Μια στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους . Ακούσθηκαν πολλά εδώ . Άλλος λέει να μας πει τα όνομα του μαγαζιού , άλλος να τον σκίσει κλπ . Κατ αρχάς και να με συγχωρέσει ο φίλος δεν ξέρουμε αν λέει αλήθεια , πώς ζητάμε να μας δώσει το όνομα του καταστήματος . Αν όμως λέει αλήθεια ίσος δεν μας την λέει ολόκληρη . Σ εμένα πχ αν ένας πελάτης καθυστερήσει ταινίες σε μια βδομάδα παίρνει ειδοποίηση με sms σε 10 μέρες παίρνει δεύτερο sms και αμέσως δέχεται και τηλεφωνική επικοινωνία / Αν μέσα σε 4 μέρες δεν επιστρέψει τις ταινίες ξανά ενοχλούμε κλπ. Οπότε αν υπήρχε περίπτωση λάθους θα το αντιλαμβανόμαστε νωρίς και θα είχε λυθεί το πρόβλημα με τον ένα η τον άλλο τρόπο . Μου έχει τύχει περίπτωση ανάλογη κι εμένα παρά πολλές φορές . Τις περισσότερες φορές όμως είχα δίκιο εγώ αφού ο πελάτης για να αποφύγει την υψηλή χρέωση προφασίζονταν ότι έχουμε κάνει λάθος και αυτό σ έναν έμπειρο πωλητή – καταστηματάρχη είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει . Αν όμως ο συγκεκριμένος δεν μπορεί ν αντιληφθεί πότε του λεν ψέματα και πότε όχι πιθανόν να κάνει και λάθος εκτίμηση και να την πλήρωση και ο ανυποψίαστος πελάτης και φυσικά άδικά . Στην περίπτωση του φίλου μας που όπως λέει είχε τον κωδικό του ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά έγινε ενοικίαση και μάλιστα σ ένα είδος το οποίο ο ίδιος και α ότι φαίνεται στην κίνηση του στο PC δεν συνηθίζει τότε αυτομάτως τα κατάστημα θα έπρεπε να τον πίστέψε και να κάνει ¨γαργάρα τις ταινίες ¨όπως τις έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές . Είναι μια δύσκολη περίπτωση που σπανίζει μεν αλλά δυστυχώς υπάρχει . Δεν είναι απατεώνες τα video club όπως τα παρουσιάζετε . αντιθέτως έχουν καταντήσει βιοπαλαιστές (μη γελάτε) που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια αγορά που βάλετε από παντού. Οι απώλειες που έχει ένα κατάστημα από χαμένες ταινίες είναι πάρα πολλές και δυστυχώς αν δεν κινηθεί νομικά απέναντι σε αυτούς που αρνούνται να επιστρέψουν τις ταινίες θ αναγκασθεί σε μικρό χρονικό διάστημα να κλείσει .
Φίλε μου καλά ξεμπερδέματα
Κώστα, όλα αυτά που αναφέρεις για τηλέφωνα και sms είναι πρακτική ενός καλού επαγγελματία, όπως είσαι εσύ, αλλά και πολλοί άλλοι βέβαια.
Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση που υπάρχει δόλος;
Έχω την εντύπωση οτι σαν επαγγελματίας στο χώρο αυτό τόσα χρόνια, μπορείς να εκτιμήσεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας κακοπροαίρετος βιντεοκλαμπάς
και μέχρι που ενδεχομένως θα τον καλύψει και ο νόμος ή τα παραθυράκια του.
Εγώ κάνω μερικές υποθέσεις.
Αν όντως νοικιάσω 5 ταινίες και δεν τις επιστρέψω πως μπορείς εσύ να αποδείξεις πρώτον οτι τις πήρα και μετά οτι δεν τις επέστρεψα;
Είναι απόδειξη το οτι θα γράψεις εσύ εκεί στον υπολογιστή σου οτι το τάδε μέλος σήμερα πήρε αυτούς τους τίτλους; (αυτό μπορείς να το κάνεις αυθαίρετα για οποιονδήποτε και όποτε εσύ θέλεις. Τη νύχτα χωρίς την παρουσία μου.)
Απόδειξη θα ήταν αν υπέγραφα οτι σήμερα (τόσο του μήνα) πήρα από σένα (αυτούς τους τίτλους). Τότε μάλιστα.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι δεν έχω υπογράψει κανένα συμφωνητικό όταν έκανα την εγγραφή πράγμα που έγινε στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Ήθελα να ρωτήσω και τον vasdar αν προτίθεται να μου δώσει εκείνα τα δανεικά που του είχα δώσει πριν από ένα χρόνο;
Μπορώ να ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν έχω ενυπόγραφη δήλωσή του οτι τα πήρε;
Τι αλλάζει στην περίπτωση του βιντεοκλαμπ;
vasdar, αστειεύομαι ούτε καν γνωριζόμαστε απλά ρωτάω λόγω επαγγελματικής ιδιότητας.