AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Δεν περνάτε μία βόλτα απ' το σπίτι να ακούσετε σε δικάναλο τον SC-LX82; Γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τα αυτιά μου...... :D

Kαλημέρα! -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσ

Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.

Σσσσσσσ! Είναι και το ΔΝΤ εδώ αυτές τις ημέρες. Μη διαβάζουν τέτοια πράγματα...... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσ

Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.

Ακολουθεί παράδειγμα:

attachment.php

:flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσική; Τι ακ

Δραματικη στο δικο σου setup και στα δικα σου αυτια.
Εγω εχω τελειως διαφορετικη εμπειρια απο εσενα.
Δεν την παρουσιαζω ομως σαν fact.

Σε παρακαλώ μην επαναλαμβάνεσαι και μάλιστα με bold.

Δε μιλάω μόνο για το δικό μου setup, ούτε μόνο για τα δικά μου αυτιά. Το δικό μου το φέρνω σαν παράδειγμα.

Δεν περνάτε μία βόλτα απ' το σπίτι να ακούσετε σε δικάναλο τον SC-LX82; Γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τα αυτιά μου...... :D

Kαλημέρα! -bye-

Με 1550 γιούρα που βρίσκεις σήμερα τον Pioneer, στην ίδια τιμη παίρνεις ένα Densen ή έναν Pulse.

Κάνε το συγκριτικό μεταξύ των και πραγματικά δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου....Μόνο πρόσεχε μην περνάει κανας περαστικός από τον δρόμο την ώρα που θα πετάς τον Pioneer από το παράθυρο γιατί είναι και βαρύς!!!! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια μουσ

Σε παρακαλώ μην επαναλαμβάνεσαι και μάλιστα με bold.

Δε μιλάω μόνο για το δικό μου setup, ούτε μόνο για τα δικά μου αυτιά. Το δικό μου το φέρνω σαν παράδειγμα.

Δημητρη, εσυ επαναλαμβανεσαι και οχι εγω. Και ο τιτλος του thread που ανοιξες ειναι κατα την γνωμη μου παραπλανητικος.
Επειδη εσυ θεωρεις οτι ολοι οι ολοκληρωμενοι παιζουν χαλια μουσικη, δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια εκτος και αν πιστευεις οτι η αποψη σου ειναι ο νομος.

Φιλικα παντα... ;)

Ναι αλλα αυτος ειναι τουναρισμενος κατα... air studios γι αυτο...:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια

Δημητρη, εσυ επαναλαμβανεσαι και οχι εγω. Και ο τιτλος του thread που ανοιξες ειναι κατα την γνωμη μου παραπλανητικος.
Επειδη εσυ θεωρεις οτι ολοι οι ολοκληρωμενοι παιζουν χαλια μουσικη, δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια εκτος και αν πιστευεις οτι η αποψη σου ειναι ο νομος.

Φιλικα παντα... ;)

Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά απ' ότι διαβάζω εδώ μέσα σχεδόν όλοι το ίδιο πράγμα λένε. Δεν ακούς μουσική από av receiver. Διορθώστε με αν κάνω λάθος -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο χάλια

Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά απ' ότι διαβάζω εδώ μέσα σχεδόν όλοι το ίδιο πράγμα λένε. Δεν ακούς μουσική από av receiver. Διορθώστε με αν κάνω λάθος -bye-

Υποστηρίζουν ότι άν συγκρίνεις έναν A/V με έναν δικάναλο ίδιας τιμής σε ακρόαση μουσικής, τότε ο δικάναλος θα παίζει καλύτερα από τον A/V...
-bye-

Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο: Καμία διαφορά με τα Crystal Audio. Η δικάναλη μουσική το ίδιο ξερή, άδεια και ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ. Κοιταχτήκαμε απορημένοι: "Δεν μπορεί" συμφωνήσαμε. Δοκιμάσαμε "Pure Audio", που απομόνωνε τις επεξεργασίες και το sub κι έστελνε "παρθένο" Left και Right, τα ίδια.

Όλη τη "ζημιά" στη μουσική την έκανε τελικά ο ενισχυτής.

Όταν κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει Καμία διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικά ηχεία καλά κάνει να επισκεφτεί αμέσως χειρουργικό ωτολογικό κέντρο.

:7707:

sorry!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τ

Υποστηρίζουν ότι άν συγκρίνεις έναν A/V με έναν δικάναλο ίδιας τιμής σε ακρόαση μουσικής, τότε ο δικάναλος θα παίζει καλύτερα από τον A/V...
-bye-

Σε αυτο το thread, καποιοι υποστηριζουν αυτο (που ειναι λογικο) και καποιοι οτι ΟΛΟΙ οι A/V παιζουν χαλια μουσικη (που ειναι παραλογο)... -bye-

Είχαμε πει να τα φέρει για να τα συνδέσουμε πάνω στον "νέας τεχνολογίας" Onkyo όπου και λογικά θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους παίζοντας από την "απόλυτη πηγή", το PC. Θα δοκιμάζαμε μη απωλεστικά format όπως TruHD, DTS-MA, flac αλλά και ταπεινα DTS, DD και στέρεο, το τελευταίο μάλιστα με το αποκλειστικό "Pure Audio" του Onkyo. Τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιούνταν και σαν μπούσουλας για την αγορά από τον φίλο ενός πολυκάναλου AV receiver, για να μπει κι αυτός στη "νέα εποχή".

Μην είσαι απόλυτος για την απόλυτη πηγή το PC..
Και μην είσαι απόλυτος ότι υπάρχει ψηφιακό format ήχου που να μην είναι απωλεστικο...

Και τέλος μην είσαι σίγουρος ότι τα δικά σου συμπεράσματα είναι απόλυτα και πρέπει να τα υιοθετήσουμε… :grandpa:

Η έννοια απωλεστικό ή μη είναι συγκεκριμένη και δεδομένη. Έχει να κάνει με το κατά πόσο χάνεται πληροφορία κατά τη συμπίεση του ήδη ψηφιακού σήματος. Ας μην μπλέξουμε και τα αναλογικά μέσα..

Re: AV Receivers: Γιατί παίζουν τόσο σκατά μουσική; Τι ακούμε τελικά ρε παιδιά;

Ανεπαρκείς λοιπόν οι πολυκάναλοι αν χρησιμοποιηθούν χωρίς υπογούφερ και με όλα τα ηχεία να τραβάνε ρεύμα ακόμη και στα μπάσα, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΫΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2.1 ΚΑΝΑΛΙΑ και μάλιστα χωρίς να τραβάνε ρεύμα για τα μπάσα ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ!

Η απόλυτη απάντηση δόθηκε αλλά την προσπερνάτε αδιάφορα.

Συμπέρασμα? Μεγάλα ηχεία για μουσική. Και πέντε μικρά με υπογουφερ προσανατολισμένα για ήχο cinema.

Η απόλυτη απάντηση δόθηκε αλλά την προσπερνάτε αδιάφορα.

Συμπέρασμα? Μεγάλα ηχεία για μουσική. Και πέντε μικρά με υπογουφερ προσανατολισμένα για ήχο cinema.

Συγνώμη αλλά ενίσταμαι :

1.) Συγκρίνεις μήλα με μαρούλια. Η πρόταση λέει " Οταν συγκρίνουμε έναν δικάναλο με έναν A/V ίσης αξίας, τότε ο δικάναλος παίζει μουσική καλύτερα." Εννοείται ότι το κάνουμε με τα ίδια ηχεία και την ίδια πηγή! Γιατί μεροληπτείτε υπέρ του A/V απότην στιγμή που τα ηχεία είναι διαφορετικά? Ειτε και οι δύο θα παίζουν τα ηχεία σε όλο το φάσμα είτε όχι! Υπάρχουν και δικάναλοι με subwoofer out. Γιατί να μην πάιξουν και αυτοί σε 2.1? Το λοιπόν είναι ότι συγκρίνουμε ενισχυτές και όχι συστήματα. Δλδ δεν συγκρίνουμε ένα σύστημα THX σε μουσική με ένα κλασικό δικάναλο σύστημα και λέμε ποιο παίζει καλύτερα μουσική. Αυτό είναι θέμα για άλλο νήμα. Η σύγκριση γίνεται μεταξύ ενισχυτών, κρατώντας τα περιφερειακά ίδια.....

2.) Το συμπέρασμά σου δεν είναι σωστό, αλλά δεν είναι και λάθος και εξαρτάται του χώρου που διαθέτουμε.
Μπορεί ο χώρος να είναι μικρός και τα μεγάλα ηχεία να υποαποδίδουν και το αντίθετο.

To DTS-HD Master Audio και το Dolby-TrueHD είναι δηλαδή απωλεστικά;;;;

Φυσικά σε σχέση με το απόλυτο αναλογικό. Αλλά μη απωλεστικο σε σχέση με το πρωτότυπο master. Αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτά που αποκαλούμε σήμερα master.

ΟΚ, να μην είμαι απόλυτος, αλλά και να μην ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lossless_compression
Lossless data compression is a class of data compression algorithms that allows the exact original data to be reconstructed from the compressed data.

Ο όρος μη απωλεστικό σημαίνει ότι το ψηφιακό file (ήχου) που συμπιέζεται με αυτόν τον αλγόριθμο όταν αποσυμπιεστεί δεν έχει απώλεια, δηλ. είναι bit προς bit ίδιο με το αρχικό. Κάτι σαν το zip στα windows.

Που σημαίνει ότι αν υπάρχει μια ψηφιακή κόπια στο studio που είναι sampled σε 24/96 αυτή θα "μπεί" στον ενισχυτή μου μέσω της HDMI της "απόλυτης πηγής" του PC - επιμένω κι αν θες Antonis-K μου εξηγείς με επιχειρήματα και όχι ειρωνίες γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι έτσι - αυτούσια χωρίς να έχει αλλάξει bit. Εννοείται ότι μιλάμε για ψηφιακά data κι όχι αναλογικές εγγραφές.

Συγνώμη αλλά ενίσταμαι :

1.) Συγκρίνεις μήλα με μαρούλια. Η πρόταση λέει " Οταν συγκρίνουμε έναν δικάναλο με έναν A/V ίσης αξίας, τότε ο δικάναλος παίζει μουσική καλύτερα." Εννοείται ότι το κάνουμε με τα ίδια ηχεία και την ίδια πηγή! Γιατί μεροληπτείτε υπέρ του A/V απότην στιγμή που τα ηχεία είναι διαφορετικά? Ειτε και οι δύο θα παίζουν τα ηχεία σε όλο το φάσμα είτε όχι! Υπάρχουν και δικάναλοι με subwoofer out. Γιατί να μην πάιξουν και αυτοί σε 2.1? Το λοιπόν είναι ότι συγκρίνουμε ενισχυτές και όχι συστήματα. Δλδ δεν συγκρίνουμε ένα σύστημα THX σε μουσική με ένα κλασικό δικάναλο σύστημα και λέμε ποιο παίζει καλύτερα μουσική. Αυτό είναι θέμα για άλλο νήμα. Η σύγκριση γίνεται μεταξύ ενισχυτών, κρατώντας τα περιφερειακά ίδια.....

2.) Το συμπέρασμά σου δεν είναι σωστό, αλλά δεν είναι και λάθος και εξαρτάται του χώρου που διαθέτουμε.
Μπορεί ο χώρος να είναι μικρός και τα μεγάλα ηχεία να υποαποδίδουν και το αντίθετο.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. είπα 2 μεγάλα στον πολυκαναλο για μουσική και 5 μικρά και υπογουφερ στον πολυκαναλο προσανατολισμένα για κινηματογράφο.

Σχεδόν όλοι οι πολυκαναλοι έχουν επιλογή Α_Β για τα κύρια ηχεία..

Όχι ότι δεν βγαίνει πολλές φορές καλό αποτέλεσμα σε πολυκαναλο πρόγραμμα με 2 μεγάλα ηχεία αλλά η ομοιογένεια και η αίσθηση τον χαμηλών δεν συγκρίνεται με τα μικρά.