ATC Loudspeakers.

Από μπασάκι αυτά, με 6.5" μεγάφωνο, πώς τα πάνε;
Ξέρετε που το πάω...
Και μην με παρεξηγείτε... Τις προτάσεις σας τις έχω καταγράψει μια προς μια προσεκτικά... :-)

Από μπασάκι αυτά, με 6.5" μεγάφωνο, πώς τα πάνε;
Ξέρετε που το πάω...
Και μην με παρεξηγείτε... Τις προτάσεις σας τις έχω καταγράψει μια προς μια προσεκτικά... :-)

nope, οχι το μπασσο που ζητας εσυ. Η γραμμη μεταφορας σε αυτα τα ηχεια λειτουργει ελεγχοντας απολυτα το χαμηλο μεσα στην καμπινα γιαυτο ειναι ιδανικα για ζορικες τοποθετησεις. Σε ογκο χαμηλου και στα 17τμ του χωρου μου, τα Chario μου παιζαν σαν δαπεδου σε σχεση με τα PMC που ηταν πιο ελεγχομενα χωρις την εκταση του Ιταλου.

Μιας κ το θέμα αφορά τα atc ηχεία, θα ήθελα να πω ότι έχω κουραστεί να διαβάζω υπερβολές σχετικά με το πόσο απαιτητικα είναι ως ηχεία.
Αν δεν αγόραζα τον ASR, θα είχα αγοράσει τον Naim Supernait (δεν τον λες και τερας) ο οποίος τα οδήγησε εξαιρετικά καλά κ τους έδωσε κ μια ατμοσφαιρική πινελιά στον ήχο που αναζητούσα. Σε ένα forum που είχα πετύχει με κατόχους ηχείιων aτc μπορώ να πω ότι ο περισσότερος κόσμος έπαιζε τα παθητικά atc με naim παρα με τον ομοσταυλο. Επειδή το αποτέλεσμα το έχω ακούσει μπορω να πω ότι κάτι ξέρουν.
Αν η μαμά εταιρία πίστευε ότι τα ηχεία της είναι τρομερά απαιτητικα τότε κ ο ομοσταυλος ενίσχυσης που βγάζει θα ήταν κάποιο τέρας, ο οποίος φυσικά κ δεν είναι τέρας οδήγησης.
Έχουν απαιτήσεις σε ποιότητα κ όχι σε ποσότητα. Κάτι μηχανάκια και καλά giant killers τα έχει ξεβρακωσει στο δευτερόλεπτο.

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Μιας κ το θέμα αφορά τα atc ηχεία, θα ήθελα να πω ότι έχω κουραστεί να διαβάζω υπερβολές σχετικά με το πόσο απαιτητικα είναι ως ηχεία.
Αν δεν αγόραζα τον ASR, θα είχα αγοράσει τον Naim Supernait (δεν τον λες και τερας) ο οποίος τα οδήγησε εξαιρετικά καλά κ τους έδωσε κ μια ατμοσφαιρική πινελιά στον ήχο που αναζητούσα. Σε ένα forum που είχα πετύχει με κατόχους ηχείιων aτc μπορώ να πω ότι ο περισσότερος κόσμος έπαιζε τα παθητικά atc με naim παρα με τον ομοσταυλο. Επειδή το αποτέλεσμα το έχω ακούσει μπορω να πω ότι κάτι ξέρουν.
Αν η μαμά εταιρία πίστευε ότι τα ηχεία της είναι τρομερά απαιτητικα τότε κ ο ομοσταυλος ενίσχυσης που βγάζει θα ήταν κάποιο τέρας, ο οποίος φυσικά κ δεν είναι τέρας οδήγησης.
Έχουν απαιτήσεις σε ποιότητα κ όχι σε ποσότητα. Κάτι μηχανάκια και καλά giant killers τα έχει ξεβρακωσει στο δευτερόλεπτο.

Προφανώς είναι υπερβολικός κι ο κατασκευαστής των ηχείων σου ATC SCM40,για την οδήγηση των οπoίων συνιστά ενισχυτές απο 50-300 wrms...Επομένως καλώς επέλεξες τον ASR,τουλάχιστον απο πλευράς δυνατοτήτων οδήγησης.

Απο την άλλη,ο ολοκληρωμένος της εταιρείας,έχει προφανώς φτιαχτεί να οδηγεί την μικρή σειρά μέχρι και το 40αρι με τα 150 wrms του.Εχει καλή τροφοδοσία κι είναι ικανοποιητικός,για μικρομεσάιους χώρους,όπου λογικά απευθύνονται αυτά τα ηχεία της μικρής σειράς.

Φαντάζομαι,ότι δεν πιστεύεις ότι θα οδηγήσει μ' αυτόν κάποιος τα μεγαλύτερα ηχεία της,που κοστίζουν τριπλάσια+ απ' αυτόν και θα στηθούν σε μεγάλους χώρους...

