Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

μα γιατι μας βαζετε μικροβια συνεχεια???χεχε

μπηκα σε πειρασμο και εγω τωρα....

Στα Vista παίζει?

Δεν τα βλέπω στα υποστηριζόμενα λειτουργικά...

Και ξέρουμε ότι το υποσύστημα ήχου έχει πλέον αλλάξει ριζικά..

αμα δεν εχετε καρτα και σας τρωει το αυτι σας παρτε την.

Αμα εχετε καρτα παντως μεινετε οπως ειστε απλα εκμεταλευτειτε τα αναλογικα της σταδια .....

Για μενα ειναι κριμα να δωσεις τωρα 200 ευρουδακια για μια καρτα μονο για ποιοτικα αναλογικα σταδια (ειδικα οταν ακομα ποσοι ασχολουνται αποκλειστικα με ασυμπιεστο ηχο ? ) και να μην περιμενεις λιγο αμα ειστε τοσο περιεργοι να παρετε την καινουργια καρτα της εταιρειας που θα ενσωματωσει σοβαρα καλουδια ....οπως αποκωδικοποιηση των νεων φορμα ηχου που στην συγκεκριμενη δεν υπαρχουν και ισως HDMI 1.3 ......
Αν ειναι να την παρετε παρτε την μια φορα.....σε λιγους μηνες.....

Η καρτα αυτη ειναι κορυφαια αλλα λιγη για αυτα που ερχονται.

Αλήθεια θεωρείς τα 200 Ευρώ τόσο σημαντικό ποσό για μία, όπως όλοι ομολογούν, τόσο μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα ήχου;

Σε forum ήχου και εικόνας είμαστε.

Και εδώ, για να πω πολύ απλουστευμένα, η πλειοψηφία μάλλον δίνει πολύ περισσότερα χρήματα για πολύ μικρότερες διαφορές στην ποιότητα.

Και δλδ αν μεθαύριο κάνει και αποκωδικοποίηση των νέων φορμα ήχου η κάρτα και όχι η CPU όπως τώρα, τι θα αλλάξει;

Αν πάλι η επόμενη έχει HDMI 1.3 καλώς να έρθει. Αλλά τότε μήπως θα πρέπει να σκάσουμε για νέο ενισχυτή με 1.3; Και πόση διαφορά θα έχει στην ποιότητα; Άσε που τότε θα πεταχτούν οι επόμενοι και θα λένε ‛Σιγά μην τα σκάσω για νέο ενισχυτή’.

Το θέμα είναι ότι τώρα με 200 απολαμβάνεις κορυφαία ποιότητα ήχου.

Προσωπικά, ακόμα και αν αλλάξω την κάρτα σε 6 μήνες ή 1 χρόνο, τα 200 θα θεωρήσω ότι έχουν αποσβεστεί από τις μουσικές στιγμές που έχω απολαύσει.

Ας σκεφτούμε λίγο πόσα έχουμε ξοδέψει και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε για τα συστήματά μας ή πχ πόσα δίνουμε για να πάμε σινεμά ή να αγοράσουμε ένα δισκάκι ήχου ή ταινίας και ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλο ποσό είναι τα 200 .

Μήπως κάπου έχουμε αρχίσει να γινόμαστε ‛φθηνοί στα λάχανα και ακριβοί στα παραπούλια’ που λέει και η παροιμία; (αν όντως είναι έτσι και δεν την σκότωσα :p)

Ή μήπως έχουμε αρχίσει να εθιζόμαστε στα τζάμπα (βλ. πχ Internet + Movies + Music κλπ).

Προσωπικά και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, αυτή η γκρίνια / άρνηση να την πω (;) με το ότι καινούργιο παρουσιάζεται με ατάκες του στυλ ‛καλά όταν πέσει στα 0,02 μπορεί να το αγοράσουμε’ προσωπικά μου φαίνεται υποκριτική, εξυπναδίστικη και τελικά απλώς κουραστική.

Αλήθεια θεωρείς τα 200 Ευρώ τόσο σημαντικό ποσό για μία, όπως όλοι ομολογούν, τόσο μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα ήχου;

Σε forum ήχου και εικόνας είμαστε.

Και εδώ, για να πω πολύ απλουστευμένα, η πλειοψηφία μάλλον δίνει πολύ περισσότερα χρήματα για πολύ μικρότερες διαφορές στην ποιότητα.

Και δλδ αν μεθαύριο κάνει και αποκωδικοποίηση των νέων φορμα ήχου η κάρτα και όχι η CPU όπως τώρα, τι θα αλλάξει;

Αν πάλι η επόμενη έχει HDMI 1.3 καλώς να έρθει. Αλλά τότε μήπως θα πρέπει να σκάσουμε για νέο ενισχυτή με 1.3; Και πόση διαφορά θα έχει στην ποιότητα; Άσε που τότε θα πεταχτούν οι επόμενοι και θα λένε ‛Σιγά μην τα σκάσω για νέο ενισχυτή’.

Μήπως κάπου έχουμε αρχίσει να γινόμαστε ‛φθηνοί στα λάχανα και ακριβοί στα παραπούλια’ που λέει και η παροιμία; (αν όντως είναι έτσι και δεν την σκότωσα :p)

Ή μήπως έχουμε αρχίσει να εθιζόμαστε στα τζάμπα (βλ. πχ Internet + Movies + Music κλπ).

Προσωπικά και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, αυτή η γκρίνια / άρνηση να την πω (;) με το ότι καινούργιο παρουσιάζεται με ατάκες του στυλ ‛καλά όταν πέσει στα 0,02 μπορεί να το αγοράσουμε’ προσωπικά μου φαίνεται υποκριτική, εξυπναδίστικη και τελικά απλώς κουραστική.

τα 200 ειναι πολλα η λιγα αναλογα με την τσεπη ρε συ.

Και ναι ειμαστε φορουμ εικονας και ηχου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να προτρεπουμε τα παιδια που διαβαζουν να καταναλωνουν τα παντα χωρις καμια δευτερη σκεψη......

αυτη τη δευτερη σκεψη αναφερω....καλο ειναι να ακουγονται ......αν εχω καποιο λαθος να το ακουσω αλλα το οτι γκρινιαζω η το οτι ειμαι αρνητικος δεν το δεχομαι.
Και ενα παιδι να μην αγορασει την καρτα ( συμφωνα με το δικο μου σκεπτικο ) γιατι πραγματικα δεν την χρειαζεται αλλα πως να το κανουμε τον συνεπηρανε οι διθυραμβικες κριτικες για μενα ειναι κερδος ( οχι για μενα αλλα για τον ιδιο σιγουρα ).

Οσο για το αν θα εχει διαφορα το αν η επομενη καρτα θα κανει πολυ καλυτερη αποκωδικοποιηση απο αυτη που κανει τωρα το Power DvD να σου κανω την εξης προσφορα ......την αγοραζω τωρα και οταν βγει το "νεο" μοντελο θα στην δωσω πισω και θα παρω την καινουργια ....δεχεσαι ????

Οχι βεβαια......γιατι δεν εισαι κοροιδο......

αυτο ακριβως τονιζω......οποιος νομιζει οτι αντεχει ετσι οπως ειναι να κανει τωρα το κοροιδο και να τα χωσει μετα αν το θελει .....

ηρεμα παιδες!:smile:

και οι δυο αποψεις που ακουστηκαν ειναι απολυτως σωστες για διαφορετικους λογους η καθε μια!
ενδιαμεση δεν νομιζω να υπαρχει!

καθενας διαλεγει και παιρνει!στο κατω κατω το χομπι μας κανουμε!!

Last edited:
Βρε Ναθ, τι λες? Απαξ και μιλαμε για αναπαραγωγη των νεων ασυμπιεστων πολυκαναλων φορμα ηχου, μια καρτα ηχου με καλο αναλογικο σταδιο ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να απολαυσεις τα HD-DVD σου και τα BLURAY σου οπως τους αρμοζει! Αλλιως συμβιβασου με το απλο DD και DTS με αποκωδικοποιηση απο τον ενισχυτη σου.
Επισης σε ποια νεα φορμα ηχου αναφερεσαι τα οποια δεν μπορουν σημερα να αναπαραχθουν απο ενα HTPC? Αν εχει καρτα ηχου με καλο αναλογικο εισαι κομπλε για παντα, αφου η αποκωδικοποιηση γινεται σε επιπεδο software (πχ μεσω του powerdvd).
Τελος δεν νομιζω οτι εδω γραφουμε για να παρασυρουμε κανενα παιδακι να αγορασει κατι χωρις να το χρειαζεται.Απλα μεταφερουμε τις εμπειριες μας. Και οταν σε εμενα που προερχομαι απο πολυ καλη καρτα ηχου, μου κανει αισθητη διαφορα μια αλλη καρτα ηχου σε προσιτη τιμη, ε τοτε εχουμε θεμα!

