Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Δηλαδή σάν τί θά έπρεπε να κάνουμε??
O Xότζα ακολουθούσε μιά πολιτική απομονωτισμού καί για ένα διάστημα τάχε καλά με την Κίνα..
Δεν θά αυτομαστιγωθούμε κιόλας για το καθεστώς πού επικρατούσε στην Αλβανία...
Πού πολλοί μάλιστα απο τούς Αλβανούς λένε ότι περνούσαν καλά γιατί είχαν τα βασικά.Yγεία και βασικό μισθό.Τωρα υπάρχει μεγάλη μαφία...Και επίσης τα πρώτα χρόνια άφηναν να φεύγουν απ´εκεί άτομα με πολλά προβλήματα...Το ίδιο που έκανε ο Κάστρο πού α´φησε να φύγουν όλα τα ρεμάλια τής Κούβας και ουδέποτε έφτιαξαν σοβαρή αντιπολίτευση στό Μαϊάμι..
Ούτε για το καθεστώς Τσαουσέσκου κάναμε...
Δεν μπορεί να ψυχολογίζουμε γιά ότιδήποτε.Και αυτή η οργή 15 χρόνια μετά έ όσο νάναι θα έχει καταλαγιάσει.
Και εμείς υπήρξαμε μεταναστες μετά από έναν εμφύλιο...
Και αρκετοί επίσης υποχρεωτικά μετανάστες γιατί ως ηττημένοι δέν τούς επιτρεπόταν η είσοδος.
Νομίζω ότι είναι μεγάλη υπερβολή κάτι τέτοιο.
Και οι Βούλγαροι γιατί δεν είναι θυμωμένοι??

Μα και με τους Βούλγαρους συνομιλούσαμε και με τους Ρουμάνους. Δεν είχαμε πολλά πάρε δώσε αλλά συνομιλούσαμε. Και όπου επιβάλλοταν κι όλας τα βρίσκαμε. Τρανταχτό παράδειγμα τα νερά και η συμφωνία Ζίφκωβ-Καραμανλή. Δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνουμε με τους αλβανούς. Ούτε και θεωρώ δεδομένη μια συγκεκριμένη στάση ως σωστή. Απλά λέω ότι στη γειτονιά μας έχουμε έναν που έχει πόρτες και παράθυρα κλειστά και κανείς μας δεν ενδιαφέρετε πως ζει ή αν ζει. Αν δε, συνυπολογιστεί ότι έχει και τα παιδιά του για όμηρους μέσα, ποια θα ήταν η ψυχολογία των παιδιών αυτών όταν ξαφνικά οι πόρτες ανοίξουν; Σε αυτά που γράφεις για το ποιοι βγήκαν πρώτοι συμφωνώ. Και δυστυχώς έχουν χαρακτηρίσει και όλο τον υπόλοιπο λαό με τις πράξεις τους. Για την Κούβα δεν ξέρω πολλά, και πως έφευγαν οι πρόσφυγες στο Μαϊάμι.

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Μα και με τους Βούλγαρους συνομιλούσαμε και με τους Ρουμάνους. Δεν είχαμε πολλά πάρε δώσε αλλά συνομιλούσαμε. Και όπου επιβάλλοταν κι όλας τα βρίσκαμε. Τρανταχτό παράδειγμα τα νερά και η συμφωνία Ζίφκωβ-Καραμανλή. Δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνουμε με τους αλβανούς. Ούτε και θεωρώ δεδομένη μια συγκεκριμένη στάση ως σωστή. Απλά λέω ότι στη γειτονιά μας έχουμε έναν που έχει πόρτες και παράθυρα κλειστά και κανείς μας δεν ενδιαφέρετε πως ζει ή αν ζει. Αν δε, συνυπολογιστεί ότι έχει και τα παιδιά του για όμηρους μέσα, ποια θα ήταν η ψυχολογία των παιδιών αυτών όταν ξαφνικά οι πόρτες ανοίξουν; Σε αυτά που γράφεις για το ποιοι βγήκαν πρώτοι συμφωνώ. Και δυστυχώς έχουν χαρακτηρίσει και όλο τον υπόλοιπο λαό με τις πράξεις τους. Για την Κούβα δεν ξέρω πολλά, και πως έφευγαν οι πρόσφυγες στο Μαϊάμι.