Γιατί δε ρίχνεις και μια ακρόαση στον Caspian της ίδιας εταιρίας.
Πολύ καλός ήχος ακόμα και το προηγούμενο μοντέλλο.Αν και λίγο διαφορετικός για μένα απ τον kandy.

ο Caspian (ειδικά ο Μ2) είναι άλλη κλάση... ευγένειας ! μιλώ εκ πείρας (είχα και τους 2) άρα συμφωνώ απόλυτα με τον westsound ...

επίσης δώστε βάση και σε όσα λέει ο kostas k . έχω τα 11ρια οδηγούμενα υπό του ΧS και ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ απολαμβάνω το πρώτο του springsteen (βινύλιο εννογιέται).. κάπου στο μυαλό μου νομίζω -κάτι σαν θεωρία συνομωσίας- πως το match atc/naim είναι ένα καλά κρυμένο μυστικό από ανθρώπους που γουστάρουν τον γλυκό παλιό αγγλικό ήχο... και σίγουρα για δεδομένα και όχι υπερβολικά τ.μ. ισχύει απολύτως το "'εχουν απαιτήσεις σε ποιότητα κ όχι σε ποσότητα" .

Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

ο Caspian (ειδικά ο Μ2) είναι άλλη κλάση... ευγένειας ! μιλώ εκ πείρας (είχα και τους 2) άρα συμφωνώ απόλυτα με τον westsound ...

επίσης δώστε βάση και σε όσα λέει ο kostas k . έχω τα 11ρια οδηγούμενα υπό του ΧS και ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ απολαμβάνω το πρώτο του springsteen (βινύλιο εννογιέται).. κάπου στο μυαλό μου νομίζω -κάτι σαν θεωρία συνομωσίας- πως το match atc/naim είναι ένα καλά κρυμένο μυστικό από ανθρώπους που γουστάρουν τον γλυκό παλιό αγγλικό ήχο... και σίγουρα για δεδομένα και όχι υπερβολικά τ.μ. ισχύει απολύτως το "'εχουν απαιτήσεις σε ποιότητα κ όχι σε ποσότητα" .

Αν επιτρέπεις...

Ο Caspian,o K2,αλλά και τα naim (τα μικρά της),είναι γενικά μαλακά και στρογγυλά στα άκρα μηχανήματα...Γι αυτό φαίνεται να "δένει το γλυκό" με τα μπροστιάρικα κι αναλυτικά μόνιτορ της ATC...Αλλο θέμα η οδήγησή τους...

Last edited:
"και σίγουρα για δεδομένα και όχι υπερβολικά τ.μ." !

επίσης επικεντρώνομαι στην αυθαίρετη (πέραν του γούστου μου είναι και προσωπική τελικά οπότε η όποια απολυτότητα είναι περιττή ως γελοία) κρίση κάποιων σε βρετανικά φόρα (που γράφω και διαβάζω) ότι το γλυκό με atc/naim ΔΕΝ.

βέβαια, είναι τι ψάχνει κανείς .. :)

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

Αν επιτρέπεις...

Ο Caspian,o K2,αλλά και τα naim (τα μικρά της),είναι γενικά μαλακά και στρογγυλά στα άκρα μηχανήματα...Γι αυτό φαίνεται να "δένει το γλυκό" με τα μπροστιάρικα κι αναλυτικά μόνιτορ της ATC...Αλλο θέμα η οδήγησή τους...

Ακριβως. Αν καποιον ικανοποιει το χαμηλο που βγαζουν τα 11αρια ή τα 19αρια με ενισχυτες τυπου Naim, Roksan, ειναι δεκτο, σεβαστο και υποκειμενικο. Τα συγκεκριμμενα ηχεια ομως οταν παιζουν σε υψηλοτερες εντασεις, βγαζουν το πραγματικο τους χαμηλο και τα δυναμικα τους και ισορροπουν τονικα , με ενισχυτικα σαν αυτα που αναφερει ο Διονυσης. Δεν ειναι δυσκολα φορτια ωμικα, απλα ειναι δυσκολο να παρεις τον καλυτερο τους εαυτο , το 100% τους.

Last edited:
ό,τι τα ταϊσεις θα πάρεις ! στα ATC για αγγλικά monitor ισχύει παραπάνω από άλλα (αγαπημένα παλιομοδίτικα) βρετανικά αυτό. όμως όταν φτάσουν τα δυναμικά και το χαμηλό εκεί που λες ... έρχεται κι ο παράγοντας που στη Γηραιά Αλβιώνα αναφέρεται ως listening fatigue. σύμφωνα με τα αυτιά μου, πάντα (ε και αρκετών ακόμα που θέλουμε να πιστεύουμε πως ακούμε ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ κι όχι μηχανήματα) :)

Εαν το ηχοχρωμα των ενισχυτικων ειναι μαλακο και εχοπυν σοβαρο drive, δεν κουραζουν τα δυναμικα, εκτος γενικα εαν καποιος κουραζεται να ακουει 90-95 db κ πανω, στην θεση ακροασης. Οι ενισχυτες που συνδυσζουν ηχοχρωμα και οδηγηση, διατηρουν το χαρακτηρα και σε υψηλοτερες εντασεις χωρις να στρεσαρονται. Τα πραγματα γινονται ενοχλητικα οταν ενας ενισχυτης με μετρια οδηγηση χρειαστει να ανεβασει ενταση σε σημειο που στρεσσαριστει και αρχισει και βγαζει τις αδυναμιες του. Οταν υποοδηγεις τα συμπτωματα αλλοιωσης ειναι γνωστα, και ναι, ενοχλουν. Για παραδειγμα, τα 19 και τα 40 παιζουν εξαιρετικα με parasound. Και το λεει καποιος ο οποιος ειναι αυστηρος μιας και αρεσκεται να ακουει τον ορισμο του "γλυκοηχου" της Ιταλικης σχολης.

πάντως γενικότερα νομίζω πως οσο πιο χαμηλής ευαισθησίας ειναι ενα ηχείο τόσο περισσότερο πιο δυνατά θα "θέλει" να παιχτεί για να δωσει αυτά που πραγματικά μπορεί...
το λέω αυτό (ξανα)δηλώνοντας μέγας φαν των atc και οχι σαν αρνητικό... ενα χαρακτηριστικό τους απλά!!

Συμφωνω απολυτα.

Τα'παμε πολλες φορες,μεχρι σημειου δηλαδη που στο τελος θα βγαλουμε και τον ιδιο τον κατασκευαστη οτι δεν ξερει ουτε ο ιδιος τα ηχεια του ......... :ernaehrung004:

... ενα χαρακτηριστικό τους απλά!!

Design limitation/compromise ( εν γνωσει του κατασκευαστη ασφαλως ) θα το ελεγα απλα,και εγω επισης δεν το λεω σαν αρνητικο,αλλα σαν ενα γεγονος που αναμενεται σε μικρα αναισθητα ηχεια.

δυστυχώς τα pmc βγαίνουν στα 1850 ευρά. Θα τα ακούσω αλλά δύσκολα εκτός αν με μαγέψουν... Αν τελικά κάτσει η φάση από την αγγελία μάλλον θα πάω για εκεί και προτιμώ να δώσω το roksan μετά από κανα μήνα και να βάλω και το extra χιλιάρικο για να πάω σε parasound 2250 ή nad c375bee (για κάτι πιό δυναμικό) που από ισχύ θα μπορούν να ικανοποιήσουν και μελλοντικές ανάγκες (μεταφορά σε μεγαλύτερο χώρο 40τμ με ηχεία κολώνες πλέον όταν με το καλό γίνει)

To Roksan να τον δωσεις μονο αν πας σε ενισχυτικα 2Κ και ανω. Οχι για τον 375, δεν θα παρεις κατι ουσιαστικο σε σχεση με τωρα. Μην απαξιωνεις τον Κ2. Θα χασεις χρηματα στην αλλαγη του και δε θα ακουσεις κατι αισθητα καλυτερο. Μην κανεις ασκοπες αλλαγες γιατι χανεις σε χρονο και χρημα. Κινησου μονο σε περιπτωσεις οπου υπαρχει significant progress (που λενε οι αγγλοι) σε σχεση με τα παροντα μηχανηματα σου. Ακομα και σε 40τμ να πας ο Κ2 με το σωστο ηχειο θα σε καλυψει.

Με ολο το θαρρος, φιλικα Tyler

Το χω ξαναπεί ότι πρωτεύον ρόλο στο ματσάρισμα για μένα είναιι η ισοροπία,τώρα το στρογγύλεμα στα άκρα tune-άρεται με τα ανάλογα αξεσουάρ.Τον kaspian τον έχω ακούσει και με άλλα μη αγγλικά ηχεία,και μ άρεσε.Έριχνε και γκάζια όταν χρειαζόταν.
Από ξένα φόρουμ και συζητήσεις με αντιπροσώπους και κατασκευαστές,φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια πολλά ηχεία tune-άρονται με naim.

Re: Απάντηση: Re: ATC Loudspeakers.

..Αλλο θέμα η οδήγησή τους...[/QUOTE]
Για το θέμα της οδήγησης θέτω σαν παράδειγμα το linn Kan 2,που για τη γνώμη μου μοιάζει σε πολλά με τα 11άρια.Όταν το μάτσαρα με τους ενισχυτές που πρότεινε η ίδια η εταιρία (τους δικούς της δλδ),,έλειπε το χαμηλό που ήθελα,και που θα έπρεπε να είχε,σε σχέσει με αυτό που έδιναν οδηγούμενα από το μεγάλο τελικό citation 24 της Η/Κ.Άλλαζαν όμως και άλλα χαρακτηριστικά εκτός από το μπάσο.
Αν έζησε κάποιος με τα Kan και πειραματίστηκε αρκετά θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ.
Αντί για μπάσο είχε ένα χαμηλό με 'νεύρο'.
Πάντως με τον ολοκληρωμένο της ATC μ άρεσε το άκουσμα.