ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

το plea bargaining γενικα παντως

αφορα την ποινικη δικονομια των

αμερικανων παντως ετσι?

πληρως ασυμβιβαστο με το ελληνικο συστημα...

αλλα στο αστικο...

συμβιβασμος μπορει να γινει και με μεσολαβηση του

ειρηνοδικη?

το ανέφερα για να δείξω ότι στη λογική του συμβιβασμού μπορούν να μπουν ακόμη και αθώοι, ακόμη και άτομα που τους πνίγει το δίκαιο. Ότι πολλές φορές προτιμάται ένα σημαντικά μικρότερο κακό από τον κίνδυνο επέλευσης ενός πολύ μεγαλύτερου.

Εγώ πάντως συμβιβασμό δεν θα έκανα....
H όχληση που επικαλούνται το 2006 ισχύει;προφανώς δεν ήταν εξώδικο, αλλά αναφέρουν συγκεκριμμένη ημερομηνία και ισχυρίζονται πως μίλησαν μαζί σου. Επομένως το χοντραίνουν πολύ και προβλέπω μηνύσεις...Είναι και ψιλοαόριστη η αγωγή... μυρίζομαι πως την κάναν για να συμβιβαστούν και ότι αρπάξουν.
Τράβα μια μηνυσάρα γιατί σε κατηγορούν και για υπεξαίρεση και λένε και τους τσοντοτίτλους, μία αγωγή να ζητάς ηθική βλάβη, ασφαλιστικά μέτρα και συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της εταιρείας μέχρι το ποσό της αιτούμενης αποζημίωσής σου επικαλούμενος οικονομική αφερεγγυότητά τους και άστους να τρέχουν ΑΥΤΟΙ.

Σπύρο υπάρχει δικαστικός και εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ίδιες συνέπειες, άλλος τύπος εν συντομία.

+1 ελεος

κανονικα με τα απο τον 1ο μηνα επρεπε να κοινοποιησουν ενα εξωδικο που να αποδεικνύει οτι ειδοποιηθηκες αλλα αγνοησες την προειδοποιηση τους

ΙΜΗΟ παντα

Θα εκανα οτι σου λεει ο underdog και γρηγορα μαλιστα διοτι οσο αργεις ειναι σαν να αποδεχεσαι το γεγονος

αλλιως

συμβιβασμο

διοτι ενας κακος συμβιβασμος ειναι πολλες φορες καλυτερος απο μια κερδισμενη δικη

τα seven δινουν καρτα και ευκολα αποδεικνυεται αν πηρες κατι η οχι αφου αν δεν χτυπηθει στην καρτα τοτε δεν το πηρες

εγω εχω ενεργους λογαριασμους σε 4 βιντεοκλαμπ στην πολη μου αλλα θα κρατησω μονο του seven

και κατι ακομη,δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχεις υπογραψει συμβαση
διαβασε την και θα δεις οτι το θεμα αντιμετωπιζεται σοβαρα(νομικα) η με παληκαριες(μη νομικα)
εδω μπαινουν αθωοι στην φυλακη η αθωωνονται εμποροι ναρκωτικων καθημερινα μπροστα στα ματια μας και εσεις νομιζετε οτι αυτη η "μεγαλη αδικια" δεν μπορει να περασει,ειναι απαραδεκτο,παλεψε το κτλ κτλ

Last edited:
Eγώ πάντως από seven παίρνω χωρίς κάρτα. Καλά οι γενικοί όροι τέτοιων συμβάσεων είναι πολλές φορές τόσο καταχρηστικοί και παράνομοι που παλεύονται.

Που μπορούμε να βρούμε ένα αντίγραφο μιας τέτοιας σύμβασης από οποιοδήπτε DVD club. Να δούμε επιτέλους τι γράφει;

:furious3:

Μια στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους . Ακούσθηκαν πολλά εδώ . Άλλος λέει να μας πει τα όνομα του μαγαζιού , άλλος να τον σκίσει κλπ . Κατ αρχάς και να με συγχωρέσει ο φίλος δεν ξέρουμε αν λέει αλήθεια , πώς ζητάμε να μας δώσει το όνομα του καταστήματος . Αν όμως λέει αλήθεια ίσος δεν μας την λέει ολόκληρη . Σ εμένα πχ αν ένας πελάτης καθυστερήσει ταινίες σε μια βδομάδα παίρνει ειδοποίηση με sms σε 10 μέρες παίρνει δεύτερο sms και αμέσως δέχεται και τηλεφωνική επικοινωνία / Αν μέσα σε 4 μέρες δεν επιστρέψει τις ταινίες ξανά ενοχλούμε κλπ. Οπότε αν υπήρχε περίπτωση λάθους θα το αντιλαμβανόμαστε νωρίς και θα είχε λυθεί το πρόβλημα με τον ένα η τον άλλο τρόπο . Μου έχει τύχει περίπτωση ανάλογη κι εμένα παρά πολλές φορές . Τις περισσότερες φορές όμως είχα δίκιο εγώ αφού ο πελάτης για να αποφύγει την υψηλή χρέωση προφασίζονταν ότι έχουμε κάνει λάθος και αυτό σ έναν έμπειρο πωλητή – καταστηματάρχη είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει . Αν όμως ο συγκεκριμένος δεν μπορεί ν αντιληφθεί πότε του λεν ψέματα και πότε όχι πιθανόν να κάνει και λάθος εκτίμηση και να την πλήρωση και ο ανυποψίαστος πελάτης και φυσικά άδικά . Στην περίπτωση του φίλου μας που όπως λέει είχε τον κωδικό του ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά έγινε ενοικίαση και μάλιστα σ ένα είδος το οποίο ο ίδιος και α ότι φαίνεται στην κίνηση του στο PC δεν συνηθίζει τότε αυτομάτως τα κατάστημα θα έπρεπε να τον πίστέψε και να κάνει ¨γαργάρα τις ταινίες ¨όπως τις έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές . Είναι μια δύσκολη περίπτωση που σπανίζει μεν αλλά δυστυχώς υπάρχει . Δεν είναι απατεώνες τα video club όπως τα παρουσιάζετε . αντιθέτως έχουν καταντήσει βιοπαλαιστές (μη γελάτε) που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια αγορά που βάλετε από παντού. Οι απώλειες που έχει ένα κατάστημα από χαμένες ταινίες είναι πάρα πολλές και δυστυχώς αν δεν κινηθεί νομικά απέναντι σε αυτούς που αρνούνται να επιστρέψουν τις ταινίες θ αναγκασθεί σε μικρό χρονικό διάστημα να κλείσει .

Φίλε μου καλά ξεμπερδέματα

Απάντηση: Re: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

Eγώ πάντως από seven παίρνω χωρίς κάρτα. Καλά οι γενικοί όροι τέτοιων συμβάσεων είναι πολλές φορές τόσο καταχρηστικοί και παράνομοι που παλεύονται.

Και από ποιο seven είπες ότι παίρνεις χωρίς κάρτα?-bye-

Κανονιά η κάρτα εφαρμόστηκε γι αυτόν ακριβός το λόγο . Δυστυχώς όμως 9 στους10 πελάτες την ξεχνάν κι έτσι επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα του με τον αριθμό τηλεφώνου και το όνομα του αν δεν τον ξέρουμε προσωπικά και ίσος και με περαιτέρω στοιχεία αν μας φανεί κάπως

Re: Απάντηση: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

Μια στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους . Ακούσθηκαν πολλά εδώ . Άλλος λέει να μας πει τα όνομα του μαγαζιού , άλλος να τον σκίσει κλπ . Κατ αρχάς και να με συγχωρέσει ο φίλος δεν ξέρουμε αν λέει αλήθεια , πώς ζητάμε να μας δώσει το όνομα του καταστήματος . Αν όμως λέει αλήθεια ίσος δεν μας την λέει ολόκληρη . Σ εμένα πχ αν ένας πελάτης καθυστερήσει ταινίες σε μια βδομάδα παίρνει ειδοποίηση με sms σε 10 μέρες παίρνει δεύτερο sms και αμέσως δέχεται και τηλεφωνική επικοινωνία / Αν μέσα σε 4 μέρες δεν επιστρέψει τις ταινίες ξανά ενοχλούμε κλπ. Οπότε αν υπήρχε περίπτωση λάθους θα το αντιλαμβανόμαστε νωρίς και θα είχε λυθεί το πρόβλημα με τον ένα η τον άλλο τρόπο . Μου έχει τύχει περίπτωση ανάλογη κι εμένα παρά πολλές φορές . Τις περισσότερες φορές όμως είχα δίκιο εγώ αφού ο πελάτης για να αποφύγει την υψηλή χρέωση προφασίζονταν ότι έχουμε κάνει λάθος και αυτό σ έναν έμπειρο πωλητή – καταστηματάρχη είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει . Αν όμως ο συγκεκριμένος δεν μπορεί ν αντιληφθεί πότε του λεν ψέματα και πότε όχι πιθανόν να κάνει και λάθος εκτίμηση και να την πλήρωση και ο ανυποψίαστος πελάτης και φυσικά άδικά . Στην περίπτωση του φίλου μας που όπως λέει είχε τον κωδικό του ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά έγινε ενοικίαση και μάλιστα σ ένα είδος το οποίο ο ίδιος και α ότι φαίνεται στην κίνηση του στο PC δεν συνηθίζει τότε αυτομάτως τα κατάστημα θα έπρεπε να τον πίστέψε και να κάνει ¨γαργάρα τις ταινίες ¨όπως τις έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές . Είναι μια δύσκολη περίπτωση που σπανίζει μεν αλλά δυστυχώς υπάρχει . Δεν είναι απατεώνες τα video club όπως τα παρουσιάζετε . αντιθέτως έχουν καταντήσει βιοπαλαιστές (μη γελάτε) που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια αγορά που βάλετε από παντού. Οι απώλειες που έχει ένα κατάστημα από χαμένες ταινίες είναι πάρα πολλές και δυστυχώς αν δεν κινηθεί νομικά απέναντι σε αυτούς που αρνούνται να επιστρέψουν τις ταινίες θ αναγκασθεί σε μικρό χρονικό διάστημα να κλείσει .

Δεν υπήρχαν oυτε SMS ουτε τηλεφωνικές κλήσεις. Μετά από 6 μήνες περίπου τηλεφώνησαν.
Με την βοήθεια του Ιντερνετ κατάφερα να βρώ και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο κατάστημα Αλυσίδα. Στοιχεία έχω στην διάθεση μου.

Κώστα και από το άλλο της περιοχής μας πάλι χωρίς κάρτα παίρνω...γενικά δεν θυμάμαι να είχα ποτέ κάρτα για αυτό το είπα! Αλήθεια η κάρτα αυτή βγαίνει και σε έκδοση "μαγνητική" δηλαδή με κάποια μνήμη που να έχει περασμένες όλες τις ενοικιάσεις ; Ή είναι μόνο ID card; :a0210:

Το ότι άλλοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και άλλοι κάνουν λαμογιές συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα και δεν τους χαρακτηρίζει όλους! Αν πρόσεξες και εγώ ρώτησα για τις οχλήσεις που τυχόν δέχθηκε.

Εγώ από αυτό το video club που ψωνίζω, από ότι έχω καταλάβει δίνει αντιγραμμένα dvd με το λογότυπο του πάνω και είναι ασημί χρώματος και από τις 2 πλευρές. Μάλλον το κάνει ο άνθρωπος για τον ίδιο λόγω, βέβαια δεν έχω κάτσει να δω το κατά πόσο χάνει στην ποιότητα η ταινία. Υπάρχει περίπτωση να του φέρνουν αντιγραμμένα dvd όσα παραγγείλει εκείνος ? και να κρατά τα αυθεντικά στο μαγαζί για backup ?

Η κάρτα απλά θα έχει το id code δεν γίνεται να έχει μνήμη για να κρατά το αρχείο γιατί θα ηταν ακριβές και επίσης θα μπορούσε οποιοσδήποτε γνώστης να το πειράξει το αρχείο και να ισχυριστεί ότι θέλει μετά.

Λόγω επαγγέλματος (προγραμματιστής) μπορώ να έχω μια καλύτερη άποψη σε αυτό.

Η καλύτερη λύση είναι να δίνεις με κάρτα και μόν με την παρουσία της. Να μάθει επιτέλους ο κόσμος να κυκλοφορεί με πορτοφόλι όταν θέλει να κάνει αγορές και να έχει αποδεικτικά στοιχεία μαζί του όπως προβλέπεται βάσει νόμου να έχει π.χ. ταυτότητα. Έχουμε μάθει να είμαστε άρπα κόλα σε όλα και να λέμε πάντα "αφού με ξέρεις μωρέ, έχω πρόσωπο εγώ, αυτά είναι για τους άλλους....κτλ."

Anyway ξεφύγαμε από το θέμα μας όμως............

Πάντως προσπάθησε να το γυρίσεις στην αντεπίθεση και κάνε του μήνυση και σωρεία αγωγές γιατί ο "μάστορας-καταστηματάρχης" μπορεί και να νομίζει ότι έχει δίκιο αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.

Φυσικά και χάνουν στην ποιότητα εφόσον σίγουρα είναι συμπιεσμένα για να χωράνε σε DVD-5. Η χρήση των εγγράψιμων DVD-9 ώστε να αποφεύγεται η συμπίεση είναι πιό ακριβή και σχεδόν πάντα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής ειδικά των φτηνιάρικων κατασκευών τις οποίες ο περισσότεροσς κόσμος διαθέτει. Ο λόγος που το κάνει δεν έχει σχέση με το θέμα μας της "Αυθαίρετης Χρέωσης" σου απαντώ όμως μιας και έθεσες το ερώτημα. Πιθανόν να θέλει να έχει σε διαθεσιμότητα πολλά αντίγραφα ώστε να κάνει πολλαπλές ενοικιάσεις πράγμα παράνομο βέβαια και αυτό.

:a0210:

Απάντηση: Re: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ VIDEO CLUB

Εγώ από αυτό το video club που ψωνίζω, από ότι έχω καταλάβει δίνει αντιγραμμένα dvd με το λογότυπο του πάνω και είναι ασημί χρώματος και από τις 2 πλευρές. Μάλλον το κάνει ο άνθρωπος για τον ίδιο λόγω, βέβαια δεν έχω κάτσει να δω το κατά πόσο χάνει στην ποιότητα η ταινία. Υπάρχει περίπτωση να του φέρνουν αντιγραμμένα dvd όσα παραγγείλει εκείνος ? και να κρατά τα αυθεντικά στο μαγαζί για backup ?

Εάν είσαι τόσο σίγουρος ότι πρόκειται για αντίγραφά κακός είναι ακόμα το video club σου. Μάλιστα αν αυτά όπως λες έχουν και το logo της εταιρίας του πάνω τότε είναι κατευθείαν για φυλακή ο άνθρωπος .

δεν νομίζω κάτι άλλο θα είναι γιατί είναι από αλυσίδα video club το συγκεκριμένο.

Κώστα, όλα αυτά που αναφέρεις για τηλέφωνα και sms είναι πρακτική ενός καλού επαγγελματία, όπως είσαι εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι βέβαια.
Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση που υπάρχει δόλος;
Έχω την εντύπωση οτι σαν επαγγελματίας στο χώρο αυτό τόσα χρόνια, μπορείς να εκτιμήσεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας κακοπροαίρετος βιντεοκλαμπάς
και μέχρι που ενδεχομένως θα τον καλύψει και ο νόμος ή τα παραθυράκια του.

Εγώ κάνω μερικές υποθέσεις.
Αν όντως νοικιάσω 5 ταινίες και δεν τις επιστρέψω πως μπορείς εσύ να αποδείξεις πρώτον οτι τις πήρα και μετά οτι δεν τις επέστρεψα;
Είναι απόδειξη το οτι θα γράψεις εσύ εκεί στον υπολογιστή σου οτι το τάδε μέλος σήμερα πήρε αυτούς τους τίτλους; (αυτό μπορείς να το κάνεις αυθαίρετα για οποιονδήποτε και όποτε εσύ θέλεις. Τη νύχτα χωρίς την παρουσία μου.)
Απόδειξη θα ήταν αν υπέγραφα οτι σήμερα (τόσο του μήνα) πήρα από σένα (αυτούς τους τίτλους). Τότε μάλιστα.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι δεν έχω υπογράψει κανένα συμφωνητικό όταν έκανα την εγγραφή πράγμα που έγινε στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Ήθελα να ρωτήσω και τον vasdar αν προτίθεται να μου δώσει εκείνα τα δανεικά που του είχα δώσει πριν από ένα χρόνο;:flipout:

Μπορώ να ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν έχω ενυπόγραφη δήλωσή του οτι τα πήρε;
Τι αλλάζει στην περίπτωση του βιντεοκλαμπ;

vasdar, αστειεύομαι ούτε καν γνωριζόμαστε απλά ρωτάω λόγω επαγγελματικής ιδιότητας.-bye-

Last edited: