Σπύρος Παναγιωτόπουλος
AVClub Enthusiast
Ναι, δεν ειναι τυχαιο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αποκλειστικα απο επιλογη. Ειναι και απο αναγκη.....ε δεν είναι τυχαία ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας εκει....
Ναι, δεν ειναι τυχαιο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αποκλειστικα απο επιλογη. Ειναι και απο αναγκη.....ε δεν είναι τυχαία ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας εκει....
Δεν είναι όλες οι περιοχές στη Θεσσαλονίκη το ίδιο. Αν μιλάμε για τις περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης ναι υπάρχει θέμα κυκλοφοριακό και όχι μόνο. Η Καλαμαριά πχ είναι πολύ καλύτερα, όπως και η Πυλαία. Δυτικά Εύοσμο κτλ υπάρχουν άλλα προβλήματα.Για μένα η Θεσσαλονίκη έχει τα κακά της Αθήνας χωρίς να έχει τα καλά της επαρχίας.
H Aθήνα το είπαμε είναι τρομερή λύση αν έχεις καλή οικονομική κατάσταση, αν απλά ζορίζεσαι είναι σίγουρα καλύτερα στην Επαρχία....προσωπικά να το πάρω πάντως και στην Αθήνα που είμαι τώρα έχω τα καλά της άλλα και κάποια καλά που τα βρίσκεις στην Επαρχία...ζω σε προάστιο, έχω τον κήπο μου, τα παιδιά κανουν ποδήλατο όλη μέρα, κοντά στην θάλασσα σε 10 λεπτά και σε δουλειά ή τηλεργασία ή 15 λεπτά με το αμάξι...Wιn Win κατάσταση.....αν δεν τα είχα αυτά και δεν είχα μια σχετικά καλή οικονομική άνεση όχι δεν θα ήμουν στην Αθήνα.Η επαρχία είναι σήμερα το μυστικό για μια αξιοπρεπή και μακρά διαβίωση που θυμίζει σε αρκετά σημεία τις παλιες ρομαντικές στιγμές της δεκαετίας 80 και 90...και εαν καποιος επιθυμεί να φτασει το όριο της συγχωρεμένης γιαγιάς μου που έφτασε κ εφυγε από τον κοσμο στα 100 ακριβως και χωρίς ντεπόν...
Θεωρώ πως είναι πλέον το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας όπως μεγαλώσαμε και εμείς μικροί , σωστα , αθώα , με καλύτερη ασφάλεια και με τα προβλεπόμενα για την εποχή μας παιχνιδια και οχι με ταμπλετ για να κανουν ησυχια στην έξοδο μασ ...ελλαδα του 2.0....
Εαν θα πας στην επαρχία ...θα πας συνειδητοποιημένος και με γνώμονα αν εχεις στόχο να φτάσεις τα 100...ωστε να δεις και δισέγγονα..
- Δεν θα παίρνεις τους μισθούς της Αθήνας
- δεν θα έχεις το ίδιο εύρος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
- Δεν θα εχεις άπειρες επιλογές για ψώνια και διασκέδαση...
So What...
- Δεν θα τρως την κινηση και τα καυσαέρια στην μάπα.
- Δεν θα φοβάσαι να κυκλοφορήσεις καθως η αναλογια ελληνα ξενου είναι 3/10 πλέον κ ειδικα στο κέντρο.
- Δεν θα βλεπεις ξινες μουντρουχες και με ψυχολογικα προβλήματα φάτσες...8/10 θα τολμησω να πώ απο παιδια μέχρι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν είναι πλεον στα καλα του..(αυτο εχει αλλες ρίζες πιο βαθιές και αποτελεί θέμα ενός άλλου ίσως thread.)
- Δεν θα τρως την μιση σου ζωή στους δρόμους...
- Δεν θα κυριευει το άγχος της Πόλης και να βγαζεις τα ματια σου συνεχεια βλεποντασ το ρολοι που φοράς...
