeitgeist...

Η ταμπακερα ειναι ΑΝ υπηρξε ανθρωπινη παρεμβαση (η οχι) στον ιο του AIDS.

Θελω να πιστευω οτι ενδιαφερει ΑΠΑΝΤΕΣ. Ειτε ανταλλαξουμε αποψεις και γνωσεις
ειτε οχι.

Και πιστεύεις ότι όποιος ξέρει την απάντηση θα τη δώσει σε ένα forum;
Θα το κάνεις ανταλλάσσοντας απόψεις με ανθρώπους, που, ότι γνωρίζουν το έχουν μάθει μέσω επιφανειακού ψαξίματος σε ένα μικρό ποσοστό του φανερού internet;

Θα σε λυπήσω αλλά ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγάλεις διαβάζοντας φυλλάδια από πιτσαρίες... :smile:

Και εγώ έχω δει 8 κύκλους House αλλά μία ανοιχτής καρδιάς μάλλον θα με δυσκόλευε...

Απο ότι είδατε φίλοι μου έχω σιωπήσει στο παρόν νήμα, δεν ενημέρωσα με άλλα θέματα το νήμα τούτο και ούτε πρόκειται να ενημερώσω.

Όπως ξέρετε έφερα μόνο τρία θέματα στην θεματολογία του "επί παντός" που ήτανε:
1. Ποιος δημιούργησε το AIDS
2. Τα καλά του Νερού με Λεμόνι
3. Σοφός μετά από κτύπημα στο κεφάλι

Είχα την εντύπωση ότι στην ενδιαφέρουσα θεματολογία του επί παντός, γράφονται τα πάντα, μια και διάβασα διάφορα θέματα, από μηχανάκια Zundap , μέχρι που το πάει ο Σύριζα και τα επαγγέλματα με τους λιγότερους ψυχασθενείς. Έτσι νόμισα πως μπορώ και εγώ να παρουσιάσω τα τρία παραπάνω θέματα που έκρινα ενδιαφέροντα.

Γρήγορα συνειδητοποίησα την εσφαλμένη μου εντύπωση. Ομολογουμένως δεν μπορούσα καν να φανταστώ την αντίδραση στα 3 παραπάνω θέματα μου και ζητώ ειλικρινή συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα με τα τρία αυτά θέματα.

Για το πρώτο θέμα "Ποιος δημιούργησε το AIDS", οι διάφορες απόψεις, διαφόρων φίλων του avclub , όπως πχ η άποψη...."είναι θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αγγίζουν ιατρικά θέματα, είναι άκρως επικίνδυνες γιατί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κείμενα που προτρέπουν τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους", "είναι θέμα μη υγιές", "είναι θέμα με διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν των θεμάτων -επί παντός- του avclub", ... κλπ απόψεις, ομολογουμένως με σόκαραν όταν διαπίστωσα "πόσο μεγάλο κακό" μπορούσα να προξενήσω με το θέμα μου "Ποιος δημιούργησε το AIDS" , "πόσο μη υγιές" και "πόσο διαφορετικής κατεύθυνσης από αυτήν των θεμάτων -επί παντός- του avclub" ήτανε το θέμα αυτό που έφερα.

Για το δεύτερο θέμα μου "Τα καλά του Νερού με Λεμόνι" οι διάφορες απόψεις, διαφόρων φίλων του avclub , όπως πχ η άποψη ... τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για συζήτηση. Πιο πολύ θα έλεγα για καζούρα, χαβαλέ, trolling..., καθώς και η αξιολόγηση ότι είναι θέμα ίδιας βαρύτητας με θέματα όπως πχ , "Γιατί η μαγειρίτσα είναι πηχτή" , "Γιατί πήδηξε ο σκύλος από την ταράτσα", κλπ, ομολογουμένως επίσης με σόκαραν όταν διαπίστωσα πόσο ασήμαντο ήταν το θέμα που ανήρτησα, μια και είναι ίδιας βαρύτητας με το πήδημα του σκύλου από την ταράτσα.

Όπως στο 3ο θέμα μου, ο Αμερικανός που έγινε "σοφός" μετά από κτύπημα στο κεφάλι, έτσι και εγώ τώρα αισθάνομαι "σοφότερος" μετά τα παραπάνω σοκ που έχω υποστεί .

