Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Το φυλαδιο του κουτιου ειναι ελλειπεστατο, λεει στην συγκεκριμενη περιπτωση να πατησω εναρξη->εκτελεση->την ΙΡ του Α100 , το κανω αλλα τιποτα αφου σας ειπα οτι βγαζει το τριγωνακι με το θαυμαστικό κατω δεξια στην οθονη όπως σας εχω πει παραπανω.

Είναι κάποιος που έχει χρήσιμοποιήσει share κάποιο folder μέσω mac για να το βλέπει απο το PopCorn?Αν ναι με ποιό πρόγραμμα γίνεται καλύτερα η δουλειά?

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Η Ε L P ! ! !
Πως μπορω να μεταφερω δεδομενα στο popcorn με εσωτ.δισκο? Το εχω παρει απο την πεμπτη και δεν εχω μεταφερει ουτε ενα byte!
Πειτε μου ακριβως τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στα ΧΡ ή και στο Α100. Εχω συνδεση το δυκτιακο καλωδιο και τα ΧΡ βγάζουν κατω δεξια εικονιδιο με τις δυο οθονες και ενα κιτρινο τριγωνο με θαυμαστικό στην μεση.Νομιζω λεει για περιορισμενη μή αξιοπιστη συνδεση και με ρωταει για επιδιορθωση.Παταω ναι και παει να αλλαξει καποια ΙΡ ,περιμενει λιγο αλλα...τιποτα.
Εχω πατησει για δημιουργεια νεου δικτυου αλλα τα εχω κανει θαλασσα.
Επειδη ειμαι και ψιλοάσχετος , οποιος θελει να βοηθησει να ειναι λιγο αναλυτικός.
Το μονο που καταφερα αλλα μην ρωτατε πως ειναι να δει το Α100 τον σκληρο δισκο του PC.Aλλα μην νομιζετε οτι κερδισα και πολλα, μια εικονα jpeg πηγα να φορτωσω και αργησε πολυ.

Ok, θα προσπαθήσω να βοηθήσω, αλλά και έγω με trail and error τα κατάφερα οπότε φοβάμαι ότι πιο πολλές ερωτήσεις θα σου δημιουργήσω παρά θα σου λύσω.

1. Υποθέτω έχεις ρουτερ και έχεις σύνδέσει το Α100 με τον ρούτερ.
2. PC και A100 εχουν static IP
3. Το α100 έχεις βάλει στο setup να έχει manual IP kai εχεις φτιάξει και τα DNS
4. εχεις κανει update to firmware
5. Στο PC πας και βάζεις στο network /map network drive και δηλώνεις
192.168.1.3/share [πχ. αυτό είναι το δικό μου IP του popcorn kai βαζεις user: nmt, pass: 1234

Δουλεύει?

@statik Για αρχή μπορείς να pingάρεις το popcorn ; Το θαυμαστικό που σου εμφανίζει στο εικονίδιο του δικτύου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην σύνδεση pc-popcorn. Έχεις δώσει διεύθυνση ip στο pc και το popcorn ;

Last edited:
Οχι, δεν εχω δωσει διευθυνση ΙΡ, πειτε μου πως και που να τις δωσω. Θέλω να συνδεσω το ΡC κατ ευθειαν στο Α100 με ethernet και οχι μέσω καποιου ρουτερ έτσι ωστε να μπορεσει να δει το pc ton δισκο του Α100 και να κανω copy paste οτι θελω. Γινετε?

Μήπως έχει τύχει (λέμε τώρα!), να βάλει κανείς το PCH σε δίκτυο με PC με Microsoft Windws Server 2003 και να βλέπει από shares του server;

Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ανοίξεις κάποιον χρήστη και για το PCH στον server με τα αντίστοιχα δικαιώματα στα επιθυμητά share folders του, αλλά δεν είμαι και σίγουρος κι επειδή, αν τελικά το πάρω, έτσι θα θέλω να το υλοποιήσω, μιας και ήδη έχω τέτοιον server, θα θελα να ξέρω αν το έχει κάνει κανείς τελικά.
Κυρίως από την άποψη του ότι για να μπει ο Χ χρήστης στα διαθέσιμα του server shared folders, θα χρειαστεί να δίνει στην αρχή και κάποιο σωστό login & password. Έχει τέτοια δυνατότητα το PCH; Δηλαδή να μπορείς να του δώσεις το σωστό login & password ώστε να μπορεί να βλέπει σωστά αυτά τα shares;;;

