ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Support Admin
Καλό είναι να γίνονται αυτές οι διευκρινήσεις γιατί μας διαβάζει και κόσμος και θα νομίζει ότι απλά βιδώνουμε εξαρτήαμτα πάνω σε ξύλο. Δεν έχουν όλοι εξειδικευμένες γνώσεις.
Αυτός ο κόσμος που θα διαβάσει το σχόλιό μου, γνωρίζει από ιδιοκατασκευές, δεν είναι απλός αναγνώστης, και φυσικά θα καταλάβει αμέσως το σχόλιο μου χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις..Καλό είναι να γίνονται αυτές οι διευκρινήσεις γιατί μας διαβάζει και κόσμος και θα νομίζει ότι απλά βιδώνουμε εξαρτήματα πάνω σε ξύλο. Δεν έχουν όλες ειδικές γνώσεις.
Αρχικά για τον ίδιο λόγο που έχεις και τους δίσκους, κατά δεύτερον γιατί με συγκεκριμένες προϋποθέσεις παίζει καλύτερα από το δισκο και κάποιες εγγραφές παίζουν καλύτερα από οτιδήποτε.Μ'αρέσει που βάζεις εμένα να κάνω το τέστ, ενώ έχεις ΚΑΙ εσύ eversolo A6 !!
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή με τους σκληρούς... αφού στις πλατφόρμες υπάρχουν τα πάντα , γιατί να έχω και σκληρό ;;;
Το σασί παίζει ρόλο στην ηχητική απόδοση, η επιλογή του ακριβότερου σασί είναι μονόδρομος, ειδικά σε πλακέτες που δουλεύουν ρολόγια και είναι ευαίσθητα σε κραδασμούς..
Επέλεξε το αλουμινένιο βαρύ σασί για το Switch σου..
Σε πιάνω απόλυτα γιατί είναι κάτι που (ορισμένοι) κάνουμε στα cdp.. ωραίο θέμα που το έχουμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ πριν χρόνια και ο 1ος που ανέφερε / ρώτησε για το Dynamat ήταν ο Σπύρος ( @Haagenti )Και όταν το συναρμολογεις βάλε και φύλλα dynamat μέσα σε μικρά κομμάτια για περαιτέρω απόσβεση κραδασμών, η κομματάκια αυτοκόλλητου πισοφυλλου σε κρίσιμα σημεία του σασί..
Ελπίζω να με πιάνεις τι εννοώ..
Στην στήριξη του Μ/Σ θα έλεγα ότι είμαι "πρωτοπόρος" (εδώ στο φόρουμ) γιατί έχω κάνει πάρα πολλά πειράματα με υλικά απομόνωσης κραδασμών στους Μ/Σ και πάντα (ανάλογα το μέγεθος), βάζω τα ανάλογα..Αν θες ακόμα περισσότερη βελτίωση απόσβεσης στις πλακέτες και τον μετασχηματιστή, κόψε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης 1 Πόντου και βιδωσε το στον πάτο του σασί, στην συνέχεια βιδωνεις τον μετασχηματιστή και τις πλακέτες πάνω στο ξύλο..
Θα παίζει εντελώς διαφορετικά απ''ολα τα άλλα Switch της παρέας..![]()
Κατά τη γνώμη μου το streaming που και εγώ χρησιμοποιώ είναι μια εύχρηστη υπηρεσία που μας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να επιλέξουμε τη μουσική που θέλουμε να ακούσουμε τη δεδομένη στιγμή αλλά και να μοιραστούμε αγαπημένες playlist με φίλους. Τα υπόλοιπα μέσα ακρόασης πιστεύω δεν θα χαθούν και θα συνεχίσουν μας συντροφεύουν σε πιο ιδιαίτερες στιγμές που αναζητούμε το κάτι παραπάνω σε ποιότητα, ή μια επιλογή που δεν είναι διαθέσιμη σε streaming.Αρχικά για τον ίδιο λόγο που έχεις και τους δίσκους, κατά δεύτερον γιατί με συγκεκριμένες προϋποθέσεις παίζει καλύτερα από το δισκο και κάποιες εγγραφές παίζουν καλύτερα από οτιδήποτε.
Αν και η αλήθεια είναι ότι όλα τα cd ripped στο ψηφιακό μου αρχείο αρχίζουν σιγά σιγά να παραγκωνίζονται και τα hi-res να είναι αυτά που ακούω.
Ο χρόνος ακροάσεων μου έχει μοιραστεί 55% streaming 30% βυνιλιο 15% από σκληρό δίσκο.
Μα δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί ξύλινο κουτί, είναι λάθος!Πάμε λοιπόν, ότι θα γράψω παρακάτω το γράφω από πείρα, δεν μετριούνται πλέον τα project στα οποία έχω συμμετάσχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κουτί παίζει το ρόλο της αισθητικής, σίγουρα βοηθά στην απομόνωση από κραδασμούς και θωρακίζει από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Να μην υπερβάλλουμε όμως στις απαιτήσεις μας. Αν βάλεις ένα πόντο billet αλουμίνιο παντού σε σχέση με τη στρατζα κάτι μπορεί να ακούσεις αν το σύστημα σου κοστίζει 100.000 ευρώ.
Να λάβουν υπόψη μας ότι η κατασκευή του μετασχηματιστή έχει και κάποια μυστικά στην ηλεκτροστατική και ηλεκτρομαγνητική θωράκιση.
Φίλε μου vlad66 καμία οικονομικη έκπτωση δεν θα έχουμε όποιο κουτι και να πάρουμε. Αν και όταν μαζευτούμε όλοι και μου δώσει το πράσινο ο Δημήτρης θα στείλω ένα παζάρο mail του τύπου στα 12 τεμάχια τόσα silver τόσα black κάνεις κάτι καλύτερο? - μπας και - άλλα ο στόχος είναι να γλυτώσουμε τα μεταφορικά.
Α κάτι ακόμη.
Θα σας φτιάξω εγώ κουτί ξύλινο και δεν θα βάλω αποστάτες θα κολλήσω τις πλακέτες πάνω στο ξύλο. Αν δεν βραχεί το ξύλο σε σημείο να μουλιασει δεν βραχυκύκλωνει τίποτα απλα δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί παραπάνω με το κουτί όταν το παραλάβει η στήριξη δλδ τα ποδαράκια είναι ένας καλός τρόπος.
Μα το σχόλιο μου ήταν ειδικά για εσένα, διότι έχω καταλάβει ότι την ψάχνεις την φάση..
(Σωστόοοοοος) !!
Σε πιάνω απόλυτα γιατί είναι κάτι που (ορισμένοι) κάνουμε στα cdp.. ωραίο θέμα που το έχουμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ πριν χρόνια και ο 1ος που ανέφερε / ρώτησε για το Dynamat ήταν ο Σπύρος ( @Haagenti )
Θυμάμαι το είχα ψάξει σαν υλικό και κατέληξα σε ανάλογα υλικά της wurth τα οποία πέρα από την καλύτερη τιμή τους τα ξέρω από τα αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες..
Καταλαβαίνεις που μπαίνουν στα οχήματα...
Στην στήριξη του Μ/Σ θα έλεγα ότι είμαι "πρωτοπόρος" (εδώ στο φόρουμ) γιατί έχω κάνει πάρα πολλά πειράματα με υλικά απομόνωσης κραδασμών στους Μ/Σ και πάντα (ανάλογα το μέγεθος), βάζω τα ανάλογα..
Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζω ρυθμιζόμενη πίεση στην στήριξή τους δικής μου επινόησης.
Βαριέμαι να ψάξω νήματα να διαβάσεις, αλλά αν πετύχω κάποιο θα σε ειδοποιήσω..
Στα σασί , ανάλογα με την συσκευή, βάζω διάφορα υλικά και έχω ιδιαίτερη αγάπη στον βλαβερό για την υγεία μας μόλυβδο (Pb).
Πάμε λοιπόν, ότι θα γράψω παρακάτω το γράφω από πείρα, δεν μετριούνται πλέον τα project στα οποία έχω συμμετάσχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κουτί παίζει το ρόλο της αισθητικής, σίγουρα βοηθά στην απομόνωση από κραδασμούς και θωρακίζει από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Να μην υπερβάλλουμε όμως στις απαιτήσεις μας. Αν βάλεις ένα πόντο billet αλουμίνιο παντού σε σχέση με τη στρατζα κάτι μπορεί να ακούσεις αν το σύστημα σου κοστίζει 100.000 ευρώ.
Να λάβουν υπόψη μας ότι η κατασκευή του μετασχηματιστή έχει και κάποια μυστικά στην ηλεκτροστατική και ηλεκτρομαγνητική θωράκιση.
Φίλε μου vlad66 καμία οικονομικη έκπτωση δεν θα έχουμε όποιο κουτι και να πάρουμε. Αν και όταν μαζευτούμε όλοι και μου δώσει το πράσινο ο Δημήτρης θα στείλω ένα παζάρο mail του τύπου στα 12 τεμάχια τόσα silver τόσα black κάνεις κάτι καλύτερο? - μπας και - άλλα ο στόχος είναι να γλυτώσουμε τα μεταφορικά.
Α κάτι ακόμη.
Θα σας φτιάξω εγώ κουτί ξύλινο και δεν θα βάλω αποστάτες θα κολλήσω τις πλακέτες πάνω στο ξύλο. Αν δεν βραχεί το ξύλο σε σημείο να μουλιασει δεν βραχυκύκλωνει τίποτα απλα δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί παραπάνω με το κουτί όταν το παραλάβει η στήριξη δλδ τα ποδαράκια είναι ένας καλός τρόπος.
Πιθανον, αλλα, καλο ειναι εδω να γραφονται και το τι εμπιπτει στους κανονισμους/νομους περι ασφαλειας, οποτε ο καθενας να εχει την ευθυνη για τη δικη του ασφαλεια.Είτε θα έχει ξύλο μέσα, είτε όχι, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για μη πιστοποιημένο προϊόν είναι ο ίδιος..
Όχι Βλαντ κάνεις λάθος. Το υλικό που ανέφερα εγώ ήταν το Teknolen (clr-10) ,το οποίο τοποθέτησα κάτω από τα μάρμαρα που πατούσαν τα ηχεία.
(Σωστόοοοοος) !!
Σε πιάνω απόλυτα γιατί είναι κάτι που (ορισμένοι) κάνουμε στα cdp.. ωραίο θέμα που το έχουμε συζητήσει εδώ στο φόρουμ πριν χρόνια και ο 1ος που ανέφερε / ρώτησε για το Dynamat ήταν ο Σπύρος ( @Haagenti )
Θυμάμαι το είχα ψάξει σαν υλικό και κατέληξα σε ανάλογα υλικά της wurth τα οποία πέρα από την καλύτερη τιμή τους τα ξέρω από τα αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες..
Καταλαβαίνεις που μπαίνουν στα οχήματα...
Στην στήριξη του Μ/Σ θα έλεγα ότι είμαι "πρωτοπόρος" (εδώ στο φόρουμ) γιατί έχω κάνει πάρα πολλά πειράματα με υλικά απομόνωσης κραδασμών στους Μ/Σ και πάντα (ανάλογα το μέγεθος), βάζω τα ανάλογα..
Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζω ρυθμιζόμενη πίεση στην στήριξή τους δικής μου επινόησης.
Βαριέμαι να ψάξω νήματα να διαβάσεις, αλλά αν πετύχω κάποιο θα σε ειδοποιήσω..
Στα σασί , ανάλογα με την συσκευή, βάζω διάφορα υλικά και έχω ιδιαίτερη αγάπη στον βλαβερό για την υγεία μας μόλυβδο (Pb).
Όχι Βλαντ κάνεις λάθος. Το υλικό που ανέφερα εγώ ήταν το Teknolen (clr-10) ,το οποίο τοποθέτησα κάτω από τα μάρμαρα που πατούσαν τα ηχεία.
Ακόμα το έχω.
Πολύ ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση..
Το μόνο που με κρατάει είναι η απόδοσή του, χωρίς να θέλω να αμφισβητηθεί η προσωπική δουλειά που έχεις κάνει, είμαι σίγουρος ότι θα παίζει όμορφα, θα μπορούσα να το ακούσω σε κάποιον;
Να φέρω το δικό μου Switch (ένα απλό Netgear με εξωτερική γραμμική τροφοδοσία), με δικό μου καλώδιο ρεύματος και Ethernet cable, να τα βάλουμε διπλα-διπλα για να δω αν θα συμμετέχω και εγώ που λέω να το πάρω;
Αν πρέπει να ακούσω πρώτα πριν δηλώσω συμμετοχή για ένα τεμάχιο..
Και μια τελευταία ερώτηση, πόσα volt/ampere ζητάει αυτό το Switch για να λειτουργήσει;
Ναι η αλήθεια είναι ότι η μνήμη δεν είναι το δυνατό μου σημείοΓια θυμήσου καλύτερα....
Είχες βάλει και λίνκ για το Dynamat και ρωτούσες αν θα έκανε δουλειά στο καπάκι του CDP σου στην εσωτερική μεριά του.. δεν μιλάμε για υλικά κάτω από τα ηχεία κλπ...
Πάντως βλέπω τους γλεντάνε καλά τους hi-endάδες. Πάντα ίσχυε αυτό βέβαια, απλά τώρα προστέθηκε και το ethernet στην μπίζνα. Μόνο σαν ανέκδοτο θεωρώ την τιμή για αυτό. Ούτε καν POE, ούτε manageable....
![]()
SOtM SNH-10G Ethernet Switch - Chameleon Audio
Uninterrupted premium sound with the SOtM sNH-10G. This high-end network switch reduces noise & enhances signal integrity, ensuring crystal-clear audio.chameleon-audio.com
Φυσικά, δεν είπαμε ότι το προϊόν δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας, προς Θεού..Πιθανον, αλλα, καλο ειναι εδω να γραφονται και το τι εμπιπτει στους κανονισμους/νομους περι ασφαλειας, οποτε ο καθενας να εχει την ευθυνη για τη δικη του ασφαλεια.![]()
Οκ, ευχαριστώ, η ερώτηση μου δεν ήταν πόσο καταναλώνει αλλά πόσα volt χρειάζονται για να λειτουργήσει η πλακέτα, σε περίπτωση που είχα/έχω κάποιο τροφοδοτικό δικό μου..Αυτή τη στιγμή ο μόνος που το έχει σε σύστημα είναι ο Tzimisce.
Όσο αφορά την κατανάλωσή του, επειδή περιέχει μόνο γραμμικά τροφοδοτικά, η κατανάλωσή του με όλες τις θύρες ενεργές μπορεί να ξεπεράσει το 1,5Α στα 4V AC που δίνει ο μετ/της.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.