Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Διαβάζοντας το συγκριμένο thread και με δεδομένη τη προσπάθεια μου για καλύτερο αναλογικό ήχο από ένα HTPC, αγόρασα τη κάρτα και χθες την εγκατέστησα. Οι εντυπώσεις μου είναι ίδιες: Η κάρτα είναι απίστευτη, χαμηλά, όγκος, σώματα, εικόνα, μουσικότητα. Επίσης προχώρησα και στην αναλογική αναβάθμιση που προτείνει η auzentech με τα OPAMPS της Burr Brown OPA2134PA. Ο ήχος είναι ακόμα καλύτερος.

http://www.auzentech.com/site/support/FAQ.php#upgrade

Έχω όμως το εξής πρόβλημα: Η κάρτα μετά από περίπου 1-2 λεπτά playback, κολλάει. Σταματάει να παίζει. Ποτέ παγώνει το PC πότε όχι. Όταν δεν έχει κολλήσει το PC, το παράθυρο διαχείρισης της κάρτας δεν ανταποκρίνεται σε καμιά εντολή. Εγκατέστησα/επανεγκατέστησα drivers. Κατέβασα και τους τελευταίους, άλλαξα PCI slots, δοκίμασα σύνδεση μόνο stereo ... Τίποτα. Μετά από λίγο κολλάει. Επίσης, αυτό ισχύει είτε με τα original OPAMPS, είτε με αυτά της Burr Brown.

Ποια είναι η γνώμη σας: μπορώ να κάνω κάτι ή …

Ασχετο, αλλα απο οσα εχω διαβασει, οι περισσοτεροι συνιστουν τα OPA LM4562Q:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=9544880&&#post9544880

Προσοχη ,

οταν παιζεται με τα αναλογικα να ΜΗΝ ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη για ταυτοχρονη εξοδο και απο την spdif.

Ο ηχος χαλαει παρα πολυ !

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Μεγειες Χρηστο! ;)

Αναμενουμε τις εντυπωσεις σου!

Στο Μπαμπη την ακουσα Τακη εχθες.

Για εντυπωσεις θα πρεπει να ακουσω αρκετα, δεν ενθουσιαζομαι ευκολα !

Εγώ πάντως μετά από 3 μήνες συμβίωση είμαι υπερευχαριστημένος και ειδικότερα με τα HD formats που περνάνε απ' τα αναλογικά στάδια της κάρτας. Νομίζω πάντως πως οι οδηγοί για Vista είναι γενικότερα πιο φρέσκοι απ' τους αντίστοιχους των Xp και πιο αποδοτικοί.

Τελικά, τη δοκιμάσαμε τη κάρτα σε μηχάνημα του Σύριου και έπαιζε κανονικά … με βλέπω για format (αν και δεν έχει περάσει δίμηνο από το τελευταίο) και αν δεν ... άλλο ΜΒ.

Επίσης, είχα στείλει και στο support της auzentech σχετικό email και μου απάντησαν το παρακάτω:

“Try cleaning the PCI connector with pencil eraser and do not leave the finger print.
Look into the direction of OPAMPs again when you put them on the board”

Χαιρετω ολους! :grinning-smiley-043

Λοιπον, εχω και εγω μια στα χερια μου, και μαλλον για να "την ακουσω", πρεπει να την κοτσαρω στο pc....:flipout:

Ειναι απλο? (δηλωνω μη familiar με δαυτα)

α. Ξεβιδωνω το κουτι
β. Καρφωνω την καρτα σε κενη θεση στην m/b.
γ. Ξαναβιδωνω το κουτι
δ. Ανοιγω το pc

Ερωτησεις:

- Την τοποθετω σε οποιαδηποτε κενη θεση στο ΜΒ (παιζει τιποτε με αερισμους και τα ρεστα?)
- Την αναγνωριζει και εγκαθιστω τους drivers?
- Τι πρεπει να προσεξω?
- Τι καλωδιο (-α) χρειαζομαι για συνδεση με τον ενισχυτη?
- Που συνδεω τι?

Μερσι φορ ουαν μορε ταιμ -bye-

Re: Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Στο Μπαμπη την ακουσα Τακη εχθες.

Για εντυπωσεις θα πρεπει να ακουσω αρκετα, δεν ενθουσιαζομαι ευκολα !

Την εχει ο Μπαμπης???
Που την "κονομισε"?

Υστερα απο 2 τηλεφωνηματα (ισως 3), και 10 λεπτα ενασχολησης, ολα πηγαν ρολοϊ.

Εντυπωσεις δεν θα σας πω μιας και η διαφορα με αυτην της onboard ειναι χαωδης.

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Υστερα απο 2 τηλεφωνηματα (ισως 3), και 10 λεπτα ενασχολησης, ολα πηγαν ρολοϊ.

Εντυπωσεις δεν θα σας πω μιας και η διαφορα με αυτην της onboard ειναι χαωδης.

μα τοσο χαος ;;;;;-bye-

με πεισατε θα την παρω ! χριστουγγενα κοντα θα φτηνηνει ....

Re: Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

μα τοσο χαος ;;;;;-bye-

με πεισατε θα την παρω ! χριστουγγενα κοντα θα φτηνηνει ....

Χριστουγεννα κοντα μαλλον δεν θα υπαρχει πια πουθενα...
Βεβαια, πιθανον να παιζει αυτη,
http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=60052
αλλα δεν ξερω αν παιζει το ιδιο καλα...

Πώς συγκρίνονται;

Παρακολουθώ αυτό το thread από την αρχή με μεγάλο ενδιαφέρον, χωρίς να έχω ως τώρα συμμετάσχει.

Είμαι στα σκαριά, ως γνωστόν, για ένα ακόμα υπολογιστή και συλλέγω πληροφορίες για τα εξαρτήματά του.

Ήδη χρησιμοποιώ την Sound Blaster X-Fi Platinum
(http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14065), με την οποία δεν είμαι δυσαρεστημένος.

Όταν αγοράστηκε, την πλήρωσα κοντά στα 160-170 Ευρώ. Σήμερα δεν την βρίσκεις (εύκολα) μιας και η Creative την θεωρεί ξεπερασμένη, ή μάλλον προωθεί την ίδια έκδοση σε Fatal1ty.

Κάπου εδώ διάβασα πως η Auzen ακούγεται καλύτερα από την X-Fi (από τον Σύριο, νομίζω) αλλά δεν καλοκατάλαβα από ποιά X-Fi και αν εννοεί τις αναλογικές εξόδους μόνο.

Επειδή τα 200 δεν είναι λίγα, μια επεξήγηση θα ήταν καλοδεχούμενη.

Α, και κάτι άλλο

Αν αποφασίσω να κρατήσω την X-Fi Platinum σαν την κύρια κάρτα του νέου υπολογιστή, υπάρχει κάποιο προϊόν της Auzen οικονομικότερο, αλλά χωρίς σοβαρές θυσίες στην ποιότητα;

Βλέπω στο site της Auzen τις:

-X-Plosion 7.1 DTS Connect
-X-Mystique 7.1 Gold

Υπάρχει ακόμα και η X-Tension DIN, αλλά νομίζω πως αυτή ήδη απαιτεί την ύπαρξη άλλης (βασικής) κάρτας ήχου.

Γνώμες;

Η σύγκριση στο δικό μου σύστημα ήταν με XFi ELITE PRO (το ακριβότερο και μεγαλύτερο μοντέλο της XFi - που υποτίθεται έχει και τα καλύτερα αναλογικά) και όχι της μικρότερης Platinum που λέει / λάθος θυμάται ο Τάκης.

Φυσικά μιλάμε για αναλογικά στάδια και όχι στο spdif όπου δεν υπάρχουν γενικά διαφορές μεταξύ όλων των καρτών (onboard και μη).

Το βασικό πλεονέκτημα της Meridian είναι τα κορυφαία αναλογικά της στάδια οπότε το να πας σε μικρότερο μοντέλο νομίζω θα ήταν άσκοπο.

Το ελπίζω γιατί βλέπω σε χάλασαν οι πολλές διακοπές φέτο(ς) :p

Ευχαριστώ αμφότερους για τις απαντήσεις σας.

Μάλλον με πείσατε για την Meridian.

Με την ευκαιρία, το μόνο μαγαζί που την βλέπω είναι το HAC.

Στο site της Auzen αναφέρεται σαφώς πως το μοντέλο καταργήθηκε, ενώ σύμφωνα με το ίδιο site, η Prelude διατίθεται ήδη (πάλι την έχει το HAC)

Κανένας άλλος την έχει; (Κάπου διάβασα πως την είχες εσύ, Σύριε. Αν ναι, για ρίξε μου κανένα PM).

By the way βγηκαν και νεοι drivers:
http://www.auzentech.com/site/download/updates.php

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Στο δικο μου τουλαχιστον συστημα, οι νεοι drivers δημιουργησαν ενα περιεργο βουητο απο τις αναλογικες οταν παιζει το powerdvd, οποτε επανηλθα στους απροβληματιστους προηγουμενους...