ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

@Κώστας Ποτακίδης

Πανω κατω οτι ρωτησαν και πιο πανω:

Τι σταματαει εσενα* να με "χρεωσεις" 2-3 ταινιες που δεν νοικιασα ποτε, χτυπωντας τους κωδικους αυθαιρετα στον λογαριασμο μου ενω δεν τις πηρα, και μετα απο Χ χρονικο διαστημα να μου ζητας ενα καρο λεφτα?

Αντιστοιχα, απο που και ως που ειναι ο πελατης σε μειονεκτικη θεση και πρεπει να αποδειξει οτι εκεινος δεν ειναι ελεφαντας και οχι το καταστημα οτι οντως χρωσταει οτι λενε οτι χρωσταει? Εδω εμεις στο δικο μας μαγαζι (αλλο αντικειμενο), με τιμολογια με υπογραφες και αποδειξεις πληρωμων, και οσες φορες χρειαστηκε να ζητησουμε δικαστικα χρηματα, μας βγαινει η παναγια να αποδειξουμε οτι οντως μας χρωστανε αυτα τα λεφτα, και στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει εστω και ως ενδεχομενο ο οποιοσδηποτε δικαστης να θεωρησει οτι βαρυνει τον πελατη να αποδειξει οτι ΔΕΝ πηρε τις εν λογω ταινιες? Πως μπορεις να αποδειξεις κατι αρνητικο?

*Εσυ, οχι εσυ προσωπικα, εσυ ως ο μεσος επιχειρηματιας του χωρου. Την αποψη σου ρωταω.

Αν σε αυτή την περίπτωση του φίλου μας που άνοιξε αυτό το θέμα το δικαστήριο δικαιώσει το videoclub, την άλλη νύχτα θα πιάσουν δουλειά όλοι επαγγελματίες του χώρου και μέχρι τα χαράματα θα χρεώνουν ταινίες στους πελάτες τους!:flipout::flipout:

πολλά μπορεί να συμβαίνουν.
απ' τη μεριά του video club.
1) αν η ενοικίαση δεν είναι με κάρτα, υπάρχει και η περίπτωση να χτύπησε ο υπάλληλος άλλο νούμερο κατά λάθος...(το 5 με το 6 στο πληκτρολόγιο ξέρεις απέχουν μόλις 1εκ.)
2) το είπε κι άλλος: αν η ενοικίαση δεν είναι με κάρτα, υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να άκουσε το νούμερό σου/στοιχεία σου και να πήγε 1 βδομάδα αργότερα και πήρε οτι πήρε...

απ'τη μεριά σου
1) ξέρουν συγγενείς σου (γυναίκα-παιδιά ενδεχομένως) ή κάποιος άλλος οτι ήσουν μέλος στο συγκεκριμένο club; δεν πήρες εσύ, μήπως πήρε κάποιος γνωστός σου;

το σημαντικότερο ΟΛΩΝ είναι οτι ο clubάς δεν είναι επαγγελματίας αλλά είχε κακό σκοπό με προφανή λόγο, αν όπως λες σου τηλεφώνησε 6 μήνες μετά και όχι 10 μέρες μετά πχ.
όπως είπε και κάποιος που έχει club, ειδοποιεί τους πελάτες με διάφορους τρόπους σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί όντως μπορεί να ξεχάσει κάποιος να κάνει επιστροφή...
σε τευτέρι τα σημείωνε, δεν ξέρει από υπολογιστές και προγράμματα;

άλλο σημαντικό είναι το εξής:
ωραία νοίκιασες τσόντες..και θες να τις κρατήσεις βρε αδερφέ...
τόσο χαϊβάνι είσαι που δεν ξέρεις οτι μπορείς να κάνεις κόπιες τη σήμερον ημέρα και μετά τις επιστρέφεις; ή μήπως εμπνέεσαι και εσύ και η συσκευή μόνο με τις αυθεντικές;
- άλλοι κατεβάζουν τελευταία έργα με κορυφαία/καλή ποιότητα και δεν πατάνε σε video club ποτέ...

αυτό ακριβώς θα πει στο δικαστήριο. "κ. πρόεδρε αν ήθελα να τις κρατήσω θα τις αντέγραφα" έ ρε γλέντια μετά..................

το λέμε ξανά για πολλοστή φορά.........κυνηγησέ τον !!!!!

φίλε μου δεν έχει να κάνει. Σήμερα και η Μαρία η άσχημη μπορεί να κάνει αντίγραφα ασφαλείας στα ΠΑΝΤΑ. Πρόσεξε. Μπορεί. Δεν αποδεικνύει οτι έκανε ακόμα κι αν το χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα, αλλά μπορεί. Έχει διαφορά. σιγά μην κάνει έφοδο το κράτος στο σπίτι του να δει αν κάνει αντίγραφα. Αυτά είναι για γέλια. Η ουσία είναι οτι ο καθένας μπορεί.
Και μη μου πει κανείς οτι ήθελε να κρατήσει τα προτότυπα γιατί ήταν έργα ποιότητας, δεν ήταν καν ταινία, τσόντες ήταν...άσε που σε όλα νομίζω τα club, μόνο το dvdάκι είναι το αυθεντικό (το κουτί είναι πλαστικούρα του κερατά). δεν έχει νόημα για κανέναν πλέον να κρατήσεις dvd από video club.
στα παλιά χρόνια με vhs ίσως, τώρα όχι.

Συνεπώς ή κάποιοι πιτσιρικάδες την κάνανε ή πάτησε λάθος νούμερα ο υπάλληλος. Τέλος.

δεν νομίζω, απλά έχει μια χασούρα ο καταστηματάρχης και κοιτάει να την καλύψει μέσω άλλων....

Επανέρχομαι μιας και από προσωπική έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι η διεύθυνση που δίνεται ώς έδρα της επιχείρησης είναι και η έδρα του σωματείου των ιδιοκτητών Videoclub ή ήταν τουλάχιστον μέχρι και το 2006. Οπότε δεν πρόκειται για μη επαγγελματία

Συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για κάποια κομπίνα των υπαλλήλων ή έστω αμέλεια να επικοινωνήσουν μαζί μου σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να βρούμε νωρίτερα το τι έχει γίνει.

Σημειώνω ότι στην οικία μου λειτουργεί τηλεφωνητής.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος γιος όπως είπε του ιδιοκτήτη αρνήθηκε τα παραπάνω και με παρέπεμψε στον δικηγόρο τους

Κανείς δεν γνώριζε ότι έχω γραφτεί στο Videoclub καθώς μένω με τους υπέργηρους γονείς μου που δεν θα μπορούσαν να έχουν σχέση με το αντικείμενο μιας και δεν γνωρίζουν τι συμαίνει DVD.

Το θέμα το συζήτησα μετά την πρώτη ενόχληση που μου έκαναν από το κατάστημα με γνωστούς και του δικούς μου.

Μάλιστα προχθές φίλος που πήγε να διαγραφεί από το συγκεκριμένο club όπου και αυτός ήταν άνενεργός πελάτης αφού του είπα την δική μου ιστορία. Του είπαν ΟΚ αλλά αποδείξεις δεν δίνουμε. Θα μπλοκάρουμε τον λογαριασμό και είμαστε εντάξει.

:rifle:

Δεν τους στέλνεις την υπηρεσία ειδικών ελέγχων (πρώην Σ.Δ.Ο.Ε.) μια βόλτα από εκεί αφού τους έχεις εξηγήσει τι έχει συμβεί πρώτα ? Πειραιώς και Χαμοστέρνας είναι στον Ταύρο, άντε να τελειώνουμε με τους απατεώνες.

Μου ετυχε και εμενα μια ιδια περιπτωση.
Μου τηλεφωνησαν πριν απο κανα διμηνο απο το βιντεο κλαμπ της παλιας μου γειτονιας, που ειμαι μελος απο το '88.
Σταματησα να νοικιαζω απο εκει, απο το Μαρτη του 2006 μιας και μετακομισα.

Πριν κανα διμηνο λοιπον με πηρε τηλεφω ενας υπαλληλος και μου ειπε οτι εχω νοικιασει ενα dvd απο το καλοκαιρι του 2006 !!! (για την ακριβεια 14/8/2006) και να την παω αμεσσα μιας και ο λογαριασμος εχει φουσκωσει πολυ.

Του ειπα οτι εχω να παω απο κει κατι χρονια, αλλα αυτο επεμενε, και με οχι ευγενικο τροπο. Του ειπα "κανε οτι θες, δεν πληρωνω" και του το εκλεισα.

Προφανως ενημερωσε τον ιδιοκτητη, και κανα δυο μερες μετα, ξανα τηλεφωνο ο ιδιοκτητης.

Μια απο τα ιδια.

Εν τελη, του ειπα "χ@σε μας, ελειπα εξωτερικο, δεν ημουν εδω".

Δεν με ξαναενοχλησε.

Αυτο που εκτιμω οτι συνεβει στην περιπτωση την δικη μου, ειναι οτι ισως ο υπαλληλος αντι να πατησει τον κωδικο που το ειπε αυτος που νοικιασε το dvd πχ 2569, πατησε 2563.

Ειναι πιθανον.

Δεν τους στέλνεις την υπηρεσία ειδικών ελέγχων (πρώην Σ.Δ.Ο.Ε.) μια βόλτα από εκεί αφού τους έχεις εξηγήσει τι έχει συμβεί πρώτα ? Πειραιώς και Χαμοστέρνας είναι στον Ταύρο, άντε να τελειώνουμε με τους απατεώνες.

Thanks. Περιμένω κάποιες απαντήσεις από ΕΚΠΟΙΖΩ και θα πάω και από εκεί.

να του στείλεις κανέναν έλεγχο και να τον παίρνεις και τηλέφωνο να του λες την ώρα που θα είναι ο έλεγχος εκεί ή καλύτερα να πας από εκεί την ίδια ώρα για να του πεις ότι δεν το έχεις ενοικιάσει εσύ, να δω τι θα σου πει την ώρα που θα είναι οι ελεγκτές στο μαγαζί του ????

Να ρωτήσω κάτι...

Φαντάζομαι ότι όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στα videoclubs θα υπάρχει κάποιος... επίσημος σύλλογος, σον οποίο θα λογοδοτούν όλοι του κλάδου.

Τι θα λέγατε αν σαν avclub στέλναμε σ'αυτόν τον Σύλλογο στον οποίο λογικά θα ανήκει το videoclub επιστολή - καταγγελία, ώστε από τον εν λόγω απατεώνα να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας??

Υπό άλλες συνθήκες θα συμφωνούσα απόλυτα.

Όμως από τη στιγμή που υπάρχει θέμα με καταγγελίες από πολλούς πελάτες, μπορούμε να θεωρήσουμε αν μη τι άλλο, ότι το θέμα είναι άξιο ώστε να κινητοποιηθούμε και να ζητήσουμε διερεύνησή του.

Από κει και πέρα είναι θέμα του συλλόγου τους να διερευνήσει αν όντως υπάρχει απάτη, μέσω των δικαστηρίων. Δε νομίζω ότι έχει όρεξη ο κάθε πελάτης που δίνει 2 ευρώ τη βδομάδα για μια ταινία να μπλέκει με δικαστικά έξοδα χιλιάδων ευρώ. Και ακριβώς γι'αυτό, επειδή λίγοι έχουν την οικονομική πολυτέλεια να το κυνηγήσουν, κυκλοφορούν εκεί έξω απατεώνες που πλουτίζουν.

Last edited:
Ο Πρόεδρος του συλλόγου τους είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας.!!!!

Re: Απάντηση: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

μα η συγκεκριμενη περιπτωση απ'ότι θυμαμαι προς τα κει οδευει

Ναι αλλα αν συμβεί αυτό αύριο σε μένα, πχ, εγώ θα πρέπει μάλλον να πάω φυλακή, είτε να πληρώσω του κυρίου αυτά που αξιώνει... Μια καταγγελία σε έναν σύλλογο δεν είναι τόσο τραγική υπόθεση. Βέβαια απ'ότι βλέπω... μάλλον δε θα βγάλουμε κάτι.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την εξέλiξη της υπόθεσης ας στείλει pm.
:huh2: