Αθήνα-Επαρχία. Υπέρ και κατά

Dεν σθμφωνω...θα σε χαλαγε ενα λουτρακι δλδ? και σχολεια και υγεια και επαρχια
Να αφήσω την κίνηση για να πάω σε νέα κίνηση; Ως γνωστόν το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο. Δυό λωρίδες δρόμος που ήταν για υποδομή του 1950

Πάντως ένας πολύ βασικός παράγοντας που οι περισσότεροι ξεχνάνε - επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται μακροπρόθεσμα - είναι η ποιότητα του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Αττικής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και σ' αυτό οφείλονται πολλές απ' τις παθήσεις των κατοίκων. Εδώ η επαρχία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα που δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε. Εξαρτάται βέβαια και για πού μιλάμε αλλά μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις καθαρό αέρα σε σχέση με την Αθήνα.

Πέρσι τα Χριστούγεννα που είχαμε κατέβει οικογενειακώς Αθήνα, μετά από έναν καταπληκτικά ξεκούραστο ύπνο (ένα από τα πράγματα που μου έχουν λείψει από το λεκανοπέδιο), άνοιξα το widget της google για τον καιρό και είδα αυτό:
1000141735.jpg

:ROFLMAO:

CARAVEL λέω.
Σίγουρα είναι ξενοδοχείο, ξεχωρίζει από τα μονοκομματα μπαλκόνια με το διαχωριστικό για κάθε δωμάτιο δωμάτιο. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το Ζαφόλια στην Αλεξάνδρας, αλλά δεν μου ταιριάζει το κτίριο που είναι αριστερά και μπροστά του.

Να αφήσω την κίνηση για να πάω σε νέα κίνηση; Ως γνωστόν το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο. Δυό λωρίδες δρόμος που ήταν για υποδομή του 1950

Βλακείες είναι αυτά για ένα ενάμιση μήνα γίνεται αυτό

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το Ζαφόλια έχει πισίνα στην ταράτσα και δύο ορόφους σε εσοχή, άρα δεν είναι. Το Καραβέλ δεν έχει μπαλκόνια. Το Νίμιτς και το Ναυτικό Νοσοκομείο μου φαίνεται πιο λογική απάντηση. Ο Ευάγγελισμος επίσης, αν και στο ξενοδοχειακό κτήριο θα έπρεπε να έχει τη μεγάλη καμινάδα.

Αυτό είναι το ΝΙΜΙΤΣ. Δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνουμε.
nimts.jpg

Το τεράστιο κόκκινο κτίριο, πίσω δεξιά από τα δύο που ψάχνουμε, ίσως είναι το κλειδί!
Πάρκινγκ ίσως;

To γκραφιτι κάτω κέντρο και λίγο δεξιά είναι στου Ψυρρή. Πλατεία Ηρώων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ϊσως είναι το Wyndham στην πλ Καραϊσκάκη

Last edited:
  • Like
Reactions: NassosT
To γκραφιτι κάτω κέντρο και λίγο δεξιά είναι στου Ψυρρή. Πλατεία Ηρώων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ϊσως είναι το Wyndham στην πλ Καραϊσκάκη
Αυτή είναι η θέα της περιοχής από google maps (με διαφορετική προοπτική βέβαια, καθώς η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με τηλεφακό, ενώ το google maps χρησιμοποιεί πολύ πιο ευρυγώνιο "φακό").
Οντως είναι το Wyndham και δεξιά του το Stanley

1764253454754.png

Λογικό να είναι Ψυρρή, διότι έχει πολλά χαμηλά και λίγο παλιά κτίρια τριγύρω.

EDIT
Μπράβο Νάσο!

Απίστευτα εύκολη η μετακίνηση στο κέντρο σήμερα το πρωί, Παρ όλο που κανονικά υπό βροχή θα έπρεπε να μην κινείται τίποτε επί δεκάδες χιλιόμετρα.

Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και αυτό κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.
Λες και είναι ημέρα αργίας και χωρίς ώρες αιχμής.

Απίστευτα εύκολη η μετακίνηση στο κέντρο σήμερα το πρωί, Παρ όλο που κανονικά υπό βροχή θα έπρεπε να μην κινείται τίποτε επί δεκάδες χιλιόμετρα.

Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά και αυτό κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.
Λες και είναι ημέρα αργίας και χωρίς ώρες αιχμής.
Απλά πολλές εταιρίες όπως όφειλαν έβαλαν στους εργαζόμενους Τηλεργασία για σήμερα, και σε εμένα στην εταιρία, από εχτές μας ενημέρωσαν να μην πάει κανείς ούτε καν το λογιστήριο ή οι φύλακες, ενώ το ίδιο έγινε και στην εταιρία της συζήγου....αν μια εταιρία δεν το έκανε αυτό μάλλον δεν έχει και σε μεγάλη υπόληψη τους εργαζόμενούς της.

