Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

συνέχεια και τέλος της περιπέτειας παραλαβής - εκτελωνισμού:

Τελικά το εκτελώνισα σήμερα "μισομόνος μου" και εξηγούμε:
Πήρα τα φορτωτικά από την DHL ( 30 για να εκδοθούν στο όνομα μου) και πήγα στο αεροδρόμιο (Θεσσαλονίκη) στο τελωνείο. Εκεί, ως άσχετος στη διαδικασία, ανεβαίνω στον όροφο και βλέπω εκτός από τα γύρω γύρω γραφεία και κάποια γραφεία στον (πολύ φαρδύ ομολογουμένως) διάδρομο - προθάλαμο. Με ρωτάει κάποιος τι θέλω και εγώ του λέω, (νομίζοντας ότι μιλάω σε υπάλληλο του τελωνίου). ΟΚ μου λέει, τι είναι αυτό κλπ, κλπ ελάτε να πάμε στον επόπτη. Πάμε στον επόπτη, ο επόπτης μας στέλνει στον ελεγκτή, ο τύπος έρχεται μαζί μου και είναι ευγενικός και κάπου εκεί αρχίζω και καταλαβαίνω ότι δεν ήταν υπάλληλος του τελωνείου αλλά ...εκτελωνιστής (ναι και είχε γραφείο στο διάδρομο του τελωνείου). Εν πάση περιπτώσει δε λέω τίποτα να δω τι θα γίνει και αφού συμπλήρωσε δύο φόρμες και μου έδωσε να τις υπογράψω και αφού οι συνεργάτες (!) του μπήκαν και βγήκαν καμιά 10ρια φορές (με τα χαρτιά μου) σε 4-5 γραφεία, τελικά μου έφεραν το δέμα. Συνολικός χρόνος μια ώρα και κάτι. Κόστος 65 (τα 35 στο τελωνείο και τα 30 στον εκτελωνιστή). Συνολικό κόστος 30+65= 95.
Σαφώς λιγότερα από τα 95+47 που μου ζητούσε η DHL αλλά ίσως 15~30 ευρώ περισσότερο από το να τα έκανα όλα εντελώς μόνος μου (δεν ξέρω που θα έβρισκα τις φόρμες!).

Τελικό κόστος μηχανήματος: 115+29+30+65=239 ευρώ (= τα διπλάσια +, από την αρχική αξία του).
Όσο περίπου θα έβγαινε αν το παρήγγειλα από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά (αν υπήρχε διαθέσιμο!), αλλά καμία σχέση με τα max 170~200 που (κακώς!) είχα στο μυαλό μου!

Συμπέρασμα, να το παραγγείλει κάποιος μόνο αν εξασφαλίσει ότι μπορεί να σταλεί με USPS. Αλλιώς καλύτερα να περιμένει να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη ή να ξαναδεί τον ανταγωνισμό βγάζοντας από το μυαλό του κοστολόγια κάτω των 200 ευρώ.

Εντυπώσεις το Σαββατοκύριακο!

Last edited:
ειναι ευκολο να βαλεις εσωτερικο δισκο ?
κι αν ναι ποσο κοστισε ο δισκος και ποσα giga ειναι ?

Ενα απλο δισκο IDE (40GB) του εχω βαλει που ειχα καπου ξεχασμενο .
Κοστος - αναλογα με το τι δισκο του βαζεις .

Μακης

Φίλε baniko, τελικά ασχολήθηκες μαζί του το ΣΚ? Για πες μας εντυπώσεις και σε εμάς που το βρίσκουμε ενδιαφέρον -bye-

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Φίλε baniko, τελικά ασχολήθηκες μαζί του το ΣΚ? Για πες μας εντυπώσεις και σε εμάς που το βρίσκουμε ενδιαφέρον -bye-

Καλησπερα

Οπως εχω γραψει παραπανω εχω παραλαβει το Popcorn A-100 εδω και μια εβδομαδα , και το δοκιμαζω οσο εχω χρονο .
Οι πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες .
1. Συσκευασια : Περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα , τροφοδοτικο , μπαταριες για το control , HDMI καλωδιο , adaptor για την τροφοδοσια του εσωτερικου δισκου , μεχρι και βιδες για τον σκληρο δισκο .
2. Ποιοτητα κατασκευης : Αν και το φοβομουν λιγο λογω Made in China , με διευευσε , και το κουτι μεσα εξω πολυ καλο , αλλα και το remote control προσεκτικα φτιαγμενο , με πληκτρα που δεν εχουν ουτε επωνυμες συσκευες .

Αφου το ανοιξα κλειδωσε σε αναλυση 1920χ1080@60Ηz . Πολυ ευκολο στο menu , πηρε χωρις προβλημα ip απο τον DHCP του δικτυου και το πρωτο που εκανα ηταν να το βαλω να κανει firmware update . Ολα πηγαν μια χαρα .
Μετα ξεκινησα να κατεβαζω οτιδηποτε file σε video για να δω τι μπορει να διαβασει . Μεχρι τωρα δεν εχω βρει κατι που να μην μπορει να το διαβασει .

Το ενδιαφερον ειναι οτι ολα μπορει να τα παιξει μεσω LAN . Οποτε σταματαει η διαδικασια κατεβασε , γραψε σε cd/usb και μετα play .
Γενικα τροποι που μπορεις να διαβασεις ενα αρχειο υπαρχουν πολλοι . Αυτοι οπως αναφερονται και στο site της εταιρειας ειναι
SMB: ~25Mbps
NFS: ~33Mbps
HTTP: ~42Mbps (same clip peaks at 47Mbps)
USB HDD: ~ 42Mbps
USB DVDROM (8x): ~42Mbps
Internal HDD: ~42Mbps

Απο αυτους εχω δοκμασει SMB,USB HDD , Internal HDD και παιζουν απροβληματιστα .
Και με files mkv 12+GB κανενα προβλημα . Απλα εκει βλεπεις peak στο ethernet του LAN.

Εχει forum που μπορεις να βρεις οτιδηποτε , ολα τα bugs καταγραφονται και διορθωνονται στις καινουργιες εκδοσεις , και γενικα φαινεται να υπαρχει διαθεση να διορθωσουν τα διαφορα προβληματα που βγαινουν .

Τωρα καθε μερα ολο και κατι κουνουργιο , διαβαζω , δοκιμαζω οποτε ....
Περιμενω εντυπωσεις και απο τους αλλους που το εχουν αγορασει .

Μακης

εγώ λόγω χρόνου και προγράμματος, απλά το έχω βγάλει από το κουτί!!! πρέπει να μεταφέρω και ...δίκτυο κοντά!...

μόλις το συνδέσω θα ενημερώσω

@pmet: βρήκες mkv με υπότιτλους; τι λέει;

εγώ λόγω χρόνου και προγράμματος, απλά το έχω βγάλει από το κουτί!!! πρέπει να μεταφέρω και ...δίκτυο κοντά!...

μόλις το συνδέσω θα ενημερώσω

@pmet: βρήκες mkv με υπότιτλους; τι λέει;

Ναι ειδα ολοκληρη ταινια χωρις προβλημα . Απλα το μηχανημα εχει καποιες "παιδικες αρρωστιες" ακομα . πχ αν με το time seek πας την ταινια στο 20ο λεπτο , οι υποτιτλοι δεν .... Βεβαια ειναι κατι που εχει αναφερθει και θα λυθει σε επομενο firmware ,οπως διαβασα στο forum . Απο οτι βλεπω firmwares βγαζουν ανα μηνα , λυνοντας τα προβληματα που εχουν αναφερθει απο users η beta testers .

Μακης

Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις ένα εξωτερικό usb2 dvdrom και να δεις αν διαβάζει σωστά τα mkv files κατά κύριο λόγο...

Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις ένα εξωτερικό usb2 dvdrom και να δεις αν διαβάζει σωστά τα mkv files κατά κύριο λόγο...

Nop δεν εχω εξωτερικο dvd player .

Λοιπόν έχουμε και λεμέ:

1. Αν μπορείς να βρεις από κάποιον φίλο σου για να το δοκιμάσεις θα με βοηθούσες πολύ. Τι περιοχή είσαι ρε φίλε και τελικά πόσο σου κόστισε η όλη διαδικασία?
Υ.Γ. Πάντως απ' ότι λέει πρέπει να βλέπει και usb dvd-rom.

2. Το πρόβλημα με τους υπότιτλους έχω αναφέρει πως λύνετε(Με το πρόγραμμα mkvtoolnix) που στην ουσία ενσωματώνει στο αρχείο mkv σαν πληροφορία τους ελληνικούς υπότιτλους.

3. Δοκίμασες κανένα αρχείο με εξωτερικό αρχείο ελληνικών υπότιτλων να δεις αν βλέπεις κανονικά τους ελληνικούς χαρακτήρες ή όχι ακόμα?

4. Το firmware update γίνετε τόσο απλά όσο λες δηλαδή απλά το συνδέεις με το νετ(Είτε με ρουτερ είτε με οποιοδήποτε τρόπο) και απλά διαλέγεις από το μενού firmware update και αυτό ήτανε? Μήπως άλλαξε και τίποτα στο μενού μετά το firmware update και τέλος ελληνικό μενού δεν έχει σωστά?

Το ξέρω σε έπρηξα με τις παμπολες εως άπειρες ερωτήσεις μου αλλά επειδή είσαι από τους πρώτους που αγόρασαν το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να μας δώσεις τα "φώτα" σου με το ποιες είναι οι δυνατότητες αυτού του μηχανήματος.

Last edited:

Λοιπόν έχουμε και λεμέ:

1. Αν μπορείς να βρεις από κάποιον φίλο σου για να το δοκιμάσεις θα με βοηθούσες πολύ. Τι περιοχή είσαι ρε φίλε και τελικά πόσο σου κόστισε η όλη διαδικασία?
Υ.Γ. Πάντως απ' ότι λέει πρέπει να βλέπει και usb dvd-rom.

2. Το πρόβλημα με τους υπότιτλους έχω αναφέρει πως λύνετε(Με το πρόγραμμα mkvtoolnix) που στην ουσία ενσωματώνει στο αρχείο mkv σαν πληροφορία τους ελληνικούς υπότιτλους.

3. Δοκίμασες κανένα αρχείο με εξωτερικό αρχείο ελληνικών υπότιτλων να δεις αν βλέπεις κανονικά τους ελληνικούς χαρακτήρες ή όχι ακόμα?

4. Το firmware update γίνετε τόσο απλά όσο λες δηλαδή απλά το συνδέεις με το νετ(Είτε με ρουτερ είτε με οποιοδήποτε τρόπο) και απλά διαλέγεις από το μενού firmware update και αυτό ήτανε? Μήπως άλλαξε και τίποτα στο μενού μετά το firmware update και τέλος ελληνικό μενού δεν έχει σωστά?

Το ξέρω σε έπρηξα με τις παμπολες εως άπειρες ερωτήσεις μου αλλά επειδή είσαι από τους πρώτους που αγόρασαν το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να μας δώσεις τα "φώτα" σου με το ποιες είναι οι δυνατότητες αυτού του μηχανήματος.

1. Ψαχνω μηπως βρω κανενα Blue Ray εξωτερικο , αλλα ακομα ειναι πανακριβα . Δεν νομιζω να εχει προβλημα στο usb dvdrom , να φανταστεις στο remote control εχει πληκτρο USB DVDROM EJECT .

2. Το θεμα ειναι να κατεβαζεις κατι και μετα κατευθειαν play , να αποφευγουμε τα utlils και τις μετατροπες. :D

3.Ναι εχω δοκιμασει και διαβαζει κανονικα ξεχωριστα .mkv file και .srt file .

4. Ναι τοσο απλα απο το menu . Στο menu δεν προσεξα καμια αλλαγη . Επισης εχει επιλογη Ελληνικα για το menu και Ελληνικα για τους υποτιτλους. .

Περιοχη ειμαι στην Νικαια , και δεν υπαρχει προβλημα με τις ερωτησεις , οσο υπαρχει χρονος απανταμε :-) .

Μακης

1. Πόσο σου πήγαν όλα μαζί?
2. Έχει ακόμα και καλώδιο hdmi?
3. Μήπως γνωρίζεις τι έκδοση(1.1 ή 1.2 ή 1.3) hdmi έχει?

1. Πόσο σου πήγαν όλα μαζί?
2. Έχει ακόμα και καλώδιο hdmi?
3. Μήπως γνωρίζεις τι έκδοση(1.1 ή 1.2 ή 1.3) hdmi έχει?

Το εστειλα σε φιλο στην Αμερικη και μου το εστειλε αυτος μετα . Οποτε πηγε 194$ + κατι λιγα για τα μεταφορικα απο Αμερικη .
Ναι εχει και καλωδιο HDMI
Μου φαινεται 1.1 εκδοση , αλλα δεν ειμαι σιγουρος . Στο http://www.networkedmediatank.com/ , σιγουρα καπου θα το αναφερει .

Έως τώρα αποτελέσματα (με χρόνο ενασχόλησης ~2 ώρες)

Πολύ καλή εικόνα σε mkv μέσω HDMI
Παίζει mkv με ελληνικούς υπότιτλους (τους βγάζει δεξιότερα του κέντρου, θέλω λίγο ψάξιμο ακόμα για να πω και κάποια άλλα)
Δεν παίζει τον ήχο του mkv αν είναι σε DTS (απαιτεί εξωτερικό επεξεργαστή, μικρή επιφύλαξη για περεταίρω ψάξιμο)
Δεν παίζει αρχεία mov από τις ψηφιακές φωτογραφικές που έχω (μια minolata και μια nikon)
Δείχνει τα jpg της minolta δεν δείχνει τα jpg της nikon!

Last edited:

Παίζει mkv με ελληνικούς υπότιτλους (τους βγάζει δεξιότερα του κέντρου, θέλω λίγο ψάξιμο ακόμα για να πω και κάποια άλλα)
Δεν παίζει τον ήχο του mkv αν είναι σε DTS (απαιτεί εξωτερικό επεξεργαστή, μικρή επιφύλαξη για περεταίρω ψάξιμο)
Δεν παίζει αρχεία mov από τις ψηφιακές φωτογραφικές που έχω (μια minolata και μια nikon)
ακόμα:
Διάβασε από εξωτερικό σκληρό μέσω usb χωρίς πρόβλημα.
Διάβασε από kart reader μέσω usb με κάποια καθυστέρηση.

Μια απο τα ιδια και εγω με τα mkv, υποτιτλους +DTS , οποιος βρει πρωτος λυση το γραφει ....

Μακης

Λογικά παίδες πρέπει να περιμένετε καμιά αναβάθμιση λογισμικού που λογικά θα λύσει το πρόβλημα.

1. Έχει ελληνικό μενού?
2. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους που είναι σε ξεχωριστό αρχείο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Μια απο τα ιδια και εγω με τα mkv, υποτιτλους +DTS , οποιος βρει πρωτος λυση το γραφει ....

Μακης
για την ώρα η λύση είναι (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα) η μετατροπή του ήχου από DTS σε AC3 και όταν ξεκινά η ταινία πατάμε το 0. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω
κάποιος φίλος σε άλλο φόρουμ γράφει ότι γύρισε στο προηγούμενο φιρμγουερ και πλέον δεν χρειάζεται να πατά το 0

Λογικά παίδες πρέπει να περιμένετε καμιά αναβάθμιση λογισμικού που λογικά θα λύσει το πρόβλημα.

1. Έχει ελληνικό μενού?
2. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους που είναι σε ξεχωριστό αρχείο.
1. ναί
2. νομίζω ναι! (σύνδεσα εξωτερικό σκληρό με αρχεία που μου έγραψε φίλος και ακόμα δεν είδα αν οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι στο mkv ή σε ξεχωριστό αρχείο - για xvid δεν δοκίμασα ακόμα.)