ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

Παρομοιο σκηνικο ειχε συμβει και σε μενα στο παρελθον. Video club το οποιο κατα την επιστροφη δεν καταχωρουσε την επιστροφη της ταινιας (οι μακακες!!!!!!) και με παιρνανε μετα τηλ να μου ζητησουνε τις ταινιες. Αυτο εγινε 2 φορες και στο τελος του εκοψα. Επαγγελματιες της πλακας!:violent-smiley-030:

Eμένα μου έχει τύχει να έχω νοικιάσει 4 παιχνίδια ps3 μαζί και επιστρέφοντας το ένα πίσω την επόμενη μέρα (τα άλλα τρια τα ήθελα κι άλλες μέρες) νοικιάζω και μια τανία.

Τους λέω ότι έχω κι άλλα 3 σπίτι και μένουν κάγκελο. Μου είπαν όταν γυρίσω σπίτι να τους πάρω τηλ. να τους πω τους κωδικούς! Δεν τα'χανε περάσει τα χαϊβάνια! Μάλιστα στις ίδιες κάθε φορά που κοιτάζω παιχνίδια ps3 είναι πάντοτε με το καρτελλάκι που δείχνει ότι είναι νοικιασμένα. Πάντοτε και κάθε μέρα. Παίρνω κι εγώ 2-3 στο χέρι μια φορά και πάω ταμείο κι αμέσως μου τα δίνει για το σπίτι! Απίστυετες λέμε!

Εννοείται ότι έχω το νου μου μ'αυτές που μπλέξαμε.:HTEHEH56:

ξερετε κανενα επαγγελματια να δουλευει σε βιντεοκλαμπ?
παιδακια ειναι τα περισσοτερα
-Θελω τον μεξικανο
-αυτην με τον μπραντ πητ?
-οχι την παλαιοτερη
-δεν υπαρχει τετοιο πραγμα

γνώμη μου είναι να μην πληρώσεις τίποτα. Στάνταρντ είναι κόλπο για να σου φάνε λεφτά. Απλά σκίστους και πλάκωσε τους στις μηνύσεις. Το να πληρώσεις τον δικηγόρο σου δεν είναι τίποτα, θα τους κάνεις και αγωγή να τους διεκδικήσεις και αυτά τα χρήματα. Παρ'τους τα σώβρακα.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει πουθενά υπογραφή σου ότι νοίκιασες εσύ αυτές τις ταινίες ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ πες τους. Άντε με τα λαμόγια..............και αν έχεις πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη της #$%$%$επιχείρησης του video club στείλε κανένα pm να σου δώσουμε βοήθεια "χειροκίνητη".

Πάλι καλά που δεν έβαλε ότι ενοικίασες τίποτε τσόντες για ειδικά γούστα...θα σε κοιτάζαν λοξά, συγγενείς και φίλοι...

Πάντως το "στήσιμο" μου θυμίζει κάτι απο την ταινία trainspoting, εκεί συζητούσαν να αρχίσουν να πουλάνε δονητές με mail-order. Μόλις ερχόταν η παραγγελία, θα έβαζαν τα χρήματα στον λογαριασμό τους και θα απαντούσαν στον "πελάτη" δια αλληλογραφίας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο. Μέσα στον φάκελο θα έβαζαν ένα τσεκ επιστροφής των χρημάτων, ισόποσο με την παραγγελία, με αποστολέα κάποια εταιρία με βαρύγδουπο και "ανώμαλο" όνομα. Η κομπίνα ήταν στο ότι κανείς δεν θα πήγαινε να εξαργυρώσει τσεκ απο μια εταιρία με "παράξενο όνομα" με τον φόβο μην γίνει ρεζίλι.

Re: Απάντηση: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

Πάντως το "στήσιμο" μου θυμίζει κάτι απο την ταινία trainspoting, εκεί συζητούσαν να αρχίσουν να πουλάνε δονητές με mail-order. Μόλις ερχόταν η παραγγελία, θα έβαζαν τα χρήματα στον λογαριασμό τους και θα απαντούσαν στον "πελάτη" δια αλληλογραφίας ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο. Μέσα στον φάκελο θα έβαζαν ένα τσεκ επιστροφής των χρημάτων, ισόποσο με την παραγγελία, με αποστολέα κάποια εταιρία με βαρύγδουπο και "ανώμαλο" όνομα. Η κομπίνα ήταν στο ότι κανείς δεν θα πήγαινε να εξαργυρώσει τσεκ απο μια εταιρία με "παράξενο όνομα" με τον φόβο μην γίνει ρεζίλι.

Στο lock stock and two smocking barells ήταν το παραπάνω στόρυ...

Δικονομικώς το βάρος απόδειξης το έχει το Βιντεοκλαμπ.
Πώς θα αποδείξει την ενοικίαση?
Με μάρτυρες?
Θα θυμάται ο υπάλληλος κάθε ταινία που νοίκιασε πριν ένα 6μηνο?
Με έγγραφα δεν γίνεται, το αρχείο από το πισί, εάν θεωρηθεί έγγραφο, δεν μπορεί να αποδείξει υπέρ του εκδότη του, μόνο εναντίον του. Και αυτό είναι θέμα που μπορεί να πάει και στον Άρειο Πάγο, μόνο που τα έξοδα θα είναι πολλαπλάσια από το ζητούμενο ποσό.

Εγώ θα έλεγα να τους μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Εάν είσαι πχ οικογενειάρχης ο ισχυρισμός ότι νοίκιασες πολλά πορνο και τα κρατάς για 6μηνο προσβάλλει την τιμή σου, σου δημιουργεί προβλήματα με τη σύζυγο κλπ κλπ.

βαρος αποδειξης ακουω , μαρτυρες ιδιωτ εγγρ. κατα του εκδοτη του.

ΠολΔικ1 :a0210::a0210::grandpa::flipout:

πως θα αποδειχθει αυτο εξηγησανε στον φιλο-παθοντα?

αφου ειναι κατω απο 5.900 και με μαρτυρες αλλα ποιος θυμαται?

και που περιμενανε εξι μηνες ειναι κι αυτοι λιγο κακοπιστοι...

Last edited:
Δικονομικώς το βάρος απόδειξης το έχει το Βιντεοκλαμπ.
Πώς θα αποδείξει την ενοικίαση?
Αυτό δεν κατάλαβα ακόμα και εγω.

Και αυτα που ειπώθηκαν ήδη από δικηγόρους (ότι καλό είναι να συμβιβαστείς κλπ) δεν με πείθουν καθόλου.

Αναθερθηκε αρκετες φορες, το αν έχει διαβασει κανεις τα ψιλα γραμματα, στο συμβολαιο που υπογραφει καποιος προκειμενου να γινει μελος στο club.

Ούτε εγω το έχω διαβασει αλλα ίσως εκει να δίνεται καποια εξηγηση σε περιπτωσεις διαφωνιων...

Ρε παιδιά ο συμβιβασμός γίνεται επειδή τα χουν τάτσι-μίτσι οι δικηγόροι μεταξύ τους... Είναι όλοι γνωστοί και τα κανονίζουν και είναι όλοι ευτυχισμένοι. Και αυτοί παίρνουν αμοιβή χωρίς ουσιαστική δουλειά και κάνουν και χάρη στον δικηγόρο που, φαινομενικά, θα χανε τη δίκη επειδή θα χει κ αυτός έναν ευχαριστημένο πελάτη.

Οπότε είναι όλοι χαρούμενοι... εκτός απ'αυτόν που πληρώνει κερατιάτικο συμβιβασμό..

Ολα αυτά δεν τα βγάζω απ'το κεφάλι μου. Είχαμε παρόμοια ιστορία που ένας χειροδίκησε εναντίον συγγενή μου και ενώ ήταν ηλίου φαεινότερον ότι θα έχανε ο άλλος, πήγε ο δικηγόρος του και κανόνισε με τον δικό μας συμβιβασμό. Η μλκια είναι οτι το δέχτηκε το θύμα (γυναίκα γαρ και δεν ήξερε κ πολλά από δικαστικά)...

Μετά μάθαμε (από σπόντα εντελώς) ότι οι δικηγόροι ήταν γνωστοί τα είχαν κανονίσει μεταξύ τους για να μη πληρώσει αποζημίωση ο πελάτης του.... και να βγει και χαμένος ο άλλος δικηγόρος.

Εντάξει, μη τα λέμε έτσι εύκολα αυτά... Το να προτείνει ο δικηγόρος συμβιβασμό δεν πρέπει να θεωρείται ούτε καν σημάδι ότι τα "παίρνει", ότι γνωρίζει τον αντίδικο ή τον δικηγόρο του κλπ.
Συνήθως είναι μία πραγματιστική και ψυχρή προσέγγιση της διαφοράς από την άποψη της αξιολόγησης των συνεπειών της ήττας. Κάτι αντίστοιχο με το εφαρμοζόμενο στις ΗΠΑ "plea bargaining", που βλέπουμε στις ταινίες. Πώς δηλαδή στο Prison Break ο Μπέλικ δέχθηκε τα 25 χρόνια κάθειρξη ενώ δεν είχε κάνει τον φόνο; Ε, στη λογική αυτή. Υπάρχουν επίσης πολλοί που οι ίδιοι ζητούν συμβιβασμό γιατί θεωρούν μία δίκη ως ένα ανοικτό μέτωπο που τους κουράζει ψυχολογικώς. Τώρα βέβαια σου ζητάνε 1700, σε πνίγει το δίκιο και το κλείνεις στα 500... Τα ποσά είναι τέτοια που εάν όντως πνίγεσαι λες κομμάτια να γίνει, προχωράω, έτσι πιστεύω.

Εντάξει προφανώς δε μιλάω για όλες τις περιπτώσεις...

Αλλά κάτι τέτοιες σαν και αυτή είναι εξόφθαλμη.....

Ειλικρινά πως μπορούν να αποδείξουν ότι πήρες τις ταινίες και δεν τις επέστρεψες??? Είναι να τρελαίνεσαι δλδ....

Last edited:
Δικονομικώς, μόνο με μάρτυρες (δεν μπορεί να φέρει τα στοιχεία από το πρόγραμμα του υπολογιστή)
Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να περνάς στην αντεπίθεση, αλλά το ισοζύγιο, οικονομικώς, ακόμη και σε περίπτωση νίκης, καταλήγει παθητικό, πάντως πραγματικό (οικονομικό) κέρδος δεν έχεις.

προσοχη
μπορει να συμβει το εξης
την ωρα που νοικιαζεις ενα δισκακι ,καποιος πελατης
ακουει τον κωδικο σου και το ονομα σου και παει μετα 10 ημερες
και νοικιαζει 6 dvd ....ειναι απλο το club θα κυνηγηση εσενα .

.

κακώς να ζητάνε ταυτότητα όπως κάνουν στις αγορές με την πιστωτική κάρτα !!! στις πιστωτικές γιατί ζητάνε ταυτότητα ? και μη μου πείτε ότι 1700 ευρώ δεν είναι σοβαρό ποσό???? γιατί τα 50 ευρώ στην πιστωτική είναι τίποτα μπροστά τους. Εγώ θα το ήθελα ή να υπάρξει ηλεκτρονική υπογραφή όπως κάνει στα φορητά τερματικά της η DHL όταν σου παραδίδει ή όταν παραλαμβάνει από εσένα πακέτο. Λύσεις υπάρχουν πάντα το θέμα είναι να τις θέλουμε να τις εφραμόσουμε για το καλό του κοσμάκι.

Εντάξει, μη τα λέμε έτσι εύκολα αυτά... Το να προτείνει ο δικηγόρος συμβιβασμό δεν πρέπει να θεωρείται ούτε καν σημάδι ότι τα "παίρνει", ότι γνωρίζει τον αντίδικο ή τον δικηγόρο του κλπ.
Συνήθως είναι μία πραγματιστική και ψυχρή προσέγγιση της διαφοράς από την άποψη της αξιολόγησης των συνεπειών της ήττας. Κάτι αντίστοιχο με το εφαρμοζόμενο στις ΗΠΑ "plea bargaining", που βλέπουμε στις ταινίες. Πώς δηλαδή στο Prison Break ο Μπέλικ δέχθηκε τα 25 χρόνια κάθειρξη ενώ δεν είχε κάνει τον φόνο; Ε, στη λογική αυτή. Υπάρχουν επίσης πολλοί που οι ίδιοι ζητούν συμβιβασμό γιατί θεωρούν μία δίκη ως ένα ανοικτό μέτωπο που τους κουράζει ψυχολογικώς. Τώρα βέβαια σου ζητάνε 1700, σε πνίγει το δίκιο και το κλείνεις στα 500... Τα ποσά είναι τέτοια που εάν όντως πνίγεσαι λες κομμάτια να γίνει, προχωράω, έτσι πιστεύω.

το plea bargaining γενικα παντως

αφορα την ποινικη δικονομια των

αμερικανων παντως ετσι?

πληρως ασυμβιβαστο με το ελληνικο συστημα...

αλλα στο αστικο...

συμβιβασμος μπορει να γινει και με μεσολαβηση του

ειρηνοδικη?

Σχόλια φίλου από άλλο FORUM.
Προσωπικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με τους τίτλους των DVD.

"Επιπλέον με την παρακράτηση των συγκεκριμένων dvd που ήταν τελευταίας κυκλοφορίας και είχαν μεγάλη ζήτηση ο εναγόμενος μας στέρησε τη δυνατότητα εκμίσθωσης τους σε άλλους πελάτες που μας τα ζητούσαν επίμονα...."

Ακολουθούν rated 18+ links απο search στο google:

Inside Napoli (1990) (salieri)
http://www.egafd.com/actresses/details.php/id/s0056

Models corporation(2003--)
http://dvd-hardcore.filmundo.de/hard...vd-195252.html
Link για να δείχνει την ημερομηνία παραγωγής δεν βρήκα αλλα το παραπάνω "auction" (lol) ξεκίνησε το 2003. Ακόμα και το 2003 να κυκλοφόρησε δεν είναι καινούρια παραγωγή.

Russian - lesson 3 (2005)
http://www.blissbox.com/store/detail.asp?productid=4971

Oma s*x extreme (2001--)
http://www.filmundo.de/product/362866/
Αντίστοιχο λινκ για auction που ξεκίνησε το 2001

Κυρίαρχος των ωκεανών(2001)
http://www.megamarket.gr/-p-35777.html

Αυτά νομίζω οτι είναι αρκετά :
Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν είναι τελευταίας κυκλοφορίας...
Δεν ξέρω αν στις αηδίες απαντάς με αηδίες αλλα αμέσως καταρίπτεται ένα επιχείρημα τους με την ημερομηνία παραγωγής των ταινιών. Δυστυχώς το σοβάρεψαν και δεν είναι πλέον forumlike πλάκα αλλα ίσως τα παραπάνω σε βοηθήσουν (η έστω σε κάνουν να γελάσεις....

......
Δεν θα ήταν κακό να πας απο κάνα σοβαρό video club (εγώ έχω σε σχετική εκτίμηση τα seven π.χ.) και να τους ρωτήσεις τι κάνουν οι ίδιοι σε τέτοιες περιπτώσεις η αν είναι νομικά καλυμμένοι αν υπάρχει δεδικασμένο κτλ.. Αν δεν τα καταφέρεις μπορώ εύκολα να μάθω τη συνήθη τακτική και την κάλυψη τους σε τέτοιες καταστάσεις. Πάντως περισσότερο με πρωταπριλιάτικο αστείο μου μοιάζει η αγωγή τους.

Υ.Γ2: ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΙΝΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟ "Inside Natali"?

Καλά ξεμπερδέματα.

Εγώ πάντως συμβιβασμό δεν θα έκανα....
H όχληση που επικαλούνται το 2006 ισχύει;προφανώς δεν ήταν εξώδικο, αλλά αναφέρουν συγκεκριμμένη ημερομηνία και ισχυρίζονται πως μίλησαν μαζί σου. Επομένως το χοντραίνουν πολύ και προβλέπω μηνύσεις...Είναι και ψιλοαόριστη η αγωγή... μυρίζομαι πως την κάναν για να συμβιβαστούν και ότι αρπάξουν.
Τράβα μια μηνυσάρα γιατί σε κατηγορούν και για υπεξαίρεση και λένε και τους τσοντοτίτλους, μία αγωγή να ζητάς ηθική βλάβη, ασφαλιστικά μέτρα και συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της εταιρείας μέχρι το ποσό της αιτούμενης αποζημίωσής σου επικαλούμενος οικονομική αφερεγγυότητά τους και άστους να τρέχουν ΑΥΤΟΙ.

Σπύρο υπάρχει δικαστικός και εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ίδιες συνέπειες, άλλος τύπος εν συντομία.