Παιδιά καλό είναι να μη κατακρίνουμε όσους έχουν την αντίληψη και μένει το μάτι τους στις ατέλειες παρόλο η ταινία είναι εντυπωσιακή για αυτό που προσφέρει.

Απλά έχουν υψηλά standards.
Δεν είναι κακό αυτό, αντιθέτως είναι καλό επειδή έτσι γίνεσαι καλύτερος.

Είναι σαν να λέμε σε κάποιον που μπορεί με ευκολία να ξεχωρίζει τις διαφορετικές φωνές και όργανα σε ένα τραγούδι ό,τι έχει πρόβλημα αυτός και όχι εμείς που δεν μπορούμε να τα διαχωρήσουμε.

Φιλικά,

Άγγελος

Re: Απάντηση: Avatar

Πολύ δύσκολα θα ξεπεραστή το LOTR γιατί είναι γυρισμένο σε αληθινά μέρη, και
ξέρωντας αυτό, το μάτι δεν χορταίνει τα υπέροχα τοπία! είναι εντελώς διαφορετική αίσθηση, μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!

Που κολλάει αυτό??

Αυτό ακριβώς είπα με διαφορετικά λόγια...δεν το ξεπέρασε οπότε με χαροποιεί, στα δικά μου φυσικά μάτια...
Όπως λές και εσύ "πολύ ΔΥΣΚΟΛΑ θα ξεπεραστεί" και αυτή την φορά δεν ξεπεράστηκε....
Όσον αφορά τα τοπία, νομίζω ότι είχε εξίσου εντυπωσιακά τοπία, το story έκανε την διαφορά και δεν ξεπεράστηκε.

Από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1090906&lngDtrID=253

Παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων έσπασε η ταινία «Avatar»

Χρυσό box-office για την νέα ταινία του Κάμερον

Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε 17 ημέρες, ανακοίνωσε η εταιρεία Exhibitor Relations.

Η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει εισπράξει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 350 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και στον Καναδά και περίπου 670 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο Τσαντ Χάρτιγκαν, αναλυτής της εταιρείας.

«Ποτέ μια ταινία δεν έφτασε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το ένα δισ. δολάρια», είπε, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αποκλείεται οι εισπράξεις να φτάσουν τα 4 δισεκατομμύρια.

Το γύρισμα του Avatar υπολογίζεται πως στοίχισε 300-500 εκατομμύρια δολάρια.

Το φιλμ αποτελείται κατά 60% απο γραφικά υπολογιστών και κατά 40% από πραγματικά γυρίσματα με ηθοποιούς και μινιατούρες.

..as we speak η πενταδα με το Top-5 (Worldwide)

Rank--Title---------------------Worldwide
1-- Titanic----------------------- $1,842.9
2-- LOTR: The Return of the King - $1,119.1
3-- Pirates of the Caribbean II----- $1,066.2
4-- Avatar ----------------------- $1,018.8
5-- The Dark Knight -------------- $1,001.9

το LOTR θα το περασει σιγουρα οπως παει.
Το θεμα ειναι ο βουτανικος...
Παντως ειναι ψιλοβεβαιο οτι το avatar παει για τριλογια...

Κοσμοπολις αιθουσα 11. Τι σειρα να κλεισω? Διαβασα οτι λογω 3D καλες θεσεις ειναι οι μεσαιες (7η-10η)?

Κοσμοπολις αιθουσα 11. Τι σειρα να κλεισω? Διαβασα οτι λογω 3D καλες θεσεις ειναι οι μεσαιες (7η-10η)?
Σωστα 8-10 ειναι μια χαρα...

Είναι προφανές ότι το Avatar θα περάσει ΧΑΛΑΡΑ τον Τιτανικό καθώς και τα 2 δις δολάρια. Οι εισπράξεις που έχει κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ρεκόρ χωρίς μάλιστα να έχει κάνει έναρξη σε ΟΛΕΣ τις χώρες.

Συμφωνώ με το ρεπορτάζ ότι πάει για 4 δις και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη ταινία σε εισιτήρια.

Η ταινία απλά έχει τέτοιο "wow effect" που απλά ΣΑΡΩΝΕΙ.

Δεν έχει το καλύτερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε τις καλύτερες ερμηνείες. Το όλο πακέτο όμως είναι ότι εντυπωσιακότερο έχει προβληθεί μέχρι σήμερα.

Κλεισε στο mall στην μέση της αιθουσας που σου δίνει δωρο και τα γυαλιά και σφραγισμένα σε σακουλακι για παν ενδεχόμενο...

Σχετικα με την θέση θέασης στη Village Max της Θεσσαλονίκης προτιμήστε κεντρικές θεσεις της K σειρα

1uxxh9-77a8c3c5930c0228561d6c0efe5900ec.jpg

Συμφωνώ με τον Τάσο στα περί ʽκαρτουνίστικουʼ.

Διαφωνώ με τα ʽαντιΑμερικάνικαʼ, ʽοικολογικάʼ κλπ. Αν ήθελε να είναι έτσι (και όχι να φαίνεται έτσι για τα και καλά ʽψαγμέναʼ Αμερικανάκια), η ταινία θα τελείωνε στην καταστροφή του δέντρου και όχι όταν ´κέρδισαν οι καλοίʼ.

συμφωνώ 100%
η ταινία είναι 100000000% φιλοαμερικανική και δήθεν κλαψουροψαγμένη...
ο μέσος κάγκουρας ταυτίζεται πανεύκολα με τα άρματα (αλλά και με τα πουλιά να ταυτιζόταν το ίδιο και το αυτό)..

πέρα από όλα αυτά όμως και τελείως ακομπλεξάριστα ως προς την ποιοτική διάσταση, πρέπει όλοι να την δουν γιατί πρόκειται για θαύμα.

Last edited:
Μάλλον ήμουν άτυχος που είδα την ταινία σε 2D αλλά αυτο δεν σημαίνει οτι δεν "επιασα" την υπόθεση.
Προσωπικά ,για ακόμα μια φορά φαίνεται οτι η συνταγή της επιτυχία είναι απλή:παίρνεται ενα ελαφρό μελό στο οποίο το ζευγάρι είναι εντελώς αταίριαστο,το ντύνεται με ότι εφφέ υπάρχουν διαθέσιμα ,βάζεται και λίγο action στο τέλος για να μην κοιμηθούμε και αυτό είναι όλο.
Κρίμα γιατι περίμενα πολλά περισσότερα όταν είδα το trailer και όχι την ψηφιακή επανέκδοση του Τιτανικού στο διάστημα.
Κάποιοι θα με "βαρεσουν" αλλά στο "2012 " Σε 2D εντελώς στραβά έβγαλα σχεδόν όλη την ταινία με το στόμα ανοιχτό ενώ στο Avatar εντάξει μέχρι και για ενα κ@τ0υρημ@ πετάχτηκα...δεν έγινε και τιποτα.

... ακριβώς γιατί ΔΕΝ το είδες σε 3D. Όπως πρέπει να το δει ο καθένας, και μόνο έτσι. Αλλιώς ας δει οποιαδήποτε άλλη, δεν υπάρχει λόγος να δει αυτήν.

Για μένα, αποτελεί μεγάλο γεγονός ότι αυτή η ταινία με ξαναπήγε στο σινεμά, μετά από πολλά χρόνια home cinema... Και κατάφερε να με αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Εχω δει εκατοντάδες ταινίες, όλων των ειδών, αλλά ποτέ κάτι αντίστοιχο τεχνικά. Η ταινία είναι πρωτοποριακή, και δεν έχει άδικα δημιουργήσει τέτοια φήμη. Την αξίζει πλήρως.

Οσο για τα υπόλοιπα? Ε, το στόρι χιλιοειπωμένο, το σενάριο είναι άκρως προβλέψιμο για το τι θα γίνει στην συνέχεια, γενικά τίποτα πρωτότυπο. Ολα αυτά όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση περνάνε σε τρίτη μοίρα... Η τεχνική της ταινίας, είναι μια επανάσταση του σινεμά, όπως αντίστοιχα ήταν και η τεχνική κινηματογράφησης του Μάτριξ. Αλλά δεν νομίζω ότι σας λέω και κάτι καινούριο... -bye-

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Avatar

... ακριβώς γιατί ΔΕΝ το είδες σε 3D. Όπως πρέπει να το δει ο καθένας, και μόνο έτσι. Αλλιώς ας δει οποιαδήποτε άλλη, δεν υπάρχει λόγος να δει αυτήν.

Παντως εγω εξακολουθω να πιστευω οτι κακως την ειδα σε 3d.Αν ηταν απλα σε ψηφιακη προβολη με τελεια φωτεινοτητα και κρυσταλινη ευκρινια θα μου αρεσε περισσοτερο.

Προσωπικη αποψη το πεδιο βαθους δεν μου λεει τιποτα αντιθετως το βρισκω κουραστικο.Για μενα 3d=εξω απο οθονη.

Και εφοσον μιλαμε για προσωπικα γουστα νομιζω οτι η αποψη "Όπως πρέπει να το δει ο καθένας, και μόνο έτσι. Αλλιώς ας δει οποιαδήποτε άλλη, δεν υπάρχει λόγος να δει αυτήν" ειναι απλα υπερβολικη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Παντως εγω εξακολουθω να πιστευω οτι κακως την ειδα σε 3d.Αν ηταν απλα σε ψηφιακη προβολη με τελεια φωτεινοτητα και κρυσταλινη ευκρινια θα μου αρεσε περισσοτερο.

Προσωπικη αποψη το πεδιο βαθους δεν μου λεει τιποτα αντιθετως το βρισκω κουραστικο.Για μενα 3d=εξω απο οθονη.

Και εφοσον μιλαμε για προσωπικα γουστα νομιζω οτι η αποψη "Όπως πρέπει να το δει ο καθένας, και μόνο έτσι. Αλλιώς ας δει οποιαδήποτε άλλη, δεν υπάρχει λόγος να δει αυτήν" ειναι απλα υπερβολικη.

Η παράγραφος που δεν κάνεις quote, εξηγεί πιστεύω αυτό που θεωρείς υπερβολικό. Καλό είναι να μην απομονώνουμε πράγματα, που αλλοιώνουν το συνολικό νόημα.
Επί της ουσίας, γιατί να υπάρχει παντού κρυστάλλινη απεικόνιση? Πάρε παράδειγμα την όραση σου, εστίασε σε κάτι που να έχει απόσταση από εσένα π.χ. 2-3 μέτρα, το background που βρίσκεται στα 30 - 100 - 500 μέτρα έχει κρυστάλλινη ευκρίνεια? Από την στιγμή που και στην ταινία υπήρχε βάθος, αν όλα ήταν κρυστάλλινα -για μένα- θα ήταν λάθος.

Δεν ξέρω τί λέτε, αλλά εγώ πήγα και για δεύτερη πτήση στην Πανδώρα. Και μπορώ να πω, πως το ευχαριστήθηκα ξανά, αφού είχα την άνεση να παρατηρώ ότι θέλω, αφού έβλεπα την ταινία για δεύτερη φορά.
Η ταινία είναι Υπερθέαμα. Και στο κάτω-κάτω, όσο κοινότυπο και "αμερικάνικο" κι αν είναι το σενάριο και η έκβαση, μια χαρά είναι τα οικολογικά (που είναι και αυτά μόδα) μυνήματα που έχει.