Τώρα που έγινα σοφότερος, αποδέχομαι πλήρως την πολύ εύστοχη υπόδειξη του φίλου Γενικού Διαχειριστή στο να "φιλτράρουμε" το κάθε θέμα που φέρουμε στο avclub και για να μην υπάρξουνε παρόμοιες αντιδράσεις όπως στα παραπάνω τρία επικίνδυνα η ασήμαντα θέματά μου, εκτιμώ πως το καλύτερο "φίλτρο" θα ήτανε η απόλυτη σιωπή μου στο παρόν νήμα.

Για αυτό επιτρέψτε φίλοι μου να σιωπήσω στο νήμα τούτο.

Άλλωστε και η σιωπή έχει την δύναμη της και μερικές φορές ηχεί πιο δυνατά από οποιαδήποτε ισχυρή κραυγή.

Θα συνεχίσω να ενημερώνω μόνο τα νήματα "των Δορυφορικών Νέων", "των Ελεύθερων δορυφορικών FTA" και του "Σαν σήμερα", τα οποία αρέσουνε σε πλήθος αναγνωστών του avclub μια και κάποια από αυτά ξεπέρασαν τις 300 αναγνώσεις ανά ημέρα.

Φυσικά και σε αυτά τα νήματα δεν έχω την αντίρρηση να σιωπήσω αν υπάρξουνε παρόμοιες αντιδράσεις η αν μου το ζητηθεί.

Να είστε όλοι σας καλά εκεί κάτω στην Πατρίδα , του ανεπανάληπτου μεσογειακού μας ταμπεραμέντου, της αιώνιας αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης των πάντων, και του διαλόγου που θεωρείται μονόλογος, όπως και αντιστρόφως.

Αυτή είναι όμως η Πατρίδα μας, που παρά τα οποιαδήποτε κακά δεν παύει να είναι η πιο Υπέροχη χώρα του κόσμου, είναι η Ελλάδα μας και το χώμα της ανήκει σε όλους μας.

Ο συμπατριώτης σας στα ξένα, η όπως με αποκάλεσε κάποιος αγαπητός φίλος στο φόρουμ των δορυφορικών " ντισκ-τζόκευ των δορυφορικών νέων του avclub " :laugh::laugh::laugh:

animateddj.gif

Τάσος από την Τσεχία

Tasos.cz :fahne90:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο τα 48 μηνυματα μονο τα 16 εχουν σχεση με τον τιτλο του θεματος. Τα υπολοιπα εουν να κανουν με τους κανονες του φορουμ.

Επι του θεματος....
- Σ μια κουταλι της σουπας, καφες ελληνικος (φυσικα αβραστος) με λεπονι λυνουν προσκαιρα το προβλημα της ευκοιλιοτητας (διαρροιας, κολιαντζας).
- Επισης το ιδιο αποτελεσμα εχει και η ζεστη coca cola συν ανακουφιζει τυχον καουρες στο στομαχι.
- Ειχα ενα συμμαθητη στο δημοτικο, ο οποιος ειχε παθει σοβαρη ηλελτροπληξια. Αποτι θυμαμαι ειχε μεινει αναίσθητος καποια λεπτα (προφανως ειχε λιποθυμήσει). Εκτοτε ειχε αποκτησει μια αρκετα πρωτόγνωρη ευλυγισία-ελαστικοτητα το σωματο του. Μπορουσε να κανει σπαγγατο για πλακα πχ στεκοταν ορθιος και με την μια ανοιγε τα ποδια και βρισκοταν στο εδαφος με ανοιχτά τα ποδια χωρις να το παει σιγα σιγα. Επισης οπως ηταν ορθιος μπορουσε να φερει την πατουσα του ποδιου στο προσωπο χωρις να λυγισει το γονατο. Σημειωτεον πριν το ατυχημα δεν ειχε αυτη την ευλυγισία.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα δυο πρωτα δεν αντικαθιστουν τα φαρμακα. Το τριτο μην επιχειρήσετε να το δοκιμάσετε...

Να γράψω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Προτείνω το ''Επί Παντός'' να κατηγοριοποιηθεί καλύτερα. Δηλαδή μπορούν να δημιουργηθούν υποκατηγορίες οι οποίες να μην απέχουν από την γενική θεματολογία του AVclub. Δηλαδή αν η διαχείριση πιστεύει ότι είναι πρέπον να συζητιούνται θέματα περί αυτοκινήτων στο AVclub, ας δημιουργήσει μια υποκατηγορία ''αυτοκίνητα''. Αν δεν θέλει να συζητιούνται ευαίσθητα ιατρικά θέματα, να μην μπεί ως υποκατηγορία. Ο S900 ζήτησε πολλές φορές συγνώμη και πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο. Πόσταρε στο ''Επί παντός'' μια άποψη από ένα ιατρικό θέμα και εμείς τον πιάσαμε από τα μαλλιά. Αφού η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει περιορισμούς έχει το ελεύθερο να ποστάρει ότι θέλει. Δεν παραβιάζει κάποιον από τους κανονισμούς.