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

αμα δεν εχετε καρτα και σας τρωει το αυτι σας παρτε την.

Αμα εχετε καρτα παντως μεινετε οπως ειστε απλα εκμεταλευτειτε τα αναλογικα της σταδια .....

Για μενα ειναι κριμα να δωσεις τωρα 200 ευρουδακια για μια καρτα μονο για ποιοτικα αναλογικα σταδια (ειδικα οταν ακομα ποσοι ασχολουνται αποκλειστικα με ασυμπιεστο ηχο ? ) και να μην περιμενεις λιγο αμα ειστε τοσο περιεργοι να παρετε την καινουργια καρτα της εταιρειας που θα ενσωματωσει σοβαρα καλουδια ....οπως αποκωδικοποιηση των νεων φορμα ηχου που στην συγκεκριμενη δεν υπαρχουν και ισως HDMI 1.3 ......
Αν ειναι να την παρετε παρτε την μια φορα.....σε λιγους μηνες.....

Η καρτα αυτη ειναι κορυφαια αλλα λιγη για αυτα που ερχονται.

Παντως Ναθαναηλ, αν ακολουθουσα την παραπανω συμβουλη σου σημερα θα ημουν χαμενος..
Αυτο διοτι μια καρτα με πολυ καλο αναλογικο σταδιο δεν ειναι μονο για ασυμπιεστο πολυκαναλο προγραμμα, αλλα και για CD, FLAC, Monkeys audio, mp3 και γενικοτερα καθε ειδους ηχο μιας που μπορει να αντικαταστησει τον προ μας. Επιπλεον ΔΕΝ χρειαζεται να υποστηριζει HDMI αφου το ζητουμενο στον ηχο ειναι η καλυτερη δυνατη αποκωδικοποιηση και αναπαραγωγη καθε ειδους ηχητικου προγραμματος. Τι να το κανεις λοιπον το HDMI 1.3? Να στειλεις την αποκωδικοποιηση σε εναν προενισχυτη που πιθανον να ειναι χειροτερος απο την καρτα ηχου σου? Αλλα και καλυτερος να ειναι, σιγουρα το κοστος θα ειναι πολλαπλασιο.
Αρα, αν το σκεφτεις, τα 200 ευρω μαλλον ειναι λιγα, σε αντιθεση με την καρτουλα που εκ πρωτης οψεως φαινεται να προσφερει πολλα..

ηρεμα παιδες!:smile:

και οι δυο αποψεις που ακουστηκαν ειναι απολυτως σωστες για διαφορετικους λογους η καθε μια!
ενδιαμεση δεν νομιζω να υπαρχει!

καθενας διαλεγει και παιρνει!στο κατω κατω το χομπι μας κανουμε!!

Δημητρη ντοντ γουορι, ολοι εδω μεσα ειμαστε φιλαρακια που κανουμε παρεα και στην πραγματικη ζωη!
Το οτι μπορει να διαφωνουμε σε καποια θεματα και το εκφραζουμε δημοσια εδω μεσα, ειναι δειγμα υγειας για το avclub αφου ειναι αφορμη για ενδιαφερουσες κουβεντες οπως αυτη!

Λοιπον, την παραγγειλα απο τον Συριο (spcav), βρεθηκε ευτυχως γρηγορα κομματι, κοστισε 200 Ευρω και απο τις πρωτες ακροασεις εχω να πω οτι ειναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η!
Ειχα διαβασει εγκωμιαστικα review, αλλα θεωρουσα οτι ειναι υπερβολες..
Μαλλον λιγα ελεγαν! Εβαλα το Phantom of the Opera σε LPCM και μονο που δεν δακρυσα! :D Μεχρι και η γυναικα μου καταλαβε την διαφορα!
Δοκιμασα επισης Dreamgirls σε DD+ και ειδα ολοκληρο το Blood Diamond σε LPCM 5.1
Μου εκανε εντυπωση το ποσο σφιχτος ηταν ο ηχος και ποση λεπτομερεια ειχε, χωρις παραμορφωσεις, ακομα και σε μεγαλες εντασεις.
Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση audiophile ουτε εχω συστημα ηχου των χιλιαδων ευρω, οποτε τα λεγομενα μου να τα λαβετε υποψην με επιφυλαξη. Ειχα ομως πολυ καλη καρτα ηχου πριν και παρολα αυτα εντοπισα σημαντικες διαφορες, κατι που με εξεπληξε.
Θα οργανωσω δοκιμαστικη ακροαση παρεα με μερικα "χρυσα αυτια" του κλαμπ για να δουμε αν οντως ετσι ειναι τα πραγματα, και θα επανελθω...

Τάκη το σεταρισμά της είναι δύσκολο ? Αποφάσισα να την πάρω κι εγώ από τον Σύριο για να μου φύγει η περιέργεια το κατά ποσο θα παίξει καλύτερα από την on board κάρτα της μητρικής σε ένα πολύ καλό set ηχείων σαν αυτό της Dali. Ιδωμεν.

Re: Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Δημητρη ντοντ γουορι, ολοι εδω μεσα ειμαστε φιλαρακια που κανουμε παρεα και στην πραγματικη ζωη!
Το οτι μπορει να διαφωνουμε σε καποια θεματα και το εκφραζουμε δημοσια εδω μεσα, ειναι δειγμα υγειας για το avclub αφου ειναι αφορμη για ενδιαφερουσες κουβεντες οπως αυτη!

keep up the good work pal!! :ernaehrung004:

Τάκη το σεταρισμά της είναι δύσκολο ? Αποφάσισα να την πάρω κι εγώ από τον Σύριο για να μου φύγει η περιέργεια το κατά ποσο θα παίξει καλύτερα από την on board κάρτα της μητρικής σε ένα πολύ καλό set ηχείων σαν αυτό της Dali. Ιδωμεν.

piece of cake...Εχει πληρες bass management..
Επειδη ξερω οτι εχεις καλο setup, ετοιμασου για μεγαλες διαφορες (απο τις αναλογικες φυσικα)..

Αν εισαι gamer αυτη η καρτα ειναι καλυτερη διοτι βασιζεται στο τσιπ της x-fi (creative) το οποιο εχει περισσοτερες δυνατοτητες στον τομεα αυτο. Για το εαν ειναι καλυτερη στον ηχο απο την Χ-meridien θα το δουμε, αλλα απο οσα review εχω διαβασει η αντιστοιχη καρτα της μαμας creative ειναι χειροτερη απο την x-meridien.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά….

Αλλά άντε πάμε πάλι μία (:p):

Η συγκεκριμένη κάρτα προσφέρει κάτι παραπάνω μόνο για games.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα games δεν υπάρχει κανένας λόγος να την προτιμήσεις.

Το γεγονός επίσης ότι έρχεται στην ίδια περίπου τιμή με την MeridiAn (όχι MeridiEn αγαπητέ Τάκη :p) με κάνει να σκέφτομαι το αν θα έχουν διατηρήσει την ποιότητα των αναλογικών σταδίων (δεδομένου ότι το DSP της είναι σίγουρα ακριβότερο). Δεν λέω πως θα είναι έτσι, απλώς δεν θα μου έκανε εντύπωση να έχουν κόψει το κόστος από αλλού (αναλογικά).

Επίσης θα ήταν λίγο περίεργο να δημιουργήσουν εσωτερικό ανταγωνισμό με την Meridian η οποία μάλιστα είναι σχετικά ‘φρέσκια’.

Το θέμα είναι ότι η Meridian προσφέρει εδώ και τώρα κορυφαία ποιότητα.

ΥΓ Havoc μήπως να σου χαρίσουμε μία Meridian να ησυχάσεις; :p

Για οσους εχουν εμπειρια κατοχης, ειναι καλυτερη απο την m-audio ?

Επισης δεν καταλαβαινω γιατι δεν υπαρχει εδω ( η meridian ) . Εξω ειναι γεματος ο τοπος....