Απλά πολλές εταιρίες όπως όφειλαν έβαλαν στους εργαζόμενους Τηλεργασία για σήμερα, και σε εμένα στην εταιρία, από εχτές μας ενημέρωσαν να μην πάει κανείς ούτε καν το λογιστήριο ή οι φύλακες, ενώ το ίδιο έγινε και στην εταιρία της συζήγου....αν μια εταιρία δεν το έκανε αυτό μάλλον δεν έχει και σε μεγάλη υπόληψη τους εργαζόμενούς της.

Μπα. τις ίδιες φάτσες έβλεπα κατά τη διαδρομή σε τρία μέσα, οπότε αυτό μάλλον έπαιξε το δικό του ρόλο στην κίνηση, αλλά κυρίως το ότι τα σχολεία ήταν κλειστά. Γιατί δεν ήταν μόνο η κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες, αλλά και στις παρακείμενες οδούς.

Μπα. τις ίδιες φάτσες έβλεπα κατά τη διαδρομή σε τρία μέσα, οπότε αυτό μάλλον έπαιξε το δικό του ρόλο στην κίνηση, αλλά κυρίως το ότι τα σχολεία ήταν κλειστά. Γιατί δεν ήταν μόνο η κίνηση στους κύριους οδικούς άξονες, αλλά και στις παρακείμενες οδούς.
Tι να σου πω, εμείς στην δουλειά (350 άτομα) και στην σύζηγο (πρέπει να είναι πάνω από 800 άτομα) δεν πήγε κανείς....ενώ ξέρω και γνωστούς/φίλους που δεν θα πάνε σήμερα στην δουλειά. Τα σχολεία σίγουρα έπαιξαν ρόλο, άλλα ελάχιστοι πάνε τα παιδιά τους σε σχολεία με αυτοκίνητα σε μεγάλες αποστάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία πάει είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο άλλα κοντά του στιλ 1-1,5 χλμ. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω κανέναν που να πάει τα παιδιά του σχολείο με το αυτοκίνητό του έξω από τον Δήμο του και σε μεγάλη απόσταση, όσοι πάνε μακριά πάνε με σχολικό, άλλα πόσσα σχολικά βγαίνουν στις μεγάλες λεωφόρους?

Tι να σου πω, εμείς στην δουλειά (350 άτομα) και στην σύζηγο (πρέπει να είναι πάνω από 800 άτομα) δεν πήγε κανείς....ενώ ξέρω και γνωστούς/φίλους που δεν θα πάνε σήμερα στην δουλειά. Τα σχολεία σίγουρα έπαιξαν ρόλο, άλλα ελάχιστοι πάνε τα παιδιά τους σε σχολεία με αυτοκίνητα σε μεγάλες αποστάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία πάει είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο άλλα κοντά του στιλ 1-1,5 χλμ. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω κανέναν που να πάει τα παιδιά του σχολείο με το αυτοκίνητό του έξω από τον Δήμο του και σε μεγάλη απόσταση, όσοι πάνε μακριά πάνε με σχολικό, άλλα πόσσα σχολικά βγαίνουν στις μεγάλες λεωφόρους?

Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Ας πούμε σήμερα είναι τρεις οι λόγοι. Κλειστά σχολεία, τηλεργασία και δικαιολογημένοι οι Δ.Υ. αν δεν πάνε στην εργασία τους εφ΄ όσον είναι σε περιοχή που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Αφού το 112 έλεγε από χτές και για σήμερα κατά διαστήματα στην Αττική, εικάζω ότι κάποιοι δεν θα πήγαν επίσης.

Η αίσθησή μου πάντως για την πολύ μικρή κίνηση σήμερα επιβεβαιώθηκε καθώς το ίδιο μου είπαν και οι συνάδελφοι που έρχονται from all walks of life (aka από παντού στο λεκανοπέδιο).

Πάντως για εμένα ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας του να μένει κάποιος επαρχία είναι η παντελής έλλειψη δομών υγείας, όλα τα υπόλοιπα παλεύονται.
Και ίσως είναι κ ο σημαντικότερος λόγος που πολλοί συνταξιούχοι δεν μετακομίζουν μόνιμα στην επαρχία

Αλλά που θα πάει...όταν θα γίνει η Ελλάδα η.... Φλόριντα της Ευρώπης θα γίνει κι αυτό. Δεν ξέρω αν θα το προλάβουμε βέβαια

Βασικό θέμα με τα κλειστά σχολεία είναι και ότι πολλοί γονείς αναγκάζονται να μείνουν σπίτι (αν είναι τυχεροί τηλεργασία, αλλιώς άδεια), εφόσον δεν έχουν πού ν' αφήσουν τα παιδιά. Κυρίως εκεί έγκειται νομίζω η μείωση της κίνησης, όχι τόσο στη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.