O S900 δεν χρειαζόταν να ζητήσει συγνώμη καμία φορά.
Κακώς τα πήρε τόσο κατάκαρδα...

Από την άλλη εδώ είναι το νήμα "Επί παντός" και όπως το καταλαβαίνω όλα παίζουν, αλλά
και αυτό είναι ένα τεράστιο αλλά
το να μπαίνουν θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν την υγεία είναι ένα πολύ λεπτό θέμα.
Τέτοιες θεωρίες συνομωσίας έχουν κάνει πολύ κακό στην κοινωνία. Τι να θυμηθούμε την φραπελιά ή το πιο πρόσφατο "φρούτο" για το πόσο κακό κάνουν τα εμβόλια?
Υπάρχει ολόκληρη εγκληματική κίνηση, όπου προτρέπονται γονείς -και αυτά τα ζώα το κάνουν- να σταματήσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους!
Καταλαβαίνω λοιπόν -και επικροτώ- την αγωνία της Δ.Ο. να σταματάει τέτοια νήματα.

Last edited:
Παιδιά, θα παρακαλούσα θερμώς να σταματήσουν άμεσα τα οφ τόπικ. Ο αρχικός συντάκτης κατέθεσε την άποψή του και τι προτίθεται να κάνει. Καλώς....δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συζητάμε και επ' αυτού. Στο συγκεκριμένο νήμα θα συνεχίσουν να μένουν κουβέντες που αφορούν τον τίτλο και τη θεματολογία του. Ευχαριστώ πολύ.

Το αν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στη διάδοση του AIDS δεν το ξέρω και νομίζω δύσκολα να αποδειχθεί το ναι ή το όχι. Η απότομη διάδοσή του πάντως εγείρει ερωτήματα. Καθώς και ότι τότε, στην αρχή, η φήμη έλεγε πως η συντριπτική πλειοψηφία ασθενούντων πεθαίνει, όπου εκεί υπάρχει με απόλυτη βεβαιότητα ανθρώπινος δάκτυλος, αφού μελλοντικά αποδείχθηκε πως απλά υπάρχει ένα ποσοστό θνησιμότητας, σχεδόν μονοψήφιο.

Ακόμα και αν εξ αρχής υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, ας το δεχτούμε για συντομία, σε καμιά περίπτωση δεν συνάγεται αυτόματα ότι τον ιό τον δημιούργησαν άνθρωποι. Μια χαρά μπορούν να τον βρήκαν στη φύση, τον μελέτησαν, ενδεχομένως τον τροποποίησαν και τον αμόλησαν στη πιάτσα. Μπορεί και να έτυχαν όλα, αν και προσωπικά δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, ούτε στην τύχη. Την πίστη σ' αυτά τα δυό την προκαλεί η άγνοια.

Νομίζω ότι το να αφήνεται κάποιος με ευκολία σε παρόμοιες διαδόσεις δεν διαφέρει και πολύ από κάποιον που με ευκολία τα ονομάζει θεωρίες συνωμοσίας. Το επίθετο που αρμόζει δεν είναι καθόλου τιμητικό. Αυτό είναι το καλύτερο πρώτο μάθημα από παρόμοια θέματα, ότι

οι μονολιθικές απόψεις χαρακτηρίζουν υποτιμητικά τον κάτοχο.

Last edited by a moderator:
Δηλαδή είμαστε μονολιθικοί όταν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με τους Ελ, την Κοίλη Γη και λοιπά.

Εάν διαβάζεις ένα άρθρο, και ψάχνεις να βρεις την πηγή, και καταλήγεις στην ιστοσελίδα του συγγραφέα του, όπου φιγουράρει επικεφαλίδα "ο άνθρωπος που έλυσε το μυστήριο του AIDS", και μετά από αυτό δεν χτυπάει μέσα σου καμπανάκι, χίλιες φορές καλύτερα το "μονολιθικός". Κοντά στο νου και η γνώση, λένε, αλλά μάλλον ζούμε εποχές που τείνει να χαθεί και ο κοινός νους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αστικοί, περιαστικοί & υπεραστικοί μύθοι

Αυτή είναι μία μονολιθική άποψη...

Και αν δεν έγινα εγώ κατανοητός, ο chrisssb το εξήγησε πολύ σωστά.

... αλλά μάλλον ζούμε εποχές που τείνει να χαθεί και ο κοινός νους.

Δεν υπαρχει κοινος νους. Καθε εγκεφαλος ερμηνευει με δικο του πρισμα την πληροφορια.
Παιρνει πολλαπλασιο χρονο στον αμυητο εγκεφαλο να ξεσκαρταρει γνωση απο "γνωση".
(Αυτο, προσπαθησα να πω απ'την αρχη ...)

Δηλαδή, αν ξυπνήσεις μέσα στην άγρια νύχτα, ενώ κοιμάσαι σε κάμπινγκ και δεις ξαστεριά, από το μυαλό σου θα περάσει το ότι δεν θα βρέξει και όχι ότι σου έκλεψαν τη σκηνή;

Καθώς και ότι τότε, στην αρχή, η φήμη έλεγε πως η συντριπτική πλειοψηφία ασθενούντων πεθαίνει, όπου εκεί υπάρχει με απόλυτη βεβαιότητα ανθρώπινος δάκτυλος, αφού μελλοντικά αποδείχθηκε πως απλά υπάρχει ένα ποσοστό θνησιμότητας, σχεδόν μονοψήφιο.

Νομίζω ότι το να αφήνεται κάποιος με ευκολία σε παρόμοιες διαδόσεις δεν διαφέρει και πολύ από κάποιον που με ευκολία τα ονομάζει θεωρίες συνωμοσίας. Το επίθετο που αρμόζει δεν είναι καθόλου τιμητικό. Αυτό είναι το καλύτερο πρώτο μάθημα από παρόμοια θέματα, ότι

Και το υποτιμητικά είναι η ευγενέστερη έκφραση, στην καθημερινότητα χρησιμοποιούμε πολύ βαρύτερες.

Εβαλα τα λινκ στην wikipedia για οσους δεν ειναι σε θεση να κατανοησουν τα ιατρικα αρθρα αλλα μαλλον δεν μπηκες στην διαδικασια να το διαβασεις.

Απο την Ελληνικη εκδοση της βικι

Μετά τη διάγνωση του AIDS, αν δεν χορηγηθεί αγωγή η επιβίωση κυμαίνεται από 6 έως 19 μήνες.[127][128] Η HAART και η κατάλληλη πρόληψη των ευκαιριακών λοιμώξεων μειώνουν το ποσοστό θανάτου κατά 80% και ανεβάζουν το προσδόκιμο επιβίωσης (εναπομείναντα έτη ζωής) για ένα νεοδιαγνωσμένο με HIV μόλυνση νεαρό ενήλικα στα 20 έως 50 χρόνια.

Αυτο σημάνει οτι οι ασθενείς δυστυχώς έχουν μειωμένο προσδόκιμο ζωης, που με την θεραπεία εχει αυξηθεί αισθητα. Πριν τις θεραπείες ηταν πολύ περιορισμένο (6-19 μηνες). Δλδ τοσο που χάναμε ολους τους ασθενείς (το 95%, το υπόλοιπο 5 ανηκει στην κατηγορία των controllers)

Θεωρείς φήμη το γεγονος οτι πέθαιναν ολοι οι φορείς για αρκετά χρονια, πρωτου κυκλοφορήσουν τα πρωτα φαρμακα? Τα στοιχεια αυτα δεν ειναι θεμα προς συζητηση, ειναι επισημα στοιχεια.

Πως έφτασες στο συμπέρασμα οτι το ποσοστό θνησιμότητας ειναι μονοψήφιο? Μπορείς να υποδείξεις καποιο σχετικό αρθρο ? Αν γινετε οχι απο το jesus is my savior, καποιο ιατρικό περιοδικό θα ηταν ευπρόσδεκτο.

Πως εφτασες εσυ στο συμπερασμα οτι ο υπαρχει "ανθρώπινος δάκτυλος" και μάλιστα με τοση σιγουριά, σε παρακαλώ εξήγησε μου το.

Εχουμε ριξει πολυ το επιπεδο συνεννοησης.

Όταν φτάνουμε σε σημείο να προσπαθούμε να εξηγήσουμε το τι είναι η κοινή λογική, τι περιμένεις; :smile: