Αυτοκινητιστικά νέα

Στην πλατεία Νταβάρη στο Παλαιό Φάληρο από τότε που πήγαινα στο Λύκειο, υπάρχουν πολλοί που συστηματικά πάνε ανάποδα στην πλατεία από την Άρεως στην Αγίας Τριάδας για να μην κάνουν τον κύκλο. Η λύση είναι απλή: φαρδένεις το πεζοδρόμιο στο σημείο που γίνεται η παράβαση, και στρίβεις το οδόστρωμα της Άρεως δεξιά ώστε να είναι δύσκολο να πας αριστερά. Κανένας από την δήμο δεν το σκέφτηκε αυτό, ή περιμένουμε να σκοτωθεί κανένας για να βρούμε λύση;

Ένα αντίστοιχο έχουν κάνει εδώ κοντά που μένω, αλλά εκεί δεν έστριβε κανένας ανάποδα.
Το αποτέλεσμα είναι στις εισόδους, ειδικά σε μια από αυτές να δημιουργούνται ουρές από αυτοκίνητα πολλές φορές την ημέρα. Ειδικά σε ώρες αιχμής. Στην πρότερη κατάσταση δεν συνέβαινε ποτέ.

Έχει συζητηθεί εκτεταμένα στις ιστορίες από την ψωροκωσταινα και σε ένα άλλο παλαιότερο νήμα αυτό.
επομενως θα υποθεσω οτι η απαντηση ειναι "με κανεναν τροπο" :) και απλα "δεν γουσταρω να με βιντεοσκοπουν γιατι μου καταστρατηγουνται ελευθεριες κτλπ κτλπ" ή καποιο αλλο τρελο θεωρητικο σεναριο

επομενως θα υποθεσω οτι η απαντηση ειναι "με κανεναν τροπο" :) και απλα "δεν γουσταρω να με βιντεοσκοπουν γιατι μου καταστρατηγουνται ελευθεριες κτλπ κτλπ" ή καποιο αλλο τρελο θεωρητικο σεναριο

Όχι γιατί θα υποθέσεις λάθος και δεν έχει σημασία τι υποθέτεις. Τα λέει όλα ο νόμος τα τι και τα πως.
Σκέφτομαι να πάω σε ένα κατάστημα εδώ κοντά που έχει εντελώς άλλου για άλλου μια εκ των δύο εξωτερικών καμερών, και να ζητήσω τον υπεύθυνο επεξεργασίας, να δω τι θα μου πούνε. 😁
Εν τάχει, συστήματα βίντεοεπιτήρησης δημοσίου χωρου από ιδιώτη απαγορεύονται και οι λόγοι είναι σαφείς νομικά.

Όχι γιατί θα υποθέσεις λάθος και δεν έχει σημασία τι υποθέτεις. Τα λέει όλα ο νόμος τα τι και τα πως.
Σκέφτομαι να πάω σε ένα κατάστημα εδώ κοντά που έχει εντελώς άλλου για άλλου μια εκ των δύο εξωτερικών καμερών, και να ζητήσω τον υπεύθυνο επεξεργασίας, να δω τι θα μου πούνε. 😁
Εν τάχει, συστήματα βίντεοεπιτήρησης δημοσίου χωρου από ιδιώτη απαγορεύονται και οι λόγοι είναι σαφείς νομικά.
για αυτον τον λογο οταν γινεται μια εγκληματικη ενεργεια, η αστυνομια περναει πορτα-πορτα και ζηταει ευγενικα αν υπαρχει βιντεοσκοπημενο υλικο και μετα λεει και χιλια ευχαριστω.

Μαλλον δικιο θα εχεις σε ολα οσα λες! :D

για αυτον τον λογο οταν γινεται μια εγκληματικη ενεργεια, η αστυνομια περναει πορτα-πορτα και ζηταει ευγενικα αν υπαρχει βιντεοσκοπημενο υλικο και μετα λεει και χιλια ευχαριστω.

Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις το νήμα που σου είπα και εκεί θα βρεις και την απάντηση και σε αυτό που λες. Εδώ είναι λιγάκι εκτός θέματος.

Το κακό είναι ότι το υλικό αυτό είναι μια ένδειξη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απόδειξη σε δικαστήριο.
Στην πολυκατοικία που μένω προσπάθησαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο ανεπιτυχώς (έχουμε απλά έναν αφαλό που κλειδώνει αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας σε ξύλινη μασίφ πόρτα). Ένας ένοικος στον πρώτο έχει κάμερες στο μπαλκόνι που πιάνουν μέρος του κοινόχρηστου κήπου (όχι δημόσιου χώρου) και τους κατέγραψαν. Ανεπίσημα όλοι το ξέραμε στην πολυκατοικία και δεν είχαμε θέμα με αυτό - την καταγραφή δηλαδή κοινόχρηστου χώρου. Η αστυνομία το είδε, αλλά αυτό δεν μπήκε ποτέ επίσημα στο φάκελο.
Fast-forward, πήραμε απόφαση στη γενική συνέλευση της ποκυκατοικίας και δώσαμε επίσημα άδεια να καταγράφει με τις κάμερες τόσο εκείνος, όσο και εγώ στην ταράτσα συγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο. Αν ξαναγίνει κάτι το βίντεο μπορεί να μπει πλήρως στο φάκελο της αστυνομίας και να χρησιμοποιηθεί σε πιθανό δικαστήριο.