@statik
Εφόσον συνδέεις κατευθείαν pc με popcorn μάλλον χρειάζεσαι καλώδιο cross (http://www.skroutz.gr/c/694/utf-ftp-cables.html?keyphrase=cross) και όχι straight, εκτός και αν το popcorn έχει autosense. Απο εκεί και πέρα στον υπολογιστή σε ελληνικά win,κάνε διπλό κλικ στο εικονίδιο δικτύου (αυτό με θαυμαστικό) καρτέλα "Γενικά" και πάτα στις ιδιότητες , στο καινούργιο παράθυρο επέλεξε το "Πρωτόκολλο Internet (TCP/IP)" και κλικ στις ιδιότητες, επέλεξε την επιλογή "Χρήση της παρακάτω ip" και δώστου ip 192.168.1.1 , μάσκα 255.255.255.0 ,πύλη 192.168.1.2 . Αντίστοιχα στο popcorn (sorry δεν το εχω πιάσει ακομα στα χέρια μου για να σου πω πως ακριβώς) δώσε ip 192.168.1.2, μάσκα 255.255.255.0, πύλη 192.168.1.1. Λογικά το θαυμαστικό θα εξαφανιστεί και θα μπορείς να "βλεπεις" το popcorn δικτυακά.

Φιλε μου mugen202 Thanks
Eκανα ακριβως οτι μου εγραψες και το θαυμαστικο εξαφανιστηκε. Αν και εχω την απορια αν στο TCP/IP πρεπει να δηλωσω πρωτευων και δευτερευων DNS. Το popcorn εχει καποια DNS kai den ξερω αν πρεπει να τα σβησω ή να περασω τα ιδια στο PC.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν εχω μπορεσει ακομα να δω το δισκο του Α100 απο το PC. Κανω απο εδω και περα οτι εχει πει ο φιλος μας ploutonick

"1. Υποθέτω έχεις ρουτερ και έχεις σύνδέσει το Α100 με τον ρούτερ.
2. PC και A100 εχουν static IP
3. Το α100 έχεις βάλει στο setup να έχει manual IP kai εχεις φτιάξει και τα DNS
4. εχεις κανει update to firmware
5. Στο PC πας και βάζεις στο network /map network drive και δηλώνεις
192.168.1.3/share [πχ. αυτό είναι το δικό μου IP του popcorn kai βαζεις user: nmt, pass: 1234 "

Aλλά κολλάω στο 5. δεν μπορω να κανω network /map network drive. Στο ελλειπεστατο manual λεει να κανω start->run->\\<ip popA100>..... to κανω αλλα , περιμενει καποια λεπτά! και μετα λεει οτο δεν μπορεσε να συνδεθει ή δεν βρηκε δικτυο με τετοια ΙΡ.(εχω δηλωσει 192.168.1.2 όπως μου ειπατε και εξαφανιστηκε το τριγωνο με το θαυμαστικό και οι οθονες του δικτυου κατω δεξια αναβοσβήνουν κανονικα"
Τι κανουμε τωρα...
Υ.Γ. Εχω αγανακτισει με αυτη την ιστορια.Ετσι μου ερχετε να το πεταξω οπως ειναι. Μα ειναι δυνατον συσκευη 200ευρω να μην εχει manual της προκοπής? Πρειπει δηλαδη να ειναι κανεις επιστημων στην δικτυωση για να βγαλει ακρη? Ενα izak ειχα παρει με πολυ καλο manual και μεταφορα δεδομενων με απλη συνδεση USB. Εδω για να μεταφερεις δεδομενα πρεπει να εχει βγαλει ΙΕΚ-ΤΕΙ πληροφορικης!.

Static: Τα δικά μου βήματα προϋποθέτουν ότι έχεις ρουτερ. Όμως εσύ συνδεσες το PCH κατευθείαν στο PC, όποτε κάτι άλλο πρέπει να κάνεις, που όμως δεν ξέρω τί.

Μην το βάζεις κάτω. Παίδεψέ το. Δεν φταίει το PCH, θα την βρείς την λύση. Και εγώ παιδεύτηκα λίγο, άλλα και κάτι παραπάνω από TCP/IP έμαθα, και μια χαρά ευχαριστημένος με το PCH έμεινα.

Καλημέρα. Νομίζω αδίκως έχεις αγανακτήσει, γιατί δεν φταίει το popcorn αν κάποιος δεν έχει γνώσεις networking. Με τον οποιονδήποτε router -ή ακόμα και με το καλώδιο cross, αν και δεν συστήνεται- παίζει μιά χαρά. Τωρά αν έχεις κάποιες δυσκολίες, ευκαιρία να μάθεις και περί IP & networking...καλή απόλαυση και όλα θα τα ρυθμίσεις πιστεύω μιά χαρά.

static...

Όσο αφορά τη δικτυακή σύνδεση συσκευών όπως το PCH τα πράγματα δεν πρέπει να διαφέρουν από τον γενικό κανόνα.

Κατ' αρχήν, αν υπάρχει κάποιο ενεργό router μέσα στο δίκτυο σου, είναι πολύ προτιμότερο να συνδέεις όλα τα δικτυακά περιφερειακά σου μέσω αυτού. Πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερους λόγους για να μην το κάνεις αυτό, πίστεψέ με!
Το να συνδέσεις δηλαδή το PCH σου κατευθείαν πάνω σε ένα PC ενώ παράλληλα το PC σου το έχεις συνδέσει πάνω σε ένα router (π.χ. αυτό που έχει και το ADSL modem σου με το οποίο βγαίνεις στο internet) είναι κακή πρακτική και όπως ξαναείπα, μόνο κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις θα ήταν θεμιτό αυτό.
Αν λοιπόν, σε όλα τα δικτυακά περιφερειακά / τερματικά σου, θες να έχεις την σωστά ελεγχόμενη πρόσβαση μεταξύ τους και παράλληλα να μπορούν να βγαίνουν όλα παραέξω (βλέπε internet), τότε όλα θα πρέπει να "κουμπώσουν" κάπως, πάνω στο router του ADSL modem σου.

Λέω "κάπως" πριν, γιατί μπορεί να σε έχει προβληματίσει η ύπαρξη πιθανά μίας μόνο θέσης για βύσμα δικτύου πάνω στο ADSL modem σου. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες συσκευές που δηλαδή δεν έχουν και hub για περισσότερες δικτυακές συνδέσεις κατευθείαν πάνω τους.
Ωστόσο router έχουν και γι αυτό το μόνο που θα χρειαστείς σε μια τέτοια περίπτωση επιπλέον, είναι ένα εξωτερικό δικτυακό hubάκι. Υπάρχουν αρκετές και φτηνές τέτοιες λύσεις π.χ. με 5 διαθέσιμες δικτυακές θέσεις / υποδοχές.

Άρα, έστω ότι έχεις 1 PC + 1 PCH + 1 ADSL router (μίας δικτυακής θέσης) + 1 δικτυακό hub (5 θέσεων).
Τα συνδέεις όλα πάνω στο hub (με καλώδια UTP ή FTP) και από άποψη συνδέσεων έχεις τελειώσει!

Αν έχεις ενεργό τον DHCP server στις ρυθμίσεις του ADSL router σου (πράγμα που συνήθως ισχύει default αλλά και να μην ισχύει το κάνεις με μια πάρα πολύ απλή ρυθμισούλα εκεί), το μόνο επιπλέον που έχεις να κάνεις, είναι να ορίσεις σε κάθε άλλο δικτυακό τερματικό σου (π.χ. στο PC και στο PCH σου) να παίρνουν δυναμικά (dynamic IPs) διευθύνσεις (δηλαδή όχι static IPs) από DHCP server.

Για να μη κουράσω άλλο με μακροσκελέστερο postάρισμα, δοκίμασε αυτά, δες τί παραμένει να μη (και αν δεν) σου δουλεύει και μετά περνάμε σε... επόμενα βήματα!

Ωραια, απο οτι καταλαβα ΔΕΝ πρεπει αφου εχω adsl router να συνδεσω κατ ευθειαν το Α100 με PC αλλα ολα επάνω στου adsl modem router που εχει 4 θεσεις ethernet , σωστα? θελω καποια αλλη συσκευή ή φθανει μονο το adsl modem router? (apo netone speedtoutch)

Ωραια, απο οτι καταλαβα ΔΕΝ πρεπει αφου εχω adsl router να συνδεσω κατ ευθειαν το Α100 με PC αλλα ολα επάνω στου adsl modem router που εχει 4 θεσεις ethernet , σωστα? θελω καποια αλλη συσκευή ή φθανει μονο το adsl modem router? (apo netone speedtoutch)
Φτάνει αυτό!
Εφόσον δηλαδή, όλα πια τα δικτυακά σου τερματικά, είναι μέχρι (το πολύ) όσες και οι δικτυακές υποδοχές πάνω στο ADSL - modem - router - hub σου. Άρα μέχρι 4!
Αν π.χ τα μόνα δικτυακά τερματικά σου είναι (όπως έλεγα και πριν) το PC και το PCH σου, τότε φτάνει και περισσεύει!

Plutonick , καλά τα έλεγα αλλά αυτό που περιέγραφα ήταν για την ανάποδη διαδικασία, για να κάνει share δηλαδή ένα φάκελο από τον υπολογιστή στο popcorn, ο static απ'ότι κατάλαβα θέλει να κάνει το αντίστροφο, να "δει" δηλαδή τον δίσκο του popcorn από τον υπολογιστή. Για χρειάζεται κάποιος που έχει ήδη το popcorn γιατι δεν ξέρω πως "μοιράζει" απο default το popcorn , λογικά με smb ; Χρειάζεται να του ορίσεις ποιον φάκελο θα μοιράζει ; Ας απαντήσει κάποιος που το έχει ήδη στα χέρια του, το δικό μου είναι ακόμα στο στάδιο που σου χρεώνει την κάρτα.:AFADF0:

@CosmosKGR
Έχω την εντύπωση (δεν ξέρω μήπως το έχουν διορθώσει σε ποιο καινούργιο firmware) ότι το popcorn έχει ένα ζήτημα στο να πάρει αυτόματα διεύθυνση μέσω DHCP, καλύτερα "χεράτα".

Last edited:
Plutonick , καλά τα έλεγα αλλά αυτό που περιέγραφα ήταν για την ανάποδη διαδικασία, για να κάνει share δηλαδή ένα φάκελο από τον υπολογιστή στο popcorn, ο static απ'ότι κατάλαβα θέλει να κάνει το αντίστροφο, να "δει" δηλαδή τον δίσκο του popcorn από τον υπολογιστή. Για χρειάζεται κάποιος που έχει ήδη το popcorn γιατι δεν ξέρω πως "μοιράζει" απο default το popcorn , λογικά με smb ; Χρειάζεται να του ορίσεις ποιον φάκελο θα μοιράζει ; Ας απαντήσει κάποιος που το έχει ήδη στα χέρια του, το δικό μου είναι ακόμα στο στάδιο που σου χρεώνει την κάρτα.:AFADF0:

Όταν του βάλεις εσωτερικό σκληρό, το PCH τον φορμάρει (ΕΧΤ, όχι fat h ntfs). Δημιουργεί μόνο του 4-5 folders όπως /video, /music /ktl, και όλος ο σκληρός εμφανίζεται (μέσω SMB), απλά κάνοντας mapping drive στο PC ως Share (και περιέχει τα folders που είπα παραπάνω).

Για εμένα (που είμαι όσο σχετικός/άσχετος όσο και ο OP η όλη διαδικασία ήταν ουσιαστικά plug and play. Εβαλα το καλώδιο στο router και στο PCH, μετά πήγα στο PC και έκανα map..

Αμα συνδεσεις το pc με usb στο rooter και το pch με ethernet στο rooter γινετε δουλεια?

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Αμα συνδεσεις το pc με usb στο rooter και το pch με ethernet στο rooter γινετε δουλεια?
Το μόνο που θα έχεις πετύχει (κάπως), είναι να μπορούν και τα δυο τερματικά να μπαίνουν στο ίντερνετ.
Καμία σχέση με δικτύωση όμως μεταξύ τους!
Δηλαδή δεν θα μπορεί να δει το ένα χώρους του άλλου γιατί πρακτικά έτσι, δεν υφίσταται "δίκτυο" από πλευράς της σύνδεσης του PC.

Πέρα από αυτό, αν τυχαίνει και έχεις ίντερνετ σύνδεση άνω των 4Mbits (μιλώ για το κλείδωμα του modem σε downstream), δεν πρόκειται να μπορέσεις να εκμεταλλευθείς τα παραπάνω από τα 4 στο PC σου.

Παράλληλα θα πρέπει να "επιβαρυνθεί" κάπως παραπάνω το PC σου, από την εγκατάσταση σε αυτό, των σχετικών με το modem drivers λόγω USB, πράγμα που σε περίπτωση σύνδεσής του αντίστοιχα, μόνο μέσω ethernet δεν χρειάζεται! Μπορεί να μη φαίνεται σπουδαίο αυτό αλλά πίστεψέ με, σε μερικές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι τελικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

@CosmosKGR
Έχω την εντύπωση (δεν ξέρω μήπως το έχουν διορθώσει σε ποιο καινούργιο firmware) ότι το popcorn έχει ένα ζήτημα στο να πάρει αυτόματα διεύθυνση μέσω DHCP, καλύτερα "χεράτα".
Αυτό ειλικρινά δεν το ξέρω κι εγώ!
Ωστόσο, αν ισχύει έτσι ακόμα, ας το επιβεβαιώσει εδώ κάποιος που έχει το PCH και μάλιστα με το τελευταίο firmware.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κανείς που θέλει να αγοράσει το PCH ενώ τυχαίνει να έχει στημένο κάποιο δικτυάκι καθαρά πάνω σε DHCP server για αυτόματες διευθυνσιοδοτήσεις.

Πέρα από αυτό βέβαια, θα πρέπει να διαφοροποιούνται και τυχόν οδηγίες προς "αμύητους" στα δικτυακά!