Audio Physic Scorpio Γνώμες

Για δες λίγο την αγγελία του συμ-φορουμίτη, φαίνεται καλή περίπτωση:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=71318

+1 ο γιαννης ειναι αστέρι παιδί και θα μπορέσεις να τα ακούσεις
η τιμή που τα δίνει είναι πολύ καλή :a0210:

Eιναι σιγουρα καλη ευκαιρια αλλα τωρα αμεσα δεν μπορω κανω αγορα γιατι αγορασα τα ηχεια. Αλλα ομως ετοιμαζομε σιγα σιγα καιπροσεκτικα γιατα θελω να κανω ενα ποιοτηκο συστημα.

Με ενδιαφερουν πολυ ο primare I30 ο οποιος εχει πολυ καλη και ποιοτικη υλοποιηση για τα λεφτα του αλλα τελευταια μου εχει τραβηξει τη προσοχη και ο Α33.2 της ιδιας εταιριας.
Μου αρεσει οτι ειναι dual mono και πληρως ζυγησμενοι σαν τοπολογιες. Πραγματικα τιμια προιοντα. Πρωτη μουεπιλογη βεβαια εξακολουθει να ειναι ενας μεταχειρισμενος A.S.R αν ειμαι τυχερος οταν θα κανω τη κινηση αλλα και ενας symphonic line. Eκει ομως παμε και πιο ψηλα οικονομικα...

Καποια στιγμη επαιζε στην stepcom ενα ζευγαρι μεταχειρισμενων symphonic line RG3Mk3/RG7.

Ειναι εκπληκτικο το ποσο εχει βελτιωθει ο ηχος των ηχειων τελευταια. Δεν περιμενα τετοια βελτιωση στον ηχο ειδικα με τον ενισχυτη που εχω! Εξαφανιζονται στο χωρο και δινουν τη θεση τους στη μουσικη με τρομερη αμεσοτητα! Το χαμηλο εχει ελευθερωθει και ζηταει χωρο. Δεν μπουμαρει αλλα το ηχειο τελικα θελει πιο πολυ χωρο απο οτι νομοζα για το τροπο που τα εχω στησει. Κυριολεκτικα το χαμηλο χτυπαει στο στομαχι και οι φωνες ειδικα οι γυναικιες με κανουν και δακριζω ωρες ωρες...
Και νομιζα οτι τα Klipsch RF-7 που ειχα πριν καλο χαμηλο.... Που να ηξερα τοτε...
Η βελτιωση μεχρι τωρα ηταν περα των προσδοκιων μου κι ακομα επεται συνεχεια.
Που να αλλαξω και ενισχυτη.
Τελικα ο Ν.Κορακακης στο τευχος του High Fidelity του Απριλιου του 2008 στο τεστ των Scorpio II δεν υπερεβαλε καθολου.

Ειναι εκπληκτικο το ποσο εχει βελτιωθει ο ηχος των ηχειων τελευταια. Δεν περιμενα τετοια βελτιωση στον ηχο ειδικα με τον ενισχυτη που εχω! Εξαφανιζονται στο χωρο και δινουν τη θεση τους στη μουσικη με τρομερη αμεσοτητα! Το χαμηλο εχει ελευθερωθει και ζηταει χωρο. Δεν μπουμαρει αλλα το ηχειο τελικα θελει πιο πολυ χωρο απο οτι νομοζα για το τροπο που τα εχω στησει. Κυριολεκτικα το χαμηλο χτυπαει στο στομαχι και οι φωνες ειδικα οι γυναικιες με κανουν και δακριζω ωρες ωρες...
Και νομιζα οτι τα Klipsch RF-7 που ειχα πριν καλο χαμηλο.... Που να ηξερα τοτε...
Η βελτιωση μεχρι τωρα ηταν περα των προσδοκιων μου κι ακομα επεται συνεχεια.
Που να αλλαξω και ενισχυτη.
Τελικα ο Ν.Κορακακης στο τευχος του High Fidelity του Απριλιου του 2008 στο τεστ των Scorpio II δεν υπερεβαλε καθολου.

Μπράβο ρε φίλε σε νοιώθω και να τους χαίρεσαι τους σκορπιούς σου κάθε μέρα και περισσότερο.
Σε νοιώθω γιατί τα ίδια βιώνω κι εγώ και η κάθε μέρα αναιρεί τη προηγούμενη. ΌΤΙ είχα γράψει δεν ισχύει τώρα πια...
Και δόξα το θεό είμαι ευχαριστιμένος με την επιλογή μου γιατί είχα τις αμφιβολίες μου...

Μπράβο ρε φίλε σε νοιώθω και να τους χαίρεσαι τους σκορπιούς σου κάθε μέρα και περισσότερο.
Σε νοιώθω γιατί τα ίδια βιώνω κι εγώ και η κάθε μέρα αναιρεί τη προηγούμενη. ΌΤΙ είχα γράψει δεν ισχύει τώρα πια...
Και δόξα το θεό είμαι ευχαριστιμένος με την επιλογή μου γιατί είχα τις αμφιβολίες μου...
Eτσι ειναι φιλε μου και τα καλλιτερα ερχονται. Σκεψου οτι θελουν ακομα στρωσιμο και φυσικα, τουλαχιστον για μενα που εχω ελειψεις στο συγκεκριμενο κομματι, ερχεται και το παιχνιδι των αναβαθμισεων.
Αυτο ειναι κατι ακομα που μου διμιουργει μεγαλο ενθουσιασμο γιατι θα ανεβαινω σκαλοπατια ποιοτητας σιγα σιγα και επιτελους θα ξεφυγω απο τη νοοτροπια τπυ home cinema. :a0210:

Θα πρεπει ομως παλι να κανω λιγη υπομονη να ρεφαρω λιγακι...
Παντως αν και εντυπωσιαστικα πολυ απο τις ακροασεις που ειχα κανει στον ορφεα Θεσσαλονικης και Αθηνων (με τη τελευταια στων Αθηνων να ειναι η καλλιτερη) ειχα κι εγω τις αμφιβολιες μου για το τελικο αποτελεσμα που θα λαμβανα στο χωρο μου. Τελικα αποδηχτηκε οτι οι αμφιβολιες μου ηταν χαζες και ανουσιες. Ειμαι ικανοποιημενος παραπανω απο οτι περιμενα.
Και τελος καταλαβα οτι ηταν χαζο που τα συγκρινα με τα παλια ηχεια που ειχα καθως απεχουν παααρα πολυ ποιοτικα και σε κατασκευη και ειδικα στον ηχο. Μεγαλη εκπληξη λοιπον.
Επισης φοβομουν το γεγονος οτι εχει 7ιντσα γουφερ παρολο που εχει 4 το ηχειο επειδη ειχα μαθει στα 10ιντσα το klipsch και φοβομουν οτι θα ειχα ελειψη στα χαμηλα. Ομως τελικα αποδειχτηκε οτι τα klipsch ειχαν ελειψη και μαλιστα μεγαλη σε σχεση με τα Scorpio.Οχι μονο σε ογκο αλλα και σε ποιοτητα και ελεγχο. Ο χωρος μου αποδυκνιεται οριακος καποιες φορες με το ηχειο να ζηταει περισσοτερο χωρο για να εκτονωθει καλλιτερα αφου σε ηχογραφησεις με εντονο χαμηλο το ποτενσιομετρο κατεβαινει.
Παντως παλια τα Audio Physic ειχαν ενα θεμα με τις χαμηλες συχνοτητες. Σε πολυ παλαιοτερες ακροασεις παλιων μοντελων που ειχα κανει παντα με εντυπωσιαζαν και τα προτιμουσα αλλα μου ακουγοντουσαν ''αδεια'' χαμηλα κι ετσι μου ειχα σχηματισει αυτη την εικονα. Αλλα αυτο ηταν σε παλαιοτερα μοντελα και οχι στα σημερινα (εννοωντας των τελευταιων 3-4 ετων καθως αυτα που ειχα ακουσει εγω ηταν πολυ παλαιοτερα) γεγονος που επιβεβαιωσα κι απο τον ειδικο τυπο αλλα και απο τις ακροασεις που εκανα πριν τα αγορασο. Ακομα και το tempo, στις ακροασεις που εκανα συγκριτικα για τα 2 ηχεια για τον ογκο του ειχε εξαιρετικο μπασο οπως και ομοιογενια σε ολο το φασμα αλλα οχι ομως στα επιπεδα του scorpio το οποιο 'γεμιζε' το χωρο με ανεση.

Ωχ... Μ'επιασε πολυλογια.:flipout:

Βρε παιδια εχω σαρωσει το διαδυκτιο τους τελευταιους μηνες για φωτογραφιες και site-forum που εχουν σχεση με ηχεια Audio Physic και εχω βρει παρα πολυ μεγαλο αριθμο των εν λογω ηχειων να οδηγουνται απο ενισχυτες λυχνιας! Επισης παρατηρηται και σε ακριβα μοντελα που ειναι και πιο αναισθητα απο τα δικα μου οπως avanti kronos cardeas κλπ αλλα και πολλα scorpio. Μου κανει εντυπωση γιατι εδω παντου ακουω οτι δεν ''ταιριαζουν'' με λαμπατα ενισχυτικα.

Εχει ακουσει κανεις σας Audio Physic με λαμπατα ενισχυτικα;

Όλα σχετικά είναι και σίγουρα με ότι και να τα οδηγήσεις θα ακούσεις πολύ καλύτερα απο τον πολυκάναλο.

Προσωπική μου γνώμη είναι οτι αν και σχετικά εύκολα ηχεία θέλουν πολύ και καλό ρεύμα για να ξεδιπλώσουν τις χάρες τους και οι λάμπες ως γνωστόν πάσχουν στην παροχή ρεύματος.

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στον Μιχαηλό απο όπου τα αγόρασες ο οποίος
θα σε κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα.

Εγώ απο αυτά που πουλάει ο Oρφέας θα τα πάντρευα με Burmester,Densen ή Pathos με τα Densen να είναι κάτι το ξεχωριστό σαν συνέργεια (έχω ακούσει τον συνδυασμό και έπαθα).

Πάντως αν και τα έχουμε ξαναπεί αν θέλεις να "τελειώνεις" θα πρέπει να "ματώσεις" κάποια στιγμή γιαυτό υπομονή και σύνεση..

:grandpa:

Όλα σχετικά είναι και σίγουρα με ότι και να τα οδηγήσεις θα ακούσεις πολύ καλύτερα απο τον πολυκάναλο.

Προσωπική μου γνώμη είναι οτι αν και σχετικά εύκολα ηχεία θέλουν πολύ και καλό ρεύμα για να ξεδιπλώσουν τις χάρες τους και οι λάμπες ως γνωστόν πάσχουν στην παροχή ρεύματος.

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στον Μιχαηλό απο όπου τα αγόρασες ο οποίος
θα σε κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα.

Εγώ απο αυτά που πουλάει ο Oρφέας θα τα πάντρευα με Burmester,Densen ή Pathos με τα Densen να είναι κάτι το ξεχωριστό σαν συνέργεια (έχω ακούσει τον συνδυασμό και έπαθα).

Πάντως αν και τα έχουμε ξαναπεί αν θέλεις να "τελειώνεις" θα πρέπει να "ματώσεις" κάποια στιγμή γιαυτό υπομονή και σύνεση..

:grandpa:
Μηλαω με τον Γιαννη κι εχω σχηματισει μια εικονα. Δεν ξερω ποσο θα μπορουσα να ματωσω γιατι ετοιμαζομαι για μετακομηση στην Αθηνα και μετα ερχεται το κεφαλαιο ενισχυτης.
Δεν σκοπευω να τα παιξω με λαμπα. Θα προσπαθησω να παω για symphonic line που τα ´χω ακουσει κι εχω ''παθει'' και στη δυσκολοτερη περιπτωση για primare I30 η Α33.2.
Παντως αν μπορουσα θα επαιρνα ASR.

