Audio Grade Ethernet Switch

Αν συμφωνούν όλα τα μέλη έχω επαγγελματικό αφμ που δικαιολογεί την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και παρελκόμενων υλικών χωρίς φπα. Μπορώ να τα αγοράσω όλα και να τα παραδώσω σε όποιον αναλάβει τη κατασκευή. Το αναφέρω ως σκέψη καθώς μπορεί να έχει και άλλο μέλος τη δυνατότητα αυτή.

Σκέψου το σαν φίλτρο.
Σαφώς και παίζει ρόλο τι υπάρχει πιο πριν, ειδικά αν δεν έχεις στήσει σωστά το δίκτυο σου ή απλά είναι ότι έχεις στο σπίτι σου παρέα με το streamer.

OK. Φτιάχνετε το switcher που θα συνδεθεί εκεί πάνω το streamer.
Αυτό που υπάρχει πριν το switcher δεν παίζει ρόλο; (ρούτερ, Ethernet καλώδιο κλπ)
Το ρώτησα κι εγώ αυτό Τάσο. Αν αντιλαμβάνομαι σωστά, όσο πιο "απεριποίητη" είναι η αλυσίδα που προηγείται, τόσο μεγαλύτερη διαφορά αναμένεται να κάνει το switch του Δημήτρη.
Στην περίπτωσή μου, από το NAS μέχρι τον roonserver μεσολαβεί ένα switch, μέχρι το streamer του γραφείου 2 switches και μέχρι το streamer του σαλονιού 3!

Σιγουρα η ασημένια πρόσοψη δεν το κάνει να παίζει καλύτερα, εγώ θα βάλω τη σκούρα να είναι ομοιογενές.
Αυτο με τα πολλά switches παράλληλα είναι πιθανό να παίζει καλύτερα μη το γελάτε καθόλου.

Κοίτα .....αν αυτά τα ripping που σου έχω δώσει,είναι όπως μου τα είχαν περιγράψει (δηλ.ΤΕΛΕΙΑ αντίγραφα απο cd) ,δεν υπάρχει ούτε μία στα χίλια να παίζει καλύτερα στο Tidal η ΊΔΙΑ παραγωγή, απο τον σκληρό

Άντε το ίδιο, καλύτερα ούτε με σφαίρες.
Αν παίζει καλύτερα τότε κάτι πειράζουν στα αρχεία του Tidal.
Δεν μπορεί κάτι να παίξει καλύτερα από το πρωτότυπο,έτσι δεν είναι??
Εκτός και αν ο player του Α6 ,είναι ΓΤΠΚ,που δεν νομίζω.
Επίσης ίσως ίσως ,να έχει να κάνει και με το usb καλώδιο που ενώνει τον σκληρό με το Α6 ,που είναι της οκας.
Βέβαια τα πιο αξιόπιστα συμπεράσματα μπορούν να βγουν ,όταν με το καλό πάρεις τον SSD που κουμπώνει στην κοιλιά του Α6.

Μ'αρέσει που βάζεις εμένα να κάνω το τέστ, ενώ έχεις ΚΑΙ εσύ eversolo A6 !! :ROFLMAO:

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή με τους σκληρούς... αφού στις πλατφόρμες υπάρχουν τα πάντα , γιατί να έχω και σκληρό ;;;

Ωραία κατασκευή δείχνει κι αυτό

Πήγες ήδη στα 400+€ και δεν ξέρω πόσα για shipping + τελωνείο (αν έχει...)

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή με τους σκληρούς... αφού στις πλατφόρμες υπάρχουν τα πάντα , γιατί να έχω και σκληρό ;;;

Αν έχεις το original σε άυλο και η ποιότητα στο tidal είναι 44.1 16bit, πρέπει να παίζει καλύτερα.

Σιγουρα η ασημένια πρόσοψη δεν το κάνει να παίζει καλύτερα, εγώ θα βάλω τη σκούρα να είναι ομοιογενές.
Δεν σου αρέσει το ωραίο ;;;
10 ολόκληρα χιλιοστά κατεργασμένου αλουμινίου λέμε !!
Η διχρωμία στην τελική είναι και αυτή υπέροχη ... σίγουρα έχει την χάρη της..
Και τα καπάκια που είναι και αυτά από αλουμίνιο ;; ούτε αυτό σε συγκινεί ;; θες μετά από 2-3 χρόνια η λαμαρίνα να σου βγάλει σκουριά σε καμιά γωνία ή σε καμιά γρατζουνιά ;;

Θα πρέπει να είναι και πιο βαρύ λογικά, αν και στα specs (μάλλον από λάθος) τα έχουν στα ίδια κιλά.

Αν έχεις το original σε άυλο και η ποιότητα στο tidal είναι 44.1 16bit, πρέπει να παίζει καλύτερα.

