kblachos
Μέλος Σωματείου
Δεν περνάτε μία βόλτα απ' το σπίτι να ακούσετε σε δικάναλο τον SC-LX82; Γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τα αυτιά μου...... 
Kαλημέρα!
Kαλημέρα!
Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.
Για μένα πιο ιδανικό είναι av με preout - δικάναλος προ - τελικός.
Δραματικη στο δικο σου setup και στα δικα σου αυτια.
Εγω εχω τελειως διαφορετικη εμπειρια απο εσενα.
Δεν την παρουσιαζω ομως σαν fact.
Δεν περνάτε μία βόλτα απ' το σπίτι να ακούσετε σε δικάναλο τον SC-LX82; Γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τα αυτιά μου......
Kαλημέρα!![]()
Σε παρακαλώ μην επαναλαμβάνεσαι και μάλιστα με bold.
Δε μιλάω μόνο για το δικό μου setup, ούτε μόνο για τα δικά μου αυτιά. Το δικό μου το φέρνω σαν παράδειγμα.
Δεν περνάτε μία βόλτα απ' το σπίτι να ακούσετε σε δικάναλο τον SC-LX82; Γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω για τα αυτιά μου......![]()
Δημητρη, εσυ επαναλαμβανεσαι και οχι εγω. Και ο τιτλος του thread που ανοιξες ειναι κατα την γνωμη μου παραπλανητικος.
Επειδη εσυ θεωρεις οτι ολοι οι ολοκληρωμενοι παιζουν χαλια μουσικη, δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια εκτος και αν πιστευεις οτι η αποψη σου ειναι ο νομος.
Φιλικα παντα...![]()
Με συγχωρείτε που επεμβαίνω αλλά απ' ότι διαβάζω εδώ μέσα σχεδόν όλοι το ίδιο πράγμα λένε. Δεν ακούς μουσική από av receiver. Διορθώστε με αν κάνω λάθος![]()
Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο: Καμία διαφορά με τα Crystal Audio. Η δικάναλη μουσική το ίδιο ξερή, άδεια και ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ. Κοιταχτήκαμε απορημένοι: "Δεν μπορεί" συμφωνήσαμε. Δοκιμάσαμε "Pure Audio", που απομόνωνε τις επεξεργασίες και το sub κι έστελνε "παρθένο" Left και Right, τα ίδια.
Όλη τη "ζημιά" στη μουσική την έκανε τελικά ο ενισχυτής.
Υποστηρίζουν ότι άν συγκρίνεις έναν A/V με έναν δικάναλο ίδιας τιμής σε ακρόαση μουσικής, τότε ο δικάναλος θα παίζει καλύτερα από τον A/V...
![]()
Είχαμε πει να τα φέρει για να τα συνδέσουμε πάνω στον "νέας τεχνολογίας" Onkyo όπου και λογικά θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους παίζοντας από την "απόλυτη πηγή", το PC. Θα δοκιμάζαμε μη απωλεστικά format όπως TruHD, DTS-MA, flac αλλά και ταπεινα DTS, DD και στέρεο, το τελευταίο μάλιστα με το αποκλειστικό "Pure Audio" του Onkyo. Τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιούνταν και σαν μπούσουλας για την αγορά από τον φίλο ενός πολυκάναλου AV receiver, για να μπει κι αυτός στη "νέα εποχή".
Ανεπαρκείς λοιπόν οι πολυκάναλοι αν χρησιμοποιηθούν χωρίς υπογούφερ και με όλα τα ηχεία να τραβάνε ρεύμα ακόμη και στα μπάσα, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΫΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2.1 ΚΑΝΑΛΙΑ και μάλιστα χωρίς να τραβάνε ρεύμα για τα μπάσα ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ!
Και μην είσαι απόλυτος ότι υπάρχει ψηφιακό format ήχου που να μην είναι απωλεστικο... :grandpa:
Η απόλυτη απάντηση δόθηκε αλλά την προσπερνάτε αδιάφορα.
Συμπέρασμα? Μεγάλα ηχεία για μουσική. Και πέντε μικρά με υπογουφερ προσανατολισμένα για ήχο cinema.
To DTS-HD Master Audio και το Dolby-TrueHD είναι δηλαδή απωλεστικά;;;;
Συγνώμη αλλά ενίσταμαι :
1.) Συγκρίνεις μήλα με μαρούλια. Η πρόταση λέει " Οταν συγκρίνουμε έναν δικάναλο με έναν A/V ίσης αξίας, τότε ο δικάναλος παίζει μουσική καλύτερα." Εννοείται ότι το κάνουμε με τα ίδια ηχεία και την ίδια πηγή! Γιατί μεροληπτείτε υπέρ του A/V απότην στιγμή που τα ηχεία είναι διαφορετικά? Ειτε και οι δύο θα παίζουν τα ηχεία σε όλο το φάσμα είτε όχι! Υπάρχουν και δικάναλοι με subwoofer out. Γιατί να μην πάιξουν και αυτοί σε 2.1? Το λοιπόν είναι ότι συγκρίνουμε ενισχυτές και όχι συστήματα. Δλδ δεν συγκρίνουμε ένα σύστημα THX σε μουσική με ένα κλασικό δικάναλο σύστημα και λέμε ποιο παίζει καλύτερα μουσική. Αυτό είναι θέμα για άλλο νήμα. Η σύγκριση γίνεται μεταξύ ενισχυτών, κρατώντας τα περιφερειακά ίδια.....
2.) Το συμπέρασμά σου δεν είναι σωστό, αλλά δεν είναι και λάθος και εξαρτάται του χώρου που διαθέτουμε.
Μπορεί ο χώρος να είναι μικρός και τα μεγάλα ηχεία να υποαποδίδουν και το αντίθετο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.