Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Στον εσωτερικό με δίκτυο.

Στον εξωτερικό (που πάλι είναι ext2) με τον ext2 driver για windows.

http://www.fs-driver.org/

Φίλε δοκίμασα στο pc ενός φίλου μου που έχει το popcornhour a-100 αυτό τον driver for windows που λες άλλα το μόνο που έκανε ειναι αν ΔΙΑΒΑΖΕΙ από το δίσκο ΧΩΡΙΣ να μπορώ να γράψω τίποτα.

Ερωτήσεις:
1. Ο δίσκος ήτανε σε ext3 μήπως αν τον έκανα σε ext2 να δούλευε καλύτερα?
Ποια η βασική διάφορα του ext3 από το ext2?

2. Δεν μπορείς απλά να φορμάρεις τον εσωτερικό δίσκο που θα βάλεις σε ntfs και να του περάσεις μετά κανονικά και τα τορρεντ προγράμματα?

&
3. Μόνο μέσω δικτύου μπορείς να περάσεις αρχεία στον δίσκο που θα βάλεις στο εσωτερικό του a-100?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Last edited:
Εχθές έβαλα δύο ανεμιστηράκια 25Χ25mm στο πλέγμα πού είναι από την μεριά του chipset, για να ρίξω την θερμοκρασία, μήπως αυτό φταίει για τα κολλήματα της εικόνας και του ήχου, αλλά τζίφος. Η κατάσταση παρέμεινε ως έχει....
Υποψιάζομαι ότι ίσως έχει να κάνει με τα αρχεία που έχουν ήχο DTS καθότι και τα 3 mkv που κολλάνε έχουν τέτοιο ήχο, θα το ψάξω κι άλλο...

- το μόνο που κέρδισα ήταν θόρυβος από τα ανεμιστηράκια, χαχαχα (και -40 ΕΥΡΩ...)

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Φίλε δοκίμασα στο pc ενός φίλου μου που έχει το popcornhour a-100 αυτό τον driver for windows που λες άλλα το μόνο που έκανε ειναι αν ΔΙΑΒΑΖΕΙ από το δίσκο ΧΩΡΙΣ να μπορώ να γράψω τίποτα.

Ερωτήσεις:
1. Ο δίσκος ήτανε σε ext3 μήπως αν τον έκανα σε ext2 να δούλευε καλύτερα?
Ποια η βασική διάφορα του ext3 από το ext2?

2. Δεν μπορείς απλά να φορμάρεις τον εσωτερικό δίσκο που θα βάλεις σε ntfs και να του περάσεις μετά κανονικά και τα τορρεντ προγράμματα?

&
3. Μόνο μέσω δικτύου μπορείς να περάσεις αρχεία στον δίσκο που θα βάλεις στο εσωτερικό του a-100?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

1.Κατι λάθος θα κάνατε, ο driver αυτός είναι full read-write. Εχω γράψει δεκάδες gigabyte! δουλεύει και με ext2/ext3 μιας και η μόνη διαφορά τους είναι το journal.

2.o εσωτερικός μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ext2/3. Ο εξωτερικός μπορεί να είναι και NTFS αλλα το popcorn δεν μπορεί να γράψει σε NTFS.

3. μπορείς να τα κάνεις και copy-paste από τον USB http://networkedmediatank.com/wiki/...ernal_USB_flash.2F_HDD_to_the_internal_HDD.3F

Τι είναι το journal ρε φίλε?
Είμαι άσχετος από linux άρα ότι λες αν μπορείς να το εξηγείς κιόλας.

Τέλος δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να γράφω δεδομένα στον εσωτερικό ext3 σκληρό δίσκο που θα έχω βάλει στο καλαμπόκι? Π.χ. μια linux live εφαρμογή όπως είναι το ubuntu.

Όλα αυτά για το Α-100 έτσι γιατί στο Α-110 μπορούμε να γράψουμε δεδομένα στον σκληρό και με άλλο τρόπο εκτός με αυτόν μέσω δικτύου σωστά?

Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ και συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων.

Last edited:
Εχθές έβαλα δύο ανεμιστηράκια 25Χ25mm στο πλέγμα πού είναι από την μεριά του chipset, για να ρίξω την θερμοκρασία, μήπως αυτό φταίει για τα κολλήματα της εικόνας και του ήχου, αλλά τζίφος. Η κατάσταση παρέμεινε ως έχει....
Υποψιάζομαι ότι ίσως έχει να κάνει με τα αρχεία που έχουν ήχο DTS καθότι και τα 3 mkv που κολλάνε έχουν τέτοιο ήχο, θα το ψάξω κι άλλο...

- το μόνο που κέρδισα ήταν θόρυβος από τα ανεμιστηράκια, χαχαχα (και -40 ΕΥΡΩ...)

Μην το ψαχνεις.
ΜKV με dts ειπες,αρα ειναι το γνωστο προβλημα με το firmware.
Για να μη το παιζω εξυπνος, δοκιμασε να μετατρεψεις τον ηχο σε AC3 και δες αν παιζουν http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=743

Να σας ρωτήσω, τα ανεμιστηράκια που βάζετε από που παίρνουν ρεύμα; Υπάρχει κάποιο mod κάπου να μου υποδείξετε;
Επειδή απ' όσα διαβάζω ο εσωτερικός σκληρός μερικές φορές υπερθερμαίνει το μηχάνημα και το αποσταθεροποιεί, αν χρησιμοποιήσω εξωτερικό σκληρό που ήδη έχω τι μειονεκτήματα θα υπάρχουν;

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Για διάβασε σ' αυτό το θέμα πίσω το ποστ #356
(και όλα τα παραπλήσια δικά μου ποστς.... )

40 δυο ανεμιστηράκια?? σε γδύσανε λίγο??? 7 το ένα τα βρήκα

Που τα βρήκες? Όντως μπορεί να με γδύσανε (μέχρι και σώβρακο....) αλλά δεν έβρισκα και είχα απογοητευτεί... Στον Ασημακόπουλο στην πλατεία Καρύτση τα βρήκα (25x25mm psft γερμανικά... & πράσιναλογα!)
Είχα φάει τον κόσμο και δεν έβρισκα, ούτε 30x30mm...για πες...

Δοκιμών συνέχεια εχθές (σχετικά με το παρακάτω quote). Παλί καλά που έχει παλιόκαιρο, και είναι ότι πρέπει για να κάθεσαι σπίτι... :slapface:

Μετέφερα όλα τα αρχεία στον εσωτερικό σκληρό (το HellBoy1080pDTS ήταν ήδη εκεί, αλλά έκανε σπασίματα, πριν βάλω τα ανεμιστηράκια). Αφού ακριβώς μετά την μεταφορά των αρχείων δεν ξεκίναγε να παίξει κανένα (ξεροκέφαλο μηχάνημα) έκανα ένα cold restart.
Ως δια μαγείας, και τα 3 αρχεία που είχα στον εσωτερικό σκλήρο (HellBoy1080pdts, TheBankJob1080pdts, TheBucketList720pdts) έπαιξαν χωρίς πρόβλημα -καθότι τα σημεία στα οποία κόλλαγε η ταινία ήταν συγκεκριμένα!!! Ο συνδυασμός "ανεμιστηράκια + αναπαραγωγή από εσωτερικό σκληρό" δούλεψε. Για σιγουριά, δοκίμασα να παίξω πάλι μέσω δυκτίου αλλά η ταινία κόλλαγε όπως πριν. *Υπόψη ότι οι λοιπές ταινίες παίζουν κανονικά μέσω του ίδιου δυκτίου.

Συμπεράσματα: Θέλουμε δουλειά ακόμα, αλλά κάτι έγινε... & είδα και 2.5 ταινίες εχθές...δεν άντεξα όλη την τρίτη...

Να σας ρωτήσω, τα ανεμιστηράκια που βάζετε από που παίρνουν ρεύμα; Υπάρχει κάποιο mod κάπου να μου υποδείξετε;
Επειδή απ' όσα διαβάζω ο εσωτερικός σκληρός μερικές φορές υπερθερμαίνει το μηχάνημα και το αποσταθεροποιεί, αν χρησιμοποιήσω εξωτερικό σκληρό που ήδη έχω τι μειονεκτήματα θα υπάρχουν;

Τα ανεμιστηράκια παίρνουν ρεύμα από την παροχή του εσωτερικού σκληρού (5V ή 12V ότι προτιμάς). Έκανα το πιο εύκολο mod από όλα και τα έβαλα στην πλαινή σίτα με λίγο συρματάκι, λόγω δοκιμαστικής κατάστασης. Βέβαια δεν έχω και τόσο μεγάλη απαγωγή θερμότητας.
Ο εξωτερικός σκληρός είναι καλή λύση αν έχεις χώρο.
Τα περισσότερα mod τα βρήκα εδώ:
http://www.thebvs.com/pics/index.php?/category/ph

Μην το ψαχνεις.
ΜKV με dts ειπες,αρα ειναι το γνωστο προβλημα με το firmware.
Για να μη το παιζω εξυπνος, δοκιμασε να μετατρεψεις τον ηχο σε AC3 και δες αν παιζουν http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=743

Είναι και αυτό μία λύση, είμαι σίγουρος ότι θα παίζουν αλλά αρνούμαι να μπω σε αυτή την διαδικασία. Ευχαριστώ πάντως.

Που τα βρήκες? Όντως μπορεί να με γδύσανε (μέχρι και σώβρακο....) αλλά δεν έβρισκα και είχα απογοητευτεί... Στον Ασημακόπουλο στην πλατεία Καρύτση τα βρήκα (25x25mm psft γερμανικά... & πράσιναλογα!)
Είχα φάει τον κόσμο και δεν έβρισκα, ούτε 30x30mm...για πες...

Στην πλατεία του Γέρακα, σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικα. Και εγώ είχα φάει τον τόπο και τελικά βρήκα κοντά μου (εκεί που δεν το περίμενα!)

Στην πλατεία του Γέρακα, σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικα. Και εγώ είχα φάει τον τόπο και τελικά βρήκα κοντά μου (εκεί που δεν το περίμενα!)

Διεύθυνση, τηλέφωνο.... και προδιαγραφή παρακαλώ! 30 ή 25 είναι? 5 ή 12v?

Latest beta firmware for Popcorn A-100
--------------------------------------
001-17-080725-15-POP-402-000

Firmware release notes:
1. New MKV demux from Haali, improved MKV decode performance above
33Mbps from local HDD, SMB and NFS shares. HTTP performance still
below 20Mbps
2. Auto TV fix in DVD navigation
3. Fixed ISO crash on VESA mode
4. Yellow/Black subtitle
5. Samba browsing on Media Source page
6. Fixed wrong name at left plane for Data Disc main page
7. Fixed myiHome folder with space or other special character unable
to access content
8. Fixed play apps cannot start when there is problems with themes
9. Fixed screen saver images in themes not working
10. Fixed sometimes DVD navigation return immediately enter into
screen saver
11. Fixed subtitle text wrapping went out of screen
12. Increased text width for new subtitle color option
13. Fixed photo slideshow unable to repeat
14. Photo slideshow, added "No transition effect"

Known issues :
1. New Aspect Ratio/TV Zoom implemention not applicable in
ISO/Video_TS playback yet
2. File seek in MKV, video may freeze few seconds until next I-frame
encountered.
---------------------------------------

Για να το βάλετε πρέπει πρώτα να βάλετε το τελευταίο official firmware,
01-17-080612-15-POP-402

download link
http://www.padaka.net/nmt/01-17-080725-15-POP-402-000.rar

mp

Τελικά υπάρχει και νεώτερο:

001-17-080731-15-POP-402-000
1. Integrated NZBGet and Transmission BT client to firmware
(except BT UI)
2. Subtitle
- fixed slight flashing when in 1080p24 output
- fixed external subtitle disappear after seek in MKV
- fixed certain SMI subtitle causes playback freeze
3. Network share
- fixed unable to add NFS URL if the share folder name contains
only a single letter
- fixed NFS client mount failure
- "Remote Samba Servers" renamed to "Network Browser".
4. MKV fixes
- fixed certain VC1 playback freeze on the first frame
- fixed audio track switching involving Vorbis
- fixed DTS audio drop(stuttering) issue
- fixed aspect ratio bug
- Fine-tune seek and fast forward
5. Latest Atheros WiFi driver v3.2.0.17
- Known issue: WEP connection is not working
6. Changed File Operation menu font size to smaller to match rest of
browser
7. Improved SVCD detection.
8. Changes in FTP password handling to reduce corruption.
Known issues :
1. Timezone setting not effective
2. Occasional unable to add network shares, complaints of
[beeep]licates.

NMT apps release notes:
1. Minimum firmware version to use this NMT App is
01-17-080730-15-POP-402-000
2. FTP Server password moved it to flash
3. Long samba server password supported
4. Adapted Nzbget password protection for Clutch Web UI (of
Transmission BT client)
5. Newer version of nzbget (0.4.1)
6. Modified transmission-daemon to execute a user script upon
download completion

Test notes:
1. This is Release Candidate 2, however, due to known critical
issues, will be another round of patching before release to
public.
2. Please help do more extensive testing, as we expect the
next round of patching to be quick, so that public release
will be by next week.

download link
http://www.padaka.net/nmt/01-17-080731-15-POP-402-000.rar

mp

Γειά και πάλι,

Έχω παρατηρήσει σε έναν φίλο που αναπαράγει mkv μέσω playstation 3 σε μορφη vob ότι οι ταινίες δέν κολλάνε (βέβαια δέν είναι dts αλλα...)

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Έχει δοκιμάσει κανείς την μετατροπη μιας ταινίας mkv to vob και να δοκιμάσει να την αναπαράγει με το καλαμπόκι? Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί μία ταινία σε μορφή mkv στο pc μου κολλάει ενώ σε μορφή vob όχι...

Θα παρακαλούσα να το δοκιμάσει κάποιος ειδικά απο αυτούς που ήδη έχω διαβάσει οτι έχουν ταινιες που κολλάνε.

Τέλος, κάποιος είπε πριν πως το θέμα της χρήσης ως nas είναι λίγο δύσκολο. Μπορείτε να μου πείτε τι αντικειμενικές δυσκολίες έχεις για αυτο?

Ευχαριστώ

Το θέμα είναι όμως το πρόγραμμα(Αν μπορούν να μας πουν και ποιο είναι) που θα χρησιμοποιήσουν να μπορεί να μετατρέπει σε vob αρχεία και mkv που είτε έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους είτε έχουν εξωτερικούς υπότιτλους γιατί αλλιώς ΔΕΝ λέει σωστά?

Το θέμα είναι να μην μπλέξεις με μετατροπές παντώς είδους...και να σου γίνεται η ζωή -και η θέαση ταινιών- εύκολη.
Ας δοκιμάσουμε το καινούργιο firmware να δούμε τι ψάρια πιάνει...

Δέν ξέρω τι ακριβώς νιώθει ο καθένας πως είναι θέμα για εκείνον απλά εγώ θα ήθελα την βοήθεια αυτών που έχουν το μηχάνημα να μου πούν τί γίνεται στα ερωτήματά μου....

Ευχαριστώ