Re: Απάντηση: Avatar

Πόσα Οscar μπορεί να πάρει μια ταινία?

Περσι δοθηκαν οσκαρ σε 23 κατηγοριες. Χονδρικα μεχρι 12-13 μπορει να αποσπασει μια ταινια .

Ποιός θα παραλάβει το Oscar της Νειτίρι? (έχει ξαναπάρει Οscar animation?)

Η ιδια ελπιζω. Εκτος του οτι ακουγεται αυτη οι υποκριτικες της ικανοτητες εχουν σκαναριστει με απολυτη ακριβεια απο την ηθοποιο μεσω ενος κρανους με καμερες που αποτυπωναν καθε μυ του προσωπου της .

Πώς ξαναβλέπουμε ταινίες σπίτι μας? Τσάμπα πήρα το Oppo?

-bye-

Αστο αυτο....κλαφτα....

Οταν ειδα στο προβολι μου HD δεν ξαναειδα ποτε μου μετα SD.

Τωρα παθαμε ζημια....

Και κρατήστε το εισητήριο. Θα σας το ζητήσεουν τα παιδιά σας σε μιά - δυό δεκαετίες...

-bye-

Θα ξεπεραστει σε μια δεκαετια ειμαι σιγουρος.

Παιδιά οι ερωτήσεις ήταν ρητορικές... αλλά κανα-δύο τις κάνατε κανονικές :hmmmm2:

Τι πάει να πεί κράνος και καταγραφή κινήσεων με καλώδια, αισθητήρες και δεν ξέρω τι άλλο...
Η Νειτίρι που είδαμε ΔΕΝ ήταν αληθινή, έτσι δεν είναι? Και άλλες φορές έχει γίνει καταγραφή κινήσεων και άλλες ταινίες γυρίστηκαν με animation κοκ.
Η ηθοποιός απλά βοήθησε στην απεικόνιση του χαρακτήρα. Δεν είναι παρούσα στη ταινία. είναι μόνο ένα μέρος του χαρακτήρα Νειτίρι. Έτσι νομίζω. Όταν της δώσουν το oscar θα πρέπει να το παραλάβει εκ μέρους της Νειτίρι που δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί. Αν και ο Κάμερον δεν αποκλείεται να βρεί τρόπο να την φέρει στη σκηνή...

Τα oscar ποτέ δεν με ενδιέφεραν (μέχρι και ο Τιτανικός τα σάρωσε...). Όταν λέω πόσα Oscar πρέπει να πάρει εννοώ αν υπάρχουν αρκετά...

Είναι σίγουρο ότι θα ξεπεραστεί αλίμονο αν δεν υπήρχε εξέλιξη γενικώς και όχι μόνο στην κινηματογράφηση. Απλά "είμουν και εγώ εκεί"... στην προβολή μιας από τις πιο σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου και θα έχω να το λέω στο παιδί μου.

Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, να απλώσω τα χέρια μου και να "πιάσω" ένα φανταστικό κόσμο... Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα πλέον πιστεύω ότι θα το αγγίξω, ελπίζω όσο ζώ...

Για τούς ΗD προβολείς και τα BLuRay, κλαίω ήδη. Να δω σε λίγο καιρό τι θα σκαρφιστώ για να βάλω στο σπίτι τα νέα μηχανάκια...

Kαι δυό λόγια για τον Κάμερον.
ΙΜΟ, εξιλεώθηκε για τον Τιτανικό με το παραπάνω και συνεχίζει το παραμύθι από τα allien στο terminator, τώρα το avatar και ελπίζω να έχει συνέχεια!

-bye-

Kαι δυό λόγια για τον Κάμερον.
ΙΜΟ, εξιλεώθηκε για τον Τιτανικό με το παραπάνω και συνεχίζει το παραμύθι από τα allien στο terminator, τώρα το avatar και ελπίζω να έχει συνέχεια!

-bye-

Συμφωνω απολυτα.

Μην ξεχναμε και το Abyss.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Συμφωνω απολυτα.

Μην ξεχναμε και το Abyss.

Έχω ένα θέμα με αυτό αλλά δεν είναι της ώρας...

Το είδα και το θαύμασα όταν πρωτοβγήκε τώρα απλά δεν μπορώ να το δω παρά μόνο στo ffw.:nounder:

Μολις γυρισα κι εγω απο την ταινια και αποφασισα να γραψω δυο κουβεντες.Την ειδα σε Dolby 3d καθως ειναι η μοναδικη επιλογη που εχουμε στη Ροδο.Οι θεσεις ηταν αριστες, ακριβως στη μεση της αιθουσας.Πρωτη φορα ειδα ταινια σε 3d, τα συναισθηματα αναμεικτα.Το πρωτο πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι για να τη δεις πρεπει να ξεχασεις οτι ηξερες μεχρι τωρα.Πλεον δεν "βλεπουμε" ταινια στην ησυχια του καναπε μας παρατηρωντας ολες τις γαργαλιστηκες λεπτομερειες γιατι ο Cameron μας ζηταει να μπουμε μεσα στη σκηνη και να συμετεχουμε σχεδον "ενεργα".Η αισθηση θα ελεγα οτι μοιαζει περιπου με game σε παιχνιδι τριτου η μερικες φορες και πρωτου προσωπου!Μαγικος ο κοσμος που δημιουργησε και το σεναριο για BLOCKBUSTER μια χαρα.Απο κει και περα ομως υπαρχουν και προβληματα.Το κυριοτερο για μενα ηταν στην κινηση.Υπηρχε σε αρκετες περιπτωσεις μια θολουρα μεχρι να ξαναεστιαση η καμερα ενω αν ηθελες να δεις κατι που δεν ηταν στο κεντρο της σκηνης παλι τα πραγματα ηταν δυσκολα.Και να πω για τα χρωματα κατι τελευταιο.Ειχα δει ολα τα τρειλερ της ταινιας σε 1080p απο το το pc στην τηλεοραση και ειχα εντυπωσιαστει.Η αισθηση δεν ηταν ιδια στο 3d με τα "γυαλια ηλιου".Παντως για να κλεισω πιστευω οτι το μεγαλυτερο μειον ειναι κατα τη γνωμη μου οτι το 3d ειναι παραισθηση και οχι πραγματικο οποτε ο βαθμος απολαυσης εξαρταται απο πολλους μη σταθερους παραγοντες οπως ο θεατης και η αντιληψη του, τα μηχανηματα, η διαθεση, το περιβαλλον κλπ...Ισως αν το εβλεπα σε μια αιθουσα αναφορας με 4Κ προβολεα τωρα να ημουν και εγω εκστασιασμενος αλλα και αυτο παλι μαλλον μειον ειναι οταν υπαρχουν 2 μετρα και 2 σταθμα.Ισως παλι να φταινε και οι υπερβολικες απαιτησεις που ειχα διαβαζοντας ολα αυτα τα απιστευτα παντου.

Όπως είπα και σ'ένα φιλαράκι βγαίνοντας από την αίθουσα πριν λίγες ώρες, το Avatar είναι ένα παράδειγμα για το πως ένα τελείως χαζό και αφελές σενάριο, μπορεί από έναν μεγάλο σκηνοθέτη, με ένα απεριόριστο budget να γίνει κάτι σαν αριστούργημα...

Το σενάριο? Βλακώδες για μένα, αφελές, απέραντα προβλέψιμο, και τραγική αμερικανιά στο σύνολό του. Κι όμως, πέρασα κάθε λεπτό της ταινίας απορροφημένος σ'έναν μαγικό κόσμο. Έναν κόσμο που παρόλο που τα πάντα μέσα του ήταν τελείως φανταστικά με έπειθε ανά πάσα στιγμή ότι είναι αληθινός. Και όμορφος. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όμορφος, σε σημείο που πραγματικά έπιασα τον εαυτό μου να αναρρωτιέται αν υπάρχουν τόσο όμορφα παρθένα δάση στη Γη, και αν υπάρχουν γιατί δεν είμαι ήδη εκεί. Απίστευτες σκηνές, δεξιοτεχνικό μοντάζ, εικαστική τελειότητα, και τέλος... τι άλλο? το 3D. Ένα 3D που ουδέποτε είχα ξαναδεί σε τόσο τέλεια μορφή. Διακριτικό αλλά παρόν σε κάθε σκηνή. Βοηθούσε την εξέλιξη χωρίς να θέλει απλά να εντυπωσιάσει. Πραγματικά ξεκινάει ένας καινούριος κόσμος στο σινεμά μ'αυτήν την ταινία...

...αν το σενάριο μπορούσε να είναι έστω και μέτριο, τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα αριστουργήματα του 21ου αιώνα. Δυστυχώς όμως μια ταινία χωρίς σενάριο με αφήνει με πολλά απωθημένα. Θέλω να δω αυτή την τεχνική 3D σε μια ταινία που θα θεωρούσα αριστούργημα και χωρίς αυτήν. Τότε πραγματικά θα τα'χουμε δει όλα... μέχρι την επόμενη επανάσταση.

Δείτε το όσο προλαβάινετε όλοι, είναι κρίμα να το χάσετε. Μην περιμένετε το 3D bluray, θα είναι ένα πολύ κακό υποκατάσταστο, όπως ήταν το ταξίδι στο κέντρο της γης. Αυτή την ταινία πρέπει να τη δείτε, ακόμα και όσοι ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα ξενερώσετε με το σενάριο. Δεν πας για το σενάριο.. πας για να δεις τις απίστευτες αυτές εικόνες που σκαρφιστηκαν ο Καμερον και η παρέα του. Και αξίζει το 12άρικο πέρα για πέρα.

Last edited:
Την ειδα χτες στην 11 του Κοσμοπολις στο Μαρουσι.
Νομιζω ο Maestro καλυπτει απολυτα αυτο που ειναι η ταινια!
Σαφως και η εικονα σβηνει το σεναριο,υπηρχαν στιγμες που απλα βρισκομουν στην αιθουσα για να βλεπω και να μην χορταινει το ματι μου χωρις να δινω σημασια στο τι γινεται και για ποιο σκοπο.
Αυτο ισως γινει σε μια δευτερη θεαση,αλλα φοβαμαι μηπως απογοητευτω και δεν το θελω!!!
Μαλλον θα κρατησω ατοφιο αυτο το υπερθεαμα που ειδα χωρις να ψαξω το πως και το γιατι.
Σκεφτειτε εξαλλου οτι ειμαστε μαρτυρες ενος θεαματος που αποτελει προπομπο οσων υπεροχων προκειται να συμβουν στις επομενες δεκαετιες στον χωρο του κινηματογραφου

παιδια για θεσσαλονικη την ειδε κανεις στο odeon πλατεια? θελω να παω εκει..και σε πια σειρα να προτιμησω? επειδη δεν εχω μπει ποτε εκει..και δεν ξερω την οθονη και την διαταξη του χωρου..ευχαριστω!

Πάντως προσωπική εκτίμηση και συμβουλή: Μην κάτσετε πολύ μπροστά, διότι η οθόνη θα είναι μεγαλύτερη από το οπτικό σας πεδίο εντός των γυαλιών. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να κάθεστε από 6-7η σειρά και πίσω. Εγώ καθόμουν στην 5η και υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι χαλιέμαι από το μέγεθος της οθόνης σε σχέση με το οπτικό πεδίο των γυαλιών.

Μaestro διευκρίνισε για ποιά αίθουσα-cinema γράφεις γιατί δεν ισχύει παντού αυτό που γράφεις. Δες post 379.

-bye-

Το είδα στο Odeon Cosmopolis στο Μαρούσι, αίθουσα 9 και καθόμουν 5η σειρά κέντρο. Mπορεί να είμαι και υπερβολικός, δεν ξέρω, απλά υπήρξαν στιγμές που ένιωθα την οθόνη να εκτείνεται εκτός του οπτικού μου πεδίου με τα γυαλιά. Οριακά βέβαια, σε καμία περίπτωση δε μου "χάλασε τη βραδιά" , απλά το παρατήρησα, και την επόμενη φορά θα φροντίσω να κάθομαι πιο πίσω.

1 λεξη απλα...ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!
Διαφωνω με τον φιλο craven ως προς το Βλεπω τον θανατο σου. Επειδη ερχοντουσαν αντικειμενα προς την οθονη δεν το κανει 3d και ποσο μαλλον να το συγκρινεις με "Αυτο". Και μονο την πρωτη σκηνη του εργου στον διαστημικο θαλαμο να δεις παθαινεις σοκ. Τι να λεμε τωρα. Νεα εποχη στην κυριολεξια το εργο. Τρελες αναφορες σχεδον απο ολα τα εργα του cameron. Απο Αliens,Abyss μεχρι και τιτανικο (το μουσικο θεμα προς το τελος της ταινιας). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Δηλαδή εσύ απ αυτό που έγραψα κατάλαβες ότι συγκρίνω τις 2 ταινίες (αν είναι δυνατόν δηλαδή...)?.. λέγοντας για "κραυγαλέο" 3d απ την μια και για απίστευτο φωτορεαλισμό και εικόνα απ την άλλη τι ακριβώς καταλαβαίνεις? ποιό προτειμώ σαν 3d? :) αμάν ρε παιδιά πρέπει να επεξηγούμε τα πάντα? :P
Συμφωνώ ότι είναι απίστευτη εμπειρία μόνο αυτό θα πώ

Μόλις την είδα realD στο mall αίθουσα 2 στην μέση της αίθουσας.Ακόμα δεν έχω συνέλθει...,θέλω τώρα να γίνει και στο σπίτι η τηλεόραση 3D(εντάξει έχουμε δρόμο).Πάντως θα διαφωνήσω για το σενάριο το οποίο πιστεύω δεν πάσχει πουθενά.Αν την έβλεπα 2D θα ήταν μια απλή ταινία ίσως και λίγο κουραστική λόγω μεγάλης διάρκειας, αλλά σε 3D πήγε τον κινηματογράφο ένα βήμα παραπάνω.

Αναρωτηθηκε αραγε κανεις γιατι εφοσον προβληθηκε η ταινια εδω και ημερες δεν εχει κυκλοφορησει παρα ελαχιστο φωτογραφικο υλικο ?

Γιατι δεν εχουν δει τα ματια μας ακομα στα promotion παρα ελαχιστο υλικο παρα συγκεκριμενες φωτογραφιες και αρτίστικες προσεγγισεις του κοσμου της Πανδωρα ?

Η απαντηση ειναι απλη. Γιατι ο κοσμος που δημιουργησε ο Καμερον (3d) αποτελει τον μεγαλο του διεμβολισμο στις αισθησεις των θεατων του.

Ειναι τετοια η εκπληξη για αυτο το περιβαλλον στο οποιο σε βυθιζει που ξεχνας οτι βλεπεις ταινια.

Ναι ετσι ειναι .Ειπε καποιος οτι αυτο δεν ειναι κινηματογραφος. Συμφωνω απολυτα. Αυτο ειναι το επομενο βημα στην 7η τεχνη.

Αν υποθεσουμε οτι για καποιο λογο καποιος θεατης ειχε σταματησει να βλεπει κινηματογραφο τα τελευταια 15 χρονια και εβλεπε αυτην την ταινια η αντιστοιχη συγκριση θα ηταν σαν να τον πεταγαν απο τον βωβο κινηματογραφο στα σινεμασκοπ του 50.

Αν εχετε δει αλλα 3d μπορειτε να τα ξεχασετε. Τεχνικα, δεν αντιμετωπισα καμια ενοχληση,ζαλάδα η κατι αλλο. Τιποτα.

Οσοι ξερετε τι επαγγελμα κανω θα καταλαβετε ποσο δυσκολο μου ηταν αυτο που θα περιγραψω :

Yπηρξαν στιγμες που πιεσα τον εαυτο μου να απομονωσει τεχνικα χαρακτηριστικα της ταινιας για να τα κρινω. Φωτογραφια, τεχνικη 3d , ηχος , αρτιοτητα προβολης.

Μου ηταν αδυνατον. Λες και ειχα μπει σε μια γιγαντια τσουληθρα στην οποια επεφτα με ιλλιγιωδη ταχυτητα και δεν μπορουσα να εχω αλλες σκεψεις παρα την αδρεναλινη που με κυριευσε.

Ολα ηταν σε αρμονια και εξυπηρετουσαν την ταινια. Τιποτα δεν ηταν εκθαμβωτικα υπερμεγεθες.

Η σοβαροτερη παρενεργεια μαλλον ηταν οτι ανεβασα παλμους. Επιασα τον εαυτο μου να εχει χτυποκαρδι για το πρωτογνωρο αυτο θεαμα. Οπως οταν ερωτευεσαι. Γιατι αν δεν ηταν ερωτας αυτος για τον κοσμο του καμερον τι ηταν ?

