Audio Grade Ethernet Switch

Η ερώτηση παραμένει.
Έχει νόημα η κατευθυντικότητα σε ethernet καλώδιο ή είναι ένα ακόμα εμπορικό τρυκ (να το πούμε κομψά).
Έχετε όντως ακούσει διαφορά??
Η ερώτηση δεν υπήρξε ποτέ την ξέραμε όσοι έχουμε κάνει ελάχιστο diy απο πάντα. Την ξέραμε απο τα καλώδια ρεύματος δένουμε τη θωράκιση απο τη μεριά της πρίζας.
Στα αυτια μου ισχύει και στο δίκτυο, απλά το ρευμα ειναι η πηγή.

• Like
Reactions: mdvq
Α ρε θυμαμαι παλιά κοντά στο 2013 που έγραφα για τα usb καλωδια και καποιοι με είχατε πάρει στο ψιλό... γατάκια... :P
Έπρεπε να το πω.
Audioquest carbon first gen η πρώτη μου αγάπη 2011 δεν ήμουν εγω😂

• Like
Reactions: Panoramix
Και να συμπληρώσω Μιχαλη ,με ποια κριτήρια επιλέγεται η κατευθυντικότητα
Το αυτί και γνωστά κομμάτια ξανα και ξανά με μεγάλη υπομονή. Μιας και γράφουμε σε diy πειραματίσου στα καλωδια ρευματος που ειναι άμεσα ακουστή η διαφορά και δεν απαιτεί την υπομονή που θέλει το δικτύου.

Audioquest carbon first gen η πρώτη μου αγάπη 2011 δεν ήμουν εγω😂
Ναι ρε φίλε. Αυτο. Ειχε λίγο αφυσικα πρίμα αλλα οι μεσαίες και το χαμηλό ήταν αλλου.
Χαζομάρες λέω. Κάτι στις χροιές είχε παντως.

Last edited:
Ναι ρε φίλε. Αυτο. Ειχε λίγο αφυσικα πρίμα αλλα οι μεσαίες και το χαμηλό ήταν αλλου.
Χαζομάρες λέω. Κάτι στις χροιές είχε παντως.
Τα λες θαυμάσια αυτο το κάτι περίεργο στα ψηλα με έκανε να κατασκευάσω πρόσθετα super tweeter τελικά όσα καλωδια usb κι αν άλλαξα τον ήχο των fostex δεν τον εγκατέλειψα μέχρι σήμερα. Θυμησε μου τι ηχεια έχεις?

Ρώτησα κατασκευαστή καλωδίου που παρέλαβα προχθες:

Dear ....

I recently purchased an RCA cable from...... ,the ....... This is the second cable I have from your company, the first one,....... and I am very pleased. This cable has a two wires and a shielding. Can you please let me know if the shielding touches the plugs or floats without touching anything?

Thank you in advance

Kind regards,
......

Απάντηση:

Hi

The input terminal is shielded, and the output terminal is left floating.

Και πλέον επιβεβαιωμένο, οτι αυτό που γραψαμε ισχύει. Εννοεί το input του καλωδίου.

• Like
Reactions: Tzimisce
Και πλέον επιβεβαιωμένο, οτι αυτό που γραψαμε ισχύει. Εννοεί το input του καλωδίου.
Για ρώτα τον την ηλικία του αν ειναι κάτω των 40, γιατι παίζει οι fantastic four ( DimDim, Tzimisce, Vlad66, analog- jimaras ) να έχουν κατασκευάσει ολοι μαζι συνολικα περισσότερα καλωδια απο αυτόν.🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: vlad66 and Ge0rge
Για ρώτα τον την ηλικία του αν ειναι κάτω των 40, γιατι παίζει οι fantastic four ( DimDim, Tzimisce, Vlad66, analog- jimaras ) να έχουν κατασκευάσει ολοι μαζι συνολικα περισσότερα καλωδια απο αυτόν.🤣🤣🤣

Άστο δεν ρωτάω, είναι γυναίκα :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Panoramix
Τα λες θαυμάσια αυτο το κάτι περίεργο στα ψηλα με έκανε να κατασκευάσω πρόσθετα super tweeter τελικά όσα καλωδια usb κι αν άλλαξα τον ήχο των fostex δεν τον εγκατέλειψα μέχρι σήμερα. Θυμησε μου τι ηχεια έχεις?
Τωρα kef r7. Τότε pmc fb1i

• Like
Reactions: Θρησκος
Το αυτί και γνωστά κομμάτια ξανα και ξανά με μεγάλη υπομονή. Μιας και γράφουμε σε diy πειραματίσου στα καλωδια ρευματος που ειναι άμεσα ακουστή η διαφορά και δεν απαιτεί την υπομονή που θέλει το δικτύο

Kαλημέρα ,ανήκω μάλλον στην αντίθετη σχολή ,ίσως με υπερβολικό τρόπο .Προτιμώ να αναβαθμίζω τα μηχανήματα -όταν μπορώ -παρά να ξοδευω χρήματα σε καλώδια .Διαφορές με καλώδια τροφοδοσίας εχω ακούσει ελάχιστες και μιας και βρισκόμαστε στη diy είχα προτιμήσει να εχω 7.salas στο βουβάλι ,παρά να ασχοληθω με κάτι άλλο πλήν των belden .Υπερβολικό ίσως ,αλλά επειδή όταν είχα επανακάμψει στο "σπόρ" κάπου στο 2000 και ειχα αγοράσει τα VDH Reveletion[μτχ] για τα 805 Ν ,είδα ότι ειχα πάρει λάθος δρόμο ,οπότε προσπαθώ να μην πολυασχολούμαι με καλώδια .Για τα δικά μου μέτρα τα belden καλύπτουν τις ανάγκες μου ,οπως και τα καλώδια ηχείων τα έχω να ακουμπούν στο πάτωμα ...
Ο καθένας μας με τις απόψεις του και τις εμπειρίες του .

"Καρφώθηκες"! Η Gabi της Crystal Cable.

Χαχαχα όχι. Δεν έχω θέμα, είναι Κινεζούλα. Η εταιρεία έχει διακριτικό τίτλο ATAUDIO. Αγόρασα από audiophonics ένα interconnect που είχαν 7Ν OCC πριν τις γιορτές και άλλο ένα διαφορετικό από Ali που παρέλαβα τώρα. Σε σχέση με τα oehlbach που είχα, είναι αρκετά καλύτερα και με το ίδιο κόστος πανω-κάτω, γύρω στο 50άρικο το μέτρο.

• Like
Reactions: Θρησκος
The input terminal is shielded, and the output terminal is left floating.

αυτό θα μπορούσε να γίνει (και γίνεται ενίοτε, αν υπάρχει πρόβλημα) σε ένα balanced καλώδιο
σε ένα κλασσικο rca (κεντρικος αγωγός + shield) πως θα μπορούσε να γίνει?
εκτός αν υπάρχουν 2 αγωγοί + shield ....
τώρα πόσο νόημα βγάζει ο ένας αγωγός να συνδέεται και στις 2 γειώσεις (input/output) και το shield στη μία, δεν ξέρω....

ανήκω μάλλον στην αντίθετη σχολή ,ίσως με υπερβολικό τρόπο .
Από τη στιγμή που ασχολήθηκες με τα βουβαλια και τις τροφοδοσίες του Salas ίδια ή σχολή τωρα οι παραλλαγές Βουβάλια- Σάβρες- r2r η belden - VDH - hi end δικτύου απλά παρακλάδια.

αυτό θα μπορούσε να γίνει (και γίνεται ενίοτε, αν υπάρχει πρόβλημα) σε ένα balanced καλώδιο
σε ένα κλασσικο rca (κεντρικος αγωγός + shield) πως θα μπορούσε να γίνει?
εκτός αν υπάρχουν 2 αγωγοί + shield ....
τώρα πόσο νόημα βγάζει ο ένας αγωγός να συνδέεται και στις 2 γειώσεις (input/output) και το shield στη μία, δεν ξέρω....

