songless_bird
AVClub Fanatic
Μου φαίνεται πολύ περίεργο και οριακά τρελό το νούμερο που αναφέρεις.
Με 130-150 στο Adaptive Cruise Control για Ιωάννινα έκαψε 7.8 l/100 km λειτουργόντας ως full hybrid το kuga PHEV - έτσι και αλλιώς με πλήρη φόρτιση αν το αφήσεις σε auto καίει όλο το ρεύμα σε λιγότερο από 100 km στην εθνική. Πάνω από 8 l / 100 κμ σε διαδρομές άνω των 250-300 κμ δεν έχω δει ποτέ τον σχεδόν 1 χρόνο που το έχω. Τι να πω, ίσως ο 2.5άρης Atkinson να κάνει τόση διαφορά.
Πάντα φεύγω φουλ φορτισμένος, επιλέγω να κρατήσει τη φόρτιση για αργότερα και πάω φουλ ηλεκτρικός όταν βγαίνω από την εθνική. Έχω δει ότι έτσι είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Α τα 8 l/100 km που είπα πιο πάνω είναι προφανώς χωρίς το ηλεκτροκίνητο κομμάτι (δεν το προσθέτω για να μειώσω τεχνητά το νούμερο).
Με 140 και 4 άτομα μέσα να το πιστέψεις. Ενώ ο ιδιοκτήτης ήταν στην αρχή ενθουσιασμενος που με τα φωτοβολταϊκά στην δουλειά στην ουσία η καθημερινή μετακίνηση ήταν τζάμπα, στο μεγάλο ταξίδι για δουλειά δεν το πίστευε. Σε ταξίδι δεν εχει πεσει κατω απο 10lt/100 .
Ισως το kuga να εχει καλυτερο κίνητρα σεταρισμενο χαμηλότερα καθώς βλέπω συνολική χαμηλότερη ιπποδύναμη. Εχουν και μια διαφορα 60 ιππους τα δυο οχηματα . Σήμερα αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι δεν έκανε καλή αγορά...