AUDIO SPECTRUM HERMES

αν ακουσετε το συστημα που εχω στο κατω σαλονι (80 τετραγωνικά) με powerhouse κωλοπειραγμενο και Axxia (καλυτερο απο του Zanadu)...θα κλαψετε:flipout::flipout:

και οποιος πει οτι σε 80 τεραγωνικά...σιγα τα Axxia πρεπει να του πώ οτι το κατω σαλόνι εχει χοάνες από μπετο με mouth περίπου 1 τετραγωνικό:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Τον Πετροπουλο τον γνωρίζω από τα μεσα του 90 και πραγματικά προκειτε κατα τη γνωμη μου για ιδιοφυια, ασχετα αν οι ιδιοφυιες εχουν και τα ελαττώματα τους.
Του εχω απεριόριστη εκτιμηση.
Αλλά πιτευω οτι καποια στιγμή πρεπει μετά το πτυχίο να κάνεις και ενα μεταπτυχιακό....
αν αρκήσε σε ενα πτυχίο τοτε απόλασε τη μουσικούλα σου με τα Spectum[/quote]

Αφού γνωρίζεις τον Πετρόπουλο θα έπρεπε να ξέρεις ότι στο σπίτι του έχει τον καινούργιο Ερμή .Δεν έχει ούτε το αίολο ούτε το ζανατού ούτε κανένα άλλο ηχείο που κατασκευάζει. Όσο αφορά την σειρά excel σαφώς είναι ποιο ακριβή αλλά αποδίδει τα μέγιστα σε συγκεκριμένο είδος μουσικής και με συγκεκριμένα συνωδά

Ωραία η κουβέντα και βέβαια σεβασμός σε όλους τους Έλληνες κατασκευαστές.
Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής ,το καλύτερο ελληνικό ηχείο που έχω ακούσει μέχρι σήμερα, το έχει φτιάξει ο Μορφέας.
Πηγαίνετε στη σελίδα των Ντιούηδων και θα καταλάβετε.

Και όταν λέω το καλύτερο ,μιλάω για τεράστιες διαφορές από το δεύτερο.

Re: Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Τον Πετροπουλο τον γνωρίζω από τα μεσα του 90 και πραγματικά προκειτε κατα τη γνωμη μου για ιδιοφυια, ασχετα αν οι ιδιοφυιες εχουν και τα ελαττώματα τους.
Του εχω απεριόριστη εκτιμηση.
Αλλά πιτευω οτι καποια στιγμή πρεπει μετά το πτυχίο να κάνεις και ενα μεταπτυχιακό....
αν αρκήσε σε ενα πτυχίο τοτε απόλασε τη μουσικούλα σου με τα Spectum

Αφού γνωρίζεις τον Πετρόπουλο θα έπρεπε να ξέρεις ότι στο σπίτι του έχει τον καινούργιο Ερμή .Δεν έχει ούτε το αίολο ούτε το ζανατού ούτε κανένα άλλο ηχείο που κατασκευάζει.[/quote]

Φυσικά αφού είναι το best seller ηχείο ποιότητας που κατασκευάζει.
Τα excel κατά ομολογία του ιδίου ποτέ δεν κατάφερε να τα κάνει να παίξουν όπως θα ήθελε.
Σε αντίθεση με το 'στησιμο' του Ερμή όπου εκεί μπορεί και το κάνει να παίζει ακριβώς όπως το θέλει. (μπορούν να το βεβαιώσουν δεκάδες ιδιοκτήτες του Ερμή τους οποίους τροποποίησε συμφωνα με τα γούστα τους).
Για αυτό τον λόγο ο ερμής έχει δεχθεί τόσες αναβαθμίσεις ενώ τα άλλα είναι στάσιμα.

Όσο αφορά την σειρά [/FONT][/SIZE]excel σαφώς είναι ποιο ακριβή αλλά αποδίδει τα μέγιστα σε συγκεκριμένο είδος μουσικής και με συγκεκριμένα συνωδά

Όλα τα ηχεία έτσι παίζουν...
Ειδικά από τη στιγμή που το κόστος τους απαιτεί υποχωρήσεις.
Τώρα αν εννοείς ότι κάποιος έδειξε σε μία εταιρία σαν την SEAS με 30 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη της, το ανάλογο R&D και τα μέσα να φτιάξει ότι μεγάφωνο θέλει, το πως να κάνει καλύτερο μεγάφωνο, δεν νομίζω...
Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου...

