Audio Grade Ethernet Switch

Για να ξεχάστουμε λίγο ψάξε απο εδώ ψάξε απο εκεί βρήκα ένα διαμάντι.
View attachment 265190
View attachment 265191View attachment 265192
Σε συγκριτικό τεστ 5 ατόμων κόντρα στο supra και το wireworld red. Γελαγαμε με το supra ανησυχητικά κοντά στο red και θέμα γούστου τελικά.
Το κόστος αστείο σχετικά με την απόδοση.
Πμ για περισσότερα.
Άσε τα pm και μολόγα 😁

Παίχτηκε παίχτηκε αφου παίζουν..😂
Επειδή δεν ξέρω τι μου γίνεται από δίκτυα κλπ,μπορει να κάνω χαζή ερώτηση,αλλά σάμπως θα είναι η πρώτη 😄
Στο ethernet δεν έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ πομπού και δέκτη?
Αν ναι ,πως μπορούμε να καθορίσουμε την φορά??

Επειδή δεν ξέρω τι μου γίνεται από δίκτυα κλπ,μπορει να κάνω χαζή ερώτηση,αλλά σάμπως θα είναι η πρώτη 😄
Αν ναι ,πως μπορούμε να καθορίσουμε την φορά??

Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση 🤣 🤣 (γι' αυτόν που έβαλε το βελάκι εκεί)

Εκτός αν παίζει ρόλο το ότι το download είναι συνήθως 10 φροές ταχύτερο.... οπότε το παίρνω πίσω αυτό που είπα

Εκτός αν παίζει ρόλο το ότι το download είναι συνήθως 10 φροές ταχύτερο.... οπότε το παίρνω πίσω αυτό που είπα

Δεν ισχύει στις συμμετρικές. ;)

Ναι.
Θεωρώ ότι απλά από τη μία έχει συνδεθεί η γείωση, από την άλλη όχι;

Μα γι'αυτό ρωτάω ο μαύρος 😁
Αν πάνε πέρα δώθε τα data,για ποια ακριβώς κατευθυντικότητα μιλάμε.
Και αν είναι για την γείωση που λέει ο Μάικ,μήπως αυτό είναι που κάνει την διαφορά και μεις πληρώνουμε τζάμπα και βερεσε?
Υποθέτω ότι το καλώδιο είναι ιδιοκατασκευή ,γιατί τα εμπορίου είναι στάνταρ και χωρίς φορά

Δεν ισχύει στις συμμετρικές. ;)

Ναι.
Θεωρώ ότι απλά από τη μία έχει συνδεθεί η γείωση, από την άλλη όχι;

Εννοείς η θωράκιση του καλωδίου, από ποιά μεριά θα "ξεφορτώσει"? Λες επιρρεάζει τον θόρυβο; Θα μπορούσε....

Last edited:
Μα γι'αυτό ρωτάω ο μαύρος 😁
Και αν είναι για την γείωση που λέει ο Μάικ,μήπως αυτό είναι που κάνει την διαφορά και μεις πληρώνουμε τζάμπα και βερεσε?
Υποθέτω ότι το καλώδιο είναι ιδιοκατασκευή ,γιατί τα εμπορίου είναι στάνταρ και χωρίς φορά

Νομίζω ότι η γείωση θα πρέπει να είναι συδεδεμένη και από τις δύο μεριές. Η θωράκιση του καλωδίου από την άλλη, απ' όσο γνωρίζω πρέπει να συνδεθεί μόνο από την μια μεριά (στην γείωση), αλλιώς ότι "μαζεύει" πάνω της το κάνει loop.

Αν σκεφτείς οτι τα switches δεν έχουν καν γείωση... σα λογικό συμπερασμα το βγάζω κι εγώ. Αν κάποιος ξέρει κατι αλλο ας το πει.

Να ξεκινήσουμε από βασικές αρχές ηλεκτροτεχνίας;
Όχι τίποτα άλλο αλλά βλέπατε λάθος ντοκυμαντέρ μικροί και έχετε μπερδέψει τα ηλεκτρόνια με τα σπερματοζωάρια. 😂

Τα ηλεκτρόνια μπορεί να κινούνται μέσα στο καλώδιο αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε.
Δεν πάνε δηλαδή από τη μία μεριά του καλωδίου στην άλλη. Ή μάλλον στο συνεχές πάνε, αλλά όχι όσο γρήγορα φαντάζεστε.
Παίζει να θέλουν και καμία ώρα για να πάνε από το dac στον ενισχυτή σου σαν συνεχές.
Σε εναλλασόμενο ή audio δεν θα φτάσει ποτέ.

Εννοείς η θωράκιση του καλωδίου, από ποιά μεριά θα "ξεφορτώσει"? Λες επιρρεάζει τον θόρυβο; Θα μπορούσε....

Εννοώ ότι υπάρχει κάποια θωράκιση γύρω από τα καλώδια που συνδέεται μόνο από τη μία πλευρά (στην είσοδο).

Μα δεν υπάρχει γειωμένη θωράκιση καρδιά μου στα οικιακά.
Νομίζω ότι η γείωση θα πρέπει να είναι συδεδεμένη και από τις δύο μεριές. Η θωράκιση του καλωδίου από την άλλη, απ' όσο γνωρίζω πρέπει να συνδεθεί μόνο από την μια μεριά (στην γείωση), αλλιώς ότι "μαζεύει" πάνω της το κάνει loop.

Τα UTP δεν έχουν γείωση, έχουν θωράκιση (και όχι όλα).
Εκ παραδρομής (ok, το λες και λάθος) χρησιμοποιούμε τη "γείωση" και για τα δύο, γιατί και η θωράκιση του καλωδίου πολλές φορές καταλήγει στη γείωση της συσκευής.
Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά που έχουν κατεύθυνση έχουν την θωράκιση συνδεδεμένη από την μεριά της εισόδου μόνο.

• Haha
Reactions: Ge0rge
Αν σκεφτείς οτι τα switches δεν έχουν καν γείωση... σα λογικό συμπερασμα το βγάζω κι εγώ. Αν κάποιος ξέρει κατι αλλο ας το πει.

Τα φτηνιάρικα (οικιακά) switches δεν έχουν γείωση. Τα σοβαρά έχουν.

Με βάση το πρότυπο η θωράκιση (μπλεντάζ) στα θωρακισμένα ethernet καλώδια πρέπει να καταλήγει στη γείωση του μηχανήματος μέσω ενός πυκνωτή 1nF / 2KV.

Τώρα, στην περίπτωσή μας, με το δικό μας ethernet switch, το σασί της συσκευής και η γείωση της κύριας πλακέτας είναι όντως συνδεδεμένες με την γείωση του δικτύου της ΔΕΗ.

Οπότε έχει νόημα η σύνδεση του μπλεντάζ των καλωδίων ethernet.

Αν θα το συνδέσετε μόνο από τη μία πλευρά ή και από τις δυο είναι άλλο θέμα.

Το πρότυπο λέει και από τις δυο, αλλά this is hi end, ότι σας ακούγεται καλύτερα. Ζημιά δεν θα γίνει.

Τα φτηνιάρικα (οικιακά) switches δεν έχουν γείωση. Τα σοβαρά έχουν.

Με βάση το πρότυπο η θωράκιση (μπλεντάζ) στα θωρακισμένα ethernet καλώδια πρέπει να καταλήγει στη γείωση του μηχανήματος μέσω ενός πυκνωτή 1nF / 2KV.

Τώρα, στην περίπτωσή μας, με το δικό μας ethernet switch, το σασί της συσκευής και η γείωση της κύριας πλακέτας είναι όντως συνδεδεμένες με την γείωση του δικτύου της ΔΕΗ.

Οπότε έχει νόημα η σύνδεση του μπλεντάζ των καλωδίων ethernet.

Αν θα το συνδέσετε μόνο από τη μία πλευρά ή και από τις δυο είναι άλλο θέμα.

Το πρότυπο λέει και από τις δυο, αλλά this is hi end, ότι σας ακούγεται καλύτερα. Ζημιά δεν θα γίνει.

Ο πυκνωτής είναι απαραίτητος? Γιατί για να μην αλλάξει φορά? (Μην βαράτε δεν τα κατέχω και τόσο)

Ναι, είναι απαραίτητος, διαφορετικά ο υψίσυχνος θόρυβος που μαζεύεται από την θωράκιση του καλωδίου δεν θα είχε τρόπο να φτάσει στην γείωση.

Δεν μπορείς να συνδέσεις κατ' ευθείαν τη θωράκιση του καλωδίου με την γείωση του switch, γιατί έτσι θα δημιουργήσεις ground loop.

Βάζοντας εκεί τον πυκνωτή ουσιαστικά συνδέεις μόνο τα υψίσυχνα ρεύματα με τη γη, απομονώνοντας το DC και τα χαμηλών συχνοτήτων AC (50/60Hz από το δίκτυο της ΔΕΗ).

Σωστό το πρώτο λάθος το δεύτερο ρώτα τον Tzimisce που τα έσκασε κανονικά αν εχει φορά η όχι το wireworld red

Να ξεκινήσουμε από βασικές αρχές ηλεκτροτεχνίας;
Όχι τίποτα άλλο αλλά βλέπατε λάθος ντοκυμαντέρ μικροί και έχετε μπερδέψει τα ηλεκτρόνια με τα σπερματοζωάρια.
😅😅😅😂😂😂🤣🤣🤣

Παίζει να θέλουν και καμία ώρα για να πάνε από το dac στον ενισχυτή σου σαν συνεχές.
Σε εναλλασόμενο ή audio δεν θα φτάσει ποτέ.
Μιλάς με γρίφους γέροντα, λες να τολμήσω να πω οτι σου βάζω κόντρα το πανάκριβο wireworld σου με το πορτοκαλακι μου η θα ειναι ιεροσυλία. 🤣🤣

Σωστό το πρώτο λάθος το δεύτερο ρώτα τον Tzimisce που τα έσκασε κανονικά αν εχει φορά η όχι το wireworld red
Λάθος έκφραση.
Ήθελα να γράψω τα της σειράς.
Για τα ακριβά δεν έχω γνώση.

• Like
Reactions: analog-jimaras