Τι να σου πω ρε φίλε.. μέχρι τώρα ότι έχω ακούσει από τον σκληρό του Μιχάλη μου θυμίζει έντονα το marantz σου ή το Tascam του όταν έπαιζαν stand alone χωρίς εξωτερικό DAC (είτε είναι WAV είτε FLAC το αρχείο του σκληρού)

Κακό δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά να.. έχουν αυτή την ψηφιακή "υφή" που ...ξέρεις....

Ανέλπιστα όσο έγραφα το πόστ έπεσα στους Porcupine tree σε mp3 ( !! ) και η ποιότητα του ήχου δεν είναι καθόλου κακή !

Τι σόι ΜΡ3 είναι αυτό δεν ξέρω, η ταχύτητα πολύ χαμηλή 320,07Kbps , η συχνότητα δειγματοληψίας είναι κανονική 44,1KHz και τα bit στα 32

Συνήθως οι παραγωγές των Porcupine tree είναι πολύ καλές και ίσως αυτό να βοηθάει...

Last edited:
Και επιτέλους "έπεσα" σε τρακ στον σκληρό του Μιχάλη (mdvq) που λέει πολλά σε ποιότητα ήχου..

FLAC φυσικά, 96KHz 24bit , 3,21Mbps το οποίο σίγουρα θα έγραφε MAX-FLAC στο Tidal

Αυτό αύριο αξίζει να το ψάξω στην πλατφόρμα για να κάνω την σύγκριση...

[ Radiohead - Karma Police (Remastered) ]

Sorry για το off topic...

Δεν σου αρέσει το ωραίο ;;;
10 ολόκληρα χιλιοστά κατεργασμένου αλουμινίου λέμε !!
Η διχρωμία στην τελική είναι και αυτή υπέροχη ... σίγουρα έχει την χάρη της..
Και τα καπάκια που είναι και αυτά από αλουμίνιο ;; ούτε αυτό σε συγκινεί ;; θες μετά από 2-3 χρόνια η λαμαρίνα να σου βγάλει σκουριά σε καμιά γωνία ή σε καμιά γρατζουνιά ;;

Θα πρέπει να είναι και πιο βαρύ λογικά, αν και στα specs (μάλλον από λάθος) τα έχουν στα ίδια κιλά.
Το σασί παίζει ρόλο στην ηχητική απόδοση, η επιλογή του ακριβότερου σασί είναι μονόδρομος, ειδικά σε πλακέτες που δουλεύουν ρολόγια και είναι ευαίσθητα σε κραδασμούς..
Επέλεξε το αλουμινένιο βαρύ σασί για το Switch σου..
Και όταν το συναρμολογεις βάλε και φύλλα dynamat μέσα σε μικρά κομμάτια για περαιτέρω απόσβεση κραδασμών, η κομματάκια αυτοκόλλητου πισοφυλλου σε κρίσιμα σημεία του σασί..
Ελπίζω να με πιάνεις τι εννοώ..
Αν θες ακόμα περισσότερη βελτίωση απόσβεσης στις πλακέτες και τον μετασχηματιστή, κόψε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης 1 Πόντου και βιδωσε το στον πάτο του σασί, στην συνέχεια βιδωνεις τον μετασχηματιστή και τις πλακέτες πάνω στο ξύλο..
Θα παίζει εντελώς διαφορετικά απ''ολα τα άλλα Switch της παρέας..😁😉

• Like
Reactions: vlad66
Μετασχηματιστές και ρεύματα πάνω σε ξύλο; Κάτι να γίνει στην καλύτερη θα καρβουνιασει στην χειρότερη θα είσαι με κάνα πυροσβεστήρα στο χέρι.

Μετασχηματιστές και ρεύματα πάνω σε ξύλο; Κάτι να γίνει στην καλύτερη θα καρβουνιασει στην χειρότερη θα είσαι με κάνα πυροσβεστήρα στο χέρι.
Τίποτα δεν γίνεται.. η πλακέτα δεν βιδωνει κατ' ευθείαν πάνω στο ξύλο, βάζεις μεταλλικούς αποστάτες..
Ο μετασχηματιστής δεν έχει κανένα θέμα διότι κάτω από τον μετασχηματιστή βάζεις ελαστικό δακτύλιο που πατάει ανάμεσα στον μετασχηματιστή και το ξύλο..
Δεν υπάρχει κανένα θέμα πυρκαγιάς..
Αν ήταν έτσι εγώ κάθε τόσο έπρεπε να καίω το σπίτι μου..
Όταν είναι σωστό ένα τροφοδοτικό δεν έχει κανέναν κίνδυνο πυρκαγιάς..
Εδώ κάποτε που δεν έβρισκες εύκολα σασί για λαμπατους προενισχυτες η τελικούς, τους φτιάχναμε σε ξύλινα σασί...
Κάψαμε ποτέ τίποτα; Όχι φυσικά..

• Like
Reactions: vlad66