Το κάνουν πολλοί αυτό αλλά για να φέρουν στα μέτρα τους το μεγάφωνο και να έχουν να λένε ότι "Το δικό μου δεν είναι αυτό που βρίσκεις στην αγορά με 100 "...

Αν δεν σου κάνουν τα μεγάφωνα μίας εταιρίας πας σε άλλης... Απλά πράγματα... Εκτός και αν έχεις τα φρύδια να στήσεις δική σου γραμμή παραγωγής...

Δεν καταλαβαινω αν εκανα ενα αστειο γιατι το είδε σαν ειρωνία & γιατι με το ετσι και καλα να πρεπει να επεμβει ο ιδιος πανω στο θεμα.
Καταλαβαινεις τη δειχνει αυτο πιστευω?

Αληθεια, "τη" δειχνει ?

Το τι γραφεις εσυ και ο καθενας εδω μεσα δεν αφορα τους μονο τους διαχειριστες αλλα ΟΛΟΥΣ μας.

Εαν οι διαχειριστες θελουν να ειναι ανεκτικοι, αυτο ειναι δικο τους θεμα.

Οι υπολοιποι ομως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διαβαζουμε τις χαζομαρες που γραφονται.

Επειδη ομως ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, δεν θα επρεπε να με απασχολει η συμπεριφορα σου προς τους διαχειριστες, το σχολιο μου περι ειρωνιας αποσυρεται.

Ομως πρεπει να καταλαβεις καλα,οτι επειδη εδω ειναι δημοσιος χωρος, οτι γραφεις εχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το σχολιαζει ο καθενας. Και εγω βεβαια. Οπως και συ εχεις δικαιωμα να σχολιαζεις αυτα που γραφω εγω και ολοι οι υπολοιποι βεβαια.

Λοιπον μετα τις διευκρινισεις, πισω στο θεμα:

Εκανα μια ερωτηση προηγουμενως στο ποστ # 243 :
"Τωρα βεβαια πως ειναι δυνατον να θεωρουνται "σοβαρα" μεγαφωνα (και ηχεια) αυτα που με το πρωτο ζορι ξερνανε τα pp" ?

Υπαρχει απαντηση ?

Αφού γνωρίζεις τον Πετρόπουλο θα έπρεπε να ξέρεις ότι στο σπίτι του έχει τον καινούργιο Ερμή .Δεν έχει ούτε το αίολο ούτε το ζανατού ούτε κανένα άλλο ηχείο που κατασκευάζει. Όσο αφορά την σειρά excel σαφώς είναι ποιο ακριβή αλλά αποδίδει τα μέγιστα σε συγκεκριμένο είδος μουσικής και με συγκεκριμένα συνωδά

Καλημέρα,

και εγω σπιτι μου αυτο θα ειχα
για πες μας ομως πιο ηχείο εχει στο εργαστηριο του για...''αναφορά'' ???

Αλλά και πάλι Mr Κουλης

Δεν καταλαβαινω, δεν ειπα τιποτα κακο για τον Ερμη
και δεν ξερω αν εχει πραγματικό νοημα η παρατηρηση που εκανες

Οσο για το αν παιζουν τα excel... κρατα και μια πισινη
Ρωτα και τον Μανωλη τον Τζωρτζακη

Χιλια συγνωμη για την παραληψη του στους Ελληνες κατασκευαστες.

Μιχάλη δεν καταλαβαινουν ποσο σημαντικό ειναι εμπορικά να διασφαλίσεις την συντηρηση των ηχείων σου...ειδικά αν οι μονάδες ειναι εμπορίου και οικονομικές.

Τζιμ...μη βαζεις και το χέρι σου στη φωτια για το αν χαλάνε
αν θελεις να χαλάσεις κάτι ειναι ευκολο, χρειαζεται βεβαια επιδέξιους χειρισμούς

Αλλά και πάλι Mr Κουλης

Δεν καταλαβαινω, δεν ειπα τιποτα κακο για τον Ερμη
και δεν ξερω αν εχει πραγματικό νοημα η παρατηρηση που εκανες

Οσο για το αν παιζουν τα excel... κρατα και μια πισινη
Ρωτα και τον Μανωλη τον Τζωρτζακη

Χιλια συγνωμη για την παραληψη του στους Ελληνες κατασκευαστες.

Δεν είπες τίποτα κακό, απλά ο άνθρωπος δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο Best seller ηχείο του (όπως και όλοι οι κατασκευαστές). Είναι φυσικό!
Άλλο αυτό και άλλο να πιστεύει κάποιος ότι εφ'οσον το έχει στο σπίτι του άρα είναι και το καλύτερο ηχείο που έχει κάνει...
Όσο για τα excel πέραν αυτά της πρώτης γενιάς που είχαν πρόβλημα στις μεγάλες διαδρομές του κώνου (μιλάω για τα Midbass) δεν γνωρίζω κάποιο άλλο πρόβλημα. Θα ήθελα όμως να μάθω αν υπάρχει κάτι ...

Στο post #283 στο δεύτερο μέρος, αν κατάλαβα καλά είναι η απάντηση του john. Σε αυτήν αναφέρθηκα πρίν και όχι στο post του κου nbullamatsis.
Συγνώμη αν με το reply μου μπερδεύτηκαν οι συμμετέχοντες στο νήμα.

Καλημέρα,

ποιο ηχειο εχει για αναφορα???????????????????

Μιχάλη δεν καταλαβαινουν ποσο σημαντικό ειναι εμπορικά να διασφαλίσεις την συντηρηση των ηχείων σου...ειδικά αν οι μονάδες ειναι εμπορίου και οικονομικές.

Τζιμ...μη βαζεις και το χέρι σου στη φωτια για το αν χαλάνε
αν θελεις να χαλάσεις κάτι ειναι ευκολο, χρειαζεται βεβαια επιδέξιους χειρισμούς

Νικο , εγω δεν ειπα τιποτε για το αν χαλανε ή οχι.
Αλλος εγραψε οτι :
"αποκολληθηκε ο κωνος απο το phase plug μετα απο
ψηλη σταθμη του ενισχυτη σε κομματια με εντονο μπασο "

Εμενα απλως η απορια μου ειναι πως ενα "ηχειο αναφορας" μπορει να παρουσιαζει τετοια συμπτωματα?

ΥΓ Και μεις πεταξαμε λεφτα σε μαλακιες αλλα καποτε αναγνωρισαμε το λαθος μας.

Φαντασου οτι καποτε εσκασα περιπου 30 φορες παραπανω λεφτα να παρω ενα κωλοσιντι που παιζει 30 φορες χειροτερα απο το bluesky.
Τι να κανουμε, πιαστηκα κοροιδο ...

Δεν τρεχει τιποτα ρε παιδια, λετε οτι φαγατε τη φολα απο ορισμενα περιοδικα και αγορασατε ντενεκεδες και τελειωνει το πανυγηρι.

Να κανουμε το ασπρο μαυρο ομως, δε γινεται....

Αλλος εγραψε οτι :

Εμενα απλως η απορια μου ειναι πως ενα "ηχειο αναφορας" μπορει να παρουσιαζει τετοια συμπτωματα?

Φαντασου οτι καποτε εσκασα περιπου 30 φορες παραπανω λεφτα να παρω ενα κωλοσιντι που παιζει 30 φορες χειροτερα απο το bluesky.

Δεν τρεχει τιποτα ρε παιδια, λετε οτι φαγατε τη φολα απο ορισμενα περιοδικα και αγορασατε ντενεκεδες και τελειωνει το πανυγηρι.

+1000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Καλημέρα,

Τι εννοείς αναφοράς? Εκεί που κάνει τις μετρήσεις έχει όποιο ηχείο δουλεύει
Αν εννοείς τα ζανατού πάνω στο γραφείο που επισκευάζει τα μηχανήματα είναι μόνο για την δοκιμή καλής λειτουργιάς και μόνο

Αλλος εγραψε οτι :

Τι εννοείς ?
Ότι δεν υπάρχουν βλάβες στα "ηχεία αναφοράς" και αποτελεί εξαίρεση το συγκεκριμένο περιστατικό ? :hmmmm2:
Δεν μιλάμε για καμμένο μεγάφωνο αλλά για ξεκολλημένο phase plug απο ένας θεός ξέρει τι κακομεταχείρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM HERMES

Τι εννοείς αναφοράς? Εκεί που κάνει τις μετρήσεις έχει όποιο ηχείο δουλεύει
Αν εννοείς τα ζανατού πάνω στο γραφείο που επισκευάζει τα μηχανήματα είναι μόνο για την δοκιμή καλής λειτουργίας και μόνο
..........

Last edited:
Τζιμακο νομιζω οτι αναφερθηκα πανω στη ζημια του Woofer & ειπα οτι φταιω εγω. :rifle: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αλωστε κανενας κατασκευαστης Woofer στον κοσμο δεν δινει εγγυηση στα Woofers Διοτι 100% θα το καταστρεψει το χερακι μας.(απο την στιγμη που ειναι ελεγμενο για την σωστη λειτουργια του).