Audio Grade Ethernet Switch evo2

Περιμένω με υπομονή να αποκτήσω και εγώ το evo2 και το μόνο που θα έκανα θα ήταν να είχα ξεχωριστό iec με ασφάλεια (Furutech rhodium) και ξεχωριστό διακόπτη ρεύματος..
Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο.. το έγραψα πιο πάνω.

Οι εσωτερικές καλωδιώσεις θα γίνουν με καλώδια επιλογής μου.
Τι καλώδια προτείνεις ;;
Μήπως βάλουμε σε όλα τέτοια..

Το σασί σου μου αρέσει πολύ, (ειδικά η παχιά αλουμινίου πρόσοψη), τα πόδια θα ήταν αλλά και θα φρόντιζα/σω την στήριξη εσωτερικά των πλακετών πάνω στο σασί σύμφωνα με δικές μου επιλογές υλικών για να έχω άριστη απόσβεση κραδασμών αυτών..
Λες για αποστάτες με λάστιχο στην επαφή με την πλακέτα ;;

Είναι κάτι που πολύ εύκολα αλλάζεις/βάζεις μόνος σου αρκεί να μου πεις τι σπείρωμα θέλεις για να μην του περάσω Μ3 αν χρειάζεται κάτι διαφορετικό.
Πρόσεξε.. σε μετρικό μόνο !
Μη μου πεις σε ίντσες, δεν υπάρχει περίπτωση...

Πολύ ωραία δημιουργία, αναμένω, άντε πότε ξεκινάει το νέο γκρουπ;
Εξαρτάται από το πότε θα έχουμε έτοιμες τις πλακέτες του Δημήτρη.. καλό θα ήταν να ξέρουμε και πόσοι θέλουν .

Ποιος θα αναλάβει να τα φτιάξει;
Δεν έχω πρόβλημα να το αναλάβω εγώ αρκεί να μη μου πει κάποιος "θέλω φτηνό σασί κλπ..."

Σε αυτή την περίπτωση μένω απ΄έξω και συνεννοηθείτε με τον Δημήτρη (το λέω για όσους δεν τους άρεσε και δεν θέλουν το ακριβό με την κατασκευή μου)

Στο χρώμα δεν υπάρχει πρόβλημα, τώρα υπάρχει και η παχιά πρόσοψη σε μαύρο.. αντίστοιχα θα περαστεί με μαύρη ανοδίωση και η πλάκα.

Τα πόδια υπάρχουν και σε μαύρα (όπως και σε χρυσαφί...)

Το zyxel GS-108B v5 πρέπει να προμηθευτούμε για να μην πάθουμε ότι πάθαμε με το v3

Αυτό που μόλις πήρα κάτι βγήκε το επόμενο μοντέλο το έχω πάθει με iphone.
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Γι αυτό δεν παίρνω ποτέ iPhone, και γι αυτό θα περιμένω να βγει η έκδοση evo3 :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Αισθητικά θα μπορούσε να γίνει πιο minimal και clean το εξωτερικό . Γιατί χρειάζεται τόσο damping μια τέτοια συσκευή με τέτοιο πάχος αλουμινίου ; Τα ποδαράκια γιατί να μην είναι απλά ημισφαιρικά και είναι θηρια ;

Last edited:
  • Like
Reactions: Dim.AR
Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο.. το έγραψα πιο πάνω.

Τι καλώδια προτείνεις ;;
Μήπως βάλουμε σε όλα τέτοια..

Λες για αποστάτες με λάστιχο στην επαφή με την πλακέτα ;;

Είναι κάτι που πολύ εύκολα αλλάζεις/βάζεις μόνος σου αρκεί να μου πεις τι σπείρωμα θέλεις για να μην του περάσω Μ3 αν χρειάζεται κάτι διαφορετικό.
Πρόσεξε.. σε μετρικό μόνο !
Μη μου πεις σε ίντσες, δεν υπάρχει περίπτωση...

Εξαρτάται από το πότε θα έχουμε έτοιμες τις πλακέτες του Δημήτρη.. καλό θα ήταν να ξέρουμε και πόσοι θέλουν .

Δεν έχω πρόβλημα να το αναλάβω εγώ αρκεί να μη μου πει κάποιος "θέλω φτηνό σασί κλπ..."

Σε αυτή την περίπτωση μένω απ΄έξω και συνεννοηθείτε με τον Δημήτρη (το λέω για όσους δεν τους άρεσε και δεν θέλουν το ακριβό με την κατασκευή μου)

Στο χρώμα δεν υπάρχει πρόβλημα, τώρα υπάρχει και η παχιά πρόσοψη σε μαύρο.. αντίστοιχα θα περαστεί με μαύρη ανοδίωση και η πλάκα.

Τα πόδια υπάρχουν και σε μαύρα (όπως και σε χρυσαφί...)

Το zyxel GS-108B v5 πρέπει να προμηθευτούμε για να μην πάθουμε ότι πάθαμε με το v3
Εγώ βάζω Neotech καλώδια μέσα, το πια δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα διότι πρέπει να κάνω δοκιμές ώστε να καταλήξω σε συγκεκριμένους κωδικούς..

Η στήριξη των πλακετών θα γίνει πιθανόν σε φύλλο τεφλόν η κάτι άλλο που έχω στο μυαλό μου, και εκεί πρέπει να γίνουν δοκιμές ώστε να καταλήξω..

Σασί θα βάλω δικό μου...

Εγώ θέλω τα υλικά μόνο, zyxel, την πλακέτα του Δημήτρηκαι τον μετασχηματιστή...

Με ποιον πρέπει να συνεννοηθώ;

Εδω η LHY (αυτη ειναι φωτο απο το φτηνοτερο μοντελο as6 αλλα σε ολα τα μοντελα ειναι ετσι )χωριζει σε διαμερισματα τον τοροειδη μετασχηματιστη απο τις λοιπες πλακετες (ως ιδεα το ανεβασα)
1779107096097.png

Οπτικα ειναι πιο συμμαζεμενο και τα ποδια στηριξης πιο μικρα

1779107498870.png

Last edited:
Όσον αφορά εμένα,τα πράγματα είναι απλά.
Πρώτον δεν έχω το evo1 ώστε να το συγκρίνω μ' αυτό.
Δεύτερον δεν σκοπεύω να το τοποθετήσω σε σειρά με το φίλτρο το οποίο χρησιμοποιώ ήδη επειδή έτσι θα χρειαστώ άλλο ένα καλώδιο Ethernet σε συνδυασμό με το απαραίτητο καλώδιο ρεύματος και το κόστος του evo2=>1.000€.Κι αν παίξει ξανά χειρότερα από το cd;
Επειδή λοιπόν θα παραμεινει μόνο το ένα,η σύγκριση θα γίνει μεταξύ φίλτρου και Switch κι ας δοκιμαστεί το δεύτερο με κοινό καλώδιο ρεύματος αφού ήδη έχει διαπρέψει έτσι.

Εδω η LHY (αυτη ειναι φωτο απο το φτηνοτερο μοντελο as6 αλλα σε ολα τα μοντελα ειναι ετσι )χωριζει σε διαμερισματα τον τοροειδη μετασχηματιστη απο τις λοιπες πλακετες (ως ιδεα το ανεβασα)
View attachment 271800

Οπτικα ειναι πιο συμμαζεμενο και τα ποδια στηριξης πιο μικρα

View attachment 271802
Το LHY οφείλει να είναι έτσι κοστίζοντας 750€(as6).Είναι όμως αμφίβολη η υπεροχή του έναντι του evo2 επειδή κανείς από μας δεν έχει η δεν διαθέτει προς ακρόαση το LHY.Ο καθένας λοιπόν συγκρινει με ο,τι εχει.

Το LHY οφείλει να είναι έτσι κοστίζοντας 750€(as6).Είναι όμως αμφίβολη η υπεροχή του έναντι του evo2 επειδή κανείς από μας δεν έχει η δεν διαθέτει προς ακρόαση το LHY.Ο καθένας λοιπόν συγκρινει με ο,τι εχει.
Δε λεω για το πως ειναι ηχητικα. Ηχητικα μπορει να προτιμησει καποιος ενα πολυ φτηνο switch απο ενα ακριβο αλλο θεμα αυτο.

Λεω ξεκαθαρα για την αισθητικη του σασι και των ποδιων στηριξης, αλλα και για το γεγονος οτι δημιουργει εσωτερικα απομονωση του τοροειδη μετασχηματιστη με τις αλλες πλακετες πιθανον λογω μαγνητικων πεδιων του πρωτου.

Δε λεω για το πως ειναι ηχητικα. Ηχητικα μπορει να προτιμησει καποιος ενα πολυ φτηνο switch απο ενα ακριβο αλλο θεμα αυτο.

Λεω ξεκαθαρα για την αισθητικη του σασι και των ποδιων στηριξης, αλλα και για το γεγονος οτι δημιουργει εσωτερικα απομονωση του τοροειδη μετασχηματιστη με τις αλλες πλακετες πιθανον λογω μαγνητικων πεδιων του πρωτου.
Εντάξει για τα ποδαράκια, τα συγκεκριμένα αν δεν κάνω λάθος τα έβαλε ο Βλαδίμηρος γιατί τα έχει και του αρέσουν, όποιος θέλει βάζει άλλα, το aliexpress είναι γεμάτο από πόδια για 10-15 ευρώ η τετράδα. Την εσωτερική απομόνωση τη θεωρώ δύσκολη να γίνει, νομίζω ζητάμε πολλά από ένα DIY Project.

• Like
Reactions: Θρησκος

Η αισθητική είναι σχεδιαστική δημιουργια του Βλαδίμηρου και "απειλεί" πως δεν παρεκκλινει απ' αυτήν.Για μένα,είναι και ουσιαστική,ηχητικά αν αφαιρεθεί εκείνο το ενοχλητικό ελαστικό δακτυλίδι κάτω από τα πόδια.
Όσο για την απομόνωση του μετασχηματιστή,αν κατασκευαζόταν ένα δεύτερο,"απομονωμένο" κομμάτι και αν έπαιζε καλύτερα από το πρωτο τότε θα είχε αξία.

Εγώ βάζω Neotech καλώδια μέσα, το πια δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα διότι πρέπει να κάνω δοκιμές ώστε να καταλήξω σε συγκεκριμένους κωδικούς..

Η στήριξη των πλακετών θα γίνει πιθανόν σε φύλλο τεφλόν η κάτι άλλο που έχω στο μυαλό μου, και εκεί πρέπει να γίνουν δοκιμές ώστε να καταλήξω..

Σασί θα βάλω δικό μου...

Εγώ θέλω τα υλικά μόνο, zyxel, την πλακέτα του Δημήτρηκαι τον μετασχηματιστή...

Με ποιον πρέπει να συνεννοηθώ;

Άρα δεν θέλεις κάτι από μένα.. μίλα με τον @Δημήτρης Δημητρακούδης

Εντάξει για τα ποδαράκια, τα συγκεκριμένα αν δεν κάνω λάθος τα έβαλε ο Βλαδίμηρος γιατί τα έχει και του αρέσουν, όποιος θέλει βάζει άλλα, το aliexpress είναι γεμάτο από πόδια για 10-15 ευρώ η τετράδα. Την εσωτερική απομόνωση τη θεωρώ δύσκολη να γίνει, νομίζω ζητάμε πολλά από ένα DIY Project.

Από ali τα πήρα , 15€ η τετράδα

Η αισθητική είναι σχεδιαστική δημιουργια του Βλαδίμηρου και "απειλεί" πως δεν παρεκκλινει απ' αυτήν.Για μένα,είναι και ουσιαστική,ηχητικά αν αφαιρεθεί εκείνο το ενοχλητικό ελαστικό δακτυλίδι κάτω από τα πόδια.
Όσο για την απομόνωση του μετασχηματιστή,αν κατασκευαζόταν ένα δεύτερο,"απομονωμένο" κομμάτι και αν έπαιζε καλύτερα από το πρωτο τότε θα είχε αξία.

"Απειλώ" γιατί το "know how" έρχεται μετά το 1ο κομμάτι.. όλα τα προβλήματα τα είδα, τα κατέγραψα και είναι ήδη λυμένα.

Σε διαφορετική κατασκευή θα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή και στην πορεία θα δω τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω...

ΥΣ..
Αν υπήρχε κουτί με διαφορά ύψους 20mm η πλάκα θα ήταν εσωτερική.. όμως η επόμενη διάσταση (U2) έχει διπλάσιο ύψος που είναι υπερβολικό.

• Like
Reactions: Θρησκος