...με το Τάσο έτυχε να την δούμε μαζί …συνεπώς το ανάλογο gossip μετά το τέλος το είδατε και στα δυο γραπτά… :) :ernaehrung004: -bye-

Last edited:
Πρωτη και αυτη την εβδομαδα στο US box Office με αυξηση κιολας σε συγκριση με τη προηγουμενη εβδομαδα , 77 μυρια.
Συνολο 2 εβδομαδων προβολης στα 212 και παγκοσμιως στα 615.
Σορρυ... 75 εκανε αυτο το ΣΚ μειωση 2.6% περιπου... οχι οτι ειναι κακο !@! Just for the record...-bye-

Α να μην ξεχάσω. Σχετικά με την ψηφιακή προβολή με projector, να πω ότι έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επιτέλους τεράστια εικόνα με ευκρίνεια (όχι τρελή, αλλά αποδεκτή). Εννοείται ΜΗΔΕΝ pixelation κι ας είναι μόνο 1080 γραμμές. Μ' αρέσει που κοιτάει ο κόσμος αν είναι 1080 η τηλεορασούλα των 40"..... :flipout:

By the way, αφού έπαιζε προβολέας, άραγε το υλικό ξέρετε σε τι είναι γραμμένο; σε δισκάκι ή σε κανά σκληρό;

Δεν έχω να προσθέσω κάτι έχουν ειπωθεί όλα απλά όποιος έχει πάει να την δει μια φορά χάνει πρέπει να πάει τουλάχιστον άλλη μια. Συγκλονιστική εμπειρία πραγματικά. Μετά από αυτό το θέαμα τι HD και τρίχες κατσαρές (έχω ήδη ξενερώσει με την TV που αγόρασα). Έχω όμως μια απορία. Το πανί του cinema δεν είναι 3D απλά η προβολή. Γιατί είναι αδύνατο σε ένα HD dvd και με τα ειδικά γυαλιά να έχουμε την ίδια εμπειρία και στο σπίτι?

Πάντως όταν αυτή η τεχνολογία θα γίνει πιο διαδεδομένη (και σε τηλεοπτικά και σε games) έχουν να κλάψουν μανούλες!

Last edited:
Πραγματικά εντυπωσιακό το όλο συναίσθημα.
Το είδα χθες στο kosmopolis Μαρούσι αίθουσα 11, σειρά 6.
Η αίθουσα είχε και πολύ καλό ήχο.
Αυτό που με "χάλασε" στην ταινία είναι, γιατί ο Κάμερον επέλεξε να νετάρει ο ίδιος και δεν άφηνε τον θεατή να το κάνει.
Νομίζω έχασε πολύ απο την 3D αίσθηση.

Re: Απάντηση: Avatar

Αυτό που με "χάλασε" στην ταινία είναι, γιατί ο Κάμερον επέλεξε να νετάρει ο ίδιος και δεν άφηνε τον θεατή να το κάνει.

Δε νομίζω ότι έγινε από επιλογή. Πιο πολύ μου κάνει σε όρια της παρούσας τεχνολογίας...

Re: Απάντηση: Avatar

Δεν γινεται αυτο που λες. Δεν γινεται να αφησει ολα στο πλανο in focus.

Eσυ μπορεις σε μια φωτογραφια να τα εχεις ολα νετ? Aκομα και να μπορουσες δεν θα το επελεγες μιας και το αποτελεσμα θα ηταν αφυσικο.

Αυτο που περιγραφεις προυποθετει interactive focus σε καθε layer του πλανου.

Δηλαδη να εχει τραβηξει καθε συστατικο που απαρτιζει το πλανο σε διαφορετικες καταστασεις focus και στην συνεχεια να αλλαζει η σχεση focus-not focus αναλογα με το που κοιταζει ο καθε θεατης......

Αυτο ειναι πολυ μπροστα οντως...

Δε νομίζω ότι έγινε από επιλογή. Πιο πολύ μου κάνει σε όρια της παρούσας τεχνολογίας...

Ακριβως....

Συμφωνώ με τον Τάσο στα περί ‛καρτουνίστικου’.

Διαφωνώ με τα ‛αντιΑμερικάνικα’, ‛οικολογικά’ κλπ. Αν ήθελε να είναι έτσι (και όχι να φαίνεται έτσι για τα και καλά ‛ψαγμένα’ Αμερικανάκια), η ταινία θα τελείωνε στην καταστροφή του δέντρου και όχι όταν ´κέρδισαν οι καλοί’.

Απο καλλιτεχνικη αποψη ηταν απλα τελειο.

Προσωπικα το 3D με κουρασε.Μερικες φορες ειχα και την αισθηση οτι η εικονα ηταν υποφωτισμενη.Προτιμουσα να το δω σε 2D ψηφιακη προβολη.

Για μενα δεν με συγκινει η αισθηση βαθους του 3D.Μου αρεσει οτι "βγαινει" εξω απο την οθονη.Εδω ειχαμε αρκετη αισθηση βαθους που προσωπικα με αφηνει αδιαφορο.

Το story θα το προτιμουσα κατι παραπανω απο "Ποκαχοντας".

Περα απο αυτα εικαστικα οπως ειπα ηταν αψογο.Και βεβαιως απλα εκφραζω προσωπικες προτιμησεις.

Xmmm δηλαδή το 3d του Αβαταρ είναι "προς τα μέσα" σαν viewmaster ή είναι όπως τα IMAX στο εξωτερικό που τα αντικείμενα υπερίπτανται του κοινού και περνούν δίπλα σου;

Εγώ προς τα μεσα το κατάλαβα, αλλα καθόμουν και αρκετά πίσω σε σημείο που έβλεπα ολόκληρη την οθόνη. Σαν ένα παράθυρο. Θα ξαναπάω με κατι φίλους που δεν την είδαν και θα κάτσω πιο μπροστά αυτήν την φορά μήπως έχει διαφορά.

Εγώ από την 8η σειρά, ναι 100% προς τα "μέσα" είναι όλα.

Είχε κάτι πολύ ωραίες ευκαιρίες να σε κάνουν να σκύψεις το κεφάλι (εκεί που σημαδεύει με το τόξο) αλλά σε καμιά περίπτωση δεν "αισθάνθηκες" την άκρη του βέλους στο κεφάλι. Μεγάλο μείον για μένα , εφόσον μιλάμε για 3D.

Α καλα για τέτοιο 3d μετά από αυτά που εχω δει στο Λονδίνο στα IMAX δεν δίνω 12 ευρώ....Για μένα 3d είναι να βλέπεις το βέλος να βγαίνει από την οθόνη και να περνάει δίπλα από το κεφάλι σου , κάτι που τεχνικά γίνεται.

Θα περιμένω την ματρόσκα...

Ήταν 3D που αρμόζει σε κινηματογράφο, και όχι σε "τσίρκο". Δεν πας στο σινεμά για να δεις σόου με πράγματα πάνω απ'το κεφάλι σου, πας για να δεις κινηματογράφο. Το 3D λοιπόν οφείλει απλά να δρα επικουρικά στη φωτογραφία της ταινίας, να σου δίνει πληρέστερα κάδρα, με τεράστιο βάθος πεδίου, και απόλυτο ρεαλισμό.
Τέτοιο ήταν το Avatar, αν και υπήρχαν και συγκεκριμένες στιγμές που τιναζόσουν πίσω βλέποντας κάτι να'ρχεται στο κεφάλι σου. Αλλά οι στιγμές αυτές ήταν ελάχιστες.

Δεν το λέω αυτό ελιτίτστικα, απλά έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, αν ήθελα να δω πέτρες πάνω απ'το κεφάλι μου πήγαινα στη Disneyland και το διασκέδαζα, όμως αυτό δε θα ήταν σινεμά, θα ήταν ένα show, απίστευτα διασκεδαστικό φυσικά, αλλά απλά κάτι διαφορετικό από μια ταινία.

Οχι, το βέλος δεν βγαίνει από την οθόνη. Ολα γίνονται πίσω από την οθόνη και η οθόνη είναι σαν να λέγαμε το "τείχος".
Εννοείται ότι γίνεται τεχνικά, και όχι το 2009 αλλά από 10 χρόνια και ...
Σας είπα, πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι την disneyland , σίγουρα και στα ΙΜΑΧ.

Μην τα παραλέμε όμως , δεν θα γίνουμε φτωχότεροι για 12 ευρώ. Για μια εμπειρία αξίζει. Οσο και προβολείς και σούπερ ντούπερ μηχανήματα να έχουμε στο σπίτι μας, δυστυχώς SIZE DOES MATTER!

Με την λογική αυτή βέβαια, και το αβαταρ "δεν είναι σινεμά" σε σχέση με τον Θησαυρό της Σιέρα Μάδρε ή την Καζαμπλάνκα....

Με την λογική αυτή βέβαια, και το αβαταρ "δεν είναι σινεμά" σε σχέση με τον Θησαυρό της Σιέρα Μάδρε ή την Καζαμπλάνκα....

Ναι βρε καμία αντίρρηση. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τι θέλουμε από μια ταινία. Αν έβλεπα ας πούμε την Καζαμπλάνκα με το βάθος πεδίου που είδα στο Άβαταρ θα μου άρεσε. Αν εβλεπα τα αυτοκίνητα να περνάνε από πάνω μου θα έχανα όλη τη μαγεία της ψευδαίσθησης του κινηματογράφου.

Προσωπική άποψη αυτό φυσικά!

Και εμένα μου άρεσε περισσότερο αυτό απο το να μου πετάνε πράγματα στο κεφάλι. Το αισθάνθηκα πιό πολύ ως ταινία. Γιαυτό θεωρώ οτι είναι και πρόπομποςγια το μέλλον, γιατί δεν το χρησιμοποίησε έτσι. Δείχνει πώς θα είναι οι 3Δ ταινίες. Κανονικές ταινίες απλά τρισδιάστατες δλδ.
Βεβαια γούστα είναι αυτά. Στην συνοδο μου της άρεσει περισσότερο όταν το 3Δ έρχεται προς τα πανω της.