Απεναντίας
- Ολα θα ειναι κοντα σου. Το ποδήλατο θα γινει ο μοναδικος συμμαχος σου και για την υγεία σου.
- Θα γνωριστείς με την γειτονια σου. Την καλημέρα σου...
- Θα αναπνεεις καλυτερη ατμόσφαιρα.
- Καθε επαρχια έχει γιατρους πλεον πολλων ειδικοτητων , ένα αξιολογο νοσοκομειο και σε καποια απόσταση μικρη ένα ακομα πιο σοβαρό.
- Καθε επαρχια εχει αναπτυχθει σημαντικα τοσο στις αγορες που προσφερει οσο και στο κοματι της διασκέδασης της.
- Θα παίρνεις αρκετα λιγότερα χρήματα αλλα και η ζωή στην επαρχία ειναι προσαρμοσμένη με χαμηλες τιμες...ειτε ενοικιου , ειτε φαγητου κτλ.
Οσο μεγαλώνω έχοντας φθάσει αισίως τα 44 τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία μου να την κοπανήσω από το απέραντο χανείο της πρωτεύουσας...γιατι πάνω απ ολα ειναι η ψυχικη υγεια τοσο η δικια μου όσο και της οικογενειας μου που τώρα χτίζω.
Είμαι τυχερός όταν η γυναίκα είναι από Βόλο...ενα τόσο μοναδικο προορισμό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα...και που απέχει σχεδόν ισόποσα απο Αθήνα Θεσσαλονικη...θα έμενα εκει και ας έκανα κατι ασχετο απο αυτο που κάνω...να...
Εγώ είμαι από Νάξο και σίγουρα μια τετοια πρόταση θα ειχε απορριφθεί νύχτα για πολλους κ σημαντικους λόγους από την γυναίκα με πρωταρχικό την Περίθαλψη..και την ερημωση τον χειμώνα...
Ολο λεω να το κανω και γλυκαινομαι απο τα κολοχρήματα του κέντρου...ξέρω όμως σίγουρα πως για τα λεφτα γίνονται αποκλειστικά όλα......
Όμως δεν φερνουν τα χρόνια πίσω..ούτε και την απόλυτη ευτυχία ....
.....απεναντίας στα τρώνε...και δεν θα τα παρεις και στην αλλη ζωή...
Ειναι μαγκια...ειναι απόφαση ζωής μια τετοια κίνηση...δεν θα ειναι με ροδοπεταλα στρωμένη ...αλλα θα ΖΗΣΕΙΣ φίλε μου...και η ζωή είναι μία αν σκεφτεις και βγείς από το κουτί της ρουτίνας ....βλέποντασ από ψηλα και σφαιρικά....![]()
το μυστικό ειναι να μην εισαι κέντρο αλλα προάστια ή λιγο ακομα πιο μακριά. Τα εχεις ολα και εισαι μακριά απ την βαβούρα/ασχήμια.Ολοι βρίζουμε άλλα όλοι εδώ είμαστε.
Οπως έγραψε και ο Γιώργος: Υγεία-σχολεία. Και εδώ τελείωνει η συζήτηση. Ποιά επαρχία; Μόνο για συνταξιούχους και αυτό αν είσαι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Τάσο επειδή η φύση της δουλειας μου ειναι τετοια και γυρνάω επαρχίες αρκετες , το 1/3 της Ελλάδας σχεδόν και για πολλά χρόνια , αλλα και επειδή έχω όπως και η γυναικα καταγωγη εκτός Αθήνας παροτι κατοικώ σε αυτήν για 44 συναπτά έτη , έχω σχηματίσει καλή άποψη για όλα!!Ολοι βρίζουμε άλλα όλοι εδώ είμαστε.
