antonisgr
AVClub Addicted Member
εαν σου αρεσει ο ηχος της Primare ριξε μια ματια στο Αγγλικο Ebay που εμφανιζονται καποιες φορες καποια φτηνα A32 (τα τερατα της Primare)
+1
εαν σου αρεσει ο ηχος της Primare ριξε μια ματια στο Αγγλικο Ebay που εμφανιζονται καποιες φορες καποια φτηνα A32 (τα τερατα της Primare)
Usher R1.5
![]()
Με πολλά και ποιοτικά Watt (αρκετά σε τάξη Α) και ενάμισι χιλιάρικο κόστος.
...με βελτιώσεις όμως και αύξηση της ισχύος στα 2x200 W 8Ω τάξη Δ.
Δεν πρόκειται περί σχολής.
Κάθε καλό ηχείο οφείλει να αναπαραγάγει(όσο του επιτρέπει η "αρχαία" τεχνολογία στην οποία στηρίζονται) πιστά την ηχογράφηση.Αν η ηχογράφηση είναι θολή,η σκηνή και τα όργανα είναι κουκουρούκου,οι φωνές ακούγονται ψεύτικες και χωρίς συναίσθημα,έτσι πρέπει και να μεταδίδεται.Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε και τα χρήματα που δίνουμε για μηχανήματα.Ευτυχώς για μάς,υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες καλές ηχογραφήσεις στην αγορά.
Τα μόνιτορς έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους και σε μικρές αποστάσεις ακρόασης,αναπαράγοντας μ' ακρίβεια σ' αυτές τις συνθήκες.Είναι μιά φιλοσοφία κατασκευής που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες.
Είναι παρεξήγηση,ότι το κάθε ηχείο μπορεί να είναι μόνιτορ-έννοια που επίσης συγχέεται με την εξαιρετική ακρίβεια αναπαραγωγής.
Τα περισσότερα ηχεία της εταιρείας αυτής,μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μόνιτορς.Είναι καλόβολα στην τοποθέτηση κι έχουν καλές μονάδες. Παράλληλα,σαν όλα τα ηχεία(ο πιό ατελής κρίκος του συστήματος),έχουν χαρακτήρα.Πολλοί τα χαρακτηρίζουν "ουδέτερα"(μύθος που μόνο σχετικά θα μπορούσε να ισχύει).Στην πραγματικότητα ο δικός τους χαρακτήρας, είναι μιά αισθητή ξηρότητα κι έλλειψη ζωντάνιας.Στα ακριβότερα-μεγαλύτερα μοντέλα είναι λιγότερο αισθητός κι ανάλογα τα συνοδά μπορεί να γίνει ακόμα λιγότερος.
Βέβαια οι επισημάνσεις αυτές,έχουν κι αυτές με την σειρά τους σχετική αξία,δεδομένου ότι στο κόστος τους είναι πράγματι τίμια ηχεία και καλές κατασκευές,που ξεχωρίζουν συγκριτικά πάντα αρκεί η δική τους "ερμηνεία" να ταιριάζει στα γούστα του χομπίστα που θα τα αγοράσει.
Διονύση, μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι! Υπάρχουν σχολές και η κάθε μία,
έχει και τα δικά της χαρακτηριστικά ηχητικά γνωρίσματα!!! Υπάρχουν και πολλά
''κορυφαία'' ηχεία, που δυστυχώς ωραιοποιούν το μουσικό πρόγραμμα,
προσθέτοντας δικούς τους ήχους, αλλά όπως και να το κάνουμε, γούστα είναι
αυτά, το τι αρέσει σε εσένα ή εμένα δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρέσει και σε
κάποιον άλλο, άσχετα από το τι είναι πλησιέστερα στην πραγματικότητα!
Fotis, το υπεραποκαλυπτικό είναι κουραστικό μόνο σε κακές ηχογραφήσεις,
μπορείς π.χ να ακούσεις το fade in και out, μπορείς να ακούσεις ψηφιακές
ατέλειες από κακό mastering ή transfer, μπορείς να ακούσεις και να
αντιληφθείς πότε χρησιμοποιείται compressor, μπορείς να αντιληφθείς σε
όποιες ηχογραφήσεις υπάρχει ηλεκτρικό πιάνο, το ηλεκτρικό after touch ή
όπου χρησιμοποιείται ηλεκτρική drums, το ψεύτικό του ήχου της κ.α! Ο
καλύτερος τρόπος πάντως είναι το ακούσεις ο ίδιος μέσω ακρόασης!!!!
Σε άλλη περίπτωση, απλά μακρυά από κακές και μέτριες ηχογραφήσεις!
Θεμηηηηή, που βρίσκεσαι???!!! :cool4:
Απλά μπούρδες(απευθύνομαι στον φοτις που ρωτάει σχετικά με τις ηχογραφήσεις).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.