karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 15,258
Σίγουρα όταν είσαι σε μονοκατοικία είναι πιο επικίνδυνα, άλλα νομίζω υπάρχει μια υπερβολή, το πατρικό μου (μονοκατοικία με κήπο) είναι στα Μελίσσια, ε ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα με ληστεία από το 1990 που το έχτισαν οι γονείς μου, ούτε άκουσα κάτι ακραίο από γείτονα...και τώρα στην περιοχή που μένω με μονοκατοικίες πάλι ησυχία υπάρχει...γενικά χτυπάνε μονοκατοικίες που κάνει μπαμ ότι είναι ακριβές...θες βέβαια όποσδηποτε συναγερμό και γενικά ωραία η ηρεμία άλλα δεν πας να πάρεις σπίτι μόνος σου στα κατσάβραχα και στα βουνά...ε ναι εκει είναι επικίνδυνα. Αλλα αν έχεις μια μονοκατοικία που δεν βγάζει μάτι ότι έκανε μια περιουσία, σε περιοχή κοντά σε άλλα σπίτια που και αυτά είναι μονοκατοικίες, έχεις και το συναγερμό σου κλπ... λίγο πολύ θα είσαι safe.Ένα σχετικό / άσχετο.
Πάντα με τράβαγε το να μείνω σε μονοκατοικία με μεγάλο κήπο λίγο πιο έξω από τον αστικό ιστό σε κάποιο από τα προάστια που αναφέραμε πριν στην Αττική.
Αυτό που με έχει κάνει να μην το βάλω σε πλάνο είναι αυτά που ακούω από οικογενειακούς φίλους για το θέμα της ασφάλειας, για το πόσες κλοπές γίνονται, πόσες φορές έχουν μπει με όπλα όταν κόσμος είναι μέσα κλπ.
Δεν πίστευα όταν μου έδειξαν viber group από μια περιοχή που αφορούσε αποκλειστικά συμβάντα που ήταν εν εξελίξει και κάτοικοι πήγαιναν να κάνουν φασαρία πριν πάει η αστυνομία να φοβηθούν αυτοί που ήθελαν να μπουκάρουν μήπως και φύγουν. Μου φάνηκε τόσο ξένο και απίστευτο.
Από την άλλη υπάρχουν εντός του αστικού ιστού μεζονέτες είτε αυτόνομες είτε ισογείου πρώτου με ιδιόκτητους κήπους, ακόμη και με πισίνες. 9 στις 10 όπου βλέπω είναι πάντα κλειδαμπαρωμένες για ασφάλεια, ενώ ακόμη και στην Αγία Παρασκευή στη μονοκατοικίατου πατρικού στον κήπο δεν αφήναμε τίποτα γιατί υπήρχε πιθανότητα να μην το ξαναβρούμε το πρωί.
Σίγουρα οι κίνδυνοι σε πολυκατοικίες είναι μικρότεροι λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών και της παρουσίας αρκετού κόσμου.
Υ.Γ. Από εκει και πέρα βέβαια όλα παίζουν ρόλο ανάλογα και την περιοχή που είσαι κλπ.