Δυο ερωτησεις στον Διονυση για οποτε εχει χρονο
Ποια ειναι η αποψη σου για την διαιτα 16-8 (16ωρες δεν τρωμε τιποτα πινουμε μονο νερο,χυμο η καφε,συμπεριλαμβανομενου του 8ωρου υπνου και 8 ωρες τρωμε ισορροπημενα) την χρησιμοποιουν καποιοι αθλητες διεθνους βεληνεκους οπως π.χ Λ.Σκολα,παλιοτερα λεγανε τρωμε μικρα γευματα ανα 4ωρο για να μην αποθηκευει λιπος ο οργανισμος και να δουλευει ο μεταβολισμος καλυτερα
ενω με το 16-8 ανατρεπεται αυτο λεγοντας οτι δεν ισχυει αυτο με τα μικρα γευματα, καποιες νεες μελετες δειχνουν οτι με την 16ωρη νηστεια εκλυονται καποιες ουσιες ευεργετικες για τον οργανισμο.
Και δευτερον μια cheat day (τρωμε οτι τραβαει η ψυχη μας) την βδομαδα εχει νοημα σε μια καλη ισορροπημενη διατροφη?
Απο τις 10 το βραδυ... εφαγα κατευθειαν στις 3 το μεσημερι.
Κι ομως.
Το πρωι που σηκωθηκα, εκανα και γυμναστικουλα, πους απς και κοιλιακους (ειδικα τα πους απς που ακολουθω ενα app, θελουν καποια ενεργεια). Και μετα εκανα τις δουλειες μου (ειχα να παω υποθηκοφυλακειο) με το ποδηλατο. Δεν ενιωσα ιδιαιτερη πεινα ή εξαντληση.
Βεβαια ειναι και η συνηθεια, δεν εφτασα αποτομα σε αυτο.
Σημερα εφαγα το μεσημεριανο, που ηταν μια σαλατα σαν την παραπανω (μια κουταλια ελαιολαδο, αλλα ειχε και ενα μικρο παντζαρι και μια μικρη φλωρινης ψητη) με ενα γενναιο στηθος κοτοπουλο - καπου 180-200 γραμμ. σε αψητο- στη σχαρα (διχως λαδι) και ενα ποτηρι κρασι, μια μικρη μπανανα για απογευμα, και προ ολιγου παλι μια σαλατα οπως παραπανω. Α ψεμματα και ενα καπουτσινο διχως ζαχαρη φυσικα (ουτως η αλλως δεν εβαζα στον καφε, χαλαει τη γευση) το πρωι, αλλα σιγα τι ψυχη εχουν 100 μλ αποβουτυρωμενο γαλα.
Ειχα ξεκινησει με το να τρωω μια τοματα και μισο κρεμμυδι με το γιαουρτι μου, αλλα ειπα, δεν το κανω σε σαλατα να πιανει κανονικο δειπνο;
Δεν εχω κατσει να υπολογιζω θερμιδες, παντως τι στην ευχη, πρεπει να ειναι πολυ λιγα.
Αλλη ερωτηση προς Διονυση..τρωω με θερμιδικο ελλειμμα και μαλιστα πολυ αλλα τρωω σαβουρα με λιπαρα αυτα τα λιπαρα αποθηκευονται?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.