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Μηλαω με τον Γιαννη κι εχω σχηματισει μια εικονα. Δεν ξερω ποσο θα μπορουσα να ματωσω γιατι ετοιμαζομαι για μετακομηση στην Αθηνα και μετα ερχεται το κεφαλαιο ενισχυτης.
Δεν σκοπευω να τα παιξω με λαμπα. Θα προσπαθησω να παω για symphonic line που τα ´χω ακουσει κι εχω ''παθει'' και στη δυσκολοτερη περιπτωση για primare I30 η Α33.2.
Παντως αν μπορουσα θα επαιρνα ASR.

λοιπον αστα αυτα και ελα στο diy δεν ειναι καιροι για εξοδα:twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

λοιπον αστα αυτα και ελα στο diy δεν ειναι καιροι για εξοδα:twoguns:
Παντως θα ηθελα να κανουμε καμια ''προβα'' με τον f5. Εχει κανει πολυ ντορο τωρα τελευταια εδω μεσα!:2thumb22sup:

Εγώ απο αυτά που πουλάει ο Oρφέας θα τα πάντρευα με Burmester, Densen ή Pathos με τα Densen να είναι κάτι το ξεχωριστό σαν συνέργεια (έχω ακούσει τον συνδυασμό και έπαθα).

Με ποιον Densen τα έχεις ακούσει?

Επανερχομαι στη συζητηση για λαμπες και Audio Physic και παραθετω και λιγες φωτο που βρικα στο διαδυκτιο:

wwwminhembiocom.jpg

1268180604.jpg

post-11-1178789994.jpg

Βεβαια μετα τη συμβιωση μου μεχρι τωρα με τα δικα μου δε πιστευω με λιγα λαμπατα Watt να οδηγουνται σωστα αλλα εχω τη περιεργια να τα ακουσω. Καποια στιγμη λεω να κανω καμια ακροαση στον αντιπροσωπο ετσι για να μου φυγει η περιεργια.

Απάντηση: Re: Audio Physic Scorpio Γνώμες

Βεβαια μετα τη συμβιωση μου μεχρι τωρα με τα δικα μου δε πιστευω με λιγα λαμπατα Watt να οδηγουνται σωστα αλλα εχω τη περιεργια να τα ακουσω. Καποια στιγμη λεω να κανω καμια ακροαση στον αντιπροσωπο ετσι για να μου φυγει η περιεργια.

Μην το κανεις γιατι θα βασανιστεις.

Δε παιρνω λαμπα για τα δικα μου. Απλα εχω τη περιεργια να τα ακουσω ετσι. Απο οτι εχω καταλαβει θελουν αρκετο ρευμα αλλα και ποιοτηκο. Κατω απο 150W στα 4Ω δε πεφτω με τιποτα φιλε Νικο.

Με ποιον Densen τα έχεις ακούσει?

Δέν ήταν τα συγκεκριμένα, ήταν τα sitara με τον b110 και ο ήχος που πήρα ήταν απίστευτος αφου με μοναδική εξαίρεση την έλειψη τεραστίων σωμμάτων και το πολύ βαθύ χαμηλό λόγω μεγέθους των sitara τα είχε κυριολεκτικά όλα και πλησίαζε επικίνδυνα το "απόλυτο".

Φαντάζομαι οτι τα Scorpio με τον B 150 θα καλύψουν και τις ελείψεις που ανέφερα οπότε μιλάμε για ματσάρισμα "δυναμίτη" ..

Τέλος παντων ευτυχώς τα φέρνει και τα δύο το ίδιο μαγαζί οπότε είναι πολύ ευκολο όποιος ενδιαφέρεται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΑΑ και να μην ξεχάσω την εφόρου ζωής εγγύηση της DENSEN για τον αρχικό κάτοχο..

Last edited:

Είναι μάταιο φίλε μου.
Το χειρότερο ππου μπορεί να σου συμβεί είναι να σε ελκύσουν οι χροιές και να πάρεις λάμπα και όταν αργότερα συνειδητοποιήσεις τι χάνεις να είναι αργά.

Αυτό το λέω γιατι οι χροιές τις οποίες μπορείς να πάρεις και απο καλό τρατζίστορ
όπως primare η densen είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος και μέρος των δυνατοτήτων των ηχείων αυτών.