AUDIO SPECTRUM HERMES

Το θεμα ειναι οτι μπερδευουμε το κοστος των μεγαφωνων με την τελικη ηχητικη αποδωση του ηχειου. Η σχεδιαση μηπως πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψιν? Εχω αυτη την στιγμη στην διαθεση μου ενα μικρο ακριβο ηχειο βασης, του οποιου ομως τα μεγαφωνα δεν μου φαινονται και πολυ ακριβα! Τι να κανουμε ομως που παιζει μαγικα και καλυτερα απο παρα πολλα και ακριβοτερα ηχεια, με πολυ ακριβοτερες επωνυμες μοναδες?

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Είπα ότι το cross έχει περιθώριο βελτίωσης. To ηχείο δεν είναι μόνο cross.
Είναι πολύ περισσότερα πράγματα, αυτά είναι γνωστά, μην τα ξαναλέμε.
Πάντως υπάρχει τέτοια λύση cross, η οποία λύνει το γνωστό θέμα του midbass της seas, απλά είναι σε διαφορετική κατεύθυνση απο αυτή της Audio Spectrum.

Και καλό είναι μην θεοποιούμε τίποτα διότι ένα είναι σίγουρο,
ΟΛΑ τα εμπορικά προιόντα επιδέχονται βελτίωσης, διότι
κατα την σχεδίαση έχουν γίνει επιλογές με γνώμονα το κόστος.
Ακόμα και με το DIY ισχύει αυτό.

Σχετικά με τίς μετρήσεις.
Η κάθε μέτρηση δίνει μια εικόνα η οποία είναι απεικόνιση μιάς ιδιότητας της συσκευής. Με μια σειρά απο μετρήσεις μπορούμε να έχουμε μία γενική εικόνα, και τίποτα παραπάνω.
ΔΕΝ υπάρχει καμία μέτρηση που να αποδίδει την συνολική ακουστική ευχαρίστηση, χώρια που αυτό είναι και διαφορετικό για κάθε άνθρωπο.´
Άρα ας μην υπερκτιμούμε τις μετρήσεις.

Το ότι κάποιου οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι δεν είναι πρόβλημα, είναι το ζητούμενο!

Το "ζμπρωξιμο" που λές, αν το προιόν δεν είναι παραγματικά τουλάχιστον κάποιου επιπέδου και πάνω δεν λειτουργεί (δες NM sonic purifiers).

1. Δεκτον, φανταζομαι οτι θα υπαρχει, θα το εχεις ψαξει, υποθετω. Σου ευχομαι ολοψυχα να τα καταφερεις και να το κανεις να παιξει.

2. Δεκτον επισεις, ολα τα προιοντα μπορεις να τα βελτιωσεις

3. Προσωπικα, ειμαι ΠΟΛΥ υπερ των μετρησεων. Απαραιτητες . Φυσικα απαραιτητες και οι ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ εκτιμισεις. Τα δυο πανε πακετο.
Η διαφορα ποια ειναι?
Το ακουστικο μερος μπορει ο καθενας να το επικαλεστει.
Τις μετρησεις ελαχιστοι, φοβαμαι....

4. Πιστευω, δεν ειναι το θεμα να υπαρχουν ευχαριστημενοι πελατες, αλλα
ευχαριστημενοι πελατες που "γνωριζουν". Εδω διαφωνουμε, μαλλον (?)

Φιλικα...

Επειδή λέτε κουβέντες για τσίπικα μεγάφωνα και τα ρέστα, υπάρχει αυτό το ελληνικό ηχείο, του οποίου το τουητεράκι τιμάται τόσο, όπως επίσης και αυτό το ηχείο, του οποίου το -αντιστοίχου τεχνολογίας- τουήτερ κοστίζει μόλις 600 ευρώ, (ως ανταλλακτικό, μιας και ο κατασκευαστής του δεν το διαθέτει στην αγορά), ενώ ο αλουμινένιος θόλος της παλιότερης σειράς Ν τιμάται ως ανταλλακτικό μόλις 45 - 50 ευρώ, χωρίς φυσικά να υπάρχει ούτε ένας που να αμφισβητεί την ποιότητά του. Επίσης, πρέπει να ξέρετε πως πάρα πολλά μοντέλα της ATC ήταν στο παρελθόν εξοπλισμένα με τσίπικης τιμής τουήτερ της Vifa, (δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει σήμερα), αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιεί η Audio Spectrum. Κι αυτό δεν επηρέαζε καθόλου την ηχητική τους ποιότητα. Θέλω να πω, δηλαδή, πως ναι μεν η ποιότητα έχει αντίκτυπο στο κόστος, αλλά πόσο αντίκτυπο θα έχει εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες, οι οποίοι εστιάζονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο: Πόσο έχει τη διάθεση να πληρώσει η αγορά.

Συνδυάζοντας, δε, το πόσο έχει τη διάθεση να πληρώσει η αγορά με το γιατί δέχεται να το πληρώσει, ερχόμαστε στη βασική ειδοποιό διαφορά μεταξύ hi-fi και hi end. High end είναι απλώς του πορτοφολιού μου ο χαβάς, (δια να μην το εκχυδαΐσω). Hi-fi είναι όλα τα υπόλοιπα.

Επειδη λετε κουβεντες για τσιπικα και ακριβα και καλα και κακα και ποιοτικα και οτιδηποπτε τελος παντων μεγαφωνα, καλον ειναι να ξερεται οτι τα καλυτερα ισως μεγαφωνο που ειχαμε διαθεσημα, τα HDA της Audax, δεν τα εβαλε στα "μονδελα" της καμια εταιρια χαιενδ ή μη.
Εκτος αν μου ξεφευγει καποιο, καθως με την χαιεντικην, δε τα παω καλα.
Ο ΘΜ ειχε νομιζω ενα μοντελο μπορει να κανω και λαθος...

Εννοείς εκείνο το τουήτερ με τον οβάλ χρυσαφί θόλο;

... αυτο Κωστα. Χαρτι με επικαλυψη aerogel, ενα υλικο περιεργο, ενα απο τα ελαχιστα "συμβατικα" μεγαφωνα που παιζει ανεκτα. Τουλαχιστον για τα δικα μου τα γουστα.

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    110.9 KB · Views: 74
μάλλον τα mid - woofer με το aerogel.
Πράγματι αυτά δεν τα είδα πουθενά.
Το τουήτερ με τον οβάλ θόλο ήταν μάλλον πολύ ακριβό για τα γούστα των κατασκευαστών...

Επειδη λετε κουβεντες για τσιπικα και ακριβα και καλα και κακα και ποιοτικα και οτιδηποπτε τελος παντων μεγαφωνα, καλον ειναι να ξερεται οτι τα καλυτερα ισως μεγαφωνο που ειχαμε διαθεσημα, τα HDA της Audax, δεν τα εβαλε στα "μονδελα" της καμια εταιρια χαιενδ ή μη.
Εκτος αν μου ξεφευγει καποιο, καθως με την χαιεντικην, δε τα παω καλα.
Ο ΘΜ ειχε νομιζω ενα μοντελο μπορει να κανω και λαθος...

Σ αν αυτα.... απο ΜΤΖ AUDIO

Attachments

• IMG_4093.jpg
    IMG_4093.jpg
    40.1 KB · Views: 109
μάλλον τα mid - woofer με το aerogel.
Πράγματι αυτά δεν τα είδα πουθενά.
Το τουήτερ με τον οβάλ θόλο ήταν μάλλον πολύ ακριβό για τα γούστα των κατασκευαστών...

Εδώ και αρκετά χρόνια, η παραγωγή της Audax δεν παρέχεται στην αγορά, ούτε κάν στη βιομηχανική, μετά από απόφαση του Sid Harman.

Όσον αφορά αυτό το τουήτερ με τον χρυσό θόλο, μια τέτοια επιλογή είναι τεχνικά εσφαλμένη, καθώς οι φυσικές ιδιότητες του χρυσού τον κάνουν ακατάλληλο για αυτή τη χρήση.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η παραγωγή της Audax δεν παρέχεται στην αγορά, ούτε κάν στη βιομηχανική, μετά από απόφαση του Sid Harman.

Όσον αφορά αυτό το τουήτερ με τον χρυσό θόλο, μια τέτοια επιλογή είναι τεχνικά εσφαλμένη, καθώς οι φυσικές ιδιότητες του χρυσού τον κάνουν ακατάλληλο για αυτή τη χρήση.

Ολα τα τουιτερ του πλανητη ειναι ακαταλληλα :grinning-smiley-043 για χρηση audio αλλα μαλλον βγηκα λιγο απ το θεμα :flipout:

Καλά ρε Μήτσο, όπως νομίζεις. Πάρτε ό,τι γυαλίζει και είναι κίτρινο, να είστε πιο χάι ενδ...

Δε σε πιανω τωρα, αλλα δεν πειραζει.
Αλλα λεω γω, αλλα καταλαβαινεις εσυ , κανεις και μια αναλυση περι χρυσου.

Anyway....-bye-

Ρε Μήτσο, για να είναι hi-fi ένα ηχείο, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο δρόμους και ένα τουήτερ. Ο,τιδήποτε λιγότερο μπορεί να κάνει για τζουκ-μποξ της δεκαετίας του '50, άντε και καμιά 20άρα τηλεόραση, αλλά για παραπάνω δε γίνεται, δεν μπορεί. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει. Όποιος δε θέλει ας κάθεται να μαστιγώνει τη θάλασσα.

Ρε Μήτσο, για να είναι hi-fi ένα ηχείο, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο δρόμους και ένα τουήτερ. Ο,τιδήποτε λιγότερο μπορεί να κάνει για τζουκ-μποξ της δεκαετίας του '50, άντε και καμιά 20άρα τηλεόραση, αλλά για παραπάνω δε γίνεται, δεν μπορεί. ....

Ωχ, ωχ, ωχ...
Now we are talkin' ! :guitarist:

Κοίτα, εγώ το πετάω το ρημάδι το Revelator για κάτι τέτοιο:

2905.jpg

:BDGBGDB55:

Last edited:
:offtopic: Oι Μετρησεις και Αναλυση της Ακουστικης του Θεατρου της Επιδαυρου εγιναν με ηχεια ATC SMC 20-2 Active Monιtor και JBL EON
power 15.

Ετσι πληροφοριακα..:coool:

Κ με τα Tannoy τι κάνουμε που έχουν ένα ηχείο μόνο ;;;;;; Χάλια κ αυτά έτσι ;; Για τζουκμποξ τα βλέπω αυτά...:BDGBGDB55:

132-large-1.jpg

Τώρα θα μου πεις, περί ορέξεως...:a0210:

Tα ταννόυ έχουν ένα ακόμη κρυφό...

Για τον φίλο με τα 65τ.μ και τα 4,5 μέτρα ύψος και τα 4 μέτρα θέση ακρόασης, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τα δεύτερα της Επιδαύρου...

Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM HERMES

Κ με τα Tannoy τι κάνουμε που έχουν ένα ηχείο μόνο ;;;;;; Χάλια κ αυτά έτσι ;; Για τζουκμποξ τα βλέπω αυτά...:BDGBGDB55:

132-large-1.jpg

Τώρα θα μου πεις, περί ορέξεως...:a0210:

Αμ δεν έχουν ένα. Δυο έχουν.

Απλά το κρύβουν στι κέντρο του woofer για να μπερδεύουν μερικούς να νομίζουν ότι ακούν μονόδρομο. :flipout:

Ρε Μήτσο, για να είναι hi-fi ένα ηχείο, πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο δρόμους και ένα τουήτερ. Ο,τιδήποτε λιγότερο μπορεί να κάνει για τζουκ-μποξ της δεκαετίας του '50, άντε και καμιά 20άρα τηλεόραση, αλλά για παραπάνω δε γίνεται, δεν μπορεί. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει. Όποιος δε θέλει ας κάθεται να μαστιγώνει τη θάλασσα.

Κώστα, ο Δημήτρης δεν διαφωνεί για τους δρόμους αλλά για τα τουήτερ ως κατασκευάσματα. Βρες του ένα γούφερ που πάει 20ΚΗΖ και δεν θα χει κανένα πρόβλημα.

:flipout: