Audio Grade Ethernet Switch

Μιλάς με γρίφους γέροντα, λες να τολμήσω να πω οτι σου βάζω κόντρα το πανάκριβο wireworld σου με το πορτοκαλακι μου η θα ειναι ιεροσυλία. 🤣🤣

Τι;
Θα βάλουμε από ένα ηλεκτρόνιο στις άκρες τους να κάνουν κόντρα ποιό θα φτάσει πρώτο στην άκρη; 🤔

Τι;
Θα βάλουμε από ένα ηλεκτρόνιο στις άκρες τους να κάνουν κόντρα ποιό θα φτάσει πρώτο στην άκρη; 🤔
Ασε τα ηλεκτρόνια και πιασε πολλα πολλα πακέτα δεδομένων που θα στριμαρουν γλυκα μεσα απο τα καλωδιακια και εμεις θα κάτσουμε απέναντι πίνοντας το μυθικό καφεδάκι που φτιάχνεις και θα κρίνουμε πως επηρεάζει τον ήχο το καθένα.

Mια χαρά φορά έχουν τα wireworld...

Εχω πειραματιστεί με wireworld, audioquest, neotech και way και όλα είχαν φορά...
Η ερώτηση παραμένει.
Έχει νόημα η κατευθυντικότητα σε ethernet καλώδιο ή είναι ένα ακόμα εμπορικό τρυκ (να το πούμε κομψά).
Έχετε όντως ακούσει διαφορά??

• Like
Reactions: petronik
Η ερώτηση παραμένει.
Έχει νόημα η κατευθυντικότητα σε ethernet καλώδιο ή είναι ένα ακόμα εμπορικό τρυκ (να το πούμε κομψά).
Και να συμπληρώσω Μιχαλη ,με ποια κριτήρια επιλέγεται η κατευθυντικότητα

άτιμα ηλεκτρόνια, αλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα :P

δεν υπάρχει καμιά επιστημονική εξήγηση περι φοράς.... αν υπάρχει με χαρά να τη δούμε/διαβάσουμε

• Haha
Reactions: Ge0rge
Επιστημονική εξήγηση... Έλα τώρα. :D:D:D

Ποιός Φαραντέϋ; Ποιός Μάξγουελ;🙂🙂🙂

Σημασία έχει να ακούς διαφορές.👂👂

(Με την προϋπόθεση βέβαια να ξέρεις ποιο καλώδιο παίζει κάθε φορά, γιατί στα τυφλά ABX γίνεται του κουτρούλη ο γάμος).😵‍💫

• Like
Reactions: mdvq
Η ερώτηση παραμένει.

Δε σου κάνει η εξήγηση ότι η θωράκιση είναι συνδεδεμένη από τη μία πλευρά; ok.
Σκέψου λοιπόν τα ηλεκτρόνια κάπως έτσι να περιμένουν να βάλεις μουσική και εσύ να τα βάλεις να πηγαίνουν ανάποδα.

ELNS-xoroi-2016-c.jpg

ΔΕΝ πληρώνεις για να έχει κατευθυντικότητα το καλώδιο.
Προφανώς πληρώνεις για καλύτερη θωράκιση.
Ε, αν τη βάλεις από τη λάθος μεριά, θα δουλέψει μάλλον προς το χειρότερο.
Θα έχεις μία κεραία που θα στέλνει παράσιτα στη λάθος πλευρά.

Η ερώτηση παραμένει.
Να πω την αλήθεια δεν έχω κάνει συγκρίσεις, τα βάζω με τη φορά που λέει το καλώδιο και δεν ασχολούμαι...

• Like
Reactions: mdvq and vlad66
Θεωρητικά έχει νόημα, μόνο και μόνο για να μην καταλήγει το "σκουπίδι" που μαζεύει η θωράκιση στο "καθαρό" μηχάνημά μας.

Προφανώς οι αγωγοί (καλώδια) που μεταφέρουν τα σήματα δεν έχει κανέναν νόημα να έχουν "φορά".

Θεωρητικά έχει νόημα, μόνο και μόνο για να μην καταλήγει το "σκουπίδι" που μαζεύει η θωράκιση στο "καθαρό" μηχάνημά μας.

Προφανώς οι αγωγοί (καλώδια) που μεταφέρουν τα σήματα δεν έχει κανέναν νόημα να έχουν "φορά".

Θεωρητικά έχει και εκεί και ας μην έχουν θωράκιση (όσα δεν έχουν)

Γιατί;

Κάποιοι κατασκευαστές αγωγών λένε ότι το καλώδιο έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν "λειτουργεί" προς την φορά της πρέσας κατά την παραγωγή.

Αν βρω ξανά το σχετικό κείμενο που διάβασα θα το ανεβάσω.

• Like
Reactions: steadyshot
Ένα καλώδιο ethernet έχει μέσα τέσσερα ζεύγη αγωγών, τα δυο ζεύγη μεταφέρουν data από το switch προς το streamer και τα άλλα δυο το αντίθετο.

Όλα αυτά τα ζεύγη "δουλεύουν" συνέχεια όταν υπάρχει μεταφορά δεδομένων.

Πως μπορεί να παίζει ρόλο η φορά της πρέσας κατά την παραγωγή;

Αν το βρεις το κείμενο φέρε το να το δούμε.. είμαι πολύ περίεργος..

• Like
Reactions: Tzimisce
Επίσης, από τότε που είχα αφήσει την ηλεκτροτεχνία (κάπου στο λύκειο), τα ηλεκτρόνια ταλαντώνονται. Δεν τρέχουν από τη μία μεριά του καλωδίου στην άλλη για να μεταφέρουν πακετάκια με data. :unsure:

Ένα καλώδιο ethernet έχει μέσα τέσσερα ζεύγη αγωγών, τα δυο ζεύγη μεταφέρουν data από το switch προς το streamer και τα άλλα δυο το αντίθετο.

Όλα αυτά τα ζεύγη "δουλεύουν" συνέχεια όταν υπάρχει μεταφορά δεδομένων.

Πως μπορεί να παίζει ρόλο η φορά της πρέσας κατά την παραγωγή;
Λογικά (και θεωρητικά) τα ζεύγη θα πρέπει να είναι "στραμμένα" προς την φορά του σήματος

Αν το βρεις το κείμενο φέρε το να το δούμε.. είμαι πολύ περίεργος..

Σαν να έχω την εντύπωση ότι ήταν από την παλιά Furukawa ;;

@AUDIOLYTIC
Πάνο, θυμάσαι κάτι για το θέμα ;;

Λογικά (και θεωρητικά) τα ζεύγη θα πρέπει να είναι "στραμμένα" προς την φορά του σήματος

Μιλάμε για διαφορικά σήματα, σε χαμηλή τάση.

Δεν παίζει κανέναν ρόλο η φορά της συστροφής. Παίζει ρόλο απλά να είναι ομοιόμορφα συστραμμένα, και προφανώς να έχουν ακριβώς ίδιο μήκος, ώστε να γίνεται σωστά η απόρριψη θορύβου.

Αλλά ακόμα και αν έπαιζε ρόλο η φορά, πιστεύεις ότι υπάρχει κατασκευαστής καλωδίου που έχει τα μισά ζεύγη αγωγών συστραμμένα αντίστροφα από τα άλλα μισά ζεύγη;

Μιλάμε για διαφορικά σήματα, σε χαμηλή τάση.

Δεν παίζει κανέναν ρόλο η φορά της συστροφής. Παίζει ρόλο απλά να είναι ομοιόμορφα συστραμμένα, και προφανώς να έχουν ακριβώς ίδιο μήκος, ώστε να γίνεται σωστά η απόρριψη θορύβου.

Αλλά ακόμα και αν έπαιζε ρόλο η φορά, πιστεύεις ότι υπάρχει κατασκευαστής καλωδίου που έχει τα μισά ζεύγη αγωγών συστραμμένα αντίστροφα από τα άλλα μισά ζεύγη;
Εσύ λες για συστραμμένα ( δηλαδή κοτσίδα; ), εγώ λέω (υποθέτοντας) ότι είναι στραμμένα (δηλαδή να "κοιτάνε") προς την ίδια κατεύθυνση όπως τα "τράβηξε" η μηχανή παραγωγής.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κατασκευαστής που να έλαβε κάτι τέτοιο υπόψη του στην συναρμολόγηση καλωδίου Ethernet.

Στα interconnects και στα ηχείων κάτι τέτοιο λαμβάνουν υπόψη τους και βάζουν τόξα κατεύθυνσης.

• Like
Reactions: Panoramix