Δεν είμαι σιγουρος ότι καταλαβαίνω, οπότε το παίρνω από την αρχή.

Με επιφύλαξη όσα γραφω, δεν είμαι ηλεκτρολόγος.

Το καλώδιο που αναφέρω έχει δύο αγωγούς κ μια ξεχωριστή θωράκιση που τυλίγεται γύρω από τους δύο αγωγους. Η θωράκιση συνδέεται στο κέλυφος του rca εκεί που συνδέεται και ο ένας από τους δύο αγωγούς δηλαδή. Ο κεντρικός αγωγός μεταφέρει σήμα κ αυτός που συνδέεται στο κέλυφος θόρυβο, ότι κ η θωράκιση δηλαδή (αν δοκιμάσεις να αποσυνδέσεις τον αγωγό που συνδέεται στο κέλυφος, θα ακούσεις πολύ θόρυβο στα ηχεία σου).

Συνδέσεις την θωράκιση εκεί, μόνο από την μια πλευρά, για να "ξεφορτώνει" RF και EMI, ότι μαζεύει δηλαδή. Αν την συνδέσεις και από τις δύο πλευρές και στα δύο βύσματα δηλαδή, ο θόρυβος αντί να ξεφορτώνεται προς τα πίσω (προς την αντίθετη φορά του σήματος δηλαδή) κάνει κύκλο μεταξύ του αγωγού και της θωράκισης, με αρνητικά αποτελέσματα για τον ήχο.

Τα νέα των σημερινών ακροάσεων.
Δοκιμάσαμε καλωδια usb και δικτύου φτηνά, μεσαία, ακριβά.
Αρχικά να πω οτι οι αλλαγες ανάμεσα σε καλώδια δικτύου είχαν διαφοροποιήσεις στο άκουσμα πολύ μεγαλύτερες απο τις αλλαγές ανάμεσα σε καλωδια usb.
Ας ξεκινήσουμε με τα usb.
To οικονομικό Αtlas των 70 ευρω πολύ κοντά στο neotech της μεσαίας κατηγορίας το οποίο ήταν επίσης πολύ κοντά στο hi-end το ασημένιο της wireworld. Όλα αρκετά κοντά με τη σειρά αξίας τους. Δίνουμε μια μικρη ,αβαντα στο wireworld που ήταν άστρωτο.
Πάμε στα δικτύου τωρα.
Το φτηνο που δίνουν δώρο με το ρουτερ σε σχέση με λίγο πιο ακριβά των 5-15 ευρώ πολύ κοντά σχεδον το ιδιο, το δικο μου το πορτοκαλί ή οπως το βάφτισε ο DimDim entry level hi-end είχε μεγάλη διαφορά εμφανίζοντας βάθος σκηνής και αρμονικές που δεν υπήρχαν πρίν.
Το wireworld red ναι ειναι καλύτερο απο το πορτοκαλακι, στα σημεία ομως και σε καποια κομμάτια ίσως και όχι.
Οπότε αν τα βάλουμε κάτω η διαφορά ενός καλωδίου diy ethernet των 80 ευρω σε σχέση με το απλο καλο των 10-15 ευρω δικαιολογεί απόλυτα τη σχέση αποδοση κόστος ηχητικά. Από τα 80 στα 360 το μετρο δεν είμαι τόσο σίγουρος. Αλλά αυτο ειναι το σπορ μας θες λίγο παραπάνω απο ενα επίπεδο και πάνω το πληρώνεις ακριβά.

Έχει αποδειχθεί (και το έχουμε αποδεχθεί όσοι ασχολούμαστε με το χόμπι) ότι από τη στιγμή που έχεις ένα σωστό καλώδιο, πολλαπλάσια ποσά δεν δίνουν πολλαπλάσιες βελτιώσεις.
Μπορεί με 100€ να φτάσεις το 90%+ της απόδοσης ενός καλωδίου αξίας 1000€.