Υπαρχουν πολλά ωραία σημεία να μένεις στην Αττική κοντά στη θαλλασα, στο βουνό ή ακόμα και διπλα στη πόλη αλλά εξαρτάται κατ'αρχην απο το budget σου.
Ακόμη και σχετικά κοντά στο κέντρο υπάρχουν γειτονιές και δρόμοι που αν δεν τους ξέρεις μπορούν να σου φανούν απίστευτοι.
Προφανώς όλα έχουν να κάνουν με το budget σου και τους περιορισμούς σου για συγκεκριμένες αποστάσεις/χρόνο για μετακινήσεις.
Το θέμα με τα δάση είναι αντικειμενικό δυστυχώς. Η τελευταία φωτιά που έκαψε σχεδόν το σύνολο της Πεντέλης έφτασε μέχρι Βριλήσσια / Χαλάνδρι και έκαψε σπίτια εκεί.
Έχω αρκετούς γνωστούς που έχει περάσει φωτιά πάνω από τα σπίτια τους πάνω από μία φορά.
Κλείνοντας, τα θέματα του πολιτισμού στην επαρχεία ενώ είναι υπαρκτά με οργάνωση τα ξεπερνάς σε πολύ καλό βαθμό (με κόστος σε χρήμα). Τα δύο που δεν μπορείς όμως να καλύψεις στα δικά μου μάτια είναι:
1. Παιδεία και ειδικά τα γυμνάσια/λύκεια που δεν έχεις επιλογή τις περισσότερες φορές αν έχεις παιδιά σε αυτή την ηλικία. Αν είσαι τυχερός μπορεί να είναι εξαιρετικό ένα σχολείο, αλλά με την ίδια πιθανότητα μπορεί να είναι χάλι μαύρο.
2. Υγεία. Αυτό ισχύει ακόμη και για περιοχές με "νοσοκομεία" στο όνομα αλλά όχι στην ουσία, στην πράξη δεν ξέρω αν είναι καλύτερα αυτά τα νοσοκομεία του χθες από μέρη με καλά εξοπλισμένα κέντρα υγείας με προσωπικό που ξέρουν να διασωληνώνουν και να υπάρχει και ελικοδρόμιο κοντά. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα νοσοκομεία της Αθήνας όπως και να το κάνουμε, ακόμη και με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
Πάντως αν κρίνω από τον εαυτό μου:
- Στις ηλικίες μέχρι τα 15 θες ένα μέρος που να βγαίνεις, να έχει ασφάλεια και να βρίσκεις παιδιά να παίξεις. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σε χωριό.
- Στις ηλικίες μέχρι τα 18 θες ένα μέρος που να μπορείς να βγεις μόνος σου και να φτάσεις στο κέντρο της "ζωής" της περιοχής που είσαι.
- Από τα 18 μέχρι να κάνεις παιδιά θες να είσαι αν γίνεται στη γειτονιά που βγαίνεις περισσότερο και να πηγαίνεις παντού με τα πόδια.
- Από όταν κάνεις οικογένεια θες κάτι που να είσαι μεν κοντά στο κέντρο, αλλά να έχεις και λίγη ησυχία και ποιότητα ζωής.
- Εικάζω ότι από όταν φύγουν τα παιδιά από το σπίτι θέλεις να περνάς τους χειμώνες σε ένα αστικό κέντρο με πολιτισμό, αλλά σε μια περιοχή λίγο πιο έξω για ποιότητα ζωής και τα καλοκαίρια σε κάποιο όμορφο επαρχειακό μέρος.
Και δεν νομίζω ότι μπορείς με 1 σπίτι να τα έχεις όλα τα παραπάνω. Μπορείς βέβαια να βρεις κάτι που κάνοντας διαφορετικές υποχωρήσεις κάθε φορά να είσαι ΟΚ χωρίς να είσαι ποτέ βέλτιστα.