Μην ξαναλέμε τα ίδια, τα έχουμε αναλύσει σε άλλο θέμα. Το παρακάτω θα σου λύσει τις περισσότερες - αν όχι όλες - τις απορίες.

Πληροφοριακά τα κινέζικα σε ταξινομήσεις έφτασαν τις 6.000 οχήματα σε 8 μήνες .Not bad
Αν πετύχουν να φτιάξουν το reputation (ειδικά κάτι άγνωστες κινέζικες μάρκες) θα τους πάρουν τα σώβρακα στους ευρωπαίους που έχουμε φτάσει να θες 45 χιλιάρικα για ένα decent μέγεθος (όχι κουβάδες) και κάπως αξιοπρεπείς απιδόσεις (όχι αστραχάν) . Για να μην παραξηγηθώ θεωρώ decent μεγεθος 5 άτομα άνετα και χώρο αποσκευών 500 λίτρα και 0-100 στα 8-9". (για να συνεχίζει να είναι αξιοπρεπές και φορτωμένο) . Πάνω από τα 10 το θεωρώ αστραχάν.

Αν πετύχουν να φτιάξουν το reputation (ειδικά κάτι άγνωστες κινέζικες μάρκες) θα τους πάρουν τα σώβρακα στους ευρωπαίους που έχουμε φτάσει να θες 45 χιλιάρικα για ένα decent μέγεθος (όχι κουβάδες) και κάπως αξιοπρεπείς απιδόσεις (όχι αστραχάν) . Για να μην παραξηγηθώ θεωρώ decent μεγεθος 5 άτομα άνετα και χώρο αποσκευών 500 λίτρα και 0-100 στα 8-9". (για να συνεχίζει να είναι αξιοπρεπές και φορτωμένο) . Πάνω από τα 10 το θεωρώ αστραχάν.
500 λίτρα πορτμπαγκάζ δεν έχει κανένα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητο ( civic , golf, corolla κλπ) χωρίς να είναι station έκδοση. Και γενικά αυτοκίνητα κάτω από 4.8 μέτρα μήκος....

500 λίτρα πορτμπαγκάζ δεν έχει κανένα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητο ( civic , golf, corolla κλπ) χωρίς να είναι station έκδοση. Και γενικά αυτοκίνητα κάτω από 4.8 μέτρα μήκος....
Νέο VW Tiguan (το πήρε ο κουμπάρος μου)

• Like
Reactions: songless_bird
Αυτός είναι κ ένας λόγος που τον ήπιε η VW που μες τη χώρα της ,υποτίμησε τα κινέζικα κ έβγαλε εξωπραγματική τιμή . Ας πρόσεχε .

Ο Κορέατης πάλι με το EV3 στα 700χλμ έρχεται με φόρα

Αυτός είναι κ ένας λόγος που τον ήπιε η VW που μες τη χώρα της ,υποτίμησε τα κινέζικα κ έβγαλε εξωπραγματική τιμή . Ας πρόσεχε .

Ο Κορέατης πάλι με το EV3 στα 700χλμ έρχεται με φόρα
Τίποτα δεν ήπιε η VW, μια χαρά κερδοφορία έχει, και στη Γερμανία (τουλάχιστον) έχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για να μην παραξηγηθώ θεωρώ decent μεγεθος 5 άτομα άνετα και χώρο αποσκευών 500 λίτρα και 0-100 στα 8-9"

Κοντά στα 400 (380?) είναι το δικό μου χωρίς να θυμίζει φουσκωμένο Atos και δεν είχα ποτέ μου κάποιο πρόβλημα με το χώρο.

• Like
Reactions: kosmous
Εννοείται αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα το MG max. Μόνο τα 7 χρόνια εγγύησηςείναι ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ για τους Γερμανούς. Μου λέει ο κουμπάρος μου 2 χρόνια ει άι κανονικά και του έκαναν"δώρο"και καλά αλλά 2 .

Κοντά στα 400 (380?) είναι το δικό μου χωρίς να θυμίζει φουσκωμένο Atos και δεν είχα ποτέ μου κάποιο πρόβλημα με το χώρο.
παραπάνω πρέπει να έχεις, υπολογίζω κάπου στα 450

γύρω στα 350 υπολογίζω το 3πορτο

Καλά λέμε για κάνα επώνυμο να έχεις και κάνα support
. Αν είναι να περιμένεις κάνα ανταλλακτικό 3 μήνες από τα βάθη της κίνας να το βράσω.
Τάσο όχι , Στην Ευρώπη είναι ευρέως γνωστό κ εδώ το έφερε ο Σπανός .Αποθήκες ανταλλακτικών φουλ έχει + ότι χρησιμοποίησε το πρώην δίκτυο BMW σε όλη την Ελλάδα για να το πουλάει ;)

παραπάνω πρέπει να έχεις, υπολογίζω κάπου στα 450

γύρω στα 350 υπολογίζω το 3πορτο

Θα σε γελάσω, στα χαρτιά λένε 380-390.
2-3 πτώματα (φυσιολογικού μεγέθους) τα χωράει πάντως.

• Like
Reactions: vlad66