Ταινια παντως με την εννοια που εχουμε συνηθισει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Οσοι δεν την εχετε δει ακομα μην κανετε το λαθος να στερησετε απο τον εαυτο σας την πιθανοτητα να δειτε κατι τοσο μοναδικο. Δειτε το 3d.

Πανε 32 χρονια απο την προβολη του Πολεμου των Αστρων..

Δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι συγκριθηκε με την ταινια αυτη. Κανεις αλλος πριν δεν ειχε τολμησει να συγκρινει το πιο καλτ διαστημικο γουεστερν με τιποτα αλλο. Εως τωρα.....

Πιστευω οτι ο Λουκας βλεποντας την ταινια του Καμερον πρεπει να αισθανθηκε τρομερα μακακας που ενω εφερε το βαρος της πρωτης τριλογιας επελεξε να κανεις τις ταινιες που εκανε τελευταια χωρις να προσδωσει κατι μοναδικο οπως ειχε κανει το 1977.

Πρεπει πραγματικα να του εφυγε το αιμα απο το κεφαλι απο την ζηλεια του ξεροντας οτι θα μπορουσε να το επιχειρησει και ο ιδιος.

Δεν ξερω αν το Avatar θα γινει καλτ και θα δημιουργησει ουρες οπως εκανε το Star Wars. Ειναι και διαφορετικη εποχη. Παντως για μενα η εισαγωγη στον κοσμο του Καμερον δεν εχει γυρισμο.
Καλα τα σεναρια , καλος ο ηχος , καλη η υπεροχη φωτογραφια , καλη η σκηνοθετικη δεξιοτεχνια αλλα το να σηκωνεις την καμερα και να φανταζεσαι και κυριως να υλοποιεις αυτο που εφτιαξε ο Καμερον (ανεξαρτητως της ιστοριας και της αφελους της ισως για πολλους προσεγγισης της) ειναι κατι πολυ σπουδαιο.

Νομιζα πως με την τριλογια του Αρχοντα του δαχτυλιδιου ειχα δει το τελευταιο συγχρονο παραμυθι.

Λαθος μου. Το Avatar 3d ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι . Δεν υπαρχει μεγαλυτερος τιτλος για ταινια του ειδους για μενα.

Ενα ακομα θεμα που οσο περνανε οι ημερες απο την θεαση της ταινιας με εντυπωσιαζει ακομα περισσοτερο.

Ο ρυθμος.

162 λεπτα ταινιας και σε κανενα απο αυτα δεν εκανε κοιλια, δεν χαμουρηθηκα, δεν προσεχα πιο πολυ τι ελεγαν οι διπλανοι ....δεν δεν δεν.

Μεγαλη υποθεση για μια χιλιοειπωμενη και τετριμμενη ιστορια χωρις την φροντιδα ενος μεγιστου σεναριογραφου.

Ακομα και στον Αρχοντα των δαχτυλιδιων που σαν ιστορια περιμεναμε μια ζωη να κινηματογραφηθει και να την θαυμασουμε μερικες κοιλιτσες τις διακριναμε.

Και το σημαντικοτερο ειναι οτι οι σκηνες απο το Αβαταρ που αναπολω δεν ειναι οι φανταστικες σκηνες μαχης αλλα ολες οι υπολοιπες "ηρεμες" στιγμες της.

Και η μαγεια που αναπνεαν.

παιδια για θεσσαλονικη την ειδε κανεις στο odeon πλατεια? θελω να παω εκει..και σε πια σειρα να προτιμησω? επειδη δεν εχω μπει ποτε εκει..και δεν ξερω την οθονη και την διαταξη του χωρου..ευχαριστω!

Εκτη σειρα στο κεντρο... (3D)
Απλα... πασας στα Γιαννενα

Για τους φαν των παραμυθιών, απλά το συναρπαστικότερο παραμύθι.

Για όσους θεωρούν τον κινηματογράφο entertainment, μιλάμε για την αποθέωση της έννοιας.

Προσωπικά, βγήκα από την αίθουσα σε κατάσταση νιρβάνας!. Έχουν περάσει δύο μέρες από τότε που είδα την ταινία και νοιώθω έντονο το κάλεσμα του μαγικού κόσμου του Κάμερον. Θα την ξαναδώ σίγουρα.

Τόλμησα και πήρα και τον 10χρονο γιό μου μαζί και δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Έχει παραμιλήσει

Highlights, οι σπόροι του ιερού δέντρου που ένοιωθες πως αν άπλωνες το χέρι σου θα τους άγγιζες και οι σκηνές το βράδυ στο (μαγικό) δάσος.

Μια φίλη μου fifty-something μου είπε πως ένοιωσε όπως όταν είδε για πρώτη φορά την ΦΑΝΤΑΣΙΑ του Disney.

Άκουσα από πολύ διαβαστερούς ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, αντίστοιχα σχόλια και θεωρώ πως, όποιος είναι ακομπλεξάριστος, ασχέτως βαθμού καλιέργιας μόρφωσης και ενδιαφερόντων, θα απολαύσει την ταινία όσο και εγώ.

Μην την χάσετε!

Φυσικά, αποκλειστικά σε 3D

Το είδα κι εγώ στην περιβόητη Odeon 11 αίθουσα (8η σειρά).

Σε όλη την διάρκεια του έργου αισθανόμουν ότι μου έλειπε κάτι..... τελικά βρήκα τι μου έλειπε: το χειριστήριο του XBOX !

Δεν ξέρω για σας αλλά στα ψηφιακά κομμάτια είχα συνέχεια την αίθσηση ότι έπαιζα game. Και αυτό διότι πάντα μου δινόταν η αίσθηση του ψεύτικου,
του κινούμενου σχεδίου.

Είναι ακριβώς η αίσθηση που απέκτησα βλέποντας το trailer πριν ένα μήνα. Οτι θα δούμε animated cartoon και όχι ταινία.

Προσωπικά σε όλη την διάρκεια της ταινίας στα μάτια μου δεν δέθηκε το πραγματικό με το φανταστικό.
Είχα την αίσθηση συνέχεια, ότι έβλεπα δύο ταινίες, μία με πραγματικούς ηθοποιούς σε πραγματικό περιβάλλον και μία με κινούμενα σχέδια. Πάρα πολλές ταινίες έχουμε δει που να ενσωματώνουν το ψεύτικο μέσα στο αληθινό π.χ. kingkong αλλά πάντα είχα την αίσθηση ότι γίνονται σε πραγματικό περιβάλλον. Σ' αυτή την ταινία ακόμα και το δάσος καρτουνίστικο μου φαινόταν. Εφταιγαν τα έντονα χρώματα, το σχήμα των εξωγήινων, δεν ξέρω, πάντως ξαναλέω είχα την εντύπωση ότι έβλεπα δύο ταινίες. Δεν κατάφερε να γυφερώσει το χάσμα μεταξύ πραγματικού και ψεύτικου κόσμου.

Σχετικά με το 3D. Τεχνικά άριστο, προσεγμένο, πως να μην ήταν άλλωστε με τόση τεχνολογία και τόσες δεκάδες εκατομύρια δολλάρια. Προσωπικά όμως παρακαλούσα κάθε φορά πότε θα τελειώσουν τα κινούμενα σχέδια για να το απολαύσω σε πραγματικό περιβάλλον. Για μένα το 3D εκεί θέλω να το δω.
Κινούμενα σχέδια και 3D έχουμε δει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Δεν μου λέει τίποτα να δω το 3D σε γραφικά. Μπορεί ξαναλέω να είναι τεχνολογικά άριστο, αλλά η αίσθηση του ψεύτικου δεν αλλάζει. Το έχω ξαναπεί και παλιότερα, πρώτη φορά που ψάρωσα με 3D και συνεχίζει να με εντυπωσιάζει είναι η παράσταση στην Disneyland "Honey I shrunk the audience". Εκεί να δείτε 3D να σας φύγει η μαγκιά. Τα αντικείμενα να πετάνε πραγματικά μέσα στην αίθουσα να είναι μπροστά στην μύτη σου στην κυριολεξία σε σημείο που ασυναίσθητα να κουνάς το κεφάλι για να τ' αποφύγεις. Οποιος το έχει δει ελπίζω να συμφωνεί.
Οποιος δεν το έχει δει, ας πεταχτεί μέχρι το Παρίσι (δεν χρειάζεται Αμερική) να πάρει μια γεύση. Και μιλάμε για 10+ χρόνια πίσω, όχι το 2009....
Σίγουρα θα μπορούσε να το κάνει πιό "επιθετικό" το 3D ο Κάμερον, με τα αντικείμενα να εξέχουν αισθητά από την οθόνη, μπορεί να είναι επιλογή του να μην το παρακάνει με το 3D. Μπορεί να κουράζει το "επιθετικό" στυλ σε 3 ώρες ταινία.

Οσο για την ταινία, τα είπατε όλοι σας: Ο τελευταίος των Μοϊκανών version 2009...

Κάτι τελευταίο: επειδή είχα προαγοράσει τα εισητήρια μέσω internet, και για τα παιδιά που είναι σαφέστατα κατώτερα κάτω των 13, βλέποντας στον σινεμά τις αφίσες που έλεγε Ακατάλληλο κάτω από 13, λέω έχε γούστο...Φυσικά εννοείται ότι η μισή αίθουσα ήταν παιδιά. Αλλά και στην πράξη
δεν είχε τίποτα το φοβιστικό σε αντίθεση με την προηγούμενη ημέρα που είδαμε την Χριστουγενιάτικη ιστορία (τρομερή απόδοση-Highly recommended) που κυριολεκτικά τρέμανε από τον φόβο, και είχε την ταμπέλα Κατάλληλη. Ακριβώς το ανάποδο θα πρεπε να ήταν.

Τέλος πάντων, πολύ καλή προσπάθεια, ναι θα ήθελα να βγαίνουν όλες οι ταινίες σε 3D , αλλά αν είναι να μας πλασάρουν το 3D σε κινούμενα σχέδια ευχαριστώ να μου λείπει το βύσσινο.

Θα ξεκινήσω δίνοντας credit στον Cameron γιατί την εποχή μετά την 11/9 τόλμησε να γυρίσει μια άκρως αντιαμερικανική ταινία… ίσως η καθυστέρηση να ήταν για αυτό το λόγο και όχι τα τεχνολογικά gimmicks που νομίζω ότι είναι διαθέσιμα εδώ και καιρό… προσοχή δεν μιλώ για κάνα αριστούργημα που χαράζει νέα πορεία σεναριακα απλά για αντιαμερικανισμό, οικολογικό κλπ μήνυμα του Cameron μέσα από μια ιστορία αγάπης …. Ένα σενάριο με αρκετό από “Τελευταίο τον Μοικανων» αλλά σε «Starship Troopers» έκδοση… και Ηappy Εnd…

Περί 3D…είδα την ταινία και σε RealD και σε 3D Dolby οι διαφορές μικρές… κάθισα στις τελευταίες θέσεις και τις δυο φορες, με κούρασαν τα γυαλιά και στις δυο περιπτώσεις (ποιο πολύ στην 3D Dolby λόγο βάρους) ovelall λίγο καλύτερη η 3D Dolby μόνο για τα ποιο φωτεινά πλάνα (η RealD μου έκατσε λίγο ποιο σκούρα η κόπια ;) )

H ταινία nice to see… περνάς άνετα τα 160 λεπτά που σου ζητά να αφιερώσεις, έχεις να πεις πολλά σχετικά με το πώς γυρίστηκε κλπ κλπ κλπ μετά το Abyss, το Matrix έρχεται τώρα το Avatar να προσθέσει κάτι σχετικά με το πώς θα γυρίζονται οι ταινίες στο μέλλον… Το καλύτερο 3D που έχει γυριστεί ? σίγουρα ναι, μέχρι το επόμενο… Η τεχνολογία έχει δρόμο ακόμα για να τελειοποιηθεί (off τα μακρινά, πρόβλημα στην θέαση αν αποφασίσεις να κοιτάξεις σε άλλο σημείο από αυτό που έχει κάνει focuς ο Cameron κλπ )και σίγουρα μετά το Avatar θα πέσει πολύ χρήμα προς αυτή τη πορεία αλλά δεν ξέρω αν ο πραγματικός κινηματογράφος τη χρειάζεται(εδώ ανοίγουμε συζήτηση κάποια άλλη στιγμή)….

Summary… Ναι, πρέπει να δεις το μέλλον, η ταινία έχει κάνει βήματα μπροστά για το θέαμα, θα την περιμένω σε BD και όχι για το 3D αλλα επειδή κάτι μου λεει ότι το flat θα είναι το καλύτερο transfer που έχει κυκλοφορήσει….