Οπως έγραψε και ο Γιώργος: Υγεία-σχολεία. Και εδώ τελείωνει η συζήτηση. Ποιά επαρχία; Μόνο για συνταξιούχους και αυτό αν είσαι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Σαν το ΝΙΜΤΣ μοιάζει και το άλλο κτίριο λογικά θα είναι ο Ευαγγελισμός... δεν είμαι σίγουρος.Off topic, αλλά αφορά την Αθήνα.
Αναγνωρίζει κάποιος το κτίριο στο κέντρο της φωτογραφίας;
Υπάρχει και ένα επίσης μεγάλο ακριβώς δεξιά του, και ένα κόκκινο πιο πίσω και δεξιά.
Άγιος Σάββας και ΓΑΔΑ μήπως;
Δεν ταιριάζουν όμως τα σχετικά ύψη.
Τι λέτε;
Tα είπαμε, αν έχεις λεφτά, τηλεργασία, μένεις σε ένα ωραίο προάστιο της Αθήνας και όταν πας στην δουλειά είναι κοντά...ε η Αθήνα δεν έχει αντίπαλο που λέμε και στο χωριό μου.....αν δεν τα έχεις αυτά, παίρνεις 3 και 10, μένεις κάπου κεντρικά, με κίνηση, σε διαμέρισμα κλουβί, τρώς ώρες στον δρόμο κλπ...ε προφανώς καλό είναι να σκεφτείς την Επαρχία...Τάσο επειδή η φύση της δουλειας μου ειναι τετοια και γυρνάω επαρχίες αρκετες , το 1/3 της Ελλάδας σχεδόν και για πολλά χρόνια , αλλα και επειδή έχω όπως και η γυναικα καταγωγη εκτός Αθήνας παροτι κατοικώ σε αυτήν για 44 συναπτά έτη , έχω σχηματίσει καλή άποψη για όλα!!
Οι περισσότεροι μαθητές αριστούχοι που βλεπουμε ανα τακτά χρονικα διαστηματα στις ειδησεις ή σε άρθρα με υποτροφίες για ευρώπη και Αμερική κτλ κτλ είναι από επαρχία...και τελειωσαν από επαρχία και περασαν από επαρχία....
Ειχαμε και εναν από Ναξο ή Πάρο δεν θυμαμαι πρόσφατα...Ολοι οι καλοι δάσκαλοι εκει μαζεύτηκαν?? Μήπως τα παιδια κάνουν και άλλες ασχολίες πέραν του αποβλακώματος του ταμπλετ και της εξαντλητικής καθημερινότητασ τους οπως εχουν τα πραγματα σήμερα εδώ...που είναι απλα ρομποτακια από τα 6....Μήπως χρησιμοποιούν περισσότερο εποικοδομητικά τον χρόνο τους έχοντασ ποιο ποιοτικο ελεύθερο χρόνο?? Γιατι αλλο να παιξει Counter Strike στον υπολογιστη συνεχίζοντασ το αποβλάκωμα και αλλο σε αυτον τον χρόνο να παιξεις διπλα απο το σπιτι σου μπαλίτσα , να κοινωνικοποιηθεις με αλλα παιδια ή να ρίξεις πετονια ψαρεύοντας...
Δεν θέλω να μιλήσω κ επεκταθώ πολύ για τις ιατρικες υπηρεσίες - επισκέψεις , γιατι σιγουρα υπάρχουν και αρκετες εξαιρεσεις ειτε μιλαμε για επαρχια είτε για κεντρο.....
Και γενικά πως διαχειριζεται ιατρικώς ο κ Μήτσος ο κρεοπώλης 2 στενα πιο κάτω από τον Χ Γιατρό της επαρχίας του , ντόπιος και αυτός και ποσο χρόνο του αφιερώνει και πως διαχειρίζεται ο απρόσωπος Χ ασθενής από τον απρόσωπο Ψ γιατρό του στην Αθήνα...με τις αναλογες εξαιρεσεις για να μην τα βάλω όλα σ ένα τσουβάλι....απλα την "τάση" δείχνω...
Μία γέννα με καισσαρική σε ιδιωτική κλινική στον Βόλο σε λουξ δικλινο κρεβατι με φαγητο γλυκο κτλ , από σεφ (που ηρθε απο σοβαρό γαστρονομικό μαγαζί του Βόλου και το εννοώ) , πρωι μεσημερι απογευμα και βράδυ και για τους δυο , με 5 μαίες πάνω από το κεφάλι σου και την γιατρο της συζύγου να την επισκεπτεται 5 φορές / ημέρα και για 4 μερες διαμονή στον τελευταιο όροφο με θέα τον μισο Βόλο... κοστίζει 1800 ευρώπουλα...για ρωτα εδώ ένα ιδιωτικό με ασφάλιση ΙΚΑ....??
Όλοι βρίζουμε αλλα ολοι εδώ είμαστε γιατι το χρήμα ειναι γλυκο και οι απαιτήσεις ολοενα και μεγαλώνουν αλλα και επειδη μας φοβίζει το άγνωστο της επαρχίας και το ξεβόλεμα γενικά...
Γι αυτο και ειναι μαγκια μια τετοια απόφαση οπως περιεγραψα...γιατι δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα σκεφτονται κάποιοι...
Τέλος το σενάριο με την τηλεργασία απλά το ιδανικό....Και επαρχία και τα ίδια λεφτα....ουαουυ θα πώ!!!![]()
Εσείς καλά τα είπατε...!!!Tα είπαμε, αν έχεις λεφτά, τηλεργασία, μένεις σε ένα ωραίο προάστιο της Αθήνας και όταν πας στην δουλειά είναι κοντά...ε η Αθήνα δεν έχει αντίπαλο που λέμε και στο χωριό μου.....αν δεν τα έχεις αυτά, παίρνεις 3 και 10, μένεις κάπου κεντρικά, με κίνηση, σε διαμέρισμα κλουβί, τρώς ώρες στον δρόμο κλπ...ε προφανώς καλό είναι να σκεφτείς την Επαρχία...
Στην Αθήνα αν δεν έχεις καλό εισόδημα ζορίζεσαι αρκετά χάνοντας και την ποιότητα ζωής...είναι ακριβό σπορ η πρωτεύουσα αν θες πραγματικά να περνάς καλά...
CARAVEL λέω.Off topic, αλλά αφορά την Αθήνα.
Αναγνωρίζει κάποιος το κτίριο στο κέντρο της φωτογραφίας;
Υπάρχει και ένα επίσης μεγάλο ακριβώς δεξιά του, και ένα κόκκινο πιο πίσω και δεξιά.
Άγιος Σάββας και ΓΑΔΑ μήπως;
Δεν ταιριάζουν όμως τα σχετικά ύψη.
Τι λέτε;
![]()
Ισχύει, για αυτό λέμε στην Αθήνα αξίζει να μένεις σε προάστιο και να πας πιο κεντρικά μόνο για κανένα θέατρο, αγώνες, συναυλία, φαγητό κλπ....έχει πολλά και ωραία προάστια η Αθήνα όπου μπορείς να βρεις και χώρο και μεγάλα σπίτια με κήπο και σε πιο ανθρώπινες τιμές..Πάντως ένας πολύ βασικός παράγοντας που οι περισσότεροι ξεχνάνε - επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται μακροπρόθεσμα - είναι η ποιότητα του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Αττικής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και σ' αυτό οφείλονται πολλές απ' τις παθήσεις των κατοίκων. Εδώ η επαρχία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα που δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε. Εξαρτάται βέβαια και για πού μιλάμε αλλά μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις καθαρό αέρα σε σχέση με την Αθήνα.
Dεν σθμφωνω...θα σε χαλαγε ενα λουτρακι δλδ? και σχολεια και υγεια και επαρχιαΟλοι βρίζουμε άλλα όλοι εδώ είμαστε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.