ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

mr.Vox

AVClub Addicted Member
4 April 2008
1,325
Ψάχνοντας στο google για κάποιες πληροφορίες σχετικά με τoυς νόμους που διέπουν τα VideoClub (DVD Club) σας βρήκα.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

Είχα γραφτεί σε ένα videoclub παλαιότερα το οποίο και επισκέφτηκα μια δυό φορές και είχα νοικιάσει κάποια dvd τα οποία και επέστρεψα αφού πλήρωσα. 'Εκτοτε σταμάτησα να πηγαίνω γιατί δεν με βόλευε λόγω αποστάσεως. Τα Χριστούγενα του 2006, εκείνες τις μέρες περίπου, απ' ότι θυμάμαι, μου τηλεφώνησαν από το συγκεκριμένο κατάστημα και μου είπαν ότι είχα νοικιάσει 6 ταινίες οι 5 εκ των οποίων ήταν πορνό και ότι δεν τις έχω επιστρέψει από τον Μάιο του 2006. Τις είχα στην κατοχή μου δηλαδή περίπου 6 μήνες. Αρνήθηκα φυσικά μιας και δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο εκ μέρους μου ή από γνωστό μου. Αφού έκανα έναν διάλογο με τον υπάλληλο και αφού δέχθηκε ότι μπορεί να έγινε και κάποιο λάθος ζήτησα την οριστική διαγραφή του λογαριασμού μου το οποίο όπως είπε και έκανε. Οπότε θεώρησα ότι είχε λήξει η υπόθεση
Στις 21-9-07 μου τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο και μου ζητούν 1042 ευρώ ειδάλλως θα μου κάνουν αγωγή. Πήγα το απόγευμα στο κατάστημα και ο υπάλληλος ανένδοτος μου είπε ότι η υπόθεση έχει δρομολογηθεί στο δικηγορικό γραφείο και δεν μπορεί να κάνει τίποτε.
Σημείωνω ότι το videoclub ανήκει σε γνωστή αλυσίδα, όχι όμως των πολύ μεγάλων. Σήμερα ήρθε η αγωγή με την "λυπητερή" να ζητάνε 1705.80 Ευρώ και δικάσιμος την 1/12/08. Φυσικά απευθύνθηκα σε δικηγόρο. Αυτά παιδιά για να έχεται το νου σας το τι μπορεί να συμβεί στα καλά καθούμενα.
Για όποιον ενδιαφέρεται ας διαβάσει εδώ την αγωγή.

http://rapidshare.com/files/102093823/Vclub.agogi.rar

Φίλος 'βιντεκλαμπάς' της περιοχής έχει ακούσει παρόμοιες ιστορίες με ´τσόντες´ σε ανενεργούς πελάτες, δηλαδή αφήνουν να περάσει κάποιο δάστημα χωρίς να τηλεφωνήσουν και ζητούν μετά όσα θέλουν.
Αν υπάρχει κάποιος φίλος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και έχει να προτείνει τρόπο αντιμετώπισης ας ενημερώσει.

Στην διάθεση του forum περισσότερες λεπτομέρειες

Καλώς ήρθες Mr. Vox.

Δυστυχώς άνοιξες το θέμα σε λάθος κατηγορία και δεν θα πάρεις
απαντήσεις εδώ.

Ας το μεταφέρει κάποιος συντονιστής στην σωστή κατηγορία.

-bye-

Θα βρεις έναν καλό δικηγόρο που να ασχολείται με αστικά θέματα.
Θα τους απαντήσεις με αγωγή και με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της προσωπικότητάς σου αν γράφουν στην αγωγή το είδος των ταινιών (πορνό). Παράλληλα, μπορείς να ζητήσεις και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τους.
Σε τέτοιες περιπτώσεις γενικότερα, το πρόβλημα που υπάρχει είναι το μέσο απόδειξης αυτών, δηλαδή αν υπόγραψες απόδειξη όπως από το νόμο οφείλουν ότι τα παρέλαβες ή όχι.
Επειδή κανένα videoclub δεν κόβει απόδειξη, ο απλούστερος ισχυρισμός σου ότι κάποιος άλλος τα πήρε, ή ότι το μαγαζί έκανε λάθος αρκεί.

Σαφώ και πρέπει να μας ενημερώσει για το videoclub.

Μου κάνει εντύπωση μιάς και νομικά δεν έχουν και πολλές ελπίδες μιάς και δεν μπορούν να αποδείξουν κάτι τέτοιο.

εγω οσουςς ξερω οτι πηγαν δικαστηριο σε τετοια περιπτωση συμβιβαστηκαν μεν αλλα πληρωσαν

δηλαδη ως δικηγοροςς λεω οτι το να την γλυτωσεις σε τετοια περιπτωση ειναι αδυνατο
διαβαστε τη συμβαση που σας δινουν και θα δειτε οτι δεν γινετε τιποτα
τουλαχιστον εγω δεν εχω δει ποτε καποιον να αθωωνεται

αρα συμβιβασμος: θα του δωσεις 500 και θα κλεισει η υποθεση αλλιως με τα εξοδα της δικης και τις αμοιβες υπολογιζε τα 2πλα,3πλα..κοκ..

αλλωστε και πολυ καλος δικηγορος στα αστικα που ειπωθηκε κοστιζει απο 150+
αν μπλεξεις με κατι τετοιο θα πληρωσεις γιαυτο θελει λογαριασμο μονο σε βιντεοκλαμπ με καρτα η σε γνωστο η εστω να εχεις καλες σχεσεις με τον αλλο ωστε να μην στην κανει

και για να μην ακουσω διαφορα θυμιζω οτι εγω απλα λεω οτι βλεπω στα δικαστηρια,δεν συμφωνω με τετοιες πρακτικης και δεν ευθυνομαι εγω γιαυτες

Last edited:
Aπλά αναρωτιέμαι... Αφού όπως λέτε αυτό έχει γίνει συνήθεια... Μήπως θα πρέπει να γίνει μια οργανωμένη κίνηση ώστε να μπει λουκέτο σε κάποια videoclubs?
Θελω να πω, εφόσον αποδεδειγμένα κλέβουν κόσμο έτσι...

Last edited:
Για σταθητε βρε παιδια, απο τη στιγμη που η ενοικιαση γινεται καλη τη πιστη με καποιον αριθμο μέλλους χωρις ταυτότητες, υπογραφες κλπ, πώς διαβολο μπορει να αποδείξει το Βιντεοκλαμπ πως οι ταινιες ενοικιαστηκαν απο τον Χ την ταδε ημερομηνια? Μονο απο το αρχείο του? Μα εκεί μπορει να κάνει ολη τη λίστα sold out και μετα να ζηταει οτι θελει...

Ακομα και στα μικρα θεματα, τέτοια χαλια εχει η Τυφλη?

Δεδομενου οτι ανα πασα στιγμη το videoclub μπορει να χτυπησει 2-3 κωδικους ταινιων στον λογαριασμο μου, που ουδεποτε νοικιασα, πως μπορουν να αποδειξουν οτι οντως τους ενοικιασα? Αμα ειναι ετσι απλα να ανοιξω ενα VC και να αρχισω να χρεωνω οτι θελω...

Δεδομενου οτι ανα πασα στιγμη το videoclub μπορει να χτυπησει 2-3 κωδικους ταινιων στον λογαριασμο μου, που ουδεποτε νοικιασα, πως μπορουν να αποδειξουν οτι οντως τους ενοικιασα? Αμα ειναι ετσι απλα να ανοιξω ενα VC και να αρχισω να χρεωνω οτι θελω...

Και το συνεργειο...???:smash:

Ενας πολυ απλος τροπος να "γλυτωσεις" απο τετοιες περιεργες ιστοριες εναι να αποδειξεις οτι τη συγκεκριμενη μερα ενοικιασης των ταινιων εσυ ελειπες διακοπουλες σε καποιο νησακι! Οι τροποι για να το κανεις αυτο ειναι πολυ απλοι.Απο κει και περα και μονο το γεγονος οτι σε ειδοποιησαν για τη "καθυστερηση" μετα απο 6 μηνες πιστευω οτι ειναι ενας μειονεκτικοτατος παραγοντας στο θεμα που εχουν εναντιον σου.Επισης καλο ειναι να ψαξεις αν το συγκεκριμενο club εχει προβει και στο παρελθον σε αντιστοιχες αγωγες σε αλλους πελατες.

Yπάρχει και άλλη λύση αλλά θα κοστίσει λίγο.
Πας στο δικαστήριο και έρχεσαι σε συμβιβασμό.
Στη συνέχεια αγοράζεις μία γλάστρα και την πας στον ιδιοκτήτη στο Νοσοκομείο.
Επίσης πρέπει να αγοράσεις και έναν καλό πυροσβεστήρα για να βοηθήσεις στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του μαγαζιού.
Ξέρω ότι από το πουθενά να πληρώνεις δεν είναι και το καλύτερο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά.
Άσε που βοηθάς και τον συνάνθρωπο.

δηλαδη ως δικηγοροςς λεω οτι το να την γλυτωσεις σε τετοια περιπτωση ειναι αδυνατο
διαβαστε τη συμβαση που σας δινουν και θα δειτε οτι δεν γινετε τιποτα
τουλαχιστον εγω δεν εχω δει ποτε καποιον να αθωωνεται

αρα συμβιβασμος: θα του δωσεις 500 και θα κλεισει η υποθεση αλλιως με τα εξοδα της δικης και τις αμοιβες υπολογιζε τα 2πλα,3πλα..κοκ..

αλλωστε και πολυ καλος δικηγορος στα αστικα που ειπωθηκε κοστιζει απο 150+
αν μπλεξεις με κατι τετοιο θα πληρωσεις γιαυτο θελει λογαριασμο μονο σε βιντεοκλαμπ με καρτα η σε γνωστο η εστω να εχεις καλες σχεσεις με τον αλλο ωστε να μην στην κανει

και για να μην ακουσω διαφορα θυμιζω οτι εγω απλα λεω οτι βλεπω στα δικαστηρια,δεν συμφωνω με τετοιες πρακτικης και δεν ευθυνομαι εγω γιαυτες

Δυστυχώς αυτά μου είμαι και ο δικός μου ο δικηγόρος
με μια όμως εξαίρεση ότι τουλάχιστον εγώ δεν έχω υπογράψει ποτέ σύμβαση σε κανένα Video Club.

Είμαστε όμως τελικά απροστάτευτοι από κάτι τέτοιους απατεώνες.
Φαίνεται παράλογο αλλά έτσι είναι.
Με την βοήθεια όμως του internet καθώς δημοσίευσα το θέμα και σε άλλα site εντόπισα και άλλα άτομα που έχουν πέσει θύμα του απατεώνα και έτσι του λύνω τα χέρια κάτα κάποιο τρόπο αφού και οι όποιοι άλλοι συμφωνούν να παραβρεθόυν σαν μάρτυρες στην υπόθεση μου και εγώ στην δική τους.
Η εταιρεία αυτή έχει κάνει πανομιότυπες αγωγές το μόνο που αλλάζει είναι οι τίτλοι των ταινίων και οι ημερομηνίες.
Άλλες ενέργειες που έκανα ήταν καταγγελία στο ΕΚΠΟΙΖΩ και στο Υπουργείο ανάπτυξης. Περιμένω την απάντησή τους και έκανα και καταγγελία στον τοπικό τύπο ώστε και αυτοί αν μπορούν να το ερευνήσουν.
Τώρα ψάχνω τον νόμο ...... που εχει αναρτηθεί σε μεγάλη αλυσίδα video club μήπως και εκεί βρώ κάποια στοιχεία τα οπία προστατεύουν τον καταναλωτή από τέτοιες καταστάσεις. (Θα έχετε προσέξει κάνα χρονο τώρα
όπου έχει αναρτηθεί ταμπέλα και λέει ´βάσει του τάδε νόμου οι ταινές προπληρώνονται.' Δεν έχω συγκρατήσει τον αριθμό αυτόν.) Θα πάω σήμερα κιόλας να τον βρω.
Σίγουρα το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και σε κάθε Ελληνικό σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας λογαριασμός σε DVD-Video Club. Όποτε όλοι μας είμαστε έρμαια αυτών των λοποδυτών. Ότι θέλουν κάνουν. Ὀσα τους λείπουν τόσα χρεώνουν και επί το πλείστον οι 'καθυστερήσεις' αφορούν πορνοταινίες ώστε ο άλλος να κομπλάρει να τα βγάλει στην φόρα. Σου λέει θα γίνω ρόμπα. Κάτι σαν τις κάμερες στα ξενοδοχεία.

Όποιος ενδιαφέρεται για το όνομα της εν λόγω επιχείρησης ας στείλει PM και του το στέλνω. Αν επίσης κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας επικοινωνήσει μαζί μου για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αν μπορεί κάποιος moderaror ας μεταφέρει το θέμα στο topic που πρέπει ώστε να το διαβάσουν περισσότεροι φίλοι του site.

Thanks.

Δικονομικώς το βάρος απόδειξης το έχει το Βιντεοκλαμπ.
Πώς θα αποδείξει την ενοικίαση?
Με μάρτυρες?
Θα θυμάται ο υπάλληλος κάθε ταινία που νοίκιασε πριν ένα 6μηνο?
Με έγγραφα δεν γίνεται, το αρχείο από το πισί, εάν θεωρηθεί έγγραφο, δεν μπορεί να αποδείξει υπέρ του εκδότη του, μόνο εναντίον του. Και αυτό είναι θέμα που μπορεί να πάει και στον Άρειο Πάγο, μόνο που τα έξοδα θα είναι πολλαπλάσια από το ζητούμενο ποσό.

Εγώ θα έλεγα να τους μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Εάν είσαι πχ οικογενειάρχης ο ισχυρισμός ότι νοίκιασες πολλά πορνο και τα κρατάς για 6μηνο προσβάλλει την τιμή σου, σου δημιουργεί προβλήματα με τη σύζυγο κλπ κλπ.

Έχεις σίγουρα και ένσταση καταχρηστικότητας, και ΙΣΩΣ το 300 ΑΚ (δυσκολούτσικο). Από κει και περα το παλεύεις μια χαρά με μάρτυρες, φωνές, απειλές για μηνύσεις για ψευδορκία και τα γνωστά. Τους τραβάς και αγωγή-μήνυση αν γράφουν για τις τσόντες, και αν δεν γράφουν ένσταση αοριστίας. Καλή επιτυχία και να πληρώνεις καλά τον δικηγόρο σου! :2thumb22sup::ernaehrung004:

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση !!! εάν έχεις δίκιο και λες αλήθεια , ΣΧΙΣΤΟΝ !!! με αντίστοιχες μεθόδους ! και μην φοβάσαι για τρελά νούμερα διεκδίκησης από πλευράς του ! το αμφισβητούμενο εμπόρευμα , υπηρεσία , ακόμα και να του τα έκλεβες δεν είναι τέτοια που μπορούν να του προκαλέσουν τέτοια ζημιά που υποστηρίζει !!
Υ.Σ ΔΕΝ είμαι δικηγόρος !
Υ.Σ 2 άσε που εγώ θα επιχειρούσα να τον συναντήσω και να συζητήσω μαζί του οτι την επομένη φορά που θα ασχοληθεί μαζί μου , τοτε και ο δικιγόρος του θα πρέπει να έχει ειδικότητα σε εγκλήματα κατά ζωής ,,, ξαναεπαναλαμβάνω εάν και εφόσον είναι όντως όπως τα περιγράφεις !!