PublicDomain
AVClub Addicted Member
- 10 June 2007
- 2,625
εγώ που έχω γόνατα ο γιατρός είπε όχι σκάλες όχι βαθύ κάθισμα...
Και εμείς τί έχουμε? Ρουλεμάν ?:BDGBGDB55:
Δυο ερωτησεις στον Διονυση για οποτε εχει χρονο
Ποια ειναι η αποψη σου για την διαιτα 16-8 (16ωρες δεν τρωμε τιποτα πινουμε μονο νερο,χυμο η καφε,συμπεριλαμβανομενου του 8ωρου υπνου και 8 ωρες τρωμε ισορροπημενα) την χρησιμοποιουν καποιοι αθλητες διεθνους βεληνεκους οπως π.χ Λ.Σκολα,παλιοτερα λεγανε τρωμε μικρα γευματα ανα 4ωρο για να μην αποθηκευει λιπος ο οργανισμος και να δουλευει ο μεταβολισμος καλυτερα
ενω με το 16-8 ανατρεπεται αυτο λεγοντας οτι δεν ισχυει αυτο με τα μικρα γευματα, καποιες νεες μελετες δειχνουν οτι με την 16ωρη νηστεια εκλυονται καποιες ουσιες ευεργετικες για τον οργανισμο.
Και δευτερον μια cheat day (τρωμε οτι τραβαει η ψυχη μας) την βδομαδα εχει νοημα σε μια καλη ισορροπημενη διατροφη?
Ε, τι να κόψω!
Μόνο κάτι τσιπουράκια με φίλους 2 3 φορές τον μήνα έχουν μείνει και αυτά δεν κόβονται.
.....
και γω όλη τη μέρα το καλοκαίρι την περνάω παραλία αλλά δεν έχω χάσει γραμμάριο
ένα καλοκαίρι πήρα κιλά λόγω της μια τυρόπιτας που έπαιρνα μαζί στη παραλία
ο μόνο λόγος που διατηρώ τα κιλά πιστεύω είναι ότι δεν μπαίνω μέσα σε φούρνο
Δυο ερωτησεις στον Διονυση για οποτε εχει χρονο
Ποια ειναι η αποψη σου για την διαιτα 16-8 (16ωρες δεν τρωμε τιποτα πινουμε μονο νερο,χυμο η καφε,συμπεριλαμβανομενου του 8ωρου υπνου και 8 ωρες τρωμε ισορροπημενα) την χρησιμοποιουν καποιοι αθλητες διεθνους βεληνεκους οπως π.χ Λ.Σκολα,παλιοτερα λεγανε τρωμε μικρα γευματα ανα 4ωρο για να μην αποθηκευει λιπος ο οργανισμος και να δουλευει ο μεταβολισμος καλυτερα
ενω με το 16-8 ανατρεπεται αυτο λεγοντας οτι δεν ισχυει αυτο με τα μικρα γευματα, καποιες νεες μελετες δειχνουν οτι με την 16ωρη νηστεια εκλυονται καποιες ουσιες ευεργετικες για τον οργανισμο.
Και δευτερον μια cheat day (τρωμε οτι τραβαει η ψυχη μας) την βδομαδα εχει νοημα σε μια καλη ισορροπημενη διατροφη?
Το ανέβασμα της σκάλας είναι μια χαρά γυμναστική και για τα πόδια και για την καρδιά/αναπνοή. Ειδικά 2 - 2 τα σκαλιά, κι αν μπορείς στις μύτες των ποδιών, για να φτιάξεις και γάμπες.
Το κατέβασμα όχι. Επιβαρύνει πολύ τα γόνατα. Ανεβαίνεις με τη σκάλα, κατεβαίνεις με ασανσέρ.
Να δούμε αν θα επιβεβαιώσει κι ο Skakinen.
[edit]
Μάλλον είναι μπούρδα αυτό που έγραψα. Ας περιμένουμε το Διονύση.
Τελικα .... δεν μας ειπες .... ποιoν βλεπουμε στο avatar σου ?
Γιατι, μεχρι να αρχισεις να γραφεις για σενα, (νομιζα) οτι βλεπαμε εσενα.
Και ψιλοεγινα ρεζιλι (αποκαλωντας σε "φιλεναδα").
Οποτε ? :smash:
Προφανώς δεν αμφισβητώ τον γιατρό σου, ούτε καν ξέρω τι έχεις, οστεοαρθριτικό γόνατο, γόνατο με αρθροπλαστική, με επιγονατιδομηριαίο πόνο κλπ.
Έχοντας όμως συνεργαστεί με γιατρούς αλλά και από φίλους και γνωστούς δρομείς (χρόνια στο χώρο του τρεξίματος), έχω δει και ακούσει πολλά. Η επιλογή γιατρού είναι πολύ σημαντική. Όποιος έχει ορθοπεδικό, μυοσκελετικό θέμα και είναι (και θέλει να συνεχίσει να είναι) ενεργός αθλητικά, πρέπει να συμβουλεύεται γιατρούς που ξέρουν από αθλητές και αθλούμενους.
Διονύση (τώρα που βρήκαμε παπά μου φαίνεται θα θάψουμε 5-6) ποιο θερμιδικό έλλειμμα θεωρείται το ιδανικό για απώλεια λίπους; Ας πούμε με καποια μέτρια λογω εγκλεισμού φυσική δραστηριότητα, εν προκειμενω 10.000 βηματα ημερησιως και καποιες ασκησεις ενδυναμωσης μερα παρα μερα. Πόσο πρέπει να είναι αυτό το έλλειμμα για να μην φτάσουμε σε καύση μυϊκου ιστου; Ο βαθμός της άσκησης παίζει ρόλο στο εύρος αυτού του ελλείματος;
Όχι πλέον, έχουν βγει πολλές καλές μάρκες. Τα Kayano, Nimbus κλπ ήταν βαριά παπούτσια με μεγάλη απορροφητικότητα κραδασμών. Εξαρτάται για ποιον μιλάμε, υπάρχει ο ερασιτέχνης δρομέας των 95 kg και του 6:00/km που τρέχει 30km/εβδομάδα (όλα τα τρεξίματά του) και υπάρχει ο γρήγορος ερασιτέχνης των 70-75 Kg και του 4:30/km με εβδομαδιαίο όγκο 90-100 km. Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, είτε πρόκειται για προπονητικά είτε για αγωνιστικά παπούτσια.Ισχύει ακόμα ότι τα asics gel running shoes είναι τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο? Είχα αγοράσει παλιότερα κάτι Kayano κι ήταν με μεγάλη διαφορά ότι καλύτερο έχω φορέσει σε παπούτσι για τρέξιμο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.