Kαί την ελληνική χούντα τήν είχαν αναγνωρίσει όλα τα κράτη.
Αλλο θέμα οι κρατικές πολιτικές και άλλο οι όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις.
Ηταν και εποχές τών δύο μπλόκ οπότε υπήρχε μιά ισορροπία στα πράγματα.
Πιό σαφής ο κόσμος ..
Υπήρχε και το θέμα τής ελληνικής μειονότητας στήν Αλβανία...
Επικρατούσε η λεγόμενη πολιτική τής ´μή επέμβασης´ τότε μέ την Αλβανία.
Με την Βουλγαρία οι σχέσεις ήταν πολύ καλύτερες από σήμερα,όπου υπάρχουν και οι μειονοτικοί μουσουλμάνοι εκεί.Οπως και το ότι έχουν πιό φιλοαμερικανική πολιτική.Ο Πούτιν τούς ζόρισε πολύ με τούς αγωγούς...
Γιά τον Κάστρο ,απ´όσο ξέρω,υπήρξε σαφής και συνειδητή επιλογή να στείλει πεσκέσι απέναντι τά ´καλόπαιδα´.Δεν έχασε καί τίποτα...

Νομίζω ότι με την Αλβανία το βασικό θέμα είναι πώς αποτελεί τήν γειτονική χώρα με τίς περισσότερες ´εξαγωγές´πληθυσμού πρός την Ελλάδα.
Αυτό εντελώς αντανακλαστικά προκαλεί καί έναν φόβο´εισβολής´ στόν εγχώριο πληθυσμό..
Είναι σάν νά έρχεται ο ´άγνωστος φτωχός ξάδελφος´νά κατοικεί δίπλα σου καί νάχεις να τον δείς 40 χρόνια
Και αυτός φοβάται ότι θά τόν εκμεταλλευτείς και εσύ φοβάσαι μήν σού πάρει ότι έχεις κατακτήσει.
Αυτό το ´κλίμα´επηρεάζει βασικά μικροαστικές μάζες πληθυσμού.
Οι έλληνες μέ την τηλεόραση και το κινητό και το αμάξι φαντασιώνουν τήν απειλή τού παλιού τους εαυτού και θέλουν νά τήν ´ξεχάσουν´.Ο ´παλιός εαυτός´είναι οι φτωχοί μετανάστες...
Οπότε υπάρχει όντως εκμετάλλευση από την μιά πλευρά τού πιό αδύναμου,αλλά ταυτόχρονα και ένας φόβος.
Ε,εδώ παρεμβαίνει σοβαρά και όχι μέ κραυγες η πολιτεία για να θέσει το σωστό πλαίσιο συνύπαρξης κατ´αρχήν και εν συνεχεία αμοιβαίας αποδοχής.
Αλλά όταν δεν υπάρχει πλαίσιο,δεν υπάρχει νόμιμη εργασία και ενα μέρος τών πολιτικών δυνάμεων το ´καλλιεργεί´πρός όφελος τής ´μαύρης αγοράς´και ένα άλλο μερος ρητορεύει περί ´ρατσισμού´τό πρόβλημα διαιωνίζεται...
Αν καί νομίζω ότι σιγά-σιγά θά μειωθεί.
Ηδη πολλοί Αλβανοί προκόβουν και τά παιδιά τούς έχουν προσαρμοστεί πιά.
Αλλά θέλει δουλειά το πράγμα ακόμα γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε..

εμενα δεν μ ενοχλησε η διαφημιση

μ ενοχλησε ο τιτλος που γραφτηκε για την διαφημιση

.

Για όσους θεωρούν ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και δεν έχουμε επάνοδο κλπ. επειδή δεν γεννούμε:

Προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανένα άτομο το δικαίωμα να εκφέρει αυτές τις πομπώδεις εκφράσεις, αν δεν έχει επιτέλέσει ο ίδιος την υποχρέωση/καθήκον του, δηλ. να έχει κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, έτσι ώστε ο ίδιος να συμβάλλει στην διατήρηση και στην αύξηση του ελληνικού έθνους.

Αλλιώς τα θεωρώ λόγια του καφενείου.

Λοιπόν για να ακούσω πόσα παιδάκια έχετε εσείς που μιλάτε απαξιωτικά για το μέλλον του ελληνισμού;

Επειδή στην πρώτη παράγραφό σου βλέπω ότι αναφέρεσαι σε μένα : Δεν είπα ότι όλα τα κακά μέλοντα οφείλονται ΜΟΝΟ στο οτι δεν γεννούμε... Ούτε κανένας άλλος το ισχυρίστηκε αυτό... Διάβασε ξανά...
Στην δεύτερη παράγραφο γιατί αρνείσαι στον μη πολύτεκνο το δικαίωμα να βλέπει και να αναγνωρίζει τό όφελος που έχει η κοινωνία από τις πολύτεκνες οικογένειες ? Υπερβολικός είσαι...
Την τρίτη παράγραφο την αφήνω ασχολίαστη και στην τέταρτη, μόνο οι πολύτεκνοι μπορούν να μιλούν απαξιωτικά για το μέλλον του ελληνισμού ?

Κατα τα άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί εξανίστασαι...

Εντελώς διευκρινιστικά, αυτό που επηρρεάζει περισσότερο δεν είναι τόσο ο συνολικός πληθυσμός όσο η αναλογία νέων (πχ κάτω των 30) και ηλικιωμένων (συνταξιούχων δηλαδή).

Ακριβώς... Οι αλβανοί είναι πέντε εκατομμύρια αλλά τα ποσοστά νέων/γέρων είναι συντριπτικά υπέρ των νέων, κάτι που δεν ισχύει για την χώρα μας...
Η μελέτη άλλωστε του ΙΚΑ έδειξε οτι σε 20-30χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την σύνταξη των συνταξιούχων... (Το αν θα έπρεπε να είναι έτσι, μιά και οι συνταξιούχοι έχουν προκαταβάλει τις εισφορές περίθαλψης και σύνταξης είναι μιά άλλη ιστορία).

Αν όμως κάποια στιγμή σταθεροποιηθούν οι γεννήσεις, ώστε να έχουμε ένα πληθυσμό 7 εκατομμυρίων, ΚΑΙ με τις σωστές αναλογίες, πολύ θα ήθελα να δω τί θα λέγαμε τότε για ανεργία, ανάπτυξη, ανθρώπινους ρυθμούς στα αστικά κέντρα κλπ. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Σαν έθνος και σαν τόπος θεωρώ ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα ζωτικού χώρου και πόρων. Και θεωρώ ότι με αύξηση του πληθυσμού αυτό το πρόβλημα επιδυνώνεται.

Οσο θα μειώνεται ο πληθυσμός, τόσο θα εισάγονται αλλοδαποί... Τα εργατικά χέρια δεν θα εκλείψουν... Το μοναστήρι νά´ναι καλά κι από καλογήρους.....

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

@BIOS
Και πες ότι ο άνεργος απόφοιτος πιάνει δουλειά στην οικοδομή.
Το θεωρείς ως εναλλακτική λύση; Και ποιος θα τον πάρει για δουλειά αφού υπάρχει ο αλλοδαπός που και χαμηλότερο μεροκάματο θα πάρει και θα δουλέψει χωρίς ασφάλιση. Αμα το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν να απορροφήσουν τους αποφοίτους των πανεπιστημίων να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να καταργηθούν/μειωθούν σε πλήθος τμήματα τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση. Προσωπικά τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποιον που σπούδασε μόνο για τη γνώση χωρίς να αποσκοπεί σε επαγγελματική αποκατάσταση μέσω των σπουδών. Αλλά και πάλι ο Έλληνας έχει τη λύση. Οι Ιταλίες, Ρουμανίες, Βουλγαρίες και Αγγλίες να'ναι καλά. Και είναι φυσικό γιατί πρακτικά αν δεν υπάρχει δουλειά στρωμένη οι σπουδές είναι η μόνη μάλλον λύση έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα.
Αλλά βέβαια η ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πιο βολική από το να υπάρχει τεχνική εκπαίδευση της προκοπής, γιατί φέρνει λεφτά στην πόλη που φιλοξενεί το ΑΕΙ/ΤΕΙ, ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν φροντιστήριο μένει αμείωτος, οι νέοι μέχρι τα 25-27 δεν λογαριάζονται ως άνεργοι αφού σπουδάζουν (είτε για το 1ο πτυχίο είτε για μεταπτυχιακό) και μετά η υπερπροσφορά πτυχιούχων αυξάνει τον ανταγωνισμό και ο νέος/νέα είναι ευχαριστημένος με 700 γ@μ#ευρώ.
Τώρα όσον αφορά την υπογεννητικότητα το πρόβλημα είναι και οικονομικό και πρακτικό. Αφενός οι εργαζόμενες μητέρες δεν τα βγάζουν πέρα και με τη δουλειά και με τα παιδιά αφού γιαγιά και παππούς ανήκουν στο παρελθόν ειδικά στο αστικό περιβάλλον. Το άλλο ευτράπελο είναι πως η μάνα παίρνει σύνταξη όταν πλέον τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει ενώ θα ήταν πιο λογικό να παίρνει άδεια μακράς διαρκείας για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να συνταξιοδοτείται πιο αργά. Για το οικονομκό σκέλος του προβλήματος πιστεύω να είναι σε όλους κατανοητό πως με 700 ευρώ δεν ζεις ούτε τον εαυτό σου.
Και δύο μισθοί να μπαίνουν στο σπίτι δλδ 1500 ευρώ δε φτάνουν ούτε για ζήτω για μια τριμελή οικογένεια ειδικά αν δεν υπάρχει και ιδιόκτητο σπίτι. Άρα ο 25άρης δεν δύναται να κάνει οικογένεια γιατί απλά δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της και τα έξοδά της. Θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ώστε να μπορέσει να έχει οικονομική ανεξαρτησία και να ικανοποιεί κάποια κριτήρια που θα καθιστούν δυνατή ως ένα βαθμό τη δημιουργία οικογένειας. Καλά 30 δηλαδή...

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου... Γι'αυτό λέω ότι τα πράγματα δεν είναι ασχημα...
Είναι ΠΟΛΥ άσχημα...

Εχεις δίκιο. Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι πρωτίστως οικονομικό.

Πρωτίστως οικονομικό, αλλά στην Ελλάδα υπάρχει και το δευτερεύων "θα χάσω την βόλεψή μου" και το τριτεύων "σιγά μη μεγαλώνω μιά ζωή παιδιά" και το τεταρτεύων "κι εγώ πότε θα ζήσω"....

Και οι δικοι μας μετανάστες διατηρούσαν στο εξωτερικό τούς δεσμούς με τήν πατρίδα τους.
Βέβαια οι ελληνες μεταναστες ζούσαν σε χώρες που δεν γειτόνευαν με την μητέρα-πατρίδα,οπότε δεν ετιθετο θέμα Μεγάλης Ελλάδας ή δεν ξέρω εγώ τι...
...
Και προσωπικά προτιμώ ο κάθε μετανάστης να μήν ´ξεχνάει´τίς ρίζες του,αλλά ταυτόχρονα να αποδέχεται -υπό συνθήκες ισονομίας με τούς ντόπιους-τούς νόμους τής φιλοξενούσας χώρας...Και η φιλοξενούσα χώρα θα πρέπει να τού προσφέρει όλα τα νόμιμα μέσα γιά τήν ανάπτυξή του.Βάζοντας όμως πλαίσιο(γενικότερα)με μιά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική..
...

Οι μεγαλύτεροι εχθροί των Γερμανών δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες που έζησαν για χρόνια στην Γερμανία...
Εχω ξαδέρφια εκεί από Θράκη και ξέρω τι λέω...
Και μιλάμε γιά μιά χώρα που τουλάχιστον είχε κάποια υποδομή γιά τους εργαζόμενους αλλοδαπούς...
Οι Αλβανοί μετανάστες γιατί να μας βλέπουν διαφορετικά απ´ότι οι δικοί μας τους Γερμανούς ?

Για όσους θεωρούν ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και δεν έχουμε επάνοδο κλπ. επειδή δεν γεννούμε:

Προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανένα άτομο το δικαίωμα να εκφέρει αυτές τις πομπώδεις εκφράσεις, αν δεν έχει επιτέλέσει ο ίδιος την υποχρέωση/καθήκον του, δηλ. να έχει κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, έτσι ώστε ο ίδιος να συμβάλλει στην διατήρηση και στην αύξηση του ελληνικού έθνους.

Αλλιώς τα θεωρώ λόγια του καφενείου.

Λοιπόν για να ακούσω πόσα παιδάκια έχετε εσείς που μιλάτε απαξιωτικά για το μέλλον του ελληνισμού;

Χωρίς βοήθεια παππούδων και με σύζυγο άνεργη επί 6 έτη , έχω δυο παιδιά .

Εσύ ασχολείσαι νομίζω με την παιδεία έτσι ? ( αν ναι ξέρεις τι παίζεται)

Ας μου δώσουν εγγυήσεις , όσοι έχουν αναλάβει την ευθύνη και την υποχρέωση να μορφώσουν τα παιδιά μου , ότι ένα φυσιολογικό παιδί μπορεί να βγάλει το λύκειο χωρίς φροντιστήρια και μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα περί πολυτεκνίας .

Δεν κρύβω ότι μερικές φορές ακούγοντας για τα έξοδα των παιδιών σήμερα, λέω ευτυχώς που δεν έχω παιδιά (ελεύθερος γαρ).
Μάλλον θα προτιμούσα να είχα, αλλά σε τέτοιο κόσμο που μεγαλώνουν σήμερα τα παιδιά δεν τα βάφω και μαύρα που δεν έχω.
Εξακολουθώ να είμαι τσατισμένος από το κράτος μας που βοήθησε πιο πολύ τους ξένους από τα δικά μας παιδιά.

Γείτονάς μου από ρωσσία πήρε δάνειο (άτοκο) για σπίτι και μόλις ο γιος του έγινε 18 χρονών και εδικαιούτο κι αυτός, πήγε και πήρε επίσης άτοκο δάνειο.
Με μια αίτηση.
Εσείς οι Έλληνες αν μπορείτε πάρτε ένα τέτοιο δάνειο. Για σας ή για τα παιδιά σας.
Αν μπορείτε χτίστε σε οικόπεδο 800 τετρ. μέτρων εκτός σχεδίου. Θέλετε 4 στρέμματα βάσει του νόμου.
Αυτοί έχουν δικαίωμα και μπορούν.
Στις κατασκηνώσεις το καλοκαίρι τα παιδιά ενός φίλου μου δεν τα πήρανε λόγω πλήρωσης. Είχαν προτεραιότητα τα ρωσσάκια.
Στα νοσοκομεία προσλαμβάνουν με προτεραιότητα τους παλινοστούντες κι έχει γεμίσει εκεί μέσα ο τόπος από ρωσσίδες νοσοκόμες. Και ακούς μόνο ρωσσικά να μιλάνε.
Και οι Ελληνίδες ψάχνουν να διοριστούν νοσηλεύτριες.
Και πολλά άλλα βέβαια.
Όσοι φίλοι μου μεγαλώνουν παιδιά μου λένε κάτι τέτοια και γι´αυτό σκέφτομαι έτσι.

Μπορει καποιος να μας πει τι ακριβως λεει η διαφημιση? Αν λεει "Πατριωτες Αλβανοι, παρ'τε την εφημεριδα μας για να μαθετε πως θα κλεβετε καλυτερα τους βρωμοΕλληνες και πως θα φτιαξουμε την μεγαλη Αλβανια" τοτε εχουμε δικιο να εξοργιζομαστε. Αλλιως απλα υπερβαλουμε, ως συνηθως.

Πριν απο μηνες, θυμαμαι μια αντιστοιχη διαφημιση για Αλβανικο καφε. Ευτυχως δεν ειδα κανεναν Αλβανο να "ξυπνησε"...

Κατα τα αλλα, τα σεβη μου στον κ. Βλασιδη.

@BIOS
Και πες ότι ο άνεργος απόφοιτος πιάνει δουλειά στην οικοδομή.
Το θεωρείς ως εναλλακτική λύση; Και ποιος θα τον πάρει για δουλειά αφού υπάρχει ο αλλοδαπός που και χαμηλότερο μεροκάματο θα πάρει και θα δουλέψει χωρίς ασφάλιση. Αμα το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν να απορροφήσουν τους αποφοίτους των πανεπιστημίων να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να καταργηθούν/μειωθούν σε πλήθος τμήματα τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και να ενισχυθεί η τεχνική εκπαίδευση. Προσωπικά τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποιον που σπούδασε μόνο για τη γνώση χωρίς να αποσκοπεί σε επαγγελματική αποκατάσταση μέσω των σπουδών. Αλλά και πάλι ο Έλληνας έχει τη λύση. Οι Ιταλίες, Ρουμανίες, Βουλγαρίες και Αγγλίες να'ναι καλά. Και είναι φυσικό γιατί πρακτικά αν δεν υπάρχει δουλειά στρωμένη οι σπουδές είναι η μόνη μάλλον λύση έτσι όπως έχει η κατάσταση σήμερα.
Αλλά βέβαια η ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πιο βολική από το να υπάρχει τεχνική εκπαίδευση της προκοπής, γιατί φέρνει λεφτά στην πόλη που φιλοξενεί το ΑΕΙ/ΤΕΙ, ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν φροντιστήριο μένει αμείωτος, οι νέοι μέχρι τα 25-27 δεν λογαριάζονται ως άνεργοι αφού σπουδάζουν (είτε για το 1ο πτυχίο είτε για μεταπτυχιακό) και μετά η υπερπροσφορά πτυχιούχων αυξάνει τον ανταγωνισμό και ο νέος/νέα είναι ευχαριστημένος με 700 γ@μ#ευρώ.
Τώρα όσον αφορά την υπογεννητικότητα το πρόβλημα είναι και οικονομικό και πρακτικό. Αφενός οι εργαζόμενες μητέρες δεν τα βγάζουν πέρα και με τη δουλειά και με τα παιδιά αφού γιαγιά και παππούς ανήκουν στο παρελθόν ειδικά στο αστικό περιβάλλον. Το άλλο ευτράπελο είναι πως η μάνα παίρνει σύνταξη όταν πλέον τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει ενώ θα ήταν πιο λογικό να παίρνει άδεια μακράς διαρκείας για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να συνταξιοδοτείται πιο αργά. Για το οικονομκό σκέλος του προβλήματος πιστεύω να είναι σε όλους κατανοητό πως με 700 ευρώ δεν ζεις ούτε τον εαυτό σου.
Και δύο μισθοί να μπαίνουν στο σπίτι δλδ 1500 ευρώ δε φτάνουν ούτε για ζήτω για μια τριμελή οικογένεια ειδικά αν δεν υπάρχει και ιδιόκτητο σπίτι. Άρα ο 25άρης δεν δύναται να κάνει οικογένεια γιατί απλά δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της και τα έξοδά της. Θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ώστε να μπορέσει να έχει οικονομική ανεξαρτησία και να ικανοποιεί κάποια κριτήρια που θα καθιστούν δυνατή ως ένα βαθμό τη δημιουργία οικογένειας. Καλά 30 δηλαδή...

ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα για τους περισοτερους νεους !:grandpa:

Χωρίς βοήθεια παππούδων και με σύζυγο άνεργη επί 6 έτη , έχω δυο παιδιά .

Εσύ ασχολείσαι νομίζω με την παιδεία έτσι ? ( αν ναι ξέρεις τι παίζεται)

Ας μου δώσουν εγγυήσεις , όσοι έχουν αναλάβει την ευθύνη και την υποχρέωση να μορφώσουν τα παιδιά μου , ότι ένα φυσιολογικό παιδί μπορεί να βγάλει το λύκειο χωρίς φροντιστήρια και μετά μπορούμε να συζητήσουμε τα περί πολυτεκνίας .

δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο στην παιδεια !!!

πολλες φορες τα παιδια τα σπρωχνουν οι γονεις στα φροντηστηρια παρα τη θεληση των παιδιων ...

βλεπετε ολοι εχουμε στο νου να βολεψουμε το παιδι σε καμια θεση που θελει πτυχιο....

τωρα για τα 3 παιδια ...... και γω αν μου δωσουν δουλεια μονιμη με 1400 ευρω και δικο μου Σπιτι δεν βλεπω μεγαλη δυσκολια για να μην κανει καποιος 3 παιδια .....
ειδικα αν εχει δικο του σπιτι ...

αλλιως δεεεεν

Το θέμα της υπογεννητικότητας το έβλεπα πάντα με μεγάλο προβληματισμό, και χαίρομαι που ο Photis εξέφρασε κάτι αντίστοιχο, αν και διαφοροποιούμαι σε κάποια σημεία.

Η δική μου σκέψη είναι η αντίφαση μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας ανάγκης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξανόμαστε με παρανοϊκούς ρυθμούς. Αντίστοιχα αυξάνεται και η κατανάλωση πόρων και η παραγωγή απορριμάτων και ρύπων. Ναι μεν, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι ο πλανήτης θα ήταν πολύ καλύτερα αν είμασταν λιγότεροι.

Από την άλλη, μας ενοχλεί η υπογεννητικότητα, γιατί το έθνος μικραίνει. Ούτε αυτό με χαροποιεί. Νομίζω, όμως ότι, αν και οι 3-4 μεγάλες πόλεις θα ήταν πολύ καλύτερα με το 20-50% των κατοίκων τους, η ελληνική ύπαιθρος θα μπορούσε να συντηρήσει περισσότερους. Για αυτό όμως χρειάζονται υποδομές που δεν υπάρχουν. Έτσι, η σημερινή Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει αν ήταν περισσότερο απλωμένη στην επικράτειά της και η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη μαζί φιλοξενούσαν λιγότερους από 3.000.000 κατοίκους. Ειδάλλως, προτιμώ μία Ελλάδα των 6-7.000.000 κατοίκων και σε καμία περίπτωση αυτή των 15.

Το ασφαλιστικό, βέβαια, είναι ένας σημαντικός παράγοντας της συζήτησης. Η αύξηση ορίων ηλικίας είναι ίσως η πιο ορθολογιστική λύση, δεδομένου ότι και το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, αλλά και ανεβαίνει συνεχώς η ηλικία στην οποία πρωτοπιάνουμε δουλειά και άρα συνεισφέρουμε στο σύστημα. Ιδανικά, αν ο στόχος του (κατά Μαρξ) κεφαλαίου δεν ήταν η μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ίσως και το ασφαλιστικό να μην υφίστατο ως πρόβλημα. Με τη σημερινή κατάσταση πάντως, οι αλλοδαποί είναι η πιο εύκολη πηγή πόρων για τις συντάξεις.

Και έτσι φτάνουμε στο αρχικό θέμα: οι αλλοδαποί γενικότερα και οι Αλβανοί συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να εκτιμήσω κατά πόσο τα όνειρα κάποιων για τη Μεγάλη Αλβανία είναι πραγματοποιήσιμα - τουλάχιστον σε έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να μην κινδυνεύσει με αφανισμό ο δικός μου πολιτισμός. Προφανώς, μία διαφήμιση δεν αποτελεί ένδειξη τέτοιου κινδύνου. Αλλά η εισροή μεταναστών σε συνδυασμό με τα 1.4 παιδιά ανά οικογένεια πιθανώς να είναι.

Φυσικά, η "απλή" απάντηση "να κλείσουν τα σύνορα" δεν είναι λύση. Τους αλλοδαπούς τους χρειαζόμαστε για πολλούς από τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν και απαιτείται ριζική αλλαγή του εγχώριου και του παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού για να αλλάξει αυτό.

Η πιο πετυχημένη, τελικά, συνταγή είναι η ενσωμάτωση: Θέλουμε οι επόμενες γενιές των αλλοδαπών να είναι πρώτα έλληνες και μετά αλβανοί ή ρώσοι ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, σε αυτό χρειάζεται τόσο η κρατική υποστήριξη όσο και η διάθεση του κόσμου. Αποδεχτήκαμε ανθρώπους όπως ο Πύρρος Δήμας ή ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης (τον αναφέρω γιατί δυστυχώς το χρώμα είναι αποδεδειγμένα ισχυρό εμπόδιο). Ας κάνουμε το ίδιο και για τα αλβανάκια που θέλουν να γίνουν σημαιοφόροι, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα και δεν εγώ δεν θα έχω κανέναν λόγο να φοβάμαι.

Θέλουμε οι επόμενες γενιές των αλλοδαπών να είναι πρώτα έλληνες και μετά αλβανοί ή ρώσοι ή οτιδήποτε άλλο.
Μακάρι να ήταν έτσι.
To κακό είναι ότι όταν είναι να πάρουν από το κράτος όλοι οι ξένοι αγαπούν την Ελλάδα, αισθάνονται Έλληνες, την νιώθουν σαν πατρίδα τους κ.λ.π.
Αλλιώς όμως φέρονται όπως έμαθαν να φέρονται. Όπως ξέρουμε οι περισσότεροι από μας, όπως τους βλέπουμε στους δρόμους να φέρονται.
Απλώς μερικοί ζουν σε πιο αποστειρωμένη κοινωνία και δεν βλέπουν τα άσχημα.
Δεν τα ζουν. Δεν τα έχουν δίπλα τους και φυσικά δεν ξέρουν σε τι αναφερόμαστε πολλές φορές.
Καλοί Αλβανοί υπάρχουν. Νοικοκύρηδες, οικογενειάρχες κ.λ.π. Αλλά αυτοί δυστυχώς είναι οι πιο λίγοι.
Οι πιο πολλοί είναι αλήτες. Έτσι έμαθαν και έτσι φέρονται.
Και εξ´αιτίας των είμαστε ρατσιστές.

Δεν ξέρω τι αποτελεί πλειοψηφία. Ξέρω τι νομίζω πως θα ήταν το ιδεατό. Να έχουμε αλλοδαπούς που να είναι υπερήφανοι τόσο για την καταγωγή τους όσο και για την χώρα που τους φιλοξενεί. Δεν θέλω να ενσωματώσουμε κανέναν. Θέλω να μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία που το χρώμα, η θρησκεία ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα των ξένων αν μη τι άλλο θα γίνονται σεβαστά. Θα τα συναντάς βέβαια σε μικρή κλίμακα αλλά ο σεβασμός σε αυτά θα υπάρχει. Και δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται αλλού. Δεν ζω αλλού. Ζω εδώ. Ο Μιχάλης θέτει το θέμα από τη δική του σκοπιά και έχει και αυτός τα δίκια του. Τα έχω ζήσει και εγώ στην Κύπρο με τους Γεωργιανούς και ξέρω τι εννοεί. Αλλά ευθύνη σε αυτό έχουμε και εμείς. Η βρωμιά και η αγένεια δεν είναι ούτε πολιτισμός ούτε έθιμο. Θα πρέπει να τους δωθεί να καταλάβουν ότι θα πρέπει να είναι "συμβατοί" με την εδώ κατάσταση. Και αν χρειαστεί να τους επιβληθεί κι όλας. Αλλά αυτό θέλει δουλειά και είναι και δύσκολο. Και θα πρέπει να είμαστε κι εμείς αρκετά νοικοκύρηδες και πολιτισμένοι.

Σε αυτά που λέει ο Λευτέρης συμφωνώ. Άλλωστε κι εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου για την συρρίκνωση του πληθυσμού μας. Δεν είναι κάτι που θεωρώ ντε και καλά μόνη λύση. Αλλά η ανάπτυξη της υπαίθρου θεωρώ κι εγώ ότι είνια μείζον ζήτημα.

Το θέμα της υπογεννητικότητας το έβλεπα πάντα με μεγάλο προβληματισμό, και χαίρομαι που ο Photis εξέφρασε κάτι αντίστοιχο, αν και διαφοροποιούμαι σε κάποια σημεία.

Η δική μου σκέψη είναι η αντίφαση μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας ανάγκης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξανόμαστε με παρανοϊκούς ρυθμούς. Αντίστοιχα αυξάνεται και η κατανάλωση πόρων και η παραγωγή απορριμάτων και ρύπων. Ναι μεν, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι ο πλανήτης θα ήταν πολύ καλύτερα αν είμασταν λιγότεροι.

Από την άλλη, μας ενοχλεί η υπογεννητικότητα, γιατί το έθνος μικραίνει. Ούτε αυτό με χαροποιεί. Νομίζω, όμως ότι, αν και οι 3-4 μεγάλες πόλεις θα ήταν πολύ καλύτερα με το 20-50% των κατοίκων τους, η ελληνική ύπαιθρος θα μπορούσε να συντηρήσει περισσότερους. Για αυτό όμως χρειάζονται υποδομές που δεν υπάρχουν. Έτσι, η σημερινή Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει αν ήταν περισσότερο απλωμένη στην επικράτειά της και η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη μαζί φιλοξενούσαν λιγότερους από 3.000.000 κατοίκους. Ειδάλλως, προτιμώ μία Ελλάδα των 6-7.000.000 κατοίκων και σε καμία περίπτωση αυτή των 15.

Το ασφαλιστικό, βέβαια, είναι ένας σημαντικός παράγοντας της συζήτησης. Η αύξηση ορίων ηλικίας είναι ίσως η πιο ορθολογιστική λύση, δεδομένου ότι και το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, αλλά και ανεβαίνει συνεχώς η ηλικία στην οποία πρωτοπιάνουμε δουλειά και άρα συνεισφέρουμε στο σύστημα. Ιδανικά, αν ο στόχος του (κατά Μαρξ) κεφαλαίου δεν ήταν η μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ίσως και το ασφαλιστικό να μην υφίστατο ως πρόβλημα. Με τη σημερινή κατάσταση πάντως, οι αλλοδαποί είναι η πιο εύκολη πηγή πόρων για τις συντάξεις.

Και έτσι φτάνουμε στο αρχικό θέμα: οι αλλοδαποί γενικότερα και οι Αλβανοί συγκεκριμένα. Δεν μπορώ να εκτιμήσω κατά πόσο τα όνειρα κάποιων για τη Μεγάλη Αλβανία είναι πραγματοποιήσιμα - τουλάχιστον σε έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να μην κινδυνεύσει με αφανισμό ο δικός μου πολιτισμός. Προφανώς, μία διαφήμιση δεν αποτελεί ένδειξη τέτοιου κινδύνου. Αλλά η εισροή μεταναστών σε συνδυασμό με τα 1.4 παιδιά ανά οικογένεια πιθανώς να είναι.

Φυσικά, η "απλή" απάντηση "να κλείσουν τα σύνορα" δεν είναι λύση. Τους αλλοδαπούς τους χρειαζόμαστε για πολλούς από τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν και απαιτείται ριζική αλλαγή του εγχώριου και του παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού για να αλλάξει αυτό.

Η πιο πετυχημένη, τελικά, συνταγή είναι η ενσωμάτωση: Θέλουμε οι επόμενες γενιές των αλλοδαπών να είναι πρώτα έλληνες και μετά αλβανοί ή ρώσοι ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, σε αυτό χρειάζεται τόσο η κρατική υποστήριξη όσο και η διάθεση του κόσμου. Αποδεχτήκαμε ανθρώπους όπως ο Πύρρος Δήμας ή ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης (τον αναφέρω γιατί δυστυχώς το χρώμα είναι αποδεδειγμένα ισχυρό εμπόδιο). Ας κάνουμε το ίδιο και για τα αλβανάκια που θέλουν να γίνουν σημαιοφόροι, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα και δεν εγώ δεν θα έχω κανέναν λόγο να φοβάμαι.

( Η πιο πετυχημένη, τελικά, συνταγή είναι η ενσωμάτωση: Θέλουμε οι επόμενες γενιές των αλλοδαπών να είναι πρώτα έλληνες και μετά αλβανοί ή ρώσοι ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, σε αυτό χρειάζεται τόσο η κρατική υποστήριξη όσο και η διάθεση του κόσμου. Αποδεχτήκαμε ανθρώπους όπως ο Πύρρος Δήμας ή ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης (τον αναφέρω γιατί δυστυχώς το χρώμα είναι αποδεδειγμένα ισχυρό εμπόδιο). Ας κάνουμε το ίδιο και για τα αλβανάκια που θέλουν να γίνουν σημαιοφόροι, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα και δεν εγώ δεν θα έχω κανέναν λόγο να φοβάμαι. )

:worshippy::worshippy::worshippy: ΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ ......