Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

Status
Not open for further replies.
Το εγχειρίδιο λεει για optional υποστηριξη wi-fi στον 4100 αλλά δεν με ενδιέφερε αφού πέρασα καλώδιο utp

Σε μια συσκευή όταν κάποιο χαρακτριστικό της αναφέρεται ως ''optional '' μπορούν να συμβαίνουν δυο πράγματα.
1. βγένει σε δυο εκδόσεις, την απλή χωρίς το optional δηλαδή (στην περίπτωση μας χωρίς wifi) και μια με το wifi
2. υπάρχει κάποιο extra εξάρτημα που προσαρμόζεται-συνδέεται πάνω στη συσκευή ώστε να παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Εγώ έτσι όπως το κόβω το μηχάνημα χωρίς κεραία δεν νομίζω να έχει wifi απ' τη μάνα του, αλλά δεν μπορώ και να βρω πουθενά το 4100 ούτε το 5100 με wifi επίσης δεν βλέπω και στη σελίδα του να υπάρχει κάτι σχετικό σαν accessories

φαίνεται καλό εργαλείο αλλά χωρίς wifi είναι λίγο δύσκολο να το βολέψω, μιας και το γραφείο με τα pc, router κτλ. απέχει καμιά δεκαριά μέτρα από το σαλόνι, άντε να περάσεις καλώδιο από 4 δωμάτια. :frown:

Το απο πανω μηνυμα ακυρο παρακαλω να διαγραφει

Παρεξηγησις!!!!! Νομιζα οτι ο προβολεας σου ειναι 1080i...

Λαθος ειναι να το αφηνεις στο auto αφου αναγνωριζει τον προβολεα σου 1080i (πολυ περιεργο παντως αυτο!)

Αφου ο προβολεας σου ειναι 1080p, πρεπει να πεις στο 4100 να δινει μονιμα 1080p (για να εχεις το πολυποθητο 1:1 pixel mapping). Απο εκει και περα το ιδανικο θα ηταν να βλεπεις και υλικο μονο 1080p... ετσι δεν θα ενεργοποιειται ο scaler του προβολεα και θα εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Οποτε θα βλεπεις 720p ομως ή 1080i, θα ενεργοποιειται ο scaler του προβολεα... οποτε εξαρταται απο αυτον η ποιοτητα της εικονας που θα εχεις, λογο της επεξεργασιας που θα κανει. Λογικα ομως δεν θα καταλαβεις και πολλες διαφορες... με το ματι τουλαχιστον...

Καλημερα
Ως κατοχος του dvico 6500 εδω και 2 μερες θα ηθελα μια μικρη βοηθεια (ειναι το ιδιο με το 4100 εκτος καποιων αλλαγων)

1.Το εχω συνδεσει με 37'' AMOI LCD TV FULL 1920X1080 ( accepts up to 1080p) με HDMI καλωδιο που ειχε η συσκευασια. Το προβλημα ειναι οτι οταν το σεττάρω με μόνιμη έξοδο εικόνας 1080p βλεπω ολα τα αρχεια (ασχετως αν το υλικό ήταν 576p, 720p, 1080i , 1080p) σαν 1080p.
Εαν το σεττάρω με μόνιμη έξοδο εικόνας AUTO EDID , το 6500 μου δειχνει σε όσα αρχεία δοκίμασα μόνιμα 720p Δεν μπορω να πιασω ειτε 1080i η 1080p (ασχετως αν το υλικό ήταν 1080i , 1080p) ) Στο setup menu εχω βαλει και τις τρεις επιλογες PAL or NTSC or Pal/NTSC/24 χωρις αποτελεσμα . Χρησιμοποιω το 1.1.32 firmware.
Καμια ιδεα πως να βλεπω καθε φορα την σωστη αναλυση.

2.Ελληνικους υποτιτλους βλεπει με το subtitle creatror (sub/idx).
Μπορω να αλλαξω το size και το position των Ελληνικων υποτιτλων με καποιο τροπο? Απο το 'Subtitle Mode' εχεις αυτη τη δυνατοτητα, αλλα οταν διαλεγεις Ελληνικους υποτιτλους πας στο 'Subtitle= EL' και εκει δεν μπορω να αλλαξω το size και το position των Ελληνικων υποτιτλων

3. Ως νεος με το αθλημα ας κανω και μια πιο χαζη ερωτηση
Ψ Την συνδεση με το usb την χρησιμοποιω μονο οταν εχω εσωτερικο σκληρο δισκο?
Ψ Εαν θελΩ να κανω συνδεση με ενα laptop (χωρις συνδεση σε ΙΝΤΕΡΝΕΤ) που εχω χρησιμοποιω ειτε SAMBA ειτε NFS ?
Ψ Ποιο ειναι το καλυτερι σεταρισμα για την ΑΜΟΙ?
PAL or NTSC or Pal/NTSC/24

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Μεγειά το μηχανάκι! Περιμένω κι αλλα νεότερα για να δω αν αξίζει το Πασχα να περάσω σ αυτό (έχω έτοιμο αγοραστή για το 4100...χε χε)
1.Ακριβώς τα ίδια εκανε και σε μενα με την διαφορά ότι με το AUTO EDID μου εβγαζε πάντα 1080i και όχι 720p. Εδω λοιπόν κατι παίζει...που δεν το έχουμε καταλάβει ακριβώς. Εγω κατεληξα να το βαλω στα 1080p μόνιμα και δεν το πειράζω και σε τελική δεν έχω δει τοση διαφορα ανάμεσα σε 720p-1080p όση ανάμεσα σε καλα φτιαγμένο υλικό και σε όχι τόσο καλό.
2.Εγω βλεπω σε προβολέα στις 85-90 ίντσες περιπου. Πραγματι καποιες φορες οι υπότιτλοι ειναι μικροί και σκεφτομαι αν ήταν να δω σε τιβι ...θα μου έβγαιναν τα μάτια, αλλά στον προβολέα γενικά δεν με προβλημάτσε και δεν ασχολήθηκα, σίγουρα όμως ρυθμίζεται αυτό κατ αρχήν στα .srt με το subtitle workshop (οποτε πιστευω πως αν δωσεις μεγαλύτερους και οπως θες εσυ τοποθετημένους υπότιτλους και μετα την μετατροπή θα διατηρήσουν τις αλλαγές που έκανες). Συνιστω λοιπόν επεξεργασία των .srt files με το subtitle workshop. Εχω πάντως την αισθηση ότι καποια δυνατότητα πρεπει να δίνει και το μηχανάκι (ακόμη έχω πλήκτρα ανεξερεύνητα!)
3.Το πρωτο υποερώτημα δεν το κατάλαβα. Αν εχεις εσωτερικό σκληρο αυτό δεν σε εμποδίζει να συνδεσεις αλλους 2 εξωτερικούς με usb
Στο δευτερο εχω δοκιμάσει με desktop μεσω ethernet. Αυτοί συνιστούν NFS για καλύτερη ταχύτητα, αλλά και με SAMBA δεν ειδα πρόβλημα.
Στο τελευταιο δεν γνωρίζω να απαντήσω

Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για συγχρονισμο υποτιτλων με το dvico ( σε high definition files mpeg, avi, ts ,mkv or m2ts.?
Ξερω οτι πατωντας CH+/- μπορεις να κανεις καποιο suβtitle syncronisation αλλα μηπως υπαρχει κατι καλυτερο.
ευχαριστω.

Συγγνωμη γαι την ενοχληση αλλα δεν το εχω καταλαβει καλα.
Εχω ενα laptop (χωρις συνδεση σε ΙΝΤΕΡΝΕΤ) . Μπορω να το συνδεσω με το dvico ειτε SAMBA ειτε NFS ? Εαν ναι , με τι? LAN cross cable? USB? Τι IP πρεπει να βαλω στα network settings? Static IP or DHCP?
Γινεται χωρις συνδεση σε ΙΝΤΕΡΝΕΤ?

Σε ευχαριστω

Για απλή σύνδεση του λαπτοπ με το μηχανάκι θελεις ένα LAN καλώδιο (που διαφερει σε σε crossed ή non crossed αναλογα αν ειναι απευθείας σύνδεση η διαμέσου switch η ρουτερ). Με μόνο αυτή την σύνδεση μπορείς να έχεις αμεση επικοινωνία με ftp clients προγράμματα, οπου το login ειναι tvixftp και το passwd διαφερει και θα το βρεις στα σχετικά μενού του tvico. Το καλύτερο ειναι βεβαια να δωσεις στατικη ip στο μηχανάκι, εγω το έχω κανει μέσω ρούτερ.
Τα παραπάνω δεν έχουν σχεση με ιντερνετ, αφορουν την δική σου εσωτερική δικτύωση.
Με την επιλογή SAMBA ή NFS θα ασχοληθεις εφόσον θελεις να παιζεις αρχεια απο το λαπτοπ (οπου πρεπει να φτιαξεις ενα κοινόχρηστο φακελλο που θα τον ονομάσεις tvixhd1 και ταυτόχρονα θα κατεβασεις και θα εγκαταστήσεις απο την επίσημη σελίδα τους το πρόγραμμα TVix Net Share 1.10 που θα πρεπει να είναι ανοιχτό για να μπορεί να βλέπει ο υπολογιστής το μηχανάκι και αντίστροφα.)
Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές, προχώρα και αν κολλήσεις σε κάποια λεπτομέρεια εδώ είμαστε.
Σχετικά με SAMBA ειτε NFS αυτοί προτείνουν το δεύτερο, αλλά εγω δεν ειδα καποια διαφορά στις δοκιμές μου. Επίσης τις ρυθμίσεις στο μηχανάκι θα τις βρεις στο μενού network settings

Καλημερα
Τελικα παιδευτηκα 2 μερες χωρις αποτελεσμα. Συνδεσα το λαπτοπ με το μηχανάκι με LAN crossed καλώδιο (απευθείας σύνδεση ).Προσπαθησα να το σεταρω με SAMBA και NFS . Εφτιαξα ενα κοινόχρηστο φακελλο (tvixhd1) τον εκανα shared , και εγκαταστήσα το πρόγραμμα TVix Net Share 1.10 (είναι ανοιχτό παντα ) .
Μετα προσπαθησα να φτιαξω το network configuration. Eδωσa στατικη ip στο μηχανάκι. Εβαλα τη IP & Subnet mask του laptop ( απο το ipconfig) , για το nfs εδωσα το ονομα tvixhd1 και για τη samba εδωσα το ονομα dvico , αλλα χωρις αποτελεσμα . Δεν εκανε ping. Kανω μηπως τιποτα λαθος?
thanks

Προφανώς κατι κάνεις λάθος...αλλά δεν μπορω να καταλάβω τί; Το πασγουορντ που σου λεει το μηχανάκι σου το έβαλες;

Προφανώς κατι κάνεις λάθος...αλλά δεν μπορω να καταλάβω τί; Το πασγουορντ που σου λεει το μηχανάκι σου το έβαλες;

Oups!
για καποιο λογο δεν μου ζηταει login & password ? που θα επρεπε να ζητησει κανονικα?

Επειδή την διαδικασία αυτή την έκανα μία μόνο φορά στην αρχή και δεν θυμάμαι ακριβώς όλα τα μενού, για να σιγουρευτούμε κατ αρχήν ότι έχεις επικοινωνία υπολογιστή- tvix σου συνιστώ να δοκιμάσεις πρώτα ένα ftp client στον υπολογιστή (άσχετο με τον κοινόχρηστο φακελο αλλα ετσι κι αλλιώς χρήσιμο και θα μας δείξει αν "βλέπονται"). Το συνιστώμενο απο τους ίδιους είναι το πρόγραμμα Core ftp. Αφού το εγκαταστήσεις (η αν έχεις αλλο δοκίμασε και με αυτό που έχεις, πχ Cute ftp ή αλλο) δίνεις σαν host adress την ip που έδωσες στο μηχανάκι και σαν passwd αυτό που σου γραφει στο network config menu και σαν login tvixftp. Αν ολα ειναι ΟΚ μόλις πατήσεις connect με αυτά τα στοιχεία θα δείς το περιεχόμενο του tvix και συγκεκριμένα 4 δίσκους εκ των οποίων ο disk1 είναι ο εσωτερικός και μπορείς να δεις τι έχει μέσα και να κάνεις ανταλλαγές αρχείων με το πισι.
Αν δεν σου δουλευει αυτή η επικοινωνία, μην περιμένεις να σου δουλέψει το network. Δοκίμασε πρωτα αυτό και ενημέρωσε για να καταλάβουμε τι φταίει.

Επειδή την διαδικασία αυτή την έκανα μία μόνο φορά στην αρχή και δεν θυμάμαι ακριβώς όλα τα μενού, για να σιγουρευτούμε κατ αρχήν ότι έχεις επικοινωνία υπολογιστή- tvix σου συνιστώ να δοκιμάσεις πρώτα ένα ftp client στον υπολογιστή (άσχετο με τον κοινόχρηστο φακελο αλλα ετσι κι αλλιώς χρήσιμο και θα μας δείξει αν "βλέπονται"). Το συνιστώμενο απο τους ίδιους είναι το πρόγραμμα Core ftp. Αφού το εγκαταστήσεις (η αν έχεις αλλο δοκίμασε και με αυτό που έχεις, πχ Cute ftp ή αλλο) δίνεις σαν host adress την ip που έδωσες στο μηχανάκι και σαν passwd αυτό που σου γραφει στο network config menu και σαν login tvixftp. Αν ολα ειναι ΟΚ μόλις πατήσεις connect με αυτά τα στοιχεία θα δείς το περιεχόμενο του tvix και συγκεκριμένα 4 δίσκους εκ των οποίων ο disk1 είναι ο εσωτερικός και μπορείς να δεις τι έχει μέσα και να κάνεις ανταλλαγές αρχείων με το πισι.
Αν δεν σου δουλευει αυτή η επικοινωνία, μην περιμένεις να σου δουλέψει το network. Δοκίμασε πρωτα αυτό και ενημέρωσε για να καταλάβουμε τι φταίει.

οκ . Ειχα κανει λαθοε στην static ip, το διορθωσα και ολα παιζουν μια χαρα.
Εχει δικιμασει κανεις να παιξει dvd με το κολπακι που λεει το mpc?

Παίδες το παρείγειλα και εγώ αλλά έχω διαβάσει τα προβλήμτα υπερθέρμανσης και θα φτιάξω καινούργιο κουτί δικό μου, οπότε σκεφτόμουν να φτιάξω και βάση για dvd rom.To θέμα είναι αν συνδέσεις ας πούμε με sata η usb ενα dvd rom θα παίξει ταινία απο εκεί?Μην φτιάξω θήκη και τζάμπα...

Η υπερθέρμανση αναφέρθηκε μόνο για το 6500 και μόνο εφόσον δεν έχει βαλει καποιος εσωτερικό δίσκο. Δισκο απο το ντιβιντι ρομ...προφανώς δεν θα παίξει, αν το έκανε κι αυτό....θα τα πετούσαμε όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα!

μπορεί να μου πεί κάποιος με απλά βήματα πως μπορώ να συνδέσω με κάρτα δικτύου το tvix με το pc μου? Εχω πρόβλημα με το usb... (η μητρική γυρίζει σε 1.0 ).

καλημερα παιδια,

επειδη ψηνομαι να αγορασω τον 6500Α μια ερωτηση...

μπορώ να παιζω τα αρχεια μου απευθειας και απο εξ. δισκο με συνδεση usb.?

Auτο το ρωταω για οικοννομικους λόγους για να παρω μικρότερο εσωτερικο αφου εχω ηδη 2 LACIE 500 υπερφορτωμένους με ταινιες και σειρές??

Υ.Γ Εχει σημασια και το format των δίσκων???

Βεβαιως μπορεις να παιζεις αρχεία απο ...2 μαλιστα εξωτερικούς δίσκους με σύνδεση usb αρκεί να ειναι φορμαρισμένοι σε nfts και όχι fat32

καλημερα παιδια,

επειδη ψηνομαι να αγορασω τον 6500Α μια ερωτηση...

μπορώ να παιζω τα αρχεια μου απευθειας και απο εξ. δισκο με συνδεση usb.?

Auτο το ρωταω για οικοννομικους λόγους για να παρω μικρότερο εσωτερικο αφου εχω ηδη 2 LACIE 500 υπερφορτωμένους με ταινιες και σειρές??

Υ.Γ Εχει σημασια και το format των δίσκων???

παιζω 1080p απο εξωτερικο σκληρο δισκο WD500gb μια χαρα.